"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εκπτώσεις και στο σινεµά



Στην είσοδο του  κινηµατογράφου  «Παλάς», στο  Παγκράτι, µια αφίσα  ενηµερώνει ότι µε  ένα εισιτήριο 10  ευρώ µπορεί να  παρακολουθήσει  κάποιος τρεις  ταινίες όποτε  θέλει. «Επρεπε  να παραµείνουµε  ανταγωνιστικοί, να  αντιµετωπίσουµε  την κρίση και να  εκφράσουµε την  ευγνωµοσύνη µας  στους πελάτες  που µας επιλέγουν  σταθερά πολλά  χρόνια τώρα» λέει  ο ιδιοκτήτης του  Ματθαίος Παταγάς
Η δραµατική πτώση των εισιτηρίων στους κινηµατογράφους (κάποιοι µιλάνε για πάνω από 40% σε σχέση µε πέρυσι και ακόµη περισσότερο τις καθηµερινές) αναγκάζει τους αιθουσάρχες να ξεκινήσουν προσφορές για να αντιµετωπίσουν την κρίση.

Παράδειγµα; Με δέκα ευρώ µπορείκάποιος να δει τρεις ταινίες, όποτε θέλει. Ή θεσµοθετούνται πλέον µειωµένα εισιτήρια για µαθητές, φοιτητές, σινεφίλ άνω των 60 ετών, οικογενειακά πακέτα, εισιτήρια µε δωρεάν γεύµατα, αλλά και φθηνά εισιτήρια σε πρώτες παραστάσεις. Μέχρι και εισιτήρια για ανέργους.

Σαν να οσµιζόταν από καιρό την οικονοµική κρίση, ο ΛεωνίδαςΠαπαγεωργίου είχε καθιερώσειτις προσφορές στους κινηµατογράφους «Τριανόν Filmcenter» και «Ιλιον». Σε ταινία µε τρεις προβολές, η πρώτη, ανεξαρτήτωςώρας έναρξης, έχει έξι ευρώ είσοδο στο «Ιλιον» καιεξίµισι ευρώ στο «Τριανόν». Θεσµοθέτησε, δε, και κάρτα πολλαπλών προβολώνσε προνοµιακή τιµή (10 προβολές στη συνολική τιµή των 5 ευρώ).

Κάρτα πολλαπλών προβολών έχει καιο κινηµατογράφος «Τρία Αστέρια».Εξήντα ευρώ για 10 προβολές. «∆εν είναι προσωπική και δενέχει ηµεροµηνία λήξης», διευκρινίζει ο ιδιοκτήτης του Κώστας Γρηγορίου. Για τον κάτοχο σηµαίνει όφελος περίπου30%,αν υπολογίσετε πως για δέκα απλές επισκέψεις θαξόδευε 80 ευρώ. Επίσης µπορεί να δει µια ταινίαπαρέα µε εννέα φίλους.

Το µέτρο αυτό δεν βρήκε αµέσως ανταπόκριση, λέει ο κ. Γρηγορίου. Η προσφορά του όµως άρχισε νααποδίδει τελευταία και σε σχέση µε πέρυσι η κίνηση εκτιµά πως αυξήθηκε κατά 15%. Ο ίδιος εξηγεί και τη φετινή µεγάληπτώση: «Πέρυσι είχαµε τρεις δυνατές ταινίες. Το “Αβαταρ” µε 900.000 εισιτήρια, το “Ψυχή βαθιά” µε 200.000 και το “2012” µε 300.000».

Προσθέτει, δε, πως οι ελληνικοί κινηµατογράφοι έχουν τον χαµηλότερο δείκτη επισκεψιµότητας – µόλις 1,2% – σε όλη την Ευρώπη.

Μειωµένο εισιτήριο µε ισχύ και το Σαββατοκύριακο έχειο «Μικρόκοσµος» στο Κουκάκι. «Είναι πέντε ευρώ σε ταινίες που φέρνουµε εµείς, για ηλικιωµένους, µαθητές, φοιτητές και ανέργους», εξηγεί η κ. Μαργαρίτα Σωτηροπούλου. Στην αρχή ο κόσµος δεν το ήξερε, όµως «το έµαθε από στόµα σε στόµα και έχουµε προσέλευση». Οικογενειακά πακέταέχειτο «Νανά Cinemax» στη ∆άφνη. Ακόµακαι σε αίθουσα προβολής 3D ταινιών το οικογενειακό εισιτήριο (δύο ενήλικοι καιδύο παιδιά) κοστίζει 42 ευρώ. Ανάλογα προγράµµατα έχει και το «Αελλώ» στην Πατησίων. Στον χορό τωνπροσφορών µπήκεκαι η εταιρεία διανοµής ανεξάρτητωνταινιών New Star.

Η εταιρείακαθιέρωσε εισιτήριο τριών ευρώ για ανέργους και εργατικό στα πέντε ευρώ, στους κινηµατογράφουςπου προβάλλουν ταινίες της.

Τα πολυσινεµά«Village» προσφέρουν µέσω κενού SMS κάθε Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιµή του ενός και δύο γεύµατα στην τιµή του ενός σεαµερικανική αλυσίδα εστιατορίων, µας ενηµερώνει ο εκπρόσωπός τους Μπάµπης Μοσκόφογλου. Ακόµη, υπάρχει και οικογενειακόπακέτο σε τρεις εκδοχές «µε εισιτήρια και γεύµατα combo». Τέλος, στα πολυσινεµά της «Odeon» τα µέλη της κάρτας Odeon Cineφίλοι έχουν έκπτωση ένα ευρώ και συγκεντρώνουν πόντους.

Στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, οι προσφορές είναι θεσµοθετηµένες χρόνια τώρα, κάτι που οι ελληνικές εταιρείες αρνούνται ακόµη να εφαρµόσουν: µετά τις πρώτες τρεις εβδοµάδες προβολής µιας ταινίας, το εισιτήριο διαµορφώνεται στο ένα δολάριο (δύο λίρες στην Αγγλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου