"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τετραήμερη απεργία - Σε όλα τα ΜΜΕ, έως τις 6 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου, με κύριο αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, μαζί με τις ομοσπονδίες του κλάδου, αναφέρεται:

Απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα και απέναντι στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, που κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνα με τη μορφή διωγμών, εκφοβισμού και τρομοκρατίας, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.
Ζητώντας
* Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ
* Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών
* Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις
* Να μη γίνουν απολύσεις Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημεριδών Αθηνών (ΕΠΗΕΑΑ), Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημεριδών Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ), Ένωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ), Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Ένωση Προσωπικού Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου, με την κάλυψη και υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.
Η ΕΣΗΕΑ
Σε δική της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ "καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, που εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους να μετάσχουν αποφασιστικά στις δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7/4 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 11/4".
Και προσθέτει:
"Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ και προειδοποιούμε ότι δεν θα υποκύψουμε στην προσπάθεια των εργοδοτικών οργανώσεων που, συνεπικουρούμενοι από την κυβερνητική πολιτική, επιδιώκουν την πλήρη εργασιακή απορρύθμιση στο χώρο των ΜΜΕ, και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για έντιμη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως το πρωί της Δευτέρας, 11 Απριλίου:
* Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό . Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.
* Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
* Την Παρασκευή, 8 Απριλίου και τις επόμενες ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press.
* Σε ενδεχόμενο σοβαρού γεγονότος, όπου για λόγους ενημέρωσης, θα πρέπει να διακοπεί η απεργία, η απόφαση θα παρθεί αμέσως από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και θα δοθούν σχετικές και συγκεκριμένες οδηγίες.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση καλεί όλους τους δημοσιογράφους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας.Καλεί ιδιαίτερα τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ να αποφύγουν κάθε ενέργεια πίεσης πάνω σε συναδέλφους –φισσες για υπονόμευση της απεργίας, θυμίζοντας τις καταστατικές υποχρεώσεις όλων των μελών της ΕΣΗΕΑ.
Καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στην αντεργατική τακτική των εργοδοτών στα ΜΜΕ και τους προφανείς κινδύνους για την ενημέρωση και τα δημοκρατικά δικαιώματα".
Η "Ε" και οι "κονσέρβες"
Η "Ελευθεροτυπία" κυκλοφορεί κανονικά την Πέμπτη 7 Απριλίου, με αυτήν την ημερομηνία, σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες, των οποίων οι ιδιοκτήτες (με τη συμβολή και ορισμένων διευθυντικών στελεχών) ετοιμαζαν έκδοση... Κυριακάτικου φύλλου, με ύλη των πρώτων ημερών της εβδομάδας!
Με αφορμή αυτές τις πληροφορίες, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε άλλη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει:

" Η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη και μη μέλη της ενόψει των δύο 48ωρων απεργιών, που έχουν ήδη κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011: * να μην παραδίδουν ύλη για τα φύλλα των κυριακάτικων εκδόσεων
* να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν κείμενα ή εκπομπές, που έχουν ήδη παραδώσει για τον ίδιο λόγο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ενημερωτικά sites να μην ασκήσουν πίεση στους συναδέλφους τους για την παράδοση της σχετικής ύλης βάζοντάς τους αντιμέτωπους με τις αποφάσεις του Σωματείου τους".
Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνει η ΕΣΗΕΑ στους εργαζόμενους στα ειδησεογραφικά site "να δώσουν το μαζικό και αγωνιστικό παρόν στις δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ενάντια στην εργοδοτική και την κυβερνητική πολιτική, απόδειξη της οποίας είναι και η απροθυμία της κυβέρνησης και των εργοδοτών να ρυθμιστεί το θέμα για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στο διαδίκτυο υπαναχωρώντας και αποσύροντας τη σχετική διάταξη από τον ασφαλιστικό νόμο". Και προσθέτει: "Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απευθύνεται και στα διευθυντικά στελέχη των site να πειθαρχήσουν στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ και να αποφύγουν κάθε ενέργεια, η οποία οδηγεί στην υπονόμευση της απεργίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου