"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΜΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:
http://elefterifoni.blogspot.com/
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ.....
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Η µπάλα έκαψε τη χήρα του Αρκάν


Η Τσέτσα, χήρα του Αρκάν,  είναι από τις πιο δηµοφιλείς  τραγουδίστριες στη Σερβία
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ µε τη ∆ικαιοσύνη πρόκειται ναβρεθεί η Σβετλάνα Ραζνάτοβιτς, η χήρα του εγκληµατία πολέµου Αρκάν καιµία απότις πιο γνωστές λαϊκές τραγουδίστριες της Σερβίας. Σύµφωνα µε του σέρβους εισαγγελείς, η Σβετλάνα, γνωστή ως Τσέτσα, κατηγορείται για υπεξαίρεση4,5 εκατ.ευρώ από τηνπώληση δέκα παικτών την περίοδο Αυγούστου 2000 -Μαΐου 2003 ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής οµάδας Οµπιλιτς.

Εκτός από την Τσέτσα κατηγορούνται επίσης η αδελφή της και δύο παράγοντες της οµάδας, την οποία η διάσηµη τραγουδίστρια κληρονόµησε από τον άνδρα της – το πραγµατικό του όνοµα ήταν Ζέλικο Ραζνάτοβιτς– όταν σκοτώθηκε το 2000. Επιπλέον, η Τσέτσα κατηγορείται για παράνοµη οπλοκατοχή. Αν κριθεί ένοχηαντιµετωπίζει ποινή φυλάκισηςέως 12 ετών.

Οταν ο άνδρας τηςπέθανε, η Τσέτσα ήταν 27 ετών κι έπρεπενα µεγαλώσει τα δύο µικρά παιδιά τους. Η µελό ιστορία µεπρωταγωνίστρια εκείνη να τρέχει στο ξενοδοχείο µόνοκαι µόνο για νατον κρατήσει νεκρό στην αγκαλιά της υπήρξε για αρκετούς µήνες µετά η αγαπηµένη των µέσων ενηµέρωσης. Αν και η Τσέτσα αρνείται κατηγορηµατικά ότι ο άνδρας τηςήταν γκάνγκστερ και εγκληµατίας πολέµου, ο Αρκάν είχε πολλάκις καταδικαστεί για ληστείες στη Σουηδία, την Ολλανδία καιτο Βέλγιο, ήταν γνωστός για τις θεαµατικές αποδράσεις του και ενίοτε έκανε εκτελέσεις για λογαριασµό τωνµυστικών υπηρεσιών της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του ‘80.

Γυρίζουν την πλάτη στον Καντάφι



Εγκατέλειψαν τον Μουαμάρ Καντάφι (αριστερά) ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα (πάνω δεξιά) και ο πρώην υπ. Εξωτερικών της χώρας, Αλί Αμπντουσάλμ Τρέκι (κάτω δεξιά)
Αρνητικά είναι τα μηνύματα για το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, αφού αυτομόλησε στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αλί Αμπντουσάλμ Τρέκι, αρνήθηκε να αναλάβει κάποιο αξίωμα, καταδικάζοντας την αιματοχυσία στη χώρα του. Όπως μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, «ένας αριθμός ατόμων» που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Καντάφι, εγκαταλείπουν τη χώρα για τη γειτονική Τυνησία.

Ο ίδιος ο Καντάφι πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους ηγέτες των χωρών που συνεχίζουν τις επιδρομές εναντίον των δυνάμεών του να παραιτηθούν. Μάλιστα στην ανακοίνωση τους κατηγορεί ότι έχουν επηρεαστεί από την «τρέλα της εξουσίας» και θέλουν να προκαλέσουν άλλον ένα πόλεμο Μουσουλμάνων-Χριστιανών. 

Εγκαταλείπουν το... πλοίο
Όπως μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, «ένας αριθμός ατόμων» που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Καντάφι, εγκαταλείπουν τη χώρα για τη γειτονική Τυνησία. Επίσης, Λίβυοι διπλωμάτες που τώρα υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, επισήμαναν ότι οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας προσπαθούν να αυτομολήσουν αλλά έρχονται αντιμέτωποι με αυστηρά μέτρα ασφάλειας και δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Ιμπραήμ Νταμπάσι, δεύτερος στην ιεραρχία της διπλωματικής αποστολής της Λιβύης στον ΟΗΕ, που τώρα υποστηρίζει την αντιπολίτευση, δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στα Ηνωμένα Έθνη γνώριζαν εκ των προτέρων για τις προθέσεις των Κούσα και Τρέκι.

Βρετανία: «Δεν έχει ασυλία ο Κούσα»

«Αποφάσισα να μην συνεχίσω να εργάζομαι και να μη δεχτώ άλλα καθήκοντα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Τρέκι, από το Κάιρο όπου βρίσκεται. «Προσεύχομαι στο Θεό να με βοηθήσει να συμμετάσχω στις προσπάθειες διάσωσης αυτού του πολύτιμου έθνους», πρόσθεσε ο ίδιος και ζήτησε να πραγματοποιηθεί εθνικός διάλογος στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, αναφερόμενος στον Κούσα, ο οποίος έφθασε αργά χθες σε στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Λονδίνο από την Τυνησία, είπε ότι «είναι σε ασφαλές μέρος» και ότι συνομιλεί με βρετανούς αξιωματούχους. Έγινε γνωστό επίσης ότι εισαγγελείς θέλουν να τον ανακρίνουν για την υπόθεση Λόκερμπι.

Ο Χέιγκ είπε ότι ο Κούσα «δεν θα έχει ασυλία από τη βρετανική ούτε από τη διεθνή δικαιοσύνη».

Η αποσκίρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης και η άφιξή του στη Βρετανία θα ενθαρρύνει και άλλους στενούς συνεργάτες του Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψουν τον λίβυο ηγέτη δήλωσε ο Χέιγκ. Η παραίτηση του Κούσα δείχνει ότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, στο οποίο έχουν καταγραφεί σημαντικές αποσκιρτήσεις, είναι «διχασμένο και καταρρέει εκ
των έσω», τόνισε. 

«Ο Καντάφι πρέπει να αναρωτηθεί ποιος θα είναι ο επόμενος που θα τον εγκαταλείψει», είπε ο βρετανός αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Φόρεϊν Όφις.

Πιστός συνεργάτης του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο Κούσα ήταν επικεφαλής της
υπηρεσίας κατασκοπείας από το 1994 έως το 2009 πριν αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Για «σημαντικό πλήγμα» στον Καντάφι, με την αυτομόληση του Μούσα Κούσα, έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος.

Ο λαός θα αποφασίσει για τον Καντάφι
Το πιθανότερο είναι ο Καντάφι να απομακρυνθεί από την εξουσία από τον ίδιο το λαό του, ως αποτέλεσμα των πολιτικών και οικονομικών μέτρων, επισήμανε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι η απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία «δεν είναι στόχος της στρατιωτικής αποστολής» των δυνάμεων που επιχειρούν εναντίον του.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ για την ατιµωρησία των πολιτικών προσώπων

Κλιµακώνεται η ένταση στις σχέσεις Πολιτείας και δικαστικού σώµατος, µε τελευταίο κρούσµα την ευθεία αµφισβήτηση της νοµιµότητας διάταξης του Κανονισµού της Βουλής που προβλέπει τη δυνατότητα κλήσης σε ακρόαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.


Με οµόφωνη απόφαση της Ολοµέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε το µεσηµέρι της Τρίτης, 29 Μαρτίου, κρίθηκε αντισυνταγµατική, ως αντίθετη προς την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, η διάταξη του Κανονισµού της Βουλής, βάσει της οποίας εκλήθη ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου σε ακρόαση για θέµατα της Δικαιοσύνης από την Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας της Βουλής.


Ως εκ τούτου,ο κ. Τέντες δεν θα προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής, καθώς η Ολοµέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η κλήση και η ακρόαση υποκρύπτουν δυνατότητα ελέγχου της δικαστικής εξουσίας, η οποία «υπονοείται από την εξουσιαστική µορφή της κλήσεως και ακροάσεως και “διευκολύνεται” από τη γενικότητα του αντικειµένου της ακροάσεως». Στην απόφαση γίνεται µνεία για τη χρησιµότητα του διαλόγου µεταξύ των εξουσιών, όχι µε τον τρόπο που επιχειρείται τώρα, αλλά «υπό καθεστώς ισοτιµίας προς διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».


Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο κάνουν λόγο για µοιραίο λάθος των δικαστικών λειτουργών, εντάσσοντας τη στάση τους στην πολεµική που έχουν ξεκινήσει προκειµένου να µη µειωθούν οι µισθοί τους.


«Πρόκειται για αυτοκαταστροφική συµπεριφορά», σχολιάζουν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Ολοµέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προσβλητική έναντι του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς η επίµαχη διάταξη ψηφίστηκε οµόφωνα στις 16/7/2010. Υπογραµµίζουν µάλιστα ότι ο πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραµµένος έχει απαντήσει θετικά σε ανάλογη κλήση της Επιτροπής Θεσµών και Διαφάνειας. Η πλειονότητα του πολιτικού κόσµου πάντως εκτιµά ότι οι δικαστικοί λειτουργοί επιχειρούν συνολική αντιπαράθεση µε ολόκληρο το πολιτικό σύστηµα, στο πλαίσιο των αντιδράσεων που ξεκίνησαν µε την πανδικαστική συγκέντρωση διαµαρτυρίας και συνεχίστηκαν µε δηλώσεις συνδικαλιστών για επικείµενη λευκή απεργία.


Τους τόνους ανέβασε προχθές και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, µε αφορµή τις µοµφές δικαστικών λειτουργών κατά του πολιτικού συστήµατος για την ατιµωρησία των πολιτικών προσώπων χάρη στη σχετική συνταγµατική διάταξη. Με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Καστανίδης απευθύνει ερώτηµα για την έκβαση των πρόσφατων σκανδάλων, όπου εκτός των πολιτικών προσώπων φέρονται ως εµπλεκόµενα και µη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εµπίπτουν στην αρµοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης.


Δικαστικοί κύκλοι εκτιµούν ότι οκ. Τέντες δεν είναι ο καθ’ ύλην αρµόδιος να απαντήσει το ερώτηµα, το οποίο ωστόσο χαρακτηρίζουν ρητορικό, δεδοµένου ότι όλοιγνωρίζουν – και πολύ περισσότερο ο υπουργός Δικαιοσύνης – σε ποιο στάδιο της διαδικασίας βρίσκονται οι συγκεκριµένες υποθέσεις. Εξάλλου – προσθέτουν – ίσως θα ήταν καλύτερα να απευθύνει ο κ. Καστανίδης το ερώτηµα στους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων που έχουν διατυπώσει τις µοµφές για την ατιµωρησία των πολιτικών.


Δεν θα προσέλθει στην Επιτροπή της Βουλής ο ανώτατος εισαγγελέας

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (να κατευθύνονται από ηλεκτρικές δυνάμεις και οι άνθρωποι θα μπορούν να ελέγχονται όπως τα ρομπότ, χρησιμοποιώντας κουμπιά")


ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:
http://elefterifoni.blogspot.com/

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ.....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Για πάνω από 15 χρόνια, ο José Manuel Rodríguez Delgado που γεννήθηκε στη Μάλαγα και ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, διεξήγαγε παρόμοια πειράματα.Το καλοκαίρι του 1963, ο καθηγητής Delgado Rodriguez έγινε ταυρομάχος για να αποδείξη στο κοινό οτι μπορεί και ελέγχει τις σκέψεις ενος ταύρου. Το μυστικό του, ήταν ενα κοντρόλ στα χέρια του: ο καθηγητής είχε εγκαταστήσει ένα ραδιοφωνικό πομπό στον εγκέφαλο του ταύρου που του επέτρεπε να έχει τον έλεγχο των κινήσεών του ζώου. Το πείραμα έλαβε χώρα σε μία μικρή αρένα ταυρομαχίας στην Κόρδοβα με δεκάδες μάρτυρες. Οι εικόνες στο βίντεο που θα δείτε παράγουν ένα αίσθημα έκπληξης και ανησυχίας.Το ζώο που πρόκειται να επιτεθεί στον επιστήμονα, σύμφωνα με το ένστικτο που το έχει οδηγήσει εκεί την τελευταία στιγμή, μια μυστηριώδη δύναμη το εμποδίζει.Η ιστορία δημοσιεύθηκε στο εξώφυλλο της New York Times με τον τίτλο "ταυρομάχος σταμάτησε τον ταύρο με το ραδιόφωνο." Σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν η πιο εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων για τον έλεγχο του εγκεφάλου.Ο καθηγητής είχε διεξάγει παρόμοια πειράματα με πιθήκους και γάτες, καθιστώντας τα αυθεντικά παιχνίδια με τηλεχειριστήριο.Και το πιο ανησυχητικό ηταν οτι σε αυτά τα χρόνια πραγματοποίησε την πρώτη εμφύτευση στον εγκέφαλο ανθρώπου.
Ανεξήγητο, το έργο του καθηγητή Rodriguez Delgado παραμένει μέχρι και σήμερα. Η τρομακτική τεχνική για την χειραγώγηση του εγκεφάλου είχε αρχ'ισει. Πολύ νωρίς,ο Delgado εξέληξε το έργο του ελβετού φυσιολόγου Walter Hess, ο οποίος είχε ανακαλύψει ότι η εφαρμογή των ηλεκτρικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο των ζώων παράγουν ειδικές φυσικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να μελετηθούν και να κατηγοριοποιηθούν. Με βάση την εμπειρία του Hess, ο Καθηγητής Delgado ανέπτυξε ένα σύστημα ηλεκτροδίων,που του επέτρεψαν να προκαλεί κινήσεις και συναισθήματα. Πρώτος το 1952 περιέγραψε το ενδεχόμενο να πειραματιστεί σε ανθρώπους. Μέσα στα επόμενα χρόνια το έκανε σε 25 ασθενείς, κυρίως σχιζοφρενείς,επιληπτικούς και ψυχικά ασθενείς στο Νοσοκομείο του Rhode Island. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε κατηγορηθεί ότι εργάστηκε για τη CIA για την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων, με πρόθεση να χειραγωγήσει τα μυαλά των πολιτών και των στρατιωτών σε μεγάλη κλίμακα. Ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει συνεργαστεί με το Πεντάγωνο, αλλά λέει ότι τα ευρήματά τους δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί για τέτοιους σκοπούς. Και για να σας σηκωθούν οι τρίχες δήλωσε, "Ο Φυσικός έλεγχος των λειτουργιών του εγκεφάλου είναι ένα αποδεδειγμένο γεγονός - είπε στη δεκαετία του 70 - με την ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου σε συγκεκριμένες δομές, μπορούν να προκληθούν κινήσεις ταξινομημένες από ενα απλό ραδιόφωνο, η εχθρότητα μπορεί να εμφανίζεται και εξαφανίζεται, η κοινωνική ιεραρχία μπορεί να τροποποιηθεί, η σεξουαλική συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει, και τα συναισθήματα και η σκέψη μπορεί να επηρεαστεί από μακριά με τηλεχειριστήριο.
Το 1966, σε μια στιγμή αδυναμίας, υποστήριξε γιά τα πειράματά του το "δυσάρεστο συμπέρασμα ότι η κίνηση, το συναίσθημα και η συμπεριφορά μπορεί να κατευθύνονται από ηλεκτρικές δυνάμεις και ότι οι άνθρωποι μπορούν να ελέγχονται όπως τα ρομπότ, χρησιμοποιώντας κουμπιά"



peaceangel29

Όχι στον νόμο του να είμαστε όλοι δότες οργάνων υποχρεωτικά!! Θα κάνει κακό ...στην υγεία πτωχών ασθενών!!


Το διαβάσαμε και δεν πιστεύαμε ότι είναι αλήθεια!!  Σύμφωνα λοιπόν με προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όλοι θα θεωρούνται δότες οργάνων μετά θάνατον, εκτός εάν έχουν ρητώς δηλώσει εν ζωή το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)!!! 
Και ναι μεν το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί ότι θα εξασφαλιστεί ικανός αριθμός μοσχευμάτων, όμως κανείς δεν σκέφτεται ότι κάποιοι επίορκοι γιατροί θα μπορούσαν να οικονομήσουν όχι πια με απλά φακελάκια αλλά και με επίσημο  εμπόριο οργάνων, όπου με άνεση θα έστελναν έναν φτωχό ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο,  στα "θυμαράκια"  για να βρεθεί κάποιο  πολύτιμο μόσχευμα για  ασθενή σε μία από τις πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας;

Κύριε υπουργέ ο Έλληνας είναι φιλότιμος και θα κάνει το καθήκον  του αν προσεγγισθεί και ενημερωθεί  σωστά. Εμείς σαν online-press  προτείνουμε  κάτι πολύ απλό και εύκολο.   Τους επόμενους μήνες  που θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού,  σε όλα τα συνεργεία καταμέτρησης  να υπάρχει   και ένας ειδικός για τέτοιου είδους προσεγγίσεις και ενημερώσεις ώστε μαζί με τα ερωτήματα της απογραφής να γίνει και η κατάλληλη  ενημέρωση των πολιτών και  να υπάρχει και η δυνατότητα  της άμεσης εγγραφής τους σαν  δότες οργάνων. Κάντε το και θα μας θυμηθείτε…..
Τα άλλα  είναι εκ του πονηρού και επικίνδυνα στις μέρες μας, στη χώρα μας, στο κράτος μας …. 

Είναι ένας φοβερός ντράμερ :



Είναι ένας φοβερός ντράμερ :
Φτωχό παιδί  11 χρονών από την Χιλή, Santiago με απίστευτες δεξιότητες  ντάμερ.
Αυτό το φτωχό παιδί από την Χιλή Santiago βγαίνει στους δρόμους και παίζει , μαζεύοντας χρήματα για την μητέρα του , που είναι καρκινοπαθής.
Είναι λυπηρό που δεν τον έχει ανακαλύψει ένας κυνηγός ταλέντων ακόμα.......
Πιστεύω κάποιος να τον δει και να τον προωθήσει χωρίς όμως να εκμεταλευεί το ταλέντο του και την φτώχεια του.


Σκαρφάλωσε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου ο Αλέν Ρομπέρ, γνωστός ως «ο γάλλος Σπάιντερμαν».

Ο Αλέν Ρομπέρ σκαρφαλώνει στον πύργο του Ντουμπάι.

Έξι ώρες χρειάστηκε για να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο ο Αλέν Ρομπέρ, γνωστός ως «ο γάλλος Σπάιντερμαν».

Ξεκινώντας από το έδαφος, ο 48χρονος Γάλλος ανέβηκε σε ύψος 828 μέτρων, στην άκρη της κωνοειδούς κορυφής του ουρανοξύστη Μπουρζ Χαλιφά στο Ντουμπάι.

Οι αρχές τον υποχρέωσαν να χρησιμοποιήσει σκοινί και ζώνη ασφαλείας, κάτι που ο γάλλος Σπάιντερμαν κάνει σπάνια. Ο Ρομπέρ έχει ανέβει σε 70 ουρανοξύστες σε όλο τον κόσμο χωρίς να είναι δεμένος με σκοινί, ανάμεσά τους, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και τους δίδυμους πύργους στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.

Το εγχείρημα του Ρομπέρ παρακολουθούσαν εκατοντάδες άτομα από το έδαφος.

Η ανάβαση του Αλέν Ρομπέρ στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Μυστικός πόλεμος της CIA στη Λιβύη

Πράκτορες της CIA έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να αποκαταστήσουν επαφή με τους αντικαθεστωτικούς και να καθοδηγήσουν τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει μυστικά εξουσιοδότηση για την παροχή βοήθειας προς τις δυνάμεις της εξέγερσης.

Χωρίς να απαντήσει επισήμως στις πληροφορίες αυτές, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει τη χορήγηση όπλων στη λιβυκή αντιπολίτευση.

Πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με τους New York Times, έχουν αναπτυχθεί σε μικρές ομάδες εδώ και εβδομάδες στη Λιβύη, με αποστολή να αποκαταστήσουν επαφή με την αντιπολίτευση και να καθορίσουν στόχους για τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεκάδες μέλη των ειδικών βρετανικών δυνάμεων και πράκτορες του MI6 εργάζονται στη Λιβύη με κύρια αποστολή τη συλλογή πληροφοριών για τις θέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει υπογράψει μυστικό μνημόνιο που δίνει το πράσινο φως για μυστικές επιχειρήσεις υπέρ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Το μνημόνιο αναφέρεται σε τρόπους παροχής βοήθειας στην λιβυκή αντιπολίτευση, δίνει την άδεια για την παροχή βοήθειας από τώρα και θέτει ένα πλαίσιο πιο προωθημένων ενεργειών για το μέλλον.

Ωστόσο, το έγγραφο αυτό δεν επιτρέπει τον άμεσο εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών, αλλά αφήνει το περιθώριο για να γίνει στο μέλλον, σύμφωνα με το ABC.

Όταν ερωτήθηκε για τις αποκαλύψεις αυτές, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι δήλωσε ότι αρνείται να απαντήσει για θέματα μυστικών υπηρεσιών.

«Επαναλαμβάνω ότι ο πρόεδρος δήλωσε χθες: καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για τη χορήγηση όπλων στην αντιπολίτευση ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Λιβύη. Δεν το αποκλείουμε, αλλά δεν το έχουμε αποφασίσει. Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες παροχής βοήθειας προς τους Λίβυους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Στο πολεμικό πεδίο, τώρα, συνεχίζεται η υποχώρηση των ανταρτών καθώς οι δυνάμεις του Καντάφι ανακατέλαβαν τη Ναουφαλίγια, την Μπιν Τζαουάντ και την Ρας Λανούφ πιέζοντας τους αντάρτες να κατευθυνθούν προς την έρημο εκατοντάδες μίλια μακριά από την Σύρτη που επιχείρησαν πριν από τρεις μέρες να καταλάβουν.  

.tanea

Ελβετία: Έκρηξη βόμβας σε εταιρεία πυρηνικής ενέργειας

Διαμαρτυρία χθες στην Ελβετία για τα πυρηνικά


Δέμα-βόμβα εξερράγη το πρωί στα γραφεία της εταιρίας πυρηνικής ενέργειας στην ελβετική πόλη Όλτεν.

Δύο εργαζόμενοι στην εταιρία τραυματίστηκαν όταν άνοιξαν το δέμα και εξερράγη η βόμβα που περιείχε. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένες.

Η ελβετική εταιρία Swissnuclear είναι κονσόρτσιουμ τριών άλλων ενεργειακών εταιριών  της Axpo, Alpiq και BKW. 

Μετά την κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, έχουν αυξηθεί οι φωνές διαμαρτυρίας κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην Ελβετία, όπου λειτουργούν πέντε πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ελβετία ανέστειλε τη διαδικασία των εγκρίσεων για τρεις νέους πυρηνικούς σταθμούς ώστε να επανεξεταστούν οι προδιαγραφές ασφαλείας τους, μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα.

Βρήκαν ραδιενεργό γάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες



Μολυσμένο με ραδιενέργεια γάλα βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και μολυσμένα με ραδιενέργεια λαχανικά στην Σιγκαπούρη.

Συγκεκριμένα, ίχνη ραδιενεργού ιωδίου-131 σε δείγμα γάλακτος προερχόμενο από την πολιτεία της Ουάσινγκτον εντόπισαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το ποσοστό που ανιχνεύθηκε είναι πολύ πιο χαμηλό από το όριο ασφαλείας και δεν δημιουργεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

«Τέτοια ευρήματα θα συναντάμε συχνά το επόμενο διάστημα και είναι πολύ πιο χαμηλά από τα όρια ασφαλείας για τη δημόσια υγεία, τόσο αυτών για τους ενήλικες, όσο και εκείνων για τα παιδιά», αναφέρεται στην κοινή δήλωση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). 

Στο δείγμα, βρέθηκε ραδιενεργό ιώδιο-131 σε ποσοστό 0,8 pCi/L, που είναι 5.000 φορές χαμηλότερο από το όριο ασφαλείας, τονίζει στην ανακοίνωση η Πατρίτσια Χάνσεν από την FDA.

Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος αναφέρει ότι έχει αυξήσει τους ελέγχους τόσο στο γάλα όσο και στο πόσιμο νερό, μετά τη διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο υπηρεσιών, το ιώδιο-131 έχει πολύ μικρό χρόνο ημί-ζωής και στις επόμενες οκτώ ημέρες τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν θα έχουν μειωθεί.


Πιέζουν οι κυβερνήσεις την Ιαπωνία

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις προς την ιαπωνική κυβέρνηση αυξάνονται καθώς ανεβαίνουν τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Μέσα σε μια μέρα αυξήθηκε κατακόρυφα το ραδιενεργό ιώδιο-131 στη θαλάσσια περιοχή φθάνοντας σήμερα στις 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση ραδιενεργής ουσίας που καταμετρήθηκε από τη μέρα του σεισμού και του τσουνάμι, στις 11 Μαρτίου.

Τα σταθερά υψηλά επίπεδα ραδιενεργής ουσίας που ανιχεύονται στο νερό της θάλασσας έξω από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο μπορεί να σημαίνουν ότι διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

«Αυτή είναι μία πιθανότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν η μόλυνση της θάλασσας είναι συνεχής.

Μονάδα Πεζοναυτών, ειδικευμένων σε πυρηνικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, θα αναχωρήσει σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό την Ιαπωνία για να βοηθήσει τις αρχές να διαχειριστούν την κρίση που προέκυψε μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Οι 155 Πεζοναύτες που ανήκουν στην «Μονάδα Αντιμετώπισης Χημικού ή Βιολογικού Ατυχήματος» (CBIRF) με βάση το Μέριλαντ θα φτάσουν αύριο στην Ιαπωνία.

Η ομάδα αυτή είναι εκπαιδευμένη να εντοπίζει χημικούς παράγοντες και να παρακολουθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας καθώς και στην απολύμανση ατόμων από τη ραδιενέργεια, όμως, δε θα συμμετάσχει στις προσπάθειες σταθεροποίησης των αντιδραστήρων του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

«Θα βοηθήσουν τους Ιάπωνες αξιωματούχους με τις γνώσεις τους στη ραδιολογία και αν χρειαστεί και τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις στον τομέα της ιατρικής, της επιμελητείας και των επικίνδυνων υλικών», διευκρίνισε Αμερικανός στρατιωτικός.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί δεν έχουν την άδεια να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 80 χιλιομέτρων το πυρηνικό εργοστάσιο.

Αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση, επιμένει η Παπαρήγα

Αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση, επιμένει η Παπαρήγα
«Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι αναπόφευκτη, αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα ν' ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τις υποθέσεις τους» σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, εξερχόμενη από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο που επισκέφθηκε νωρίτερα.
Εάν δεν υπάρξει κινητοποίηση από τους εργαζόμενους, «η ελεγχόμενη πτώχευση θα ωφελήσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών και θα δημιουργήσει δεκάδες μνημόνια, κάθε μήνα για το λαό» όπως είπε.
Για το φλέγον θέμα της λειτουργίας του Αιγηνίτειου, η κ.Παπαρήγα κάλεσε τους Αννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέα Λοβέρδο «να αφήσουν τα νομικά τερτίπια και να εκταμιεύσουν άμεσα τα χρήματα που χρωστάνε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου».
«Το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, τα πάνε για συρρίκνωση που θα έχει τρομακτικές συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών και στην επιστημονική έρευνα, γιατί είναι πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Πρόκειται για ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας γιατί είναι εξειδικευμένα νοσοκομεία και δεν φτάνει, ούτε πρέπει να παλέψουν μόνο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου».

Μαρούσι - κέντρο, μιάμιση ώρα...

Μαρούσι - κέντρο, μιάμιση ώρα...

Μια ανοιξιάτικη καταιγίδα ήταν αρκετή για να δημιουργήσει τριτοκοσμικό σκηνικό στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας από νωρίς το πρωί της Πέμπτης

Στις 12.00 το μεσημέρι η κίνηση στις περισσότερες οδικές αρτηρίες έτεινε να ομαλοποιηθεί. Προβλήματα παρέμεναν έξω από το Υπουργείο Υγείας όπου υπάρχει συγκέντρωση ομάδας 100 εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία και έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία. Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν επίσης εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι βρίσκονται όμως επί της πλατείας Κλαυθμώνος χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Για γερά νεύρα ήταν από το πρωί το μποτιλιάρισμα στη Λ. Συγγρού αφού η Φραντζή ήταν κλειστή από το ύψος της λεωφόρου έως την Καλλιρόης, ενώ από νωρίς είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας δεκάδες σηματοδότες. Δύσκολη η κίνηση των οχημάτων και στην είσοδο της Αθηνών - Λαμίας από Καλυφτάκη έως ΚΤΕΛ ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στη Λ. Κηφισίας. Ταλαιπωρία γνώριοσαν οι οδηγοί και στην Αθηνών - Κορίνθου, λόγω συσώρρευσης υδάτων στο ύψος της Χαλυβουργικής, ενώ κλειστή και πάλι είναι η Λεωφόρος Λαυρίου στο τμήμα από την 1η έως την 3η είσοδο Κερατέας.
Βροχερό διήμερο
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι έντονα.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ.
Την Παρασκευή στα κεντρικά και νότια θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες που πιθανώς στη δυτική Κρήτη να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν παροδικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.



Τέλος τα τσίρκα, ταυρομαχίες και κοκορομαχίες στην Ελλάδα



Μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης αλλά και χρηματική ποινή ως και 30.000 ευρώ, πέραν του διοικητικού προστίμου, προβλέπει για όποιον κακοποιεί ζώα το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται η απαγόρευση των τσίρκων ζώων αλλά και η απαγόρευση διεξαγωγής  μονομαχιών (πχ ταυρομαχίες ή και... κοκορομαχίες), ενώ θεσμοθετείται ευθύνη των δήμων για τα αδέσποτα.

Η απαγόρευση των μονομαχιών και των τσίρκων ζώων ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα οικολογικών οργανώσεων και έτσι η χώρα μας γίνεται η πέμπτη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεσπίζει κάτι τέτοιο. Επίσης, απαγορεύεται η δημόσια έκθεση ζώων σε παρελάσεις, συναυλίες, ψυχαγωγικά προγράμματα, ενώ θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση σε ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία καθώς και κέντρα περίθαλψης θηραμάτων.

Επίσης, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, δεν επιτρέπεται η πώληση ζώων συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των επτά εβδομάδων. Προβλέπεται ακόμα ότι μέσα σε δύο μήνες από την γέννηση του ζώου, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να μεριμνά για την σήμανση και την καταγραφή του, καθώς και για το... βιβλιάριο υγείας του. Επίσης, θα οφείλει να δηλώνει στις δημοτικές αρχές οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων, αποχωρισμού του ή απώλειας ζώου.

Με το νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύονται ακόμα και οι αγγελίες για υιοθεσία ζώων, αν δεν υπάρχει αριθμός σήμανσής τους. Τέλος, κυνηγοί που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση στο σκυλί τους, δεν θα μπορούν να λάβουν άδεια θήρας...
.star

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μετά τη VODAFONE, ο ΑΒ Βασιλόπουλος διχοτομεί το Αιγαίο και εξαφανίζει από τον χάρτη Μακεδονία και Θράκη


ab-02
Μετά την διαφήμιση της VODAFONE στην οποία εμφανιζόταν η σημαία της «ανεξάρτητης» Κρήτης, την οποία η VODAFONE απέσυρε μετά από την κατακραυγή - στην οποία ΔΕΝ συμμετείχαν τα κανάλια - την σκυτάλη πήρε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος. Σε χάρτη που εμφανίζει σε διαφημιστική ταινία της, η ΑΒ χαρίζει το μισό Αιγαίο και εξαφανίζει την Θράκη και ολόκληρη σχεδόν η Μακεδονία.

Μάλιστα, το διαφημιστικό spot του Βασιλόπουλου αρχίζει λέγοντας: «Στα ΑΒ σεβόμαστε την παράδοση, επιλέγουμε φημισμένες περιοχές που χρόνια τώρα μας δίνουν τα πλούσια αγαθά τους». Όμως αν προσέξει κανείς καλύτερα τον χάρτη στη συνέχεια, η ΑΒ όχι μόνο δεν τρέφει κανένα σεβασμό στην παράδοση... Μάλλον ειρωνεύεται την παράδοση.

Η Μακεδονία στην οποία βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα νερού και χρυσού σε όλη την Ευρώπη αλλά και η Θράκη με την τεράστια γεωπολιτική της σημασία και αξία και το πλουσιότατο υπέδαφος της, δεν συμπεριλαμβάνονται στον χάρτη που δημοσιεύει η αλυσίδα στο διαφημιστικό της...

ab-01
Καρέ από το διαφημιστικό spot του ΑΒ Βασιλόπουλου

Από το διαφημιστικό επίσης λείπει το μισό Αιγαίο, το Καστελόριζο, η Ζουράφα, τα Δωδεκάνησα, κ.α. Πιο συγκεκριμένα η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει διχοτομήσει το Αιγαίο με μια κάθετη γραμμή. Από εκεί μέχρι εκεί ίσως που εξυπηρετεί την Τουρκία η διχοτόμηση του Αιγαίου πελάγους.



Μια σημειολογία που πέρασε απαρατήρητη στην διαφήμιση της VODAFONE
Όλοι λίγο πολύ έχουν αναρωτηθεί τι είναι η σημαία δίπλα στην σημαία της «ανεξάρτητης» Κρήτης. Η δεύτερη σημαία στην διαφήμιση της VODAFONE είναι η σημαία των νησιών Μάρσαλ. Ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών με 62.000 κατοίκους, απέναντι σχεδόν από την Ιαπωνία το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε το 1986 με την βοήθεια των Αμερικανών. Με αντάλλαγμα η Δημοκρατία των Νησιών Μάρσαλ να παρέχει στις ΗΠΑ το έδαφος της για στρατιωτική χρήση και για δοκιμές πυρηνικών πυραύλων. Η Διεθνής Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει τα νησιά Μάρσαλ ως το πιο μολυσμένο σημείο του πλανήτη από πυρηνικά. Στα νησιά Μάρσαλ γίνονται πυρηνικές δοκιμές από το 1946

Τόσες συμπτώσεις σε ένα διαφημιστικό κινητής τηλεφωνίας διάρκειας 40 δευτερολέπτων;...

vodafone-before
Οι σημαίες της "ανεξάρτητης" Κρήτης και της Δημοκρατίας των Νησιών Μάρσαλ
στο πρώτο διαφημιστικό.

vodafone-after
Μετά την κατακραυγή στο internet, oι σημαίες διαγράφηκαν από το spot,
άφησαν όμως ανεξίτηλη τη σκιά τους...


Γιατί μέσω των διαφημίσεων;

Η λογική είναι απλή. Τα διαφημιστικά spot προβάλλονται δεκάδες φορές ημερησίως σε τεράστιο τηλεοπτικό κοινό. Όσο οι τηλεθεατές παρακολουθούν την εξέλιξη του σεναρίου, μέσω της περιφερικής όρασης στο υποσυνείδητο τους εντυπώνονται εικόνες, μηνύματα και σύμβολα προκειμένου να δημιουργηθεί η οικειότητα προς αυτά. Όταν αυτά τα μηνύματα, οι εικόνες και τα σύμβολα εμφανισθούν πιο δυναμικά στο μέλλον το τηλεοπτικό κοινό θα τα γνωρίζει ήδη, θα έχει αποδεχθεί την ύπαρξη τους χωρίς να έχει κανένα λόγο να τα αρνηθεί. Ουσιαστικά, αυτό που γίνεται είναι μια εξοικείωση της κοινής γνώμης με αλλαγές που συμβαίνουν και που θα συμβούν για να μειωθεί η αντανακλαστική ισχύς της και να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν εκδηλωθούν φανερά πλέον τέτοια φαινόμενα «ανεξαρτητοποιήσεων».

Μάνος Μεϊμαράκης
elkosmos

Έρχεται η Δευτέρα Παρουσία... στις 21 Μαϊου και ώρα 6 το απόγευμα;

Έρχεται η Δευτέρα Παρουσία... στις 21 Μαϊου και ώρα 6 το απόγευμα
Η ημέρα της κρίσεως είναι μόλις 54 ημέρες μακριά. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο 89χρονος Αμερικανός ιεροκήρυκας Χάρολντ Κάμπινγκ. Μάλιστα, σε αντίθεση με το Νοστράδαμο και με τους Μάγια, ο Κάμπινγκ δε διστάζει να γίνει πολύ συγκεκριμένος και να προφητεύσει όχι απλά το έτος, ούτε απλά την ημέρα, αλλά ακόμη και την ώρα της συντέλειας του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον 89χρονο (συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό) από την Καλιφόρνια, στις 21 Μαϊου του 2011 και ώρα 6 το απόγευμα (ώρα Καλιφόρνια, δηλαδή στις τέσσερις τα ξημερώματα της 22ης Μαϊου ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι ουρανοί και το 2% του πληθυσμού της γης να μεταφερθεί στον παράδεισο. Όσο για το υπόλοιπο 98%, αυτό πρόκειται να καταλήξει εξπρές στην κόλαση.
Εξωπραγματική σε σημείο εξωφρενικό, η παραπάνω «προφητεία» κανονικά δεν θα άξιζε ειδησεογραφικής κάλυψης. Έλα όμως που ο «προφήτης» ελέγχει ένα δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών (το επονομαζόμενο Family Radio Network) το οποίο εκπέμπει σε 48 γλώσσες και έχει παρουσία όχι μόνο στις ΗΠΑ (όπου διαθέτει 66 σταθμούς) αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου (Νότια Αφρική, Ρωσία, Τουρκία κ.α.). Επιπλέον, σα να μην έφτανε η ραδιοφωνική κάλυψη, ο Κάμπινγκ έχει φροντίσει να προωθήσει την «προφητεία» του αναρτώντας σχετικά «εσχατολογικά» μηνύματα πάνω σε περισσότερες από 2.000 διαφημιστικές πινακίδες των ΗΠΑ.
Μελετητής της Βίβλου τα τελευταία 70 χρόνια, ο Αμερικανός ισχυρίζεται πως βρήκε την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας μετρώντας 722.500 ημέρες (αριθμός ο οποίος προκύπτει πολλαπλασιάζοντας δύο φορές μεταξύ τους, τους ιερούς αριθμούς: 5, 10, 17) από την ημέρα της σταύρωσης (1 Απριλίου του 33 μ.Χ.). Όσο για τις τελευταίες «βιβλικές» καταστροφές (σεισμοί σε Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αϊτή), αυτές, σύμφωνα με τον ιεροκήρυκα, απλώς προμηνύουν την αποκάλυψη.
Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάμπινγκ κηρύττει το τέλος του κόσμου. Το είχε ξανακάνει, αλλά χωρίς επιτυχία, το Σεπτέμβρη του 1994. Περίπου 16 χρόνια μετά, το τέλος ξανάρθε.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ 
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ  ΚΕΦ.24(ΚΔ)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓ.ΓΡΑΦΗ.
1. Και εξελθών ο Ιησούς ανεχώρει από του ιερού· και προσήλθον οι μαθηταί αυτού διά να επιδείξωσιν εις αυτόν τας οικοδομάς του ιερού.
2. Ο δε Ιησούς είπε προς αυτούς· Δεν βλέπετε πάντα ταύτα; αληθώς σας λέγω, δεν θέλει αφεθή εδώ λίθος επί λίθον, όστις δεν θέλει κατακρημνισθή.
3. Και ενώ εκάθητο επί του όρους των Ελαιών, προσήλθον προς αυτόν οι μαθηταί κατ' ιδίαν, λέγοντες· Ειπέ προς ημάς πότε θέλουσι γείνει ταύτα, και τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;
4. Και αποκριθείς ο Ιησούς, είπε προς αυτούς· Βλέπετε μη σας πλανήση τις.
5. Διότι πολλοί θέλουσιν ελθεί επί τω ονόματί μου, λέγοντες, Εγώ είμαι ο Χριστός, και πολλούς θέλουσι πλανήσει.
6. Θέλετε δε ακούσει πολέμους και φήμας πολέμων· προσέχετε μη ταραχθήτε· επειδή πάντα ταύτα πρέπει να γείνωσιν, αλλά δεν είναι έτι το τέλος.
7. Διότι θέλει εγερθή έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και θέλουσι γείνει πείναι και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους·
8. πάντα δε ταύτα είναι αρχή ωδίνων.
9. Τότε θέλουσι σας παραδώσει εις θλίψιν και θέλουσι σας θανατώσει, και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων των εθνών διά το όνομά μου.
10. Και τότε θέλουσι σκανδαλισθή πολλοί και θέλουσι παραδώσει αλλήλους και θέλουσι μισήσει αλλήλους.
11. Και πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς,
12. και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή.
13. Ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή.
14. Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος.
15. Όταν λοιπόν ίδητε το βδέλυγμα της ερημώσεως, το λαληθέν διά του προφήτου Δανιήλ, ιστάμενον εν τω τόπω τω αγίω -ο αναγινώσκων ας εννοή-
16. τότε οι εν τη Ιουδαία ας φεύγωσιν επί τα όρη·
17. όστις ευρεθή επί του δώματος, ας μη καταβή διά να λάβη τι εκ της οικίας αυτού·
18. και όστις ευρεθή εν τω αγρώ, ας μη επιστρέψη οπίσω διά να λάβη τα ιμάτια αυτού.
19. Ουαί δε εις τας εγκυμονούσας και τας θηλαζούσας εν εκείναις ταις ημέραις.
20. Προσεύχεσθε δε διά να μη γείνη η φυγή υμών εν χειμώνι μηδέ εν σαββάτω.
21. Διότι τότε θέλει είσθαι θλίψις μεγάλη, οποία δεν έγεινεν απ' αρχής κόσμου έως του νυν, ουδέ θέλει γείνει.
22. Και αν δεν συνετέμνοντο αι ημέραι εκείναι, δεν ήθελε σωθή ουδεμία σάρξ· διά τους εκλεκτούς όμως θέλουσι συντμηθή αι ημέραι εκείναι.
23. Τότε εάν τις είπη προς υμάς· Ιδού εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ, μη πιστεύσητε·
24. διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς.
25. Ιδού, προείπα προς υμάς.
26. Εάν λοιπόν είπωσι προς υμάς, Ιδού, εν τη ερήμω είναι, μη εξέλθητε, Ιδού, εν τοις ταμείοις, μη πιστεύσητε·
27. διότι καθώς η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται έως δυσμών, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου.
28. Διότι όπου είναι το πτώμα, εκεί θέλουσι συναχθή οι αετοί.
29. Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.
30. Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.
31. Και θέλει αποστείλει τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης, και θέλουσι συνάξει τους εκλεκτούς αυτού εκ των τεσσάρων ανέμων απ' άκρων ουρανών έως άκρων αυτών.
32. Από δε της συκής μάθετε την παραβολήν· Όταν ο κλάδος αυτής γείνη ήδη απαλός και εκβλαστάνη τα φύλλα, γνωρίζετε ότι πλησιάζει το θέρος·
33. ούτω και σεις, όταν ίδητε πάντα ταύτα, εξεύρετε ότι πλησίον είναι επί τας θύρας.
34. Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.
35. Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.
36. Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ειμή ο Πατήρ μου μόνος·
37. και καθώς αι ημέραι του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου.
38. Διότι καθώς εν ταις ημέραις ταις προ του κατακλυσμού ήσαν τρώγοντες και πίνοντες, νυμφευόμενοι και νυμφεύοντες, έως της ημέρας καθ' ην ο Νώε εισήλθεν εις την κιβωτόν,
39. και δεν ενόησαν, εωσού ήλθεν ο κατακλυσμός και εσήκωσε πάντας, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου.
40. Τότε δύο θέλουσιν είσθαι εν τω αγρώ· ο εις παραλαμβάνεται και ο εις αφίνεται·
41. δύο γυναίκες θέλουσιν αλέθει εν τω μύλω, μία παραλαμβάνεται και μία αφίνεται.
42. Αγρυπνείτε λοιπόν, διότι δεν εξεύρετε ποία ώρα έρχεται ο Κύριος υμών.
43. Τούτο δε γινώσκετε ότι εάν ήξευρεν ο οικοδεσπότης εν ποία φυλακή της νυκτός έρχεται ο κλέπτης, ήθελεν αγρυπνήσει και δεν ήθελεν αφήσει να διορυχθή η οικία αυτού.
44. Διά τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι, διότι καθ' ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου.
45. Τις λοιπόν είναι ο πιστός και φρόνιμος δούλος, τον οποίον ο κύριος αυτού κατέστησεν επί των υπηρετών αυτού, διά να δίδη εις αυτούς την τροφήν εν καιρώ;
46. Μακάριος ο δούλος εκείνος, τον οποίον όταν έλθη ο κύριος αυτού θέλει ευρεί πράττοντα ούτως.
47. Αληθώς σας λέγω ότι θέλει καταστήσει αυτόν επί πάντων των υπαρχόντων αυτού.
48. Εάν δε είπη ο κακός εκείνος δούλος εν τη καρδία αυτού, Βραδύνει να έλθη ο κύριός μου,
49. και αρχίση να δέρη τους συνδούλους, να τρώγη δε και να πίνη μετά των μεθυόντων,
50. θέλει ελθεί ο κύριος του δούλου εκείνου καθ' ην ημέραν δεν προσμένει και καθ' ην ώραν δεν εξεύρει,
51. και θέλει αποχωρίσει αυτόν, και το μέρος αυτού θέλει θέσει μετά των υποκριτών· εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.

«Εγώ θα ρίξω την κυβέρνηση»Θα τους πολεμήσω»είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης

Μέσα στο 2011 βλέπει εκλογές ο Γιώργος Καρατζαφέρης

«Πιστεύω ότι δικαιούμαι να προσπαθήσω να γίνω πρωθυπουργός» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι για να συμβεί αυτό δεν είναι απαραίτητο να ενωθεί η κεντροδεξιά και πρόσθεσε ότι οι εκλογές ενδέχεται να γίνουν μέσα στη χρονιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτή την αίσθηση του έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη πρόσφατη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την «αναιμική» και «ανεπαρκή» και δήλωσε ότι τους έδωσε μια ευκαιρία με τη ψήφιση του μνημονίου, ωστόσο πλέον εργάζεται να ρίξει τη κυβέρνηση.

«Είμαι ανοιχτός άνθρωπος και ψάχνω το διάλογο. Στη ΝΔ δεν βρίσκω άνθρωπο για να μιλήσω. Βλέπω φοβισμένους ανθρώπους. Αν φύγει από φοβικά σύνδρομα ο κ. Σαμαράς ξέρει το τηλέφωνο και τη διεύθυνση μου. Εγώ θέλω να ρίξω τη κυβέρνηση. Θα τους πολεμήσω» είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια συνεργασιών με τη ΝΔ.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας «τύποις αρχηγό» τον Αντώνη Σαμαρά και «επί της ουσίας» τον συνεργάτη του Φαήλο Κρανιδιώτη. Όπως υποστήριξε αυτό λένε βουλευτές οι οποίοι απορούν ποιος είναι ο κ. Κρανιδιώτης που διευθύνει το κόμμα, καθώς δεν τον έχουν δει ποτέ. 

.newsbeast

Σταματούν τα τούνελ, αφού χρυσοπληρώσαμε τα διόδια!


Με αναστολή εργασιών απειλείται όλο το έργο της Ολυμπίας Οδού, εάν οι τράπεζες έστω και την τελευταία στιγμή δεν συναινέσουν στην συνέχιση της χρηματοδότησης που έχει σταματήσει από τα τέλη Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή σταματημένα είναι εδώ και 1,5 μήνα τα έργα στην Ιόνια Οδό που συνδέει το Αντίρριο με τα Γιάννενα ενώ στον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) μόνο ένα από τα τέσσερα εργοτάξια της Τέρνα στον κόμβο της Καρδίτσας είναι ανοικτό και αυτό υπολειτουργεί καθώς οι Ισπανικές εταιρείες έχουν κατεβάσει ρολά από καιρό.

Στον αυτοκινητόδρομο έχουν μείνει σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κ. Δημήτρη Κάβουρα περί τους 40 εργατοτεχνίτες. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν απολυθεί.  Προς το παρόν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα καθώς η πρόταση της κυβέρνησης να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση χρηματοδότησης μέχρι να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της νέας συμφωνίας που θα χρειαστεί μήνες, δεν συναντά ευήκοα ώτα.


Οι τράπεζες ζητούν εγγυήσεις από το δημόσιο για την βιωσιμότητα των έργων και επιδιώκουν οριστικές λύσεις για τα έργα, οι οποίες να διασφαλίζουν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που έχουν χορηγήσει. Υπό αυτό το πρίσμα και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση έστω και με τις πλάτες του δημοσίου, τα έργα κρέμονται σε μία λεπτή κλωστή. Και ενώ οι συμβάσεις βουλιάζουν τα διόδια εισπράττονται κανονικά!


Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ολυμπία Οδός για πρώτη φορά προχθές, προσπάθησε να συνδέσει την συμφωνία με τις τράπεζες με το κίνημα «Δεν Πληρώνω», λέγοντας ότι όσο οι μπάρες θα σηκώνονται, εκείνες θα διστάζουν να «εμπιστευτούν» τα έργα και επομένως να τα χρηματοδοτήσουν.


Παίζουν και ημερομηνίες για την αναστολή


Πληροφορίες μέσα από τα σωματεία εργαζομένων της Vinci στην Κορίνθου-Πατρών αναφέρουν ότι εδώ και λίγες μέρες διακινούνται συγκεκριμένες ημερομηνίες για αναστολή εργασιών με ορόσημο την 27η Απριλίου. Πρόκειται για εφιαλτικό σενάριο που όμως δε αποκλείουν πηγές της κοινοπραξίας και συνδέουν την ημερομηνία με την καταβολή ΦΠΑ από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θεωρείται προσωρινή λύση και σίγουρα δεν επιλύει τα σοβαρά χρηματοδοτικά προβλήματα του αυτοκινητοδρόμου.


Τις ανησυχίες των εργαζομένων επιτείνει η εντολή που δόθηκε χθες στα εργοτάξια της Vinci να κλείσουν με πόρτες τα τούνελ του έργου, που είναι τα μόνα έργα που προχωρούσαν με εντατικούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες. Πρόσφατα μάλιστα μέσα στα τούνελ κατασκευάστηκαν και μπάρες για να αποφεύγονται ατυχήματα διερχόμενων αυτοκινήτων και φορτηγών.


Όλες αυτές οι προετοιμασίες υποδηλώνουν σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων η «Γαλαρία» κ. Θεόδωρο Τσελεπή ότι η κοινοπραξία ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά. Όπως εξηγεί η εξέλιξη αυτή «βολεύει» την Ολυμπία Οδό, η οποία θα πάψει να πληρώνει περίπου 2.500 εργαζόμενους που είναι όσοι έχουν απομείνει μετά το «τσεκούρι» των τελευταίων μηνών. «Διαφορετικά διαπραγματεύεσαι με 2.500 απολυμένους» επισημαίνει ο κ. Τσελεπής και τονίζει όταν το έργο θα ξεκινήσει θα προσλάβει όσους χρειάζεται με επιχειρησιακές συμβάσεις.
.protothema

Ζει ο φερόμενος ως σκοτωμένος γιος του Καντάφι;

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε την Τρίτη στιγμιότυπα, που τα ανήγγειλε ως υλικό ζωντανής κάλυψης, που παρουσίαζαν το γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Καμίς, να συναντά οπαδούς του πατέρα του στον περίβολο της σκηνής του στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Ο παρουσιαστής του κρατικού καναλιού, είπε ότι οι εικόνες που παρουσίαζαν έναν άντρα εκπληκτικής ομοιότητας με τον Καμίς Καντάφι, διαψεύδουν τις αναφορές αραβικών τηλεοπτικών δικτύων αλλά και ιστοσελίδων, ότι σκοτώθηκε από ένα δυσαρεστημένο πιλότο της πολεμικής αεροπορίας που έριξε το αεροσκάφος του επάνω στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων του Καντάφι στην Τρίπολη.

Οι αρχές της Λιβύης ισχυρίζονται ότι παρόμοιες πληροφορίες αποτελούν μέρος της κατευθυνόμενης εκστρατείας παραπληροφόρησης, από τους εχθρούς της χώρας.

Ο Καμίς είναι διοικητής της 32ης ταξιαρχίας, που από πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές θεωρείται ότι αποτελεί το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Άλλες αναφορές από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας ΤΑΡ, κάνουν λόγο για ιδιωτικό ταξίδι, με αυτοκίνητο, του υπουργού Εξωτερικών του καθεστώτος Μούσα Κούσα, τη Δευτέρα στην Τυνησία, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του αλλά και πηγές από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή των συνόρων από όπου φέρεται να εισήλθε ο Λίβυος αξιωματούχος στη γειτονική χώρα.

Εν τω μεταξύ πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών της Τυνησίας, επιβεβαίωσε το ταξίδι, αναφέροντας πως η επίσκεψη έγινε "για προσωπικούς λόγους και ήταν ανεπίσημη".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρηνικό θρίλερ για γερά νεύρα


H ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκεται "σε κατάσταση υψίστου συναγερμού" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Αυτό δήλωσε κατά την ομιλία του στο ιαπωνικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Ναότο Καν.
Ο κ. Καν υπογράμμισε ότι η κατάσταση παραμένει "απρόβλεπτη" στον πυρηνικό σταθμό, όπου τα συστήματα ψύξης των τεσσάρων από τους έξι αντιδραστήρες δεν λειτουργούν και όπου οι περιπτώσεις διαρροής ραδιενέργειας πολλαπλασιάζονται μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε την 11η Μαρτίου.
Ως προς την τοποθεσία εγκατάστασης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ο Ναότο Καν δήλωσε: "Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η εκτίμηση των κινδύνων του τσουνάμι εκείνη την εποχή ήταν εσφαλμένη".
Νερό με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας έχει πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο της αίθουσας των τουρμπίνων των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 και έχει περάσει στις σωληνώσεις που περνούν από το έδαφος .
Η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού, η ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco, παραδέχθηκε ότι το μολυσμένο νερό μπορεί να έχει κυλήσει μέχρι την ακτή του ωκεανού στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού.
Η εταιρεία θα επιθεωρήσει τις σωληνώσεις αυτές για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν υποστεί ζημίες από τον σεισμό και το τσουνάμι, ώστε να αποφευχθεί η διαρροή μολυσμένου νερού.
Η παρουσία του μολυσμένου νερού εμποδίζει τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία του συστήματος ψύξης, καθώς οι εργασίες άντλησης του νερού αυτού είναι δύσκολες, αφού οι τεχνικοί πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να το διοχετεύσουν στις δεξαμενές χωρίς να εκτεθούν σε θανάσιμες δόσεις ακτινοβολίας.
"Πρέπει να αφαιρέσουμε αυτό το νερό το συντομότερο δυνατόν", είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο.

Για να εμποδίσουν την τήξη του πυρηνικού καυσίμου , οι τεχνικοί της Tepco και οι πυροσβέστες πρέπει να καταβρέχουν συνεχώς τους τέσσερις αντιδραστήρες και την δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει την παρουσία της σημαντικής ποσότητας μολυσμένου νερού στις εγκαταστάσεις του σταθμού.
Πρέπει να αποφύγουμε την έκθεση στον άερα των ράβδων του καυσίμου, ώστε να μην υπερθερμανθούν . Η ψύξη των εγκαταστάσεων είναι απαραίτητη, δήλωσε ο κυβενρητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες ώστε να χρησιμοποιηθεί το λιγότερο κατά το δυνατόν νερό.
Η Tepco ανακοίνωσε χθες ότι ίνχη πλουτωνίου ανιχνεύθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα επίπεδά του δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.
Η εταιρεία δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται το πλουτώνιο, αλλά έκανε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον δύο από τα πέντε δείγματα συνδέονται με τις ζημίες που υπέστη ο σταθμός από τον σεισμό και το τσουνάμι.
"Το πλουτώνιο προέρχεται πιθανότατα από τις ράβδους του καυσίμου", επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το πυρηνικό καύσιμο των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 και το αναλωθέν καύσιμο στη δεξαμενή του αντιδραστήρα 4 άρχισαν μάλλον να τήκονται τις ώρες που ακολούθησαν το τσουνάμι, αλλά η διαδικασία ετέθη υπό έλεγχο από την Tepco.

Στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο, δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου πιθανότατα τον Ιούνιο, για να συζητηθούν θέματα σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια. Ο Αμάνο χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεστραμμένη ιαπωνική πυρηνική μονάδα ως «πολύ σοβαρή», και σημείωσε ότι ανησυχεί για τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στα τρόφιμα και στο νερό. 
.protothema

Ανάρτηση του Eσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες: τα έξι διδάγματα της "υπόθεσης Λάουτσι"

 του Τζον Ουαιτ    



Τo «ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (ΕΔΑΑ) απεφάνθη υπέρ της ιταλικής πρακτικής της ανάρτησης εσταυρωμένων στις αίθουσες των δημοσίων σχολείων της χώρας. Στην υπόθεση «Λάουτσι εναντίον Ιταλίας», μία άθεη μητέρα δύο παιδιών που φοιτούσαν σε δημόσιο σχολείο, αμφισβήτησε νομικά αυτή την πρακτική, που ισχύει από το 1924. Αφού ηττήθηκε στα ιταλικά δικαστήρια, εφεσίβαλλε τις αποφάσεις τους στο ΕΔΑΑ, εκτιμώντας πως η παρουσία του εσταυρωμένου στα δημόσια σχολεία παραβίαζε το δικαίωμά της ίδιας και των παιδιών της, στη θρησκευτική ελευθερία και στην ουδετερόθρησκη εκπαίδευση, που το εγγυάται η «ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Στις 3 Νοεμβρίου 2009, ένα επταμελές τμήμα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου απεφάνθη υπέρ της κ. Λάουτσι (Lautsi). Αλλά στις 18 Μαρτίου 2011 ηολομέλεια του δικαστηρίου ανέτρεψε αυτήν την απόφαση με πλειοψηφία 15-2, και απεφάνθη υπέρ της Ιταλίας.
 
Το δικαστήριο απεδέχθη μεν σαφώς (α) πως ο εσταυρωμένος είναι θρησκευτικό σύμβολο, (β) πως η αθεΐα είναι μια θρησκευτική πεποίθηση που δικαιούται προστασίας, και (γ) πως τα δημόσια σχολεία θα πρέπει να είναι ουδετερόθρησκα. Αλλά το δικαστήριο απεδέχθη επίσης πως η «παθητική ανάρτηση» του εσταυρωμένου σε μια σχολική αίθουσα ενός δημοσίου σχολείου, όπου δεν ασκείται θρησκευτικός ενδογματισμός, δεν παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία, ιδίως όταν όλες οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι καλοδεχούμενες στο σχολείο και επιτρέπεται σε όλους τους μαθητές να φέρουν τα θρησκευτικά σύμβολα της αρεσκείας τους. Το δικαστήριο επίσης απεφάνθη πως η ιταλική πρακτική της ανάρτησης του εσταυρωμένου δεν παραβιάζει τη θρησκευτική ουδετερότητα των σχολικών ιδρυμάτων, αλλά αποτελεί μια αποδεκτή έκφραση της κυρίαρχης χριστιανικής της πολιτιστικής ταυτότητας. Την ώρα που τα ευρωπαϊκά κράτη είναι βαθιά διχασμένα στο αν πρέπει ή όχι να εκτίθενται σε δημόσιους χώρους θρησκευτικά σύμβολα, απεφάνθη τελικά το δικαστήριο, η Ιταλία θα πρέπει να παραχωρήσει στα εκπαιδευτικά της ιδρύματα ένα «περιθώριο εκτίμησης» να αποφασίσουν αυτοβούλως το πώς και πού θα εκδηλώνουν τη χριστιανική παράδοση στο σχολικό χώρο.

Η «υπόθεση Λάουτσι» αντηχεί πολλά οικεία επιχειρήματα που ακούστηκαν και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τα δικαστήρια εκλήθησαν να αποφανθούν για την (εθιμική και δημόσια) επίδειξη φατνών, σταυρών και καταλόγων με τις «δέκα εντολές» σε αμερικανικά κρατικά ιδρύματα. Παρά τις όποιες διαφορές στις ετυμηγορίες των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων σε αυτές τις υποθέσεις θρησκευτικών συμβόλων, μπορούμε να πούμε πως υπάρχει πλέον ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού μια νομική σύγκλιση, γύρω από έξι νομικές αρχές:

Πρώτον: η παράδοση μετράει. Στα αμερικανικά δικαστήρια, τα παλιότερα θρησκευτικά σύμβολα τείνουν να ανθίστανται νομικά πολύ καλύτερα από τα νεότερα. Η μακρόχρονη, εθιμική έκθεση ενός θρησκευτικού συμβόλου σε δημόσιο χώρο, τελικά το καθιστά όχι απλά αποδεκτό, αλλά αναντικατάστατο όσον αφορά τον καθορισμό της συλλογικής μας ταυτότητας ως λαού. Στην υπόθεση «Λάουτσι» ο δικαστής Μπονέλο (Bonello) έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο επιχείρημα αυτό: «ένα δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων δε δικαιούται να επιτρέψει στον εαυτό του να συμπεριφέρεται ωσάν να πάσχει από ιστορικό Αλτσχάιμερ. Δε δικαιούται να αδιαφορεί για την ιστορική πορεία ενός έθνους, ούτε να αγνοεί τι ήταν αυτό που το διαμόρφωσε ιστορικά και πολιτιστικά ως έθνος, διαμέσου των αιώνων».

Δεύτερον: τα θρησκευτικά σύμβολα διαθέτουν συχνά εγγενή πολιτιστική αξία. Τα αμερικανικά δικαστήρια έχουν από πολύ καιρό αναγνωρίσει πως οι «δέκα εντολές» δεν περιλαμβάνουν απλά θρησκευτικές εντολές, αλλά έναν κοινό ηθικό κώδικα· πως ο σταυρός δεν είναι μόνο χριστιανικό σύμβολο, αλλά μια ρωμαλέα υπενθύμιση της θυσίας στο πεδίο των μαχών κ.ο.κ. Όταν επιδεικνύονται «παθητικά» και με τον αρμόζοντα τρόπο, το περιεχόμενο παρομοίων θρησκευτικών συμβόλων αποδίδεται από τον κάθε θεατή τους, σε ένα είδος «ερμηνευτικής ελεύθερης αγοράς». Στην υπόθεση «Λάουτσι» το δικαστήριο υιοθέτησε μια παρόμοια λογική. Αν και αναγνώρισε πως ο εσταυρωμένος είναι θρησκευτικό σύμβολο, το δικαστήριο απεδέχθη παράλληλα την άποψη της Ιταλίας πως «ο εσταυρωμένος συμβολίζει επίσης τα ιδεώδη και τις αξίες» της ελευθερίας, της ισότητας και της αδερφοσύνης που αποτελούν «θεμέλιο της δημοκρατίας» και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη δύση.

Τρίτον: οι τοπικές νοοτροπίες αξίζουν σεβασμό. Στην Αμερική, το ομοσπονδιακό σύστημα απαιτεί από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια να αναγνωρίζουν τις πρακτικές και τις πολιτικές των ανεξαρτήτων πολιτειών, εκτός αν υπάρχει σαφής και κραυγαλέα παραβίαση της ομοσπονδιακής συνταγματικής τάξης για την ελεύθερη άσκηση όλων των θρησκευτικών αντιλήψεων και την μη ύπαρξη επισήμου θρησκείας. Το (αμερικανικό) ανώτατο δικαστήριο (SCOTUS) υιοθέτησε αυτή την προσέγγιση στην ετυμηγορία του υπέρ της συνέχισης της δημόσιας έκθεσης σταυρών και «δεκαλόγων» σε κτίρια πολιτειακών νομοθετικών σωμάτων. Στην «υπόθεση Λάουτσι» το δικαστήριο εισήγαγε την έννοια του «περιθωρίου εκτίμησης», που έχει πάνω-κάτω το ίδιο περιεχόμενο. Καθώς δεν υφίσταται πανευρωπαϊκή συναίνεση όσον αφορά τη δημόσια έκθεση θρησκευτικών συμβόλων και δεν απεδείχθη πως υφίσταται ενδογματισμός ή πρακτικές θρησκευτικού εξαναγκασμού, το δικαστήριο επέτρεψε στην Ιταλία να αποφασίσει αυτοβούλως πώς να εξισορροπήσει τη θρησκευτική συμβολική της χριστιανικής της πλειοψηφίας με τη θρησκευτική ελευθερία και την προάσπιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της αθεϊστικής μειονότητάς της.

Τέταρτον: η θρησκευτική ελευθερία δεν προαπαιτεί την εκκοσμίκευση της κοινωνίας. Είναι διάσημη η ρήση του SCOTUS περί «ενός υψηλού και αδιαπέραστου τείχους που διαχωρίζει την εκκλησία από το κράτος. Αυτή η θεώρηση απέκλεισε ερμητικά την εκκλησία από την πολιτική ζωή και την κρατική θέσμιση. Αλλά η αλήθεια είναι πως το δικαστήριο εντωμεταξύ έχει εγκαταλείψει ένα μεγάλο μέρος αυτού του αυστηρού διαχωρισμού κι επιτρέπει πλέον σε θρησκευτικές και αντιθρησκευτικές συλλογικότητες να αναμειγνύονται ελεύθερα σε ειρηνικές δημόσιες δραστηριότητες, ακόμα κι εντός των δημοσίων σχολείων. Κατά παρόμοιο τρόπο, το ΕΔΑΑ φημιζόταν για την προώθηση της -γαλλικού τύπου- «laϊcité» (εκκοσμίκευσης) στη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο βίο, απαγορεύοντας τις μουσουλμανικές μαντίλες και άλλα θρησκευτικά σύμβολα ως αντίθετα με το «πνεύμα ανεκτικότητας και αλληλοσεβασμού, την ισότητα και την απουσία διακρίσεων» που οφείλει να χαρακτηρίζει κάθε δημοκρατική κοινωνία. Η «υπόθεση Λάουτσι» όμως υποδηλώνει την στροφή προς μια άλλη αντίληψη, όπου νομιμοποιούνται ασφαλώς οι θρησκευτικές κι οι άθρησκες ομάδες να εκδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους, αλλά επιτρέπεται επίσης στις εθνικές κυβερνήσεις να λειτουργούν δημοκρατικά σύμφωνα με τις παραδοσιακές θρησκευτικές αντιλήψεις της πλειοψηφίας των πολιτών τους.

Πέμπτον: η θρησκευτική ελευθερία δεν αποδίδει στις μειοψηφίες το δικαίωμα «παρενοχλητικού» τύπου αρνησικυρίας στις πλειοψηφικές πρακτικές. Ως πρόσφατα, τα αμερικανικά δικαστήρια έδιναν το δικαίωμα σε κάθε Αμερικανό φορολογούμενο να εγκαλεί τη δικαιοσύνη για υποθέσεις άσκησης θρησκευτικής ελευθερίας, ακόμα και χωρίς να υφίσταται έννομο συμφέρον. Με τον τρόπο αυτό ουσιωδώς είχε αποδοθεί στους οπαδούς της εκκοσμίκευσης το δικαίωμα της αρνησικυρίας σε κάθε μορφή θρησκευτικής πρακτικής, ανεξαρτήτως πόσο παλαιά, συνήθης και δημοφιλής ήταν αυτή. Το SCOTUS έχει πια περιορίσει κατά πολύ το περιθώριο αυτό, υποδεικνύοντας στους αντιφρονούντες να επιλέξουν το δημοκρατικό τρόπο της επιβολής των μεταρρυθμίσεων που προτείνουν διαμέσου της νομοθετικής εξουσίας, ή να ζητήσουν την ατομική τους εξαίρεση από πρακτικές που μπορεί να προσβάλουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Η απόφαση της «υπόθεσης Λάουτσι» πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση. Αναγνωρίζει μεν πως η παρουσία του εσταυρωμένου πιθανόν να προσβάλλει την κ. Λάουτσι, πλην όμως η παρουσία του εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες εκφράζει αγαπημένες πολιτιστικές αξίες εκατομμυρίων συμπολιτών της -που επίσης προσβάλλονται, από τις δικές της αντιλήψεις. Αλλά η ατομική προσβολή δεν μπορεί να δικαιολογεί τη λογοκρισία! Η θρησκευτική ελευθερία και η ελευθερία της έκφρασης απαιτούν να ακούγονται όλες οι φωνές στο δημόσιο βίο.

Έκτον: οι υποθέσεις θρησκευτικών συμβολισμών είναι σοβαρές. Είναι εύκολο να τις αντιμετωπίζει κανείς με κυνισμό, ή να τις θεωρεί αμελητέες, ένα είδος ακριβού χόμπι για ιδεοληπτικούς ή φιλόδοξους διαδίκους. Αλλά αυτή η προσέγγιση υποτιμά την εκπληκτική πολυτέλεια που απολαμβάνουμε στη δύση να αντιμαχόμαστε για τις πολιτιστικές μας αξίες και τα θρησκευτικά μας σύμβολα στα δικαστήρια και τα πανεπιστήμια και όχι στους δρόμους ή στα πεδία των μαχών.

Επί πολλούς αιώνες στη δύση (και ως σήμερα, σε πολλά μέρη του κόσμου) οι αντιπαραθέσεις για τα θρησκευτικά σύμβολα καταλήγουν συχνά σε βιαιότητες, καμιά φορά σε κανονικές πολεμικές συρράξεις. Διότι, φυσικά, το διακύβευμα τέτοιων υποθέσεων είναι πολύ ευρύτερο από την τύχη δύο κομματιών ξύλου δεμένων αναμεταξύ τους. Παρόμοιες υποθέσεις αποτελούν στην πραγματικότητα εργαστήρια για να επεξεργαστούμε από κοινού τις βαθιές πολιτιστικές μας διαφορές και να συμφωνήσουμε ειρηνικά ποιες παραδόσεις και πρακτικές οφείλουν να διατηρηθούν -και ποιες χρειάζεται να αλλάξουν.
Ο John Witte είναι καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Ατλάντα

ritimatia.