"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το ξεφτίλησε το θέμα η Αυστριακή πρόεδρος πετώντας τις μπαρούφες της τάχα για αντισημιτικές δηλωσεις του ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ........

Ο Μίκης Θεοδωράκης

Την προγραµµατισµένη παρουσίαση του έργου «Μαουτχάουζεν», του Μίκη Θεοδωράκη, ακύρωσε η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής Μπάρµπρα Πράµερ, λέγοντας πως ο έλληνας συνθέτης «έχει κάνει επανειληµµένες αντισηµιτικές δηλώσεις στο παρελθόν, µε τις οποίες άφησε άσχηµες εντυπώσεις». Απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις στη Βιέννη.

Το έργο επρόκειτο να παρουσιαστεί από το µουσικό σχήµα της Βιέννης «Οι Ελληνες», στο πλαίσιο αφιερώµατος στη χθεσινή Ηµέρα Μνήµης των Θυµάτων του Ναζισµού από την αυστριακή Εθνοσυνέλευση, µε την ευκαιρία της 66ης επετείου της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης. Τελικά το «Μαουτχάουζεν» αντικαταστάθηκε από άλλα µουσικά έργα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θέλησε να κάνει µέχρι αργά χθες το βράδυ καµία δήλωση. Το «Μαουτχάουζεν» είναι κύκλος τραγουδιών, µε µελοποιηµένη ποίηση από το αφηγηµατικό οµότιτλο έργο του Ιάκωβου Καµπανέλλη, βασισµένο στις εµπειρίες του από το οµώνυµο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης από το καλοκαίρι του 1943 µέχρι το τέλος του Πολέµου (περιγράφει τον έρωτα δύο κρατουµένων στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης).

Για απόφαση-προσβολή στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη έκαναν λόγο δηµοσιογραφικοί κύκλοι στη Βιέννη και σηµείωναν πως το όνοµα του έλληνα συνθέτη «ταυτίστηκε στα πέρατα του πλανήτη, όσο κανενός άλλου, µε τον αιώνιο, χωρίς εθνικές ή άλλες διακρίσεις, αγώνα του ανθρώπου για την κατάκτηση της Ελευθερίας και την υπεράσπιση της ∆ηµοκρατίας».

Επεσήµαναν µάλιστα πως µε τη µαταίωση προσβάλλεται και η µνήµη του έλληνα συγγραφέα, ποιητή και ακαδηµαϊκού Ιάκωβου Καµπανέλλη, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και είναι αυτός που έγραψε τα ποιήµατα του «Μαουτχάουζεν», τονίζοντας πως «ο Καµπανέλλης υπήρξε κρατούµενος στο συγκεκριµένο ναζιστικό στρατόπεδο», όπου έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 3.700 έλληνες Εβραίοι. 


  Και ετσι είναι τα πράγματα σαφώς και είναι προσβολή, διότι ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ είναι ο 
αγωνιστής, όσο κανένας άλλος από αυτούς που υπερασπίστηκαν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην πατρίδα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ξεφτίλησε το θέμα η Αυστριακή πρόεδρος πετώντας τις μπαρούφες της τάχα για αντισημιτικές δηλωσεις του ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ........
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΛΕΟΝ.....ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ......ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ 
ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ......Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ........

2 σχόλια:

  1. τελικα δεν ειναι μονο οι δικοι μας , αλλα βλεπεις παντου νανους να αποφασιζουν για τους γιγαντες της ζωης , της τεχνης .
    αυτη ειναι η μοιρα μας εδω .
    δυστυχως ή ευτυχως ;;
    ετσι μονο μαθαινεις να ζεις στην ταπεινωση της ψυχης .
    ενας μεγαλος , ο Μικης , να φρεναρεται απο μια αγνωστη , που μαθαμε το ονομα της , επειδη εκανε αυτη την πραξη . που αλλιως δε θα ειχαμε καν μαθει οτι γεννηθηκε .
    ισως ετσι εκει να αγαπησουν περισσοτερο τον Μικη μετα απο αυτο το συμβαν .
    δε βαριεσαι . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ!
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ!
    ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ Η ΘΑ ΣΕ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Η ΘΑ ΣΕ ΗΡΩΠΟΙΗΣΟΥΝ.....
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΜΑΣ.....
    ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ.....
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ...
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΣΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή