"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Στενό «μαρκάρισμα» από την Ε.Ε. για τις χωματερές

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο η Κομισιόν αποθαρρύνει την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ, προκρίνοντας ως αποτελεσματικότερη λύση διαχείρισης την ανακύκλωση αναφορικά με την οποία η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην Ε.Ε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνεζ Ποτότσνικ τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο να μειωθεί η υγειονομική ταφή και να αυξηθεί η ανακύκλωση με χωριστή αποκομιδή και διαλογή στην πηγή.
Μάλιστα, επισήμανε ότι "αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία γιατί μπορεί να δημιουργήσει και θέσεις απασχόλησης σε όλη τη χώρα". Ξαναχτύπησε το "καμπανάκι" για την Ελλάδα σχετικά με τις παράνομες χωματερές, υπενθυμίζοντας πως το 2005 η χώρα καταδικάστηκε από το Ευρωδικαστήριο  και πως οι ελληνικές αρχές παρουσίασαν τον περασμένο Δεκέμβριο πρόγραμμα με βάση το οποίο όλες οι παράνομες χωματερές θα κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2011.  
Ο Γιάνεζ Ποτότσνικ τόνισε ότι η νέα Οδηγία - Πλαίσιο για τα απόβλητα έχει μια ιεραρχία 5 βαθμίδων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με την οποία η πρόληψη των απορριμάτων είναι η πιο επιθυμητή λύση. Ακολουθούν η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και άλλοι τρόποι ανάκτησης, και σε ενεργειακό επίπεδο, ενώ τελευταία και έσχατη λύση αποτελεί η υγειονομική ταφή.
Πρόσθεσε δε ότι αναμένει από την Αθήνα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ επισήμανε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την ίδια, συνάδουν με τους στόχους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία.
Για το λόγο αυτό ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα επισκεφθεί τη χώρα μας αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα συναντηθεί με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου