"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Και «σοσιαλισμός» και βαρβαρότητα


Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα είχε πει η Ρόζα Λούξεμπουργκ, αλλά οι κακοί μαθητές του σοσιαλισμού στο ΠΑΣΟΚ το άλλαξαν λίγο και έφεραν μαζί τους και τη Βαρβαρότητα.
Η σημερινή σύγκρουση των αρχηγών στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ανέδειξε το θέμα αυτό αφού ο πρωθυπουργός απέφυγε για ακόμη μια φορά να πει έστω μια καλή κουβέντα για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αρχίζουν να νιώθουν στο πετσί τους της Βαρβαρότητα. Άλλωστε, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας στις 4/10/2009  από το ΠΑΣΟΚ έγινε για να βρουν τρόπο να αποφύγουν το παγόβουνο που ερχόταν και όχι για να βουλιάξουν το καράβι. Τελικά όμως η κυβέρνηση επέλεξε να βουλιάξει αύτανδρο το καράβι. Διότι μπορεί τελικά να μην χρεοκοπήσουμε ως χώρα, να μην πτωχεύσουμε ως Ελλάδα, αλλά σίγουρα θα φτωχύνουμε ως πολίτες με τον πιο βάρβαρο τρόπο.
Μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μετά την απώλεια, ουσιαστικά, του 14ου μισθού και με την ανεργία σοκ να είναι προς των πυλών, ήρθε το φορολογικό νομοσχέδιο για να αποτελειώσει τους Έλληνες. Φορολογεί ό,τι κινείται, το ακίνητο αποτελεί ακόμη μια φορά πηγή εσόδων για το κράτος, όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν στη φάκα της εφορίας. Ακόμη και η αποζημίωση για την απόλυση κάθε κακόμοιρου που χάνει τη δουλειά του σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, θεωρείται εισόδημα και φορολογείται.
Η κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών αποτελεί το “κρυφό” τσεκούρι στα εισοδήματα ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει την κουβέντα στα προνόμια ορισμένων ομάδων όπως οι δικηγόροι, οι ταξιτζήδες, η Εκκλησία. Βεβαίως και αυτοί να πληρώσουν, αλλά αλλού είναι το θέμα. Είναι ότι πάλι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν την κρίση.
Αν αυτή ήταν η συνταγή της… επιτυχίας της κυβέρνησης τότε τι κάναμε εκλογές για νέα κυβέρνηση με νέες ιδέες;  Βγάζαμε και μόνοι μας τα μάτια μας.
Φρέσκιες ιδέες ζητάμε από την… λαοπρόβλητη κυβέρνηση, όχι βαρβαρότητα.
«Έχουμε λεφτά μέχρι τα τέλη Απριλίου» είπε τη Δευτέρα ο Φ. Σαχινίδης, υφυπουργός Οικονομίας, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος του προβλήματος στα δημόσια ταμεία. Έχουμε δηλαδή να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα Πάσχα και μετά θα… βγούμε σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα να ζητιανεύουμε χρήματα.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει σε μια, μάλλον ανέξοδη πολιτική, αυτή της άρνησης να ζητηθεί βοήθεια από την ΕΕ (κάτι που σήμαινε ουσιαστικά παραδοχή χρεοκοπίας της χώρας) σε συνδυασμό με τον εκβιασμό (που πλέον δεν έχει διαπραγματευτική ισχύ) της προσφυγής στο ΔΝΤ.
Η Μέρκελ επιμένει να μη δίνει βοήθεια αν αυτό δεν ζητηθεί από τον Γ. Παπανδρέου, η Ευρώπη είναι πάντα διχασμένη και ανίκανη να βρει ένα σχέδιο σωτηρίας, το ΔΝΤ από την άλλη έχει χρήματα, αλλά όχι τόσα που θα σώσουν την ελληνική οικονομία. Μπορεί να δώσει 10-15 δισ. με καλό επιτόκιο αλλά με επαχθείς όρους, αλλά μετά το καλοκαίρι που θα τελειώσει το ρευστό τι θα κάνει η Ελλάδα;
Όλοι, με λίγα λόγια, με προεξάρχουσα την κυβέρνηση, δείχνουν να έχουν χάσει τη μπάλα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα ταμεία αδειάζουν επικίνδυνα.
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πάμε σε νέο δανεισμό με επιτόκιο πάνω από 6%, επομένως θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των δανείων που παίρνουμε με επιτόκια – φωτιά και μετά δεν έχουμε να τα αποπληρώσουμε υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.
.antinews

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τη λέξη «σοσιαλιστικό» από το όνομά του

http://www.freevolition.gr/sos.bmpΣτις απαρχές του ελληνικού κράτους και όχι στο μεταπολιτευτικό σύστημα εντοπίζει τις ρίζες της παρούσας κρίσης ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.
«Οι τρεις χαμένες ευκαιρίες της Ελλάδας ήταν ο Καποδίστριας, ο Τρικούπης και ο Βενιζέλος. Έκτοτε υπήρξαν καλύτεροι ή χειρότεροι, αλλά ποτέ στο ύψος αυτών των τριών. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και, με το τέλος του, άλλη μία χαμένη ευκαιρία, ο Εμφύλιος. Μετά έρχεται μία περίοδος με τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου, και η χούντα.
Αυτά είναι τα τραγικά της Ελλάδος, δεν είναι η παρούσα κρίση». Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για έναν απλό λόγο: «Αυτό το διάστημα ξαναδιάβασα το βιβλίο ‘Εκτός των τειχών’ που είχα γράψει το 1966. Περάσαμε από την κόλαση τα χρόνια της δεκαετίας του ’60 -πολιτικοί κρατούμενοι, ρακοσυλλέκτες, φυσικές καταστροφές- και, παρόλα αυτά, επιζήσαμε. Ως λαός έχουμε μεγάλες αντοχές, και θα βγούμε και από αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση».
Ο κ. Βασιλικός σημειώνει ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 έγιναν σημαντικά βήματα για να καλυφθούν οι «τεράστιες ανάγκες ενός λαού διαχρονικά ταλαιπωρημένου. Όταν άρχισαν να έρχονται τα πακέτα από την ΕΕ, νομίζαμε ότι αυτά ήτανε άνευ ανταπόδοσης. Δυστυχώς, δεν ήταν. Ζούσαμε σε μια επίπλαστη ευδαιμονία τα προηγούμενα χρόνια». Με την είσοδό μας στο ευρώ, «δεν υπήρχε πλέον εθνικό νόμισμα για να υποτιμηθεί. Κατά τη γνώμη μου, η Ευρώπη έπρεπε να αρθεί στο ύψος των ευθυνών της και να στηρίξει την Ελλάδα. Δεν το έκανε, και καταλήξαμε να έχουμε παρέμβαση ξένων δυνάμεων, όπως του ΔΝΤ».
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στα επώδυνα μέτρα που λαμβάνει συνεχώς η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση. «Τέτοια μέτρα δεν μπορούσε να είχε πάρει κανένας με τέτοια καθυστέρηση και με τέτοια αναλγησία απέναντι στον κόσμο. Είναι πράγματι μέτρα πρωτοφανή, που κανείς σκέφτεται ότι, όπως αλλάζουν τα ονόματα των υπουργείων, θα έπρεπε να αλλάξουν και το όνομα του κυβερνώντος κόμματος, διότι δεν αντιστοιχεί στα σοσιαλιστικά του στοιχεία».

makthes

Κλάπηκε η φωτογραφική σας; δείτε πώς να τη βρείτε!

Αρκετές φωτογραφικές κάμερες έχουν χαθεί ή έχουν κλαπεί κιόλας, με μας να τις έχουμε αφήσει στο παρελθόν μιας και πιστεύουμε ότι πλέον δεν υπάρχει κάποια λύση για να βρεθούν πάλι. Κι όμως, μια ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό.
Αυτή δεν είναι άλλη από την stolencamerafinder.com. Το συγκεκριμένο site λειτουργεί προσθέτοντας είτε κάποια φωτογραφία που έχουμε τραβήξει από τη χαμένη μας φωτογραφική είτε το σειριακό κωδικό της φωτογραφικής. Τότε αυτό αναλαμβάνει να βρει το νέο κάτοχο της φωτογραφικής μας, μονάχα αν αυτός έχει ανεβάσει φωτογραφίες στο ίντερνετ.
Μία φωτογραφία αποθηκεύει πάντοτε κρυφές πληροφορίες της κάμερας από την οποία προέρχεται και οι οποίες ονομάζονται exif. Αν εμείς δώσουμε αυτές τις πληροφορίες στο site, τότε αυτό ψάχνει να τις ταιριάξει με άλλες πληροφορίες φωτογραφιών στο ίντερνετ. Οι φωτογραφίες που δίνετε, φυσικά και δεν αποθηκεύονται στο site, αλλά παίρνονται μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες που αυτές δίνουν.
neolaia

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενώ τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα της κυβέρνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τον περιορισμό της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, αλλά και για μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση.
Μέσω του σχεδίου «επιδιώκεται η δημιουργία των κανονιστικών προϋποθέσεων και της θεσμικής υποδοχής για την επικοινωνία και συναλλαγή των πολιτών και των επιχειρήσεων με τους φορείς του δημόσιου τομέα με χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών».
Μεταξύ άλλων καθιερώνονται οι ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές και πληρωμές με φορείς του δημοσίου με τη χρήση πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών. Θεσπίζεται ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, τόσο για την αυτοματοποιημένη έκδοση αριθμού πρωτοκόλλου όσο και για την παρακολούθηση της εξέλιξης των υποθέσεων. Τέλος, καθορίζονται προδιαγραφές για τα δικαιώματα των πολιτών σχετικά με την ηλεκτρονική επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους.

Σκοτωμός ποιος θα πρωτοστηρίξει τον τουρκόφωνο Τύπο

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο δήμαρχος καταφέρνοντας να αποχωρήσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να περάσει το ψήφισμα κατά πλειοψηφία.
Διαμάχη μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης  στο δήμο Αρριανών προκλήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου μήλον της έριδος ήταν το περιβόητο ψήφισμα στήριξης του τουρκόφωνου Τύπου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πήγαν προετοιμασμένες στη συνεδρίαση, αφού είχαν φροντίσει να συγκεντρώσουν υπογραφές υπέρ της συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης του επίμαχου θέματος. Έντεκα υπογραφές συγκεντρώθηκαν όσοι δηλαδή και οι σύμβουλοι των παρατάξεων του Μεμέτ Χαλήτ και Σιακήρ Σαδετίν Χουσείν.

Όταν όμως ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της παράταξης του Μεμέτ Χαλήτ ζήτησε το λόγο για να προτείνει το θέμα του μειονοτικού Τύπου να συζητηθεί πρώτο, ο πρόεδρος Μουσταφά Ριτβάν δεν του τον έδωσε και προχώρησε στην ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης.


Η συμπεριφορά αυτή του προέδρου δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, που επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε κανονικά παρουσία των 16 συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι αφού ψήφισαν τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενέκριναν και το “ψήφισμα στήριξης του τουρκόφωνου Τύπου”.


Το ψήφισμα αναφέρεται στην καταδίκη των εφημερίδων “Γκιουντέμ” και “Μιλλέτ” της Κομοτηνής σε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. λόγω των αγωγών για συκοφάντηση που είχε υποβάλει η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε στο μειονοτικό δημοτικό σχολείου του Μεγάλου Δερείου. Το Πρωτοδικείο αποφάσισε μάλιστα πως από αυτά τα πρόστιμα θα έπρεπε να πληρωθούνε αμέσως στην Χαρά Νικοπούλου από την μεν Γκιουντέμ 20.000 ευρώ και από την δε Μιλλέτ 30.000 ευρώ. Η Χαρά Νικοπούλου τις προηγούμενες μέρες με κοινοποίηση δικαστικής απόφασης προς τις τράπεζες Ζιραάτ και Εθνική μπλοκάρισε τους λογαριασμούς των εφημερίδων τις οποίες είχε μηνύσει. Έτσι κατασχέθηκαν οι λογαριασμοί των Χουλιά Εμίν και Τζεμίλ Καμπζά από την Γκιουντέμ και οι λογαριασμοί των Τζενγκίζ Ομέρ και Μπιλάλ Μπουντούρ από την Μιλλέτ. Η πράξη κατάσχεσης που έστειλε στις τράπεζες η Χαρά Νικοπούλου, έφτασε στην μεν Γκιουντέμ στις 11-4 και στην δε Μιλλέτ στις 12-4.


Πάντως οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ ότι καπηλεύτηκε το θέμα για προσωπική του προβολή, χωρίς να υπολογίσει και την πρόθεση των άλλων να δηλώσουν τη στήριξή τους στον τουρκόφωνο Τύπο


   

Aπέκτησε ελληνική υπηκοότητα ο Στηβ Λάλας



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΗΡΘΕ
Τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις αμερικανικές φυλακές

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες την μεταπολεμική περίοδο ο Σταύρος (Στηβ) Λάλας, επιτέλους έλαβε το αυτονόητο δικαίωμα να αποκαλείται “Έλληνας”. Τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις αμερικανικές φυλακές και την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, ο Έλληνας που προσέφερε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα επί μία 15ετία, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα! 

Ο πρώην Ελληνοαμερικανός Σταύρος Λάλας πολέμησε με το βαθμό του λοχία στο Βιετνάμ, τη Καμπότζη και το Λάος, ακολούθως αποσπάσθηκε στη CIA και το 1977, ενώ εργαζόταν στην αμερικανική υπηρεσία επικοινωνιών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, στρατολογήθηκε από την -τότε- ΚΥΠ, δίνοντας πληροφορίες για τη διάταξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και προσφέροντας άκρως πολύτιμες υπηρεσίες στο έθνος. Αργότερα μετατάχθηκε στο State Department, με την ιδιότητα του χειριστή των κέντρων επικοινωνιών στις πρεσβείες Βελιγραδίου (1983-85) και Κωνσταντινούπολης (1985-89), απ’ όπου συνέχισε να διοχετεύει απόρρητες πληροφορίες στην ΕΥΠ, αφού από τα χέρια του περνούσαν όλα τα σημαντικά έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών πληροφοριών. Tο Δεκέμβριο του 1990 μετατέθηκε στη Μονάδα Επικοινωνίας και Προγραμμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Συνέχισε να παραδίδει απόρρητα σήματα και πληροφορίες στην ΕΥΠ.


Ο επιπόλαιος χειρισμός από το ελληνικό ΥΠΕΞ και η κοινοποίηση των πληροφοριών που έδινε μέχρι και σε ... Αμερικανούς, οδήγησαν στην αποκάλυψη της δράσης του, το Φεβρουάριο του 1993. Τον Απρίλιο του 1993 κλήθηκε να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήθεν για υπηρεσιακούς λόγους και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον, συνελήφθη αμέσως. Καταδικάστηκε με την κατηγορία της “συνωμοσίας με σκοπό την κατασκοπεία προς όφελος συμμάχου χώρας” σε 14ετή κάθειρξη και σε καθεστώς επιτήρησης πέντε ετών. Είναι γεγονός ότι στις ΗΠΑ αναγνωρίστηκε το πατριωτικό του κίνητρο και το γεγονός ότι δεν ζημίωσε επ’ουδενί τα συμφέροντα του αμερικανικού κράτους.

  defencenet

Τον "χτύπησαν" πάνω στο διάγγελμα


Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στην Τρίπολη της Λιβύης που βρίσκονται δίπλα στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης Τζαμαχιρίγια, την ώρα που ο Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα -- ένδειξη ότι η επιχείρηση είχε στόχο τον λίβυο συνταγματάρχη, μετέδωσε η κρατική τηλεόρασης της Λιβύης.

"Ένα κτίριο δίπλα στο κτίριο Τζαμαριχίγια βομβαρδίστηκε στη διάρκεια της μετάδοσης του διαγγέλματος του Μουάμαρ Καντάφι και αυτό σημαίνει ότι ο ηγέτης της επανάστασης αποτελεί ο ίδιος στόχο", μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση αφότου ο Καντάφι τελείωσε την ομιλία του.

Η οθόνη παρουσίασε κύματα τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος του Καντάφι.

protothema.

Τουρκία: Έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον φόβο Κουρδικής επανάστασης




Μετά την εντολή εκκένωσης της Συρίας από τους αμερικανούς πολίτες και την μετατροπή των συγκρούσεων που γίνονταν επί ημέρες σε Συριακές πόλεις σε εμφύλιο μεταξύ στρατού και πολιτών, το καμπανάκι κινδύνου φαίνεται πως χτύπησε στην Άγκυρα, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συγκαλέσει σε έκτακτη σύσκεψη (σήμερα 26/4/2011 το απόγευμα) το Συμβούλιο Ασφαλείας της γείτονος χώρας.

Ο μεγάλος φόβος της τουρκικής κυβέρνησης βρίσκεται στην στάση που θα κρατήσουν οι Κούρδοι και στην σοβαρή πιθανότητα να μεταφερθούν οι σκληρές συγκρούσεις από την Συρία στην ανατολική και νοτιο-ανατολική Τουρκία. Οι Κούρδοι που βρίσκονται στη βόρεια Συρία, καθώς και Κούρδοι από το βόρειο Ιράκ είναι δεδομένο πως θα στηρίξουν ή θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις και να θέσουν την κυβέρνηση Ερντογάν μπροστά σε τραγικές αποφάσεις…

Η Ελλάδα «σανίδα σωτηρίας» για την Τουρκία
Μέχρι και σήμερα και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών η τουρκική κυβέρνηση είχε προβεί σε εκατοντάδες συλλήψεις Κούρδων –κυρίως στη νοτιο-ανατολική Τουρκία-, σε μία προσπάθεια να καταστείλει μία Κουρδική επανάσταση πριν αυτή πάρει σάρκα και οστά. Είναι δεδομένο πως η σημερινή βραδιά είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον της Τουρκίας και την μελλοντική της (γεωγραφική) μορφή. Δυστυχώς, για την Άγκυρα, μία καθολική Κουρδική επανάσταση είναι δυνατόν να μεταφερθεί και σε άλλες εθνικές μειονότητες που ζούνε στην Τουρκία. Και κάτι τέτοιο, δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά θα φέρει στο προσκήνιο την πολυσυζητημένη διάλυση της γείτονος.

Κατά πόσο ενδιαφέρει την Ελλάδα τι θα συμβεί στην Τουρκία; Είτε θέλουμε να το κατανοήσουμε είτε όχι, η δημιουργία εξωτερικού κινδύνου λειτουργεί πάντα θετικά αφού καταφέρνει να συσπειρώσει τους πολίτες μίας χώρας. Και, δυστυχώς, η πιο εύκολη λύση για την κυβέρνηση Ερντογάν είναι η δημιουργία ενός σοβαρού θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα. Επεισόδιο που θα του δώσει την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο ή και κάλυψη για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους με οποιονδήποτε τρόπο.

kostasxan

"ΠΕΤΑΞΤΕ ΣΤΗΝ... ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ": ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!


Απίστευτα είναι όσα βλέπουν πλέον καθημερινά τα ματάκια μας... Σας στέλνω φωτογραφία που τράβηξα μέσα απο ταξί, θέλοντας να απαθανατίσω τη στιγμή, μιας και δεν πίστευα στα μάτια μου... Δίπλα μου περνούσε λεωφορείο -ΕΛΛΗΝΙΚΟ λεωφορείο- του ελληνικού (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον) ΗΣΑΠ! Όλο το λεωφορείο ήταν ντυμένο με διαφήμιση των τουρκικών αερογραμμών, που μας καλούσαν να πετάξουμε στην... Ινσταμπούλ! Και ρωτάω τους πολυπτυχιούχους και πολυμορφωμένους, που επιδιώκουν να μας φορέσουν το τούρκικο φέσι... Λίγο φιλότιμο δεν έχει κανείς σας ή αποτελεί προτέρημα για να παραλάβετε τα πτυχία σας και μετά έρποντας και γλείφοντας και με τα κέρατά σας να αναλάβετε εξουσία στο ένα ή το άλλο κόμμα; Έχετε καταλάβει ότι δεν θα έχετε που να κρυφτείτε; Ή εξακολουθείτε να νομίζετε ότι... βρέχει, ενώ σας φτύνει ολόκληρος ο ελληνικός λαός;
Χριστίνα Μαυρομάτη 

.stoxos.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σενάρια Παγκόσμιου Πολέμου από την Pravda. Αλλη μια όχι τυχαία προειδοποίηση.



Τις «ημέρες του 1939» λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος θυμίζουν οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις και η γεωστρατηγική του πλανήτη, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην ρωσική εφημερίδα Pravda.
Το άρθρο αφού αναλύει την στρατηγική και την πολιτική του ΝΑΤΟ στην Ασία και την Ευρώπη και τον ρόλο της Ρωσίας, κλείνει με το ρητορικό ερώτημα «Μήπως όντως ζούμε ξανά «ημέρες 1939» και πρέπει οι δύο υπερδυνάμεις να υπογράψουν Σύμφωνο μη επίθεσης»;

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι:

«Το ΝΑΤΟ αυξάνει σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία του στη ...
λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ η Συμμαχία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Σταυρίδη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, την ίδια στιγμή κατέχει τη θέση του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή (ΑΕΜ) του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η αύξηση του αριθμού των Αμερικανών πεζοναυτών οφείλεται στην ανάγκη εκπαίδευσης των συμμαχικών δυνάμεων για την περαιτέρω ανάπτυξή τους στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον Σταυρίδη, το 2011 οι ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί διάφορες μορφές στρατιωτικής συνεργασίας με περισσότερες από 14 χώρες του Ευξείνου Πόντου. Η συνεργασία περιλαμβάνει την προετοιμασία των στρατών των συγκεκριμένων κρατών για ανάπτυξη στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζει ποιες χώρες είχε κατά νου. Ακόμη και αν επρόκειτο να συμπεριλάβει τη Μολδαβία στον κατάλογο των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, δεν θα υπήρχαν περισσότερα από 14 κράτη. Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Γεωργία είναι οι χώρες που έχουν πλήρη πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.

Η συνεργασία με τη ρωσική πλευρά είναι προφανές ότι δεν προβλέπεται. Ίσως ο Σταυρίδης είχε κατά νου τις χώρες της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που περιλαμβάνουν την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ελλάδα, τη Σερβία και την Αλβανία; Στην περίπτωση αυτή έχουμε μόνο 11 δυνητικούς εταίρους της Αμερικής στην περιοχή. Επιπλέον, η Αρμενία και η Σερβία είναι απρόθυμοι να στείλουν τα στρατεύματά τους στο Αφγανιστάν.

Ο Σταυρίδης μπορεί να συμπεριλαμβάνει ακόμη και την… Πολωνία στον κατάλογο των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Σύμφωνα με όσα έχει πει, εκτός από δύο Γεωργιανά τάγματα υπολογίζει και δύο πολωνικές ταξιαρχίες. Λαμβάνοντας υπόψη το παλαιό «όνειρο» της πολωνικής ελίτ για μια χώρα που θα εκτείνεται «από τη μία θάλασσα έως την άλλη», είναι σαφές ότι η Βαρσοβία δεν θα είχε αντίρρηση να συμπεριληφθεί μεταξύ των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Ωστόσο, αυτό δεν δίνει μια ολοκληρωμένη απάντηση σχετικά με τα σχέδια της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Σταυρίδη, οι κοινές ασκήσεις μ΄ αυτές τις χώρες, έχουν ήδη αρχίσει, με τη συμμετοχή και του Βρετανικού Ναυτικού. Οι ασκήσεις γίνονται στην Κριμαία, στη βάση που φιλοξενεί το Κέντρο Κατάρτισης του Ουκρανικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «συνεκπαιδευομένων», αντιπροσωπεύουν απλώς «την ανταλλαγή εμπειριών κατά την εκτέλεση αποστολών διατήρησης της ειρήνης.»

Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί στόχοι που επιδιώκονται από το ΝΑΤΟ;

Μία πηγή από την Αντιπροεδρία της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Υποθέσεων υποστηρίζει μιλώντας στη Pravda: «Οι Αμερικανοί, εκτός από το να προετοιμάζουν «το κρέας για τα κανόνια» στις επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν, προετοιμάζονται για μάχη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτή τη φορά δεν θα είναι πλέον μια τοπική διένεξη, όπως ο πόλεμος του 2008, αλλά ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος. Επιπλέον, αυτό το ίδιο συμπέρασμα μπορεί να συναχθεί από τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την οικοδόμηση των ομάδων του ΝΑΤΟ στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας και στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν νέες στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία και αναβαθμίζουν υφιστάμενες».

Η στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας δείχνει σαφώς ότι η προετοιμασία για την επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το γεγονός ότι οι Βρετανοί, με την έγκριση των ουκρανών αδελφών, εκπαιδεύονται στη βελτίωση των στρατιωτικών δεξιοτήτων τους στην Κριμαία -κοντά στη Σεβαστούπολη- επίσης λέει πολλά.

Στην πραγματικότητα ο κόσμος είναι σε μια κατάσταση που ανακαλεί στη μνήμη το 1939, δηλαδή την εποχή πριν από την έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου, του οποίου πρόδρομος είναι η επιθετικότητα των ΗΠΑ και των δορυφόρων της κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν και πλέον και κατά της Λιβύης. Το μόνο ερώτημα είναι πότε θα γίνει στη Μαύρη Θάλασσα κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη.

Δεν είναι ότι οι Αμερικανοί και οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι τους είναι οι «κακοί». Όμως η ευημερία των οικονομιών τους εξαρτάται άμεσα από τον έλεγχο των πηγών πρώτων υλών στον κόσμο. Σε περίπτωση κρίσης, δεν έχουν άλλη επιλογή. Όσον αφορά το ξέσπασμα της σύγκρουσης με τη Ρωσία, υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Για παράδειγμα, το γεωργιανό σενάριο μπορεί να παιχτεί και πάλι ή αντ’ αυτού να επιχειρηθεί αυτό της Λιβύης. Η Δύση είναι πολύ «ευαίσθητη» στις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο Βόρειο Καύκασο. Μια ματιά στο Δυτικό Τύπο, αρκεί να γίνει κατανοητό πώς καλύπτονται αυτά τα γεγονότα. Μετά από μία ακόμη επιτυχημένη ρωσική επιδρομή εναντίον των τρομοκρατών, το ΝΑΤΟ μπορεί να υψώσει φωνή για την υπεράσπιση των «επαναστατών και των ανταρτών», συνεχίζοντας να λειτουργεί στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου σενάριου.

Σίγουρα η συγκεκριμένη ανάλυση έχει κάποιες, έστω υποτυπώδεις, βάσεις. Χάριν αντιλόγου θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η πλειονότητα των χωρών που αναφέρονται βρίσκονται σε καθεστώς εξέτασης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, γεγονός που δικαιολογεί -εν μέρει- τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων. Βέβαια αυτή καθ’ εαυτή η ένταξη των συγκεκριμένων χωρών στο ΝΑΤΟ, πιθανόν ν’ αποτελεί ένδειξη αμερικανικής επιβουλής εναντίον της Ρωσίας. Μήπως όντως ζούμε ξανά «ημέρες 1939» και πρέπει οι δύο υπερδυνάμεις να υπογράψουν «Σύμφωνο μη επίθεσης»;
amynias

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας

International Business and Government Relations in the 21st Century by Robert Grosse: Book Cover



Βιογραφικό Α. Σαμαρά
Εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανηψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του Ελένης Ζάννα δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα.
Το 1969 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Άμχερστ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ.
Το 1974, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα

«Σχέσεις Πολυεθνικών Εταιρειών και Κυβερνήσεων». Το 1976, υπήρξε υπεύθυνος του Σπουδαστικού Τμήματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.
Το 1977, σε ηλικία 26 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Στη συνέχεια εξελέγη πάλι το 1981, το 1985, στις 18/6 και στις 5/11 του 1989, το 1990, το 1993 (ΠΟΛΑΝ), και το 2007, ενώ ευρωβουλευτής το 2004.
Έχει διατελέσει μέλος στις Ομάδες Κοινοβουλευτικού Εργου της Ν.Δ. για θέματα σχετικά με το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1989, στις εκλογές που διεξήγαγε η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την ανάδειξη των βουλευτών που θα πλαισίωναν την Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ., εξελέγη πρώτος με 95 ψήφους.
Στις 26 Μαΐου 1990 παντρεύτηκε στην Πύλο τη Γεωργία Κρητικού.
Στις 13 Απριλίου 1992, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τον απέπεμψε από το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, εκτιμώντας ότι η αδιάλλακτη στάση του σχετικά με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ διασπούσε την ενιαία γραμμή της κυβέρνησης και έπληττε τη διαπραγματευτική της ικανότητα.
Στις 21 Οκτωβρίου 1992, μετά τη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., παραιτήθηκε από βουλευτής και αντικαταστάθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό βουλευτή Μεσσηνίας Π. Φωτέα.
Στις 30 Ιουνίου 1993, ίδρυσε το νέο πολιτικό φορέα «Πολιτική Άνοιξη» (ΠΟΛΑΝ). Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993, πήρε μέρος ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ, η οποία συγκέντρωσε 4,88% και εξέλεξε 10 βουλευτές.
Στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 πήρε μέρος για δεύτερη φορά ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ, αλλά το κόμμα του δε συγκέντρωσε το απαραίτητο όριο 3% και έμεινε εκτός Κοινοβουλίου.
Τον Ιανουάριο του 1998, ως αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης, υπήρξε συνιδρυτής του ευρωπαϊκού κόμματος «Ένωση για την Ευρώπη» μαζί με τους αρχηγούς άλλων τεσσάρων ευρωπαϊκών κομμάτων (Φιλίπ Σενγκέν-Γαλλικό Γκολικό Κόμμα, Σίλβιο Μπερλουσκόνι-Φόρτσα Ιτάλια, Μπέρτι Αχέρν-Fianna Fail, Μανουέλ Μοντέιρο-Πορτογαλικό Λαϊκό Κόμμα).
Στις 18 Φεβρουαρίου 2000, ανακοίνωσε ότι η «Πολιτική Άνοιξη» θα απόσχει από τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000, αλλά θα συνέχιζε να υπάρχει και να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου.
Στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 με δήλωσή του υποστήριξε την ψήφο στη Ν.Δ. και στις 13 Μαΐου του ιδίου χρόνου, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της Πολιτικής Άνοιξης. Λίγες ημέρες αργότερα, επανεντάχθηκε στη Ν.Δ. και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής.
Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Προϋπολογισμών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε.-Ρωσίας και  μέλος της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Στρατηγική της Λισαβόνας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού, καθώς και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας, όπως επίσης και παρατηρητής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Υπήρξε πρωταθλητής της Ελλάδος εφήβων στην αντισφαίριση (1968-1970).
makelio

Έφοδος «Μακεδόνων» των Σκοπίων στη Βόρεια Ελλάδα




Ομαδική και οργανωμένη κάθοδος «Μακεδόνων» (όπως αυτοαποκαλούνται) από τα Σκόπια έγινε τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή της Έδεσσας για να κάνουν Ανάσταση στην αποκαλούμενη από τους ίδιους «Μακεδονική Εκκλησία» Σφέτα Σλάτα (Αγία Χρυσή), που είναι αφιερωμένη στην ομώνυμη Βουλγάρα Αγία Σλάτα, που μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1797 στο χωριό Σλάτινα (Χρυσή) της περιοχής Αλμωπίας.
Η εκκλησία είναι χτισμένη στην περιοχή Αριδαία Πέλλας με χρήματα Σκοπιανών οργανώσεων του Καναδά και της Αυστραλίας και του ιδρύματος Σόρος που εδρεύει στα Σκόπια. Κάθε χρόνο από το 1999, που θεμελιώθηκε η εκκλησία των «Μακεδόνων» από τον πρώην αρχιμανδρίτη της ελληνικής Εκκλησίας Νικόδημο Τσαρκνιά κατακλύζεται το Πάσχα από Σκοπιανούς, οι οποίοι με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι η περιοχή Έδεσσας, Νάουσας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας είναι κομμάτι της «Σλαβικής Μακεδονίας» και κατοικείται από μια μειονότητα των «Μακεδόνων».
Σε όλα αυτά τα επικίνδυνα και απαράδεκτα δεν υπάρχει επίσημη ελληνική αντίδραση, ενώ στα σχέδια των «Μακεδόνων» των Σκοπίων είναι η δημιουργία στην Μακεδονία πολλών τέτοιων εκκλησιών που θα αποτελέσουν εστίες των διεκδικήσεων των Σκοπιανών στην ελληνική Μακεδονία.
Ήδη ο Τσαρκνιάς έχει αναγορευτεί σε αρχιεπίσκοπο Αιγιακής Μακεδονίας και έχει προσφύγει σε διεθνείς οργανώσεις για την επίσημη αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας Μακεδονικής Μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα.
Για όλα αυτά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε βαθύ ύπνο και έχει αφήσει την σκοπιανή προπαγάνδα να οργιάζει στη Βόρεια Ελλάδα.
.newsbomb

ΟΗΕ: Υπάλληλος φταίει για τη...”Μακεδονία”


Η «γκάφα» του ΟΗΕ, στην ιστοσελίδα του οποίου αναγραφόταν η ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» ενόψει συνάντησης του Μπαν Κι Μουν με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, οφείλεται σε σφάλμα υπαλλήλου της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς όταν διαπιστώθηκε η εσφαλμένη αναγραφή νωρίτερα στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ.
Ο Έλληνας Πρέσβης επικοινώνησε με το Διευθυντή του Γραφείου του Γ.Γ., τονίζοντας ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ οφείλει να είναι ο θεματοφύλακας των αποφάσεων του Οργανισμού που επιβάλλουν τη χρήση του όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανεξαιρέτως.
Επίσης, υπογράμμισε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το νέο αυτό περιστατικό σφάλματος υπαλλήλου της Γραμματείας και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Γραμματεία, προκειμένου τέτοια σφάλματα να μην επαναληφθούν.

Μεϊμαράκης: να διερευνηθεί ο ρόλος Καρατζαφέρη



Πρέπει να διερευνηθεί και η περίοδος Παπαντωνίου και η περίοδος Βενιζέλου και ο ρόλος Καρατζαφέρη, δήλωσε σήμερα στο Real FM ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης ΜεΪμαράκης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Δεν γίνεται οι νονοί και τα λαμόγια να κυριαρχούν και οι έντιμοι να μη τους αντιμετωπίζουν, πρίσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην χθεσινή αποκάλυψη από τον ίδιο για τις πιέσεις που του ασκούντο να παραλάβει τα υποβρύχια που έγερναν.
Για τον ρόλο του κ. Καρατζαφέρη είπε: Σε ερώτηση που μου κατέθεσε ο ΛΑΟΣ, όταν ήμουν Υπουργός λέει ότι «όπως λέει η Γερμανική πλευρά τα υποβρύχια εξετάστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα κρίθηκαν αξιόπλοα. Πότε θα προχωρήσετε στην παραλαβή;» Αυτό και μόνο δείχνει ότι μεταφέρουν τη γερμανική άποψη την οποία ξέρουν εκ των προτέρων. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Δεν μπορεί πρόεδρος κόμματος τόσο μικρού ποσοστού να έχει αυτή τη δυσανάλογη μεταχείριση, να λέει ότι θέλει και μετά να χαζογελάμε. Τελείωσε αυτό, είπε ακόμα ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: Συμβάλλει στη διερεύνηση της αλήθειας η αποχώρηση του κ. Καρατζαφέρη; Πότε έχει δίκιο ο κ. Καρατζαφέρης, όταν έκανε κριτική στη Ν.Δ., γιατί αποχώρησε ή τώρα που υποκριτικά ό ίδιος αποχωρεί; Το κάνει γιατί έχει υιοθετήσει πλήρως την άποψη των Γερμανών και γιατί όπως ψήφισε το Μνημόνιο ψήφισε και τη σύμβαση παραλαβής. Ο άνθρωπος προσπαθεί να ψαρέψει πολιτικά σε θολά νερά, ανήθικα και χωρίς επιχειρήματα.
Το ΠΑΣΟΚ παράγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε
Ούτε παρήγγειλα, ούτε παρέλαβα. Όταν αρνήθηκα να παραλάβω, δημιουργήθηκε μείζον θέμα. Για πρώτη φορά αρνήθηκε μια μικρή χώρα απέναντι στην παντοδύναμη Γερμανία και της τρίβει τα υποβρύχια στα μούτρα. Αν έγινε το θέμα γνωστό, έγινε γιατί αρνηθήκαμε να παραλάβουμε, είπε ο κ. Μεϊμαράκης
Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε.
Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα στοιχεία της Γερμανικής Δικαιοσύνης και σ’ αυτή την υπόθεση εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» λογαριασμοί, εταιρείες και πρόσωπα που- κατά σύμπτωση- πρωταγωνιστούσαν ή συμμετείχαν και στις υποθέσεις TOR και SIEMENS.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως Υπουργός Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης –σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν προστάτευσαν την μυστικότητα των αποφάσεων πριν καν ληφθούν! Με άλλα λόγια η HDW γνώριζε τις αποφάσεις πριν καν ληφθούν. Αυτό συνιστά παραβίαση μυστικών της Πολιτείας- κατασκοπεία, αδίκημα που τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη, αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ και τονίζουν:
Το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε αυτά τα υποβρύχια. Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική πίκρα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρ’ ολίγον να τον εκλέξει πρωθυπουργό το 1996, σήμερα τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με αδικήματα που τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξηΌσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως  γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια;
Γιατί πίεζε;
Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια – επειδή δηλαδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο-  και τώρα να έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο; 
antinews.

Submit Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους ως παράνομο και απεχθές

Αν τη Νομική σχολή καταλάμβαναν λαθρομετανάστες θα γινόταν πρώτη είδηση σε χρόνο μηδέν. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες, αλλά για διεθνή αποστολή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που θα συνεδριάσουν στην Νομική Σχολή των Αθηνών για να διερευνήσουν το ελληνικό χρέος και να επικοινωνήσουν από την Αθήνα σε όλο τον κόσμο την διαγραφή του ως παράνομο και απεχθές. Γι' αυτό το λόγο κανένα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας, της διαφθοράς και της κουκούλας που βασιλεύει στην χώρα, αυτό που απασχολεί εκατοντάδες ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς, οικονομολόγους, καλλιτέχνες, κ.α. σε όλον τον κόσμο -διαγραφή του ελληνικού χρέους- ακόμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων (είναι μονίμως απασχολημένη με το κουκούλωμα των σκανδάλων και δεν περισσεύει χρόνος).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Η Επιτροπή Ελέγχου Χρέους στο Εκουαδόρ ανακάλυψε ότι το 70% του χρέους της χώρας οφείλεται σε αδιαφανείς συμβάσεις και πολιτική διαφθορά
Από την Αθήνα σε όλον τον κόσμο
Ωστόσο, η Ελληνική Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημόσιου χρέους, με το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα για τις 6,7 και 8 Μαΐου επιδιώκει να διαμορφώσει την «Διακήρυξη των Αθηνών» με την συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων, ειδικών επιστημόνων, συνδικαλιστών, μέλη κινημάτων και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με στόχο να οργανωθεί η κοινή δράση των κινημάτων, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης για τον έλεγχο και την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους σε κάθε χώρα της περιφέρειας της Ευρωζώνης.
greece_imf_merkel

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα μέτρα λιτότητας με τα οποία μαστιγώνει τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση, λαμβάνονται σύμφωνα με το σημερινό ύψος του δημοσίου χρέους. Αν επιτευχθεί η διαγραφή μέρους αυτού ως παράνομο και απεχθές, η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί να πουλήσει πλουτοπαραγωγικές πηγές της ή άλλη δημόσια περιουσία
Κατά το τριήμερο της συνάντησης στη Νομική θα υπάρχουν κύκλοι συζητήσεων με τους εξής άξονες:-Η πραγματικότητα της κρίσης στην Ελλάδα,-Το χρέος στην Ευρώπη: βασικοί παράγοντες και η τρέχουσα πολιτική,-Το παγκόσμιο πρόβλημα του χρέους: Οι κρίσεις χρέους στο Νότο,-Εναλλακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση του χρέους - διεθνή διδάγματα,-Εμπειρίες Επιτροπών Ελέγχου του Χρέους από όλο τον κόσμο,-Οι επιπτώσεις του χρέους σε διαφορετικές χώρες της Ευρωζώνης, Αιτήματα και κινήματα για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα του χρέους.

Συμμετοχές απ' όλον τον κόσμο
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή προσωπικότητες από την Ευρώπη, από χώρες της Λατινικής Αμερικής , αλλά και την Αφρική και την Ασία. Μεταξύ αυτών είναι οι κ.κ. Ερίκ Τουσέν (Βέλγιο) από την Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου, Αντι Στόρεϊ (Ιρλανδία) - καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Αντρέ Χούνκο (Γερμανία)-βουλευτής του Die Linke, Ντενί Ντιράν (Γαλλία) - γ.γ. της Ομοσπονδίας Γάλλων Τραπεζοϋπαλλήλων της CGT, Ντάριους Ζαλέγκα (Πολωνία) - συνδικαλιστής και δημοσιογράφος της Le Monde Diplomatique, Νικ Ντίαρντεν (Ηνωμένο Βασίλειο) από την Jubilee Debt Campaign, Οσκαρ Ουγκαρτέτσε, σύμβουλος Κεντρικών Τραπεζών Νικαράγουας -Βολιβίας στην αναδιάρθρωση του χρέους, Αλαν Σίμπιλς ( Αργεντινή), οικονομολόγος, ερευνητής, ειδικός στη σχέση Αργεντινής-ΔΝΤ, Κλαούντιο Λοσάνο βουλευτής από την Αργεντινή, Μ. Ραχμάνι (Μαρόκο) και Φάτι Τσαμκί (Τυνησία), οι οποίοι είναι μέλη των επιτροπών για την κατάργηση του χρέους στον Τρίτο Κόσμο και της Attac, Φάνγουελ Μποκόσι από το Αφρικανικό Δίκτυο και το Φόρουμ για το Χρέος και την Ανάπτυξη και οι κυρίες Μαρία-Λουσία Φατορέλι (Βραζιλία) από την Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους, Λίντι Νασπίλ, από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου των Φιλιππίνων.

xreos

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές κ. Π. Λαφαζάνης και κυρία Σοφία Σακοράφα, ο οικονομολόγος κ. Λ. Βατικιώτης, η συγγραφέας κυρία Ν. Βαλαβάνη, ο συνδικαλιστής κ. Ν. Γουρλάς, ο καθηγητής εργατικού δικαίου κ. Αρις Καζάκος, ο συνταγματολόγος - πανεπιστημιακός κ. Γ. Κατρούγκαλος , ο καθηγητής οικονομικών κ. Κ. Λαπαβίτσας, ο πανεπιστημιακός κ. Ν. Μαριάς, ο ακτιβιστής κ. Γ. Μητραλιάς (CADTM Ελλάδας) , το μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ κυρία Δέσποινα Σπανού, ο πανεπιστημιακός κ. Π. Σωτήρης, ο οικονομολόγος κ. Γ. Τόλιος, μέλη των κινημάτων "Δεν Πληρώνω", όπως ο κ. Γ. Θεοδωρόπουλος από τη Θεσσαλονίκη , δήμαρχοι, όπως ο κ. Π. Φιλίππου (Σαρωνικού), αγρότες συνδικαλιστές, όπως ο κ. Β. Γκανής από τη Φθιώτιδα.
ancient_greece_to_the_imf

H Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου
Η τρέχουσα πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους έχει επιφέρει μεγάλο κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη πληροφόρηση όσον αφορά το χρέος που είναι δημόσιο, ή εγγυημένο από το κράτος.
Ο σκοπός της ΕΛΕ είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των προγραμμάτων διάσωσης της ΕΕ, αλλά ο ελληνικός λαός έχει κρατηθεί στο σκοτάδι όσον αφορά τη σύνθεση και τους όρους του δημόσιου χρέους. Η έλλειψη ενημέρωσης συνιστά θεμελιώδη αποτυχία των δημοκρατικών διαδικασιών. Οι λαοί που καλούνται να φέρουν το κόστος των προγραμμάτων της ΕΕ έχουν δημοκρατικό δικαίωμα στην πλήρη πληροφόρηση.

Η ΕΛΕ μπορεί να συμβάλλει στην αναπλήρωση του δημοκρατικού αυτού ελλείμματος. Μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τη συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στην ανάπτυξη κινημάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Η επιτροπή είναι διεθνής και αποτελείται από ορκωτούς λογιστές του χρέους και των δημόσιων οικονομικών, από νομικούς, οικονομολόγους, αντιπρόσωπους των εργατικών οργανώσεων και μέλη των οργανώσεων την κοινωνίας των πολιτών. Είναι ανεξάρτητη από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν αποκλείει τη συμμετοχή πολιτικών, αρκεί να συμφωνούν με τους σκοπούς της. Η ΕΛΕ θα διασφαλίζει την ύπαρξη εξειδικευμένης γνώσης και θα εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο καθώς και το υπόλογο όλων των εμπλεκομένων.

greece_economy

Για να επιτύχει το στόχο της η ΕΛΕ θα πρέπει να έχει πλήρη διαχρονική πρόσβαση στις συμβάσεις και εκδόσεις δημόσιου χρέους, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων ομολόγων, αλλά και διμερούς, πολυμερούς, ή άλλης μορφής χρέους και κρατικών υποχρεώσεων. Θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες αρμοδιότητες ώστε να θέτει στη διάθεσή της όλα τα έγγραφα που κρίνει απαραίτητα για να επιτελέσει το έργο της. Θα πρέπει επίσης να θεσμοθετηθούν πρόσφοροι τρόποι ώστε να μπορεί να καλεί προς εξέταση δημόσιους λειτουργούς, όπως και να ανοίγει, μετά από αιτιολογημένο αίτημά της και δικαστική συνδρομή, τραπεζικούς λογαριασμούς, ιδίως λογαριασμούς του δημοσίου σε ιδιωτικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θα πρέπει, τέλος, να διαθέτει επαρκές χρονικό διάστημα για να μελετήσει τις συμβάσεις και να εξαγάγει το πόρισμά της.

Πρωτοβουλία αποκάλυψης του δημοσίου χρέους την Κυριακή 15 Μάη

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου καλεί οικονομολόγους, νομικούς και όποιον άλλον θέλει να βοηθήσει (το μόνο που απαιτείται είναι χρόνος και θέληση) σε σύσκεψη εργασίας την Κυριακή 15 Μάη στην Αθήνα. Θέμα της συνάντησης θα είναι η οργάνωση της δουλειάς στην κατεύθυνση διερεύνησης και αποκάλυψης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.


Μάνος Μεϊμαράκης
.elkosmos.

Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς


kemal-dervis-3
Ο Κεμάλ Ντερβίς, εβραιο-ολλανδικής καταγωγής, κλήθηκε το 2001 να εγκαταλείψει την θέση του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και να αναλάβει εσπευσμένως την διάσωση της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας. Πράγματι επέστρεψε στην πατρίδα του με τους δικούς του όρους, δηλαδή:πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων και καμία παρέμβαση στο έργο του, όρους τους οποίους δέχθηκε αμέσως τότε η κυβέρνηση Ετσεβίτ.

Λίγο μετά ο Κεμάλ Ντερβίς πέτυχε την συμφωνία δανειοδότησης - σωσίβιο για την σωτηρία της τουρκικής οικονομίας, ύψους 16 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Τουρκία χωρίς φυσικά να υποτάξει τον λαό του στον όλεθρο, και μάλιστα χωρίς να λάβει ιδιαίτερα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας. Οι «ντονμέ» πράγματι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικοδόμητη της σύγχρονης Τουρκίας και δεν διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας τους.
Με τις υποδείξεις του Ντερβίς η τουρκική κυβέρνηση ακολούθησε μια λογική οικονομική πολιτική, μειώνοντας στο 10% την φορολογία των επιχειρήσεων, προωθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και προσελκύοντας νέους επενδυτές. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλαν στο σφυρί δημόσια περιουσία...

Με τέτοιους τιμονιέρηδες η Τουρκία διαολόστειλε άρον-άρον το ΔΝΤ από τη χώρα και σήμερα όλοι οι Τούρκοι είναι υπερήφανοι για την ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας τους, η οποία αναγνωρίζεται σήμερα ως η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.


dervisΈχοντας πλούσια εμπειρία σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας, ο πρώην τσάρος της τουρκικής Οικονομίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αμέσως μόλις ο Στρος Καν εκδήλωσε το δικό του ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την προεδρεία της Γαλλίας, απέναντι από τον Μαρί Λε Πεν.
Θεωρητικά, υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ο επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι ευρωπαίος και ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Αμερικανός. Προφανώς, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αφού την υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς προωθεί και η Γερμανία.




Η σύνθεση της Τρόικας όμως μέχρι τον Ιούνιο αλλάζει κατά τα δύο τρίτα. Έρχεται δηλαδή νέος επικεφαλής στο ΔΝΤ, αλλά αποχωρεί και ο φιλικός προς την Ελλάδα, Ζαν Κλοντ Τρισέ από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Μ. Ντράγκι φαίνεται να πήρε το «οκ» και από τη Γαλλία και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή... Η Ελλάδα από τα χαστούκια του Ντερβίς - αν αναλάβει το ΔΝΤ - θα πέφτει στις κλωτσιές του Ντράγκι, πρώην γενικού διευθυντή της... Goldman Sachs την περίοδο 2002-2006.

Και μόνο η συζήτηση γύρω από το ενδιαφέρον του Κεμάλ Ντερβίς να αναλάβει την διεύθυνση του ΔΝΤ, βάζει σε κίνδυνο πολύ επώδυνων πιέσεων και διαπραγματεύσεων το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων. Άραγε τολμά κανείς να φαντασθεί την Ελλάδα να διαπραγματεύεται με τον Ντερβίς την διαχείριση του ελληνικού χρέους;...

Μάνος Μεϊμαράκης

Sony: Επιστολή-απολογία και στους Έλληνες χρήστες του PlayStation


Απολογητική επιστολή, με την οποία προειδοποιεί και του Έλληνες χρήστες του Playstation Network για κλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μεταξύ των οποίων και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών απέστειλε η Sony.
Στο κείμενο της επιστολής η εταιρεία παραδέχεται την κλοπή των στοιχείων των χρηστών, δεν δίνει όμως πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη, ούτε για το χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών εξελίξεων.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Αξιότιμε πελάτη του PlayStation Network/Qriocity:
Όπως διαπιστώσαμε, μεταξύ 17ης και 19ης Απριλίου 2011 ορισμένες πληροφορίες λογαριασμών χρηστών στις υπηρεσίες PlayStation Network και Qriocity τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω μιας παράνομης και μη εξουσιοδοτημένης εισβολής στο δίκτυό μας. Σε απάντηση στην εν λόγω εισβολή, προβήκαμε στις εξής ενέργειες:
* Απενεργοποιήσαμε προσωρινά τις υπηρεσίες PlayStation Network και Qriocity,
* Αναθέσαμε σε μια ανεξάρτητη, αναγνωρισμένη εταιρεία ασφάλειας να διεξαγάγει διεξοδική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, και
* Λάβαμε ταχύτατα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της υποδομής του δικτύου μας, ανακατασκευάζοντας το σύστημά μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι σας παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών.
Εκτιμούμε βαθύτατα την υπομονή και την κατανόησή σας ενώ εμείς προβαίνουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την επίλυση των ζητημάτων αυτών όσο το δυνατό πιο σύντομα και πιο αποτελεσματικά.
Παρότι οι λεπτομέρειες του περιστατικού ακόμη ερευνώνται, πιστεύουμε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο απέκτησε παράνομα τις ακόλουθες πληροφορίες που μας έχετε παράσχει: όνομα, διεύθυνση (πόλη, νομός/δήμος, ταχυδρομικός κωδικός), χώρα, διεύθυνση email, ημερομηνία γέννησης, κωδικός πρόσβασης, όνομα χρήστη για σύνδεση στο PlayStation Network/Qriocity, και ψευδώνυμο/online ID (ηλεκτρονικό αναγνωριστικό) για το PSN. Σε κίνδυνο επίσης ενδέχεται να έχουν τεθεί τα δεδομένα του προφίλ σας, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αγορών και της διεύθυνσης τιμολόγησης (πόλη, νομός, ταχυδρομικός κωδικός), καθώς και οι ερωτήσεις ασφάλειας για τον κωδικό πρόσβασης στα PlayStation Network/Qriocity. Εάν είχατε εξουσιοδοτήσει ένα δευτερεύοντα λογαριασμό για προστατευόμενο μέλος σας, το εν λόγω μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ενδέχεται να έχει αποκτήσει και τα αντίστοιχα στοιχεία του προστατευόμενου μέλους σας. Αν και προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για παράνομη πρόσβαση σε στοιχεία πιστωτικών καρτών, δεν είμαστε σε θέση να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Εάν έχετε παράσχει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας μέσω του PlayStation Network ή του Qriocity, σας προειδοποιούμε, για δική σας ασφάλεια, ότι ενδεχομένως ο αριθμός πιστωτικής κάρτας (εκτός του κωδικού ασφαλείας) και η ημερομηνία λήξης να έχουν αποκτηθεί παράνομα από ένα μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
Για δική σας ασφάλεια, σας προτρέπουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με δόλιες επικοινωνίες μέσω email, τηλεφώνου και ταχυδρομείου που ενδέχεται να σας ζητήσουν προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα. Η Sony δεν θα επικοινωνήσει με κανέναν τρόπο μαζί σας, ούτε μέσω email, για να ζητήσει τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, τον προσωπικό σας αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον ΑΦΜ σας, παρεμφερή αριθμό ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία. Εάν σας ζητηθούν τέτοιες πληροφορίες, σας διαβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σας τις ζητά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Sony. Όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των υπηρεσιών PlayStation Network και Qriocity, σας συνιστούμε να συνδεθείτε και να αλλάξετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας όνομα χρήστη/κωδικό πρόσβασης PlayStation Network ή Qriocity για άλλες μη σχετιζόμενες υπηρεσίες ή λογαριασμούς, σας συνιστούμε να τα αλλάξετε και εκεί.
Προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν κατάχρηση ταυτότητας ή άλλη οικονομική απώλεια, σας προτρέπουμε να παραμένετε σε επιφυλακή, παρακολουθώντας τακτικά τις καταστάσεις λογαριασμού/πιστωτικής κάρτας σας και τα λοιπά σχετικά έγγραφα.
Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διερεύνησης του εν λόγω περιστατικού και σας ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση. Οι ομάδες μας δουλεύουν εντατικά πάνω στο θέμα και οι υπηρεσίες μας θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό. Η Sony αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το θέμα της προστασίας των πληροφοριών και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να διασφαλίσουμε τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων. Η παροχή ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών ψυχαγωγίας στους πελάτες μας αποτελεί σταθερά πρώτη μας προτεραιότητα. Εάν έχετε επιπλέον απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο gr.playstation.com/psnoutage.
Με εκτίμηση,
Η ομάδα της Sony Network Entertainment καιτης Sony Computer Entertainment

Σπάνια ευθυγράμμιση έξι πλανητών στον πρωινό ουρανό

Υπάρχει ένας καλός λόγος να σηκωθεί κανείς λίγο πριν από την ανατολή κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες: θα μπορέσει να θαυμάσει όλους τους πλανήτες εκτός από τον Κρόνο να παρατάσσονται σε μια ευθεία -την πορεία που ακολουθεί ο Ήλιος στη διάρκεια της ημέρας.

Όποιος μάλιστα ξυπνήσει νωρίς το επόμενο τετραήμερο, θα μπορέσει να δει και τη Σελήνη να παρακολουθεί την σπάνια κοσμική παρέλαση.

Όπως εξηγεί το Space.com, το τελευταίο δίμηνο σχεδόν όλοι οι πλανήτες παρέμεναν αθέατοι  πίσω από τον Ήλιο. Τις επόμενες ημέρες επανέρχονται στην ίδια πλευρά με τη Γη και γίνονται ορατοί παραταγμένοι στο επίπεδο της εκλειπτικής, δηλαδή της φαινόμενης τροχιάς που ακολουθεί ο Ήλιος.

Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Ερμής είναι ορατοί με γυμνό μάτι, ενώ για τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα χρειάζονται κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο.

Η Αφροδίτη θα είναι όπως πάντα η λαμπρότερη. Δεύτερος σε φωτεινότητα θα είναι το επόμενο διάστημα ο Δίας, ο οποίος θα βρίσκεται περίπου στα μισά της απόστασης ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον ανατέλλοντα Ήλιο.

Ο Άρης θα είναι ορατός σαν μικρό στίγμα πάνω από τον Δία, ενώ ο μικρός Ερμής ίσα που θα διακρίνεται με γυμνό μάτι ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη. Ο Ουρανός θα βρίσκεται πάνω και δεξιά από την Αφροδίτη, ενώ ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται 40 μοίρες δεξιότερα στον αστερισμό του Υδροχόου.

Οι μόνοι που δεν έχουν λόγο να χαίρονται με το θέαμα είναι οι αστρολόγοι, για τους οποίους οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις φέρνουν κακά μαντάτα.

Έχει γραφτεί ευρέως, εξάλλου, ότι μια ευθυγράμμιση όλων των πλανητών στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα φέρει το τέλος του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, το 2012 δεν θα συμβεί καμία ευθυγράμμιση, εκτός αν οι πλανήτες αποφασίσουν ξαφνικά να αλλάξουν θέσεις.

«Καρατομήθηκε» ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Διαστήματος


Έπειτα από μια σειρά εντυπωσιακών αποτυχιών, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλάντιμιρ Πούτιν αντικατέστησε τον επικεφαλής της Roscosmos, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Διαστήματος.

Η «κατατόμηση» του Ανατόλι Περμίνοφ έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την παύση δύο άλλων αξιωματούχων, του υποδιευθυντή της Roscosmos Βίκτορ Ραμισέφσκι και του υποδιευθυντή της Energiya, της μεγάλης κρατικής εταιρείας κατασκευής πυραύλων.


Η αρχή των δεινών ήρθε το Δεκέμβριο, όταν τρεις δορυφόροι του Glonass, της ρωσικής απάντησης στο GPS,
καταστράφηκαν στον Ειρηνικό επειδή ο πύραυλος με τον οποίο εκτοξεύτηκαν δεν είχε... αρκετά καύσιμα.

Η δεύτερη παταγώδης αποτυχία ήρθε τον Φεβρουάριο, όταν ο στρατιωτικός δορυφόρος Geo-IK-2 απέτυχε να τεθεί στην κατάλληλη τροχιά και ουσιαστικά αχρηστεύτηκε.


Μια ακόμα αναποδιά ήρθε το Μάρτιο, όταν μια επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναβλήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τους εορτασμούς για την ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν.


Λίγες ημέρες αργότερα η ρωσική κυβέρνηση
επέκρινε τη διαστημική υπηρεσία της για «παιδαριώδη λάθη».

Επισήμως, ο Ανατόλι Περμίνοφ απομακρύνθηκε επειδή είναι 65 ετών και «έχει φτάσει το όριο ηλικίας για τους δημόσιους υπάλληλους». Τα ρωσικά MME κάνουν πάντως λόγο για προσχηματική δικαιολογία.


Επικεφαλής της Roscosmos είναι τώρα ο υφυπουργός Άμυνας Βλάντιμιρ Ποπόφκιν.

Εγγραφα καίνε και άλλους για τις υποβρύχιες μίζες

Κούτες με έγγραφα στοιχεία από τα οποία αναδεικνύεται η εμπλοκή και άλλων, μη πολιτικών προσώπων (πέραν των 38 που έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι) στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, για το διάστημα από 2000 μέχρι 2009, καθώς και ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, έχουν διαβιβαστεί από υπηρεσίες του υπουργείου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Στα έγγραφα-φωτιά για τους υπευθύνους, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί και στη Βουλή, εμπεριέχονται και οι αναφορές πεπραγμένων των επιτροπών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που συστάθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων και παρακολουθούσαν τις κυρίως συμβάσεις αλλά και τις συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Τα νέα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στη μεγάλη δικογραφία αναφέρονται σε κομβικά σκέλη της υπόθεσης προμήθειας των υποβρυχίων τύπου «214» (με απευθείας ανάθεση στις εταιρείες HDW-Ferostaal και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) που μεταξύ άλλων αφορούν: Την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης σε τροποποιήσεις των συμβάσεων σχετικά με τη χρονική μετάθεση της παραλαβής των υποβρυχίων, τεχνικές τροποποιήσεις, αλλαγές στα αντισταθμιστικά ωφελήματα και άλλα συναφή, που οφείλονται στη μεγάλη χρονική απόκλιση που είχε η εκτέλεση της σύμβασης.
Αλλωστε, με αφορμή το σκέλος της υπόθεσης που εστιάζεται στο διάστημα από 2002-2009, κατά τη διάρκεια του οποίου διετέλεσαν υπουργοί Εθνικής Αμυνας από μεν το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπαντωνίου, από δε τη Νέα Δημοκρατία οι Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγ. Μεϊμαράκης, οι αρμόδιοι εισαγγελείς απέστειλαν αμελλητί (όπως είχαν κάνει και για την επί Ακη Τσοχατζόπουλου προγενέστερη περίοδο) τη δικογραφία στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Εν τω μεταξύ, η μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί από μέρους των αρμόδιων γερμανικών αρχών στην αποστολή των στοιχείων της δικογραφίας, η οποία έχει σχηματιστεί από τους Γερμανούς δικαστικούς λειτουργούς, ανάγκασε την Εισαγγελία της Αθήνας να ζητήσει με νέο επίσημο έγγραφο την επίσπευση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.
Κι αυτό γιατί τα στοιχεία (ένα μικρό μέρος) που μέχρι στιγμής υπάρχουν στη δικογραφία και αφορούν τις έρευνες των Γερμανών έχουν κατατεθεί ανεπίσημα από μάρτυρες της υπόθεσης.
Νέες προθεσμίες
Την ίδια ώρα, οι ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων (από την πρώτη παρτίδα των 38) έπαιρναν χθες, ο ένας μετά τον άλλον, νέα προθεσμία για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να προετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους (υπομνήματα). 

Για «κυβέρνηση - σκορποχώρι» κάνει λόγο η Ν.Δ.

Κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, άσκησε η Ν.Δ. δια του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «κυβέρνηση - σκορποχώρι», η οποία προσπαθεί να καλύψει τη διάλυσή της με «θερμούς εναγκαλισμούς». Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και για τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ.
Ο Γ. Μιχελάκης μίλησε για "μια ομοσπονδία από αυτόνομα φέουδα", απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για "φεουδάρχες στα υπουργεία", ενώ του ζήτησε ν’ απαντήσει στο ποιους εννοούσε όταν έκανε λόγο για "εργολάβους της αγωνίας των πολιτών".

Υπενθύμισε δε, τόσο τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την αναδιάρθρωση του χρέους, όσο και τα όσα έλεγαν μέχρι πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών περί "οικονομίας στην εντατική" και περί "Τιτανικού".


"Με μια φράση είναι η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έδρασε σαν έμπορος του φόβου για να επιβάλει τα πιο σκληρά μέτρα που γνώρισε ποτέ ο τόπος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο Γ. Μιχελάκης υπενθύμισε πως λίγο πριν από τις εκλογές, συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχαν "μπουκάρει" και τότε στα γραφεία που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων, "έχοντας δίπλα τους τόσο τον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και τον κ. Σαχινίδη".

"Όλα αυτά φέρνουν στην επικαιρότητα το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Έταζαν τα πάντα στους πάντες, έλεγαν "όχι" σε όλα, αντιστέκονταν με ακρότητες σε κάθε μεταρρύθμιση. Τώρα είναι αντιμέτωποι του ίδιου τους του εαυτού", δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης, ο οποίος επισήμανε πως "το μισό ΠΑΣΟΚ πλέον είναι εναντίον του άλλου μισού".

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. * ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ * ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Α. Παπανδρέου στο υπουργικό
Ενοχλημένος με τους «δημοσιολογούντες» στην «πολιτική και μιντιακή συζήτηση», οι οποίοι, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάνουν «εμπόριο φόβου» και «συνταυτίζονται με συμφέροντα και ιδιοτελείς σύγχρονους μαυραγορίτες», εμφανίστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας επουσιώδη και μικροπολιτικά θέματα τα σενάρια ανασχηματισμού, εκλογών και αναδιάρθρωσης του χρέους που κυριαρχούν, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Α. Παπανδρέου στο υπουργικό Ωστόσο, μια φράση του πρωθυπουργού αφήνει όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα ανοιχτά και δείχνει ότι η κυβέρνηση χαράζει τη γραμμή και την πολιτική της ανάλογα με τις εξελίξεις που κάθε φορά διαμορφώνονται.
«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με θάρρος, σύνεση και ψυχραιμία τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας, παίρνοντας τις αποφάσεις που επιβάλλουν οι εκάστοτε συνθήκες, πάντα με αίσθημα δικαίου και εθνικής συνείδησης» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε κυρίως θέματα δικαιοσύνης, συμβάσεων και αγοράς, επί της ουσίας όμως χρησιμοποιήθηκε ως μια ευκαιρία από τον πρωθυπουργό για να κάνει παρέμβαση στην πολιτική επικαιρότητα, που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις υπουργών και κλίμα κυβερνητικής αποτυχίας.
Υποστήριξε ότι «είμαστε ακόμα σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού» και κάλεσε τους υπουργούς να ασχολούνται καθημερινά μόνο με τη δουλειά τους και να μην αντιμετωπίζουν τα υπουργεία ως προσωπικά τους φέουδα αλλά να υποστηρίζουν το σύνολο του κυβερνητικού έργου.
«Δεν τιμούν την Ε.Ε.»
Επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ενωση, μιλώντας για «ανεύθυνες φωνές και μεγάλες αντιφάσεις μέσα στο χώρο της και μπροστά στην κρίση του ευρώ και του χρέους πολλών χωρών».
«Αυτά τα φαινόμενα δεν τιμούν την Ε.Ε. ούτε βοηθούν στην εμπέδωση ενός κλίματος ηρεμίας», είπε, ασκώντας επί της ουσίας με αυτή την αναφορά του κριτική στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, που είναι κυρίαρχα εντός της Ε.Ε. παρά τις επίσημες διαψεύσεις.
Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι αυτοί που την προφητεύουν είναι οι ίδιοι που πέρυσι έλεγαν ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, κάτι που δεν έγινε.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα «βάζει μια γραμμή με το παρελθόν, σε μια περίοδο μεγάλων αποφάσεων για τη χώρα» και επισήμανε ότι καταλαβαίνει την ανυπομονησία των πολιτών, την ανησυχία και την κριτική τους, όμως «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος αλλά η προσπάθεια αποδίδει...».
Ωστόσο, εξέπληξε η επίθεση που εξαπέλυσε σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και προβάλλουν σενάρια αναδιάρθρωσης, ανασχηματισμού ή και εκλογών.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μόνο η κυβέρνησή του κάνει εθνική και υπεύθυνη δουλειά και όλοι οι άλλοι κινδυνολογούν, κολακεύουν το λαό, εκμεταλλεύονται τον πόνο του και αποφεύγουν το συγκεκριμένο. Οπως είπε «παίζουν το ρόλο της Κασσάνδρας οι δημοσιολογούντες».
«Δεν κρύβομαι»
«Αρκετά με τους εργολάβους της αγωνίας των πολιτών, φτάνει πια το μοιρολόι και η μιζέρια, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, εθνικό είναι το αληθές, δεν κρύβομαι πίσω από φτιασιδωμένα ψέματα, δικολαβίστικες αγορεύσεις και φτηνούς δεκάρικους, το μόνο χρέος που αναγνωρίζω στον εαυτό μου, την κυβέρνησή μου, την Κ.Ο. και το ΠΑΣΟΚ είναι η σωτηρία της πατρίδας», είπε ο κ. Παπανδρέου.
Το ενδιαφέρον των υπουργών επικεντρώθηκε στα σενάρια αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να σταματήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση, που βλάπτει την οικονομία και υπονομεύει την κοινωνική ψυχολογία.
Η Αννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι πρέπει μέχρι την Κυριακή να κλείσει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης, ενώ τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειμμα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. *


«Εδώ και τώρα αλλαγή» του οικονομικού επιτελείου και της οικονομικής πολιτικής» ζητάει η τάση «Αριστερή Πρωτοβουλία - ΠΑΣΟΚ» που σημειώνει πως «η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως μια εισπρακτική οργάνωση χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο». 

Στο έδαφος της Τυνησίας οι μάχες της Λιβύης

Κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα στη Μισράτα
Οι σφοδρές μάχες στη δυτική Λιβύη μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Καντάφι, έχουν μεταφερθεί στο έδαφος της Τυνησίας, στην πόλη Ντεχίμπα. Συνεχίζονται και οι συρράξεις για το λιμάνι της Μισράτα. Η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, παραμένει στόχος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.
Κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα στη Μισράτα Ο στρατός της Τυνησίας επιχείρησε να μεσολαβήσει και να αφοπλίσει Λίβυους μαχητές, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν πολλοί νεκροί σε απόσταση 5 χλμ. από την Ντεχίμπα.
"Πυκνοί πυροβολισμοί ακούγονται από παντού, ακόμη και από το κέντρο της Ντεχίμπα. Οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Η μάχη ξεκίνησε όταν οι δυνάμεις του Καντάφι επιτέθηκαν σε αντικαθεστωτικούς που βρίσκονται στην Ντεχίμπα", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
Ένας άλλος ντόπιος, που είπε ότι ονομάζεται Σάμι, υποστήριξε ότι όλμοι έχουν πλήξει σπίτια μέσα στην Ντεχίμπα και ότι μια γυναίκα σκοτώθηκε.
Η κυβέρνηση της Τυνησίας ζήτησε από τη Λιβύη άμεση παύση των εχθροπραξιών στο έδαφός της, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, τρεις Τυνήσιοι έχουν τραυματιστεί.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί γύρω από το αεροδρόμιο της Μισράτα, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, σύμφωνα με ανταποκριτές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησαν και συρράξεις στα προάστια της πόλης, με τους εξεγερμένους να προσπαθούν ν’ απωθήσουν το λιβυκό στρατό.
Επίμαχο σημείο παραμένει το αεροδρόμιο της Μισράτα, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Καντάφι. Σε άλλα σημεία περιμετρικά της πόλης, ο στρατός οπισθοχώρησε 20 με 30 χλμ. από τις θέσεις τους. Η προέλαση των εξεγερμένων υποστηρίζεται από τα συνεχή χτυπήματα του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, από τις μάχες στη Μισράτα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.500 άνθρωποι, τους δύο τελευταίους μήνες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η πρωτεύουσα Τρίπολη συγκλονιζόταν από σειρά εκρήξεων, τουλάχιστον πέντε, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα. Καπνοί υψώνονταν από τη συνοικία Αϊν Ζαρά, που παραμένει στόχος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.
Στην ανατολική Λιβύη, οι δυνάμεις του Καντάφι ανέκτησαν τον έλεγχο της Αλ-Κούφρα, μία πόλη στην έρημο,  600 χλμ. νοτιοανατολικά της Βεγγάζης, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.

«Ημέρα οργής» σήμερα στη Συρία


Φωτογραφία αρχείου
Σε εξέλιξη βρίσκονται σε αρκετές πόλεις της Συρίας, έπειτα και από την προσευχή της Παρασκευής, διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών που αντιτίθενται στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασάντ. Ήδη αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, κάνουν λόγο για νέους πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών στην παραλιακή πόλη Λατάκια. Τις σημερινές κινητοποιήσεις στηρίζει και η παράνομη στη Συρία Μουσουλμανική Αδελφότητα . Παράλληλα σήμερα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες συναντιούνται στη Γενεύη σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για το θάνατο των περίπου 400 ανθρώπων, 500 σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Συρία, από τα πυρά των καθεστωτικών δυνάμεων. Στη συνεδρίαση αναμένεται να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να προχωρήσουν στη διεξαγωγή έρευνας για τα περιστατικά βίας, όπως και να ζητήσουν την άρση των περιορισμών στη δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων στη χώρα.
Φωτογραφία αρχείου Σύμφωνα με το Associated Press, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ντυμένοι με πολιτικά ρούχα άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον των περίπου 1.000 διαδηλωτών στην παραλιακή πόλη Λατάκια τραυματίζοντας τουλάχιστον 5 ανθρώπους.
Διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις πόλεις Μπάνια και Γκουαμσχίλι, ενώ πορείες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και στην πόλη Χομς.
Μεγάλη διαδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη και στο προάστιο Σάκμπα της Δαμασκού όπου οι συγκεντρωθέντες φωνάζουν ρυθμικά "κάτω το καθεστώς", ενώ δύο μικρότερες συγκεντρώσεις αναφέρθηκαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στην "πολιορκημένη" πόλη Ντέραα, Σύροι στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να αποτρέψουν τους πολίτες να διαδηλώσουν μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφερε ένας κάτοικος της πόλης. "Θα σας πυροβολήσουν αν βγείτε από το σπίτι", είπε ο κάτοικος.
Η Κυβέρνηση της χώρας έχει αναπτύξει μονάδες του στρατού στην πρωτεύουσα Δαμασκό, καθώς και σε άλλες πόλεις όπου προγραμματίζονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο υπουργός Πληροφοριών Αντνάν Μαχμούντ δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι η καταστολή των διαδηλωτών θα συνεχιστεί, εντείνοντας την ανησυχία για νέο αιματοκύλισμα σήμερα.
"Μην αφήνετε το καθεστώς να φυλακίζει στα μπουντρούμια τους συμπατριώτες σας. Ενώστε τις φωνές σας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Μην επιτρέπετε στον τύραννο να σας κρατάει σκλαβωμένους. Ο Θεός είναι μεγάλος ", αναφέρεται στη διακήρυξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που στάλθηκε χθες στο πρακτορείο Ρόιτερ.
Είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση, της οποίας η ηγεσία βρίσκεται στην εξορία, παίρνει επισήμως θέση υπέρ των διαδηλωτών και κατά του καθεστώτος.
Σημειώνεται ότι το 1982, ο Χαφέζ αλ-Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου Μπασάρ, είχε καταπνίξει στο αίμα εξέγερση στην πόλη Χαμά, που είχε υποκινηθεί από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με απολογισμό πάνω από 30.000 νεκρούς.
Επίσης ομάδες αντιφρονούντων καλούν μέσω του Facebook και συγκεκριμένα στη σελίδα "Συριακή Επανάσταση 2011" για συμμετοχή στην "Παρασκευή της Οργής" .
"Στους νέους της επανάστασης. Αύριο θα είμαστε παντού, σε όλους τους δρόμους...Θα συγκεντρωθούμε σε όλες τις πολιορκημένες πόλεις. Θα συμπαρασταθούμε στους αδελφούς μας στη Ντέραα".
Πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και  μέλη του κυβερνώντος κόμματος να συμμετέχουν σε αντιδιαδηλώσεις υπέρ του Ασσάντ.
Επίσης σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχει ρήγμα στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων με ομάδες στρατιωτών να αρνούνται να πυροβολήσουν εναντίον των διαδηλωτών.
Την Τετάρτη 200 μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ παραιτήθηκαν αντιδρώντας στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών.
Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σαoυάσια, την περασμένη Παρασκευή στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την προσευχή της Παρασκευής βρήκαν το θάνατο από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, περισσότεροι από 120 άνθρωποι, ενώ τρεις ημέρες αργότερα από την επέμβαση της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας υπό τις διαταγές του αδελφού του προέδρου Άσαντ, στη Ντεράα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 διαδηλωτές. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από την έναρξη των κινητοποιήσεων εδώ και 6 εβδομάδες, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση, ανέρχεται στα 500.

Βέρμαχτ και Τσάμηδες: Τα άγνωστα εγκλήματα στην Ελλάδα

Τσάμηδες στο πλευρό των Γερμανών, εφοδιασμένοι με ιταλικά λάφυρα,στολές και όπλα

Μια πρωτότυπη έρευνα που φέρνει στο φως τις αγριότητες επίλεκτων σωμάτων του γερμανικού στρατού στην περίοδο της Κατοχής  
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ
Πριν από 70 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, καθισμένος σε ένα μπαρ της 51ης οδού στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο ποιητής Γ.Χ. Οντεν αισθάνθηκε... την οσμή του επερχόμενου θανάτου. Ηταν η ημέρα που ξεκινούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Επειτα από έξι χρόνια, με τη λήξη του, η ανθρωπότητα θα μετρούσε 50 εκατομμύρια νεκρούς. Τι συνέβη στο Λιντς της Αυστρίας και ποια τεράστια εικόνα δημιούργησε εκείνον τον «ψυχοπαθή θεό», όπως ονομάζει τον Χίτλερ ο ποιητής; Επτά δεκαετίες αργότερα ακόμη έρχονται στο φως στοιχεία για την εποχή, τα οποία παρέμειναν ανεξερεύνητα στα αρχεία. Και τα περισσότερα φυσικά αναφέρονται στην Ευρώπη.

Για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η χώρα μας τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου όσο και στην περίοδο της γερμανοϊταλικής και βουλγαρικής Κατοχής και του Εμφυλίου που ακολούθησε έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες, σε σημείο που να είναι βέβαιος κανείς ότι δεν υπάρχει καμιά αφώτιστη πλευρά και τίποτε που να μην έχει ειπωθεί. Ωστόσο το δίτομο έργο του Χέρμαν Φρανκ ΜάγερΑιματοβαμμένο εντελβάιςπου κυκλοφόρησε εφέτος μας διαψεύδει- κι ευτυχώς. Πέραν των νέων πεδίων και της πληθώρας των στοιχείων που προσκομίζει στην ιστορική έρευνα, καθιστά προφανές, μέσω των τεκμηριωμένων πληροφοριών που περιέχει, αυτό στο οποίο οφείλεται το αίσθημα ενοχής της μεταπολεμικής Γερμανίας, δηλαδή η συλλογική ευθύνη για τα ναζιστικά εγκλήματα, κάτι παρόμοιο θα λέγαμε με το προπατορικό αμάρτημα. Ο Μάγερ αποδεικνύει ότι το σύνολο του ναζιστικού στρατιωτικού μηχανισμού συμμετείχε στα εγκλήματα, ότι δεν ήταν μόνο- ή κυρίως- τα Ες Ες που τα διέπραξαν και ότι ακόμη και επίλεκτα σώματα φημισμένα για τη στρατιωτική τους ηθική βαρύνονται με εγκληματικές πράξεις απίστευτης βαρβαρότητας. Αποφάσισε λοιπόν να καταγράψει την ιστορία της 1ης Ορεινής Μεραρχίας και του 22ου Ορεινού Σώματος Στρατού, αναφερόμενος εκτενώς στην εγκληματική τους δράση στην Ελλάδα από το 1943 ως το 1944.

Ιστορικός από σύμπτωση

Τα αποτελέσματα μιας επιχείρησης της Βέρμαχτ στην Ηπειρο,1943
Ο Χανς Φρανκ Μάγερ δεν ήταν επαγγελματίας ιστορικός. Στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενεπλάκη από σύμπτωση στα θέματα της ιστορικής έρευνας. Ο πατέρας του, έφεδρος αξιωματικός του γερμανικού στρατού που εργαζόταν στην επιμελητεία των στρατιωτικών σιδηροδρόμων της Βέρμαχτ, ήλθε στην Ελλάδα για να συντηρήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο. Τον Νοέμβριο του 1942 έλαβε τη διαταγή να επισκευάσει τη γέφυρα του Γοργοποτάμου που νωρίτερα είχαν ανατινάξει οι δυνάμεις της ελληνικής Αντίστασης σε συνεργασία με τους Βρετανούς. Τον συνέλαβε ο ΕΛΑΣ, τον πέρασε από λαϊκό δικαστήριο στην Κολοκυθιά της Σπερχειάδας και μαζί με άλλους 30 γερμανούς στρατιώτες και την αυστριακή διερμηνέα Τρουθ Ρανβάιν εκτελέστηκε στο νεκροταφείο του χωριού.

Χρόνια αργότερα ο γιος του θέλησε να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί στον πατέρα του, ο οποίος επισήμως ως τότε εθεωρείτο αγνοούμενος. Οταν ανακάλυψε την αλήθεια, βρήκε τον τάφο του και μετέφερε τα οστά του στη Γερμανία. Η έρευνα αυτή εν τούτοις υπήρξε αφορμή για μια άλλη μεγάλη έρευνα, η οποία αφορούσε τη δράση των δυνάμεων Κατοχής στην Ελλάδα και ειδικότερα της Βέρμαχτ. Αυτή διήρκεσε ως το τέλος της ζωής του Μάγερ. Καρπός της υπήρξαν βιβλία εξόχως σημαντικά για την περίοδο, όπωςΗ αναζήτηση.Ανθρώπινα πεπρωμένα στον ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα,Η φρίκη του Κομμένου, τοΑπό τη Βιέννη στα Καλάβρυτα, ταΑιματηρά ίχνη της 117ης μεραρχίας καταδρομών στη Σερβία και την Ελλάδα και, τέλος, το μνημειώδες δίτομο έργοΑιματοβαμμένο εντελβάιςπου δεν πρόλαβε να το δει τυπωμένο στα ελληνικά, αφού έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος στις 12 Απριλίου του 2009.

Για να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία από τον θάνατο του πατέρα του, ο Μάγερ έγραψε το βιβλίο Αναζήτηση.Ανθρώπινα πεπρωμένα στον ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1941-1944.Το βιβλίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα ελληνικά. Τότε, όμως, κάποιος ιερέας από το χωριό Κομμένο κοντά στην Αρτα, όπου στις 17 Αυγούστου του 1943 η Βέρμαχτ εκτέλεσε 317 αμάχους, ανάμεσα στους οποίους 172 γυναίκες, δύο ιερείς και 13 παιδιά μόλις ενός έτους, του έγραψε ότι οι γερμανοί στρατιώτες που τους σκότωσαν έφεραν στον σκούφο και στα μανίκια της στολής τους ως διακριτικό το άνθος του αλπικού φυτού εντελβάις. Εκείνη η επιστολή, όπως γράφει ο Μάγερ, υπήρξε η αφορμή για να ερευνήσει την ιστορία αυτού του επίλεκτου σώματος, οι απαρχές του οποίου βρίσκονται στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο.

Η δημιουργία της 1ης Ορεινής Μεραρχίας
Το 1914 το γερμανικό Ράιχ διαπίστωνε ότι επειδή δεν διέθετε επίλεκτες μονάδες- και μάλιστα ορεινές-, ικανές να πολεμήσουν εναντίων των γάλλων αλπινιστών, θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα ειδικό σώμα που θα το αποτελούσαν οι καλύτεροι στρατιώτες άλλων μονάδων οι οποίοι είχαν διακριθεί στο Δυτικό Μέτωπο του πολέμου. Ετσι δημιούργησε το Σώμα των Αλπεων, το οποίο σημείωσε μεγάλες στρατιωτικές επιτυχίες. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, όταν το Γ΄ Ράιχ έχτιζε τη Βέρμαχτ, αποφασίστηκε την 1η Ιουνίου του 1935 η δημιουργία μιας αντίστοιχης ορεινής ταξιαρχίας. Πρώτος διοικητής της ήταν ο 45χρονος συνταγματάρχης Λούντβιχ Κίμπλερ που την κατέστησε το πλέον επίλεκτο σώμα του γερμανικού στρατού. Η δράση της καθ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε εντυπωσιακή, αφού συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις μεγάλες επιχειρήσεις: Από την εισβολή στην Πολωνία και την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (την εισβολή εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης) ως τις μάχες στο Χάρκοβο και την προέλαση στον Καύκασο. Οταν η δράση της 1ης Ορεινής Μεραρχίας τον Μάιο του 1943 μεταφέρθηκε στα Βαλκάνια, στη Γιουγκοσλαβία και κατόπιν στην Ελλάδα, ο πόλεμος για το Γ΄ Ράιχ φαινόταν χαμένος.

Το μεγαλύτερο μέρος τουΑιματοβαμμένου εντελβάιςκαλύπτει μία και μόνη χρονιά, κατά την οποία η 1η Ορεινή Μεραρχία και το κατοπινό 22ο Ορεινό Σώμα Στρατού έδρασαν στην Ελλάδα, στην Ηπειρο κατ΄ εξοχήν αλλά και στην Κέρκυρα και στην Κεφαλλονιά, όπου διαπράχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του πολέμου, η σφαγή των αιχμαλώτων του ιταλικού σώματος στρατού Ακουι.

Το ρατσιστικό δηλητήριο

Αντάρτισσα απαγχονισμένη από τους Γερμανούς,1943
Η πυκνότητα του βιβλίου είναι τέτοια που ο αναγνώστης χρειάζεται να το διαβάσει αργά και προσεκτικά, προκειμένου να μη χαθεί μέσα στη θάλασσα των πληροφοριών, των ονομάτων και των στατιστικών στοιχείων. Δεν υπάρχει ούτε μία πληροφορία που ο συγγραφέας να μην τη διασταυρώνει και να μην την ελέγχει εξονυχιστικά. Τεράστιος είναι αναπόφευκτα και ο όγκος των υποσημειώσεων. Η πολύχρονη και εξαντλητική έρευνα του Μάγερ στις αρχειακές πηγές δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στα ελληνικά και γερμανικά αρχεία, αλλά επεκτείνεται και στα αντίστοιχα της Ιταλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ. Πλουτίζεται ακόμη από πλήθος συνεντεύξεων, που όλες σχεδόν τις πήρε ο συγγραφέας από επιζώντες της εποχής. Απαντήσεις θα βρει κανείς και για τον αμφιλεγόμενο ρόλο του Ναπολέοντα Ζέρβα, όπως και για την εγκληματική δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας, για τη συνεργασία των Τσάμηδων με τις κατοχικές δυνάμεις και τη συμμετοχή τους σε εκτελέσεις αμάχων στη Θεσπρωτία. Ακόμη, για τη συμμετοχή στα εγκλήματα- αν και σε περιορισμένη κλίμακα- των ιταλικών και βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής. Χάρτες και πλήθος φωτογραφιών (πολλές από τις οποίες προέρχονται από τα αρχεία της Βέρμαχτ και ήταν άγνωστες ως σήμερα) συνοδεύουν αυτό το εξαίρετο δίτομο έργο. Ο Μάγερ δεν παραλείπει να παραθέσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από επιστολές ή αναφορές αξιωματικών της Βέρμαχτ, όπου διαπιστώνουμε σε ποιον βαθμό το δηλητήριο του ρατσισμού είχε διαποτίσει τον στρατό (όπως άλλωστε και τους πολίτες) της ναζιστικής Γερμανίας. Οσοι λοιπόν εκτελούσαν αμάχους δεν εφάρμοζαν απλώς διαταγές αλλά πίστευαν πως έτσι εξαφάνιζαν μιάσματα, υπανθρώπους, όντα που δεν είχαν το δικαίωμα, λόγω της εμφάνισης ή της συμπεριφοράς τους, να συγκαταλέγονται στα ανθρώπινα όντα. Υπάνθρωποι θεωρούνταν όχι μόνον οι ενήλικοι αλλά και τα παιδιά τους, σπορά δούλων που δεν άξιζε να καταλαμβάνουν χώρο σε τούτη τη γη.

Αξιοσημείωτα είναι όσα αναφέρει ο Μάγερ για τις απαιτήσεις των πολεμικών αποζημιώσεων της Ελλάδας, όπου γράφει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:«Οι ελληνικές απαιτήσεις για αποζημίωση των άμεσων και έμμεσων καταστροφών του πολέμου και κυρίως η απαίτηση επιστροφής του “δανείου” που είχε εκβιάσει η Βέρμαχτ από το ελληνικό Δημόσιο το 1942 για να καλύψει τα έξοδα της Κατοχής, εξαιρέθηκαν ρητά από τη συμφωνία του 1960(σ.σ.: η συμφωνία προέβλεπε την καταβολή συνολικά μόνο 115 εκατ. γερμανικών μάρκων).Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα,και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι τόκοι, η αξία του δανείου ανέρχεται σε πάνω από 5 δισ.ευρώ».

Ιδιαίτερα σημαντικά επίσης είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν σχετικά με τη μεταπολεμική «τύχη» των πρωταγωνιστών. Στους περισσότερους (από τη γερμανική πλευρά) επιβλήθηκαν από μικρές ως «αστείες» ποινές- στη χώρα μας όμως υπήρξαν στελέχη των Ταγμάτων Ασφαλείας που όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά και «επιβραβεύτηκαν». Χαρακτηριστικό είναι το κεφάλαιο του δεύτερου τόμου το οποίο αναφέρεται στις εκτελέσεις ομήρων στο Αγρίνιο τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 1944. Υπεύθυνος για τις εκτελέσεις εκείνες ήταν ο διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Γεώργιος Τολιόπουλος, ο οποίος μετά τον πόλεμο σταδιοδρόμησε στον ελληνικό στρατό.«Μετά τον πόλεμο », γράφει ο Μάγερ,«ο Τολιόπουλος έκανε καριέρα στον ελληνικό στρατό. Στις 30 Μαΐου 1948, τη μέρα που προήχθη σε αντισυνταγματάρχη “λόγω των ηρωικών του πράξεων στο πεδίο της μάχης”, σταματά και η συγκάλυψη των δραστηριοτήτων του από το ΓΕΣ και ξαναρχίζουν οι εγγραφές στο μητρώο του. Η περίοδος από το 1939 ως το 1948 έμεινε για πάντα κενή. Εναν χρόνο αργότερα ακολούθησε η προαγωγή του σε συνταγματάρχη. Ο Τολιόπουλος πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου 1962 σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας».

Η σφαγή των Ιταλών στην Κεφαλλονιά

Μετακομιδή των οστών που περισυνελέγησαν από την Κεφαλλονιά στο Μπάρι της Ιταλίας, 1 η Μαρτίου 1953
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ που είδαν στον κινηματογράφο τη χολιγουντιανή τούρταΤο μαντολίνο του λοχαγού Κορέλιδεν θα γνώριζαν τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν στην Κεφαλλονιά το 1943 και ούτε θα έγιναν σοφότεροι βλέποντας την ταινία.Η ταινία,όμως,βοήθησε να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα δραματικά περιστατικά πάνω στα οποία βασίστηκε,κι αυτά συνθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν από τη Βέρμαχτ στη διάρκεια του πολέμου.Πάνω από 200 σελίδες αφιερώνει ο Μάγερ στο σχέδιο για τον λεγόμενο«αφοπλισμό του ιταλικού σώματος στρατού»που βρισκόταν στην Κέρκυρα και στην Κεφαλλονιά,όπου περιγράφει αναλυτικά το παρασκήνιο,τις κινήσεις των πρωταγωνιστών,το κλίμα της εποχής και την κατάσταση στο νησί.

Τον Ιούλιο του 1943 τα στρατεύματα των Συμμάχων (αγγλοαμερικανικά) αποβιβάστηκαν στην Ιταλία.Το μουσολινικό καθεστώς κατέρρευσε και στις 8 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς η ιταλική κυβέρνηση του στρατάρχη Μπαντόλιο υπέγραψε συνθηκολόγηση με τους Συμμάχους.Ο Μπαντόλιο ωστόσο δεν κήρυξε ταυτοχρόνως πόλεμο εναντίον του Χίτλερ.Οταν στα τέλη του ίδιου μήνα οι άνδρες της ιταλικής μεραρχίας Ακουι που έδρευε στην Κεφαλλονιά αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα στους Γερμανούς,ο Χίτλερ διέταξε τη Βέρμαχτ να εξοντώσει τους «προδότες».Οι Γερμανοί,αν και όχι εύκολα,συνέτριψαν την αντίσταση των Ιταλών,οι οποίοι δεν είχαν αεροπορική κάλυψη.Ο τελικός απολογισμός υπήρξε τραγικός.Στα πεδία των μαχών έχασαν τη ζωή τους 1.315 Ιταλοί και 25 Σλοβένοι.Από αυτούς που παραδόθηκαν,οι Γερμανοί εκτέλεσαν 5.189,ενώ άλλοι 3.000 χάθηκαν στη θάλασσα.Ακόμη και σήμερα οι πληροφορίες για το πώς χάθηκαν αυτοί οι 3.000 άνδρες παραμένουν αντιφατικές.Βέβαιον είναι εν τούτοις ότι πολλά από τα πλοία όπου είχαν φορτωθεί έπεσαν πάνω σε νάρκες με τις οποίες ήταν γεμάτη η θάλασσα γύρω από τη νησί,ενώ μολονότι- όπως λέει ο Μάγερ- δεν έχει επιβεβαιωθεί,πολλούς από τους ναυαγούς οι Γερμανοί ενδέχεται να τους εκτέλεσαν με τα πολυβόλα.Βέβαιον επίσης είναι ότι πολλά από τα πτώματα των αιχμαλώτων που εκτελέστηκαν στην ξηρά οι Γερμανοί τα πέταξαν στη θάλασσα.Τα υπόλοιπα,όσα δεν τα πέταξαν σε ομαδικούς τάφους, τα άφησαν να σαπίζουν σε χαράδρες.«Πόσοι ακριβώς έχασαν τη ζωή τους δεν θα μπορέσει να διαπιστωθεί με βεβαιότητα ποτέ» καταλήγει ο Μάγερ. 
eglimatikotita.