"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Φωτισμός και επιστροφή στο κέντρο με τον οβολό μας

Φωτισμός στους δρόμους με χορηγίες και έργα ανάπλασης σε σύμπραξη με ιδιώτες περιλαμβάνονται στις δράσεις που ανακοίνωσε χθες για την Αθήνα ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, κάνοντας τον απολογισμό των δύο πρώτων μηνών σε συνθήκες «πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης».
Ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2011 θα είναι μειωμένος κατά περίπου 20%, πέφτοντας στα 818 εκατ. ευρώ (έναντι 990 πέρυσι). Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους προμηθευτές, καθώς από τα προηγούμενα έτη έχουν μεταφερθεί χρέη 77 εκατ. στο 2011, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός αυξήθηκε την τελευταία τετραετία κατά 50%, φτάνοντας τα 220 εκατ. ευρώ.
Ο «9,84»
Σε συσχέτιση με τα παραπάνω, μίλησε για σπατάλες των προηγούμενων διοικήσεων, τόσο στον «Αθήνα 9,84», όπου πρόσφατα αποφασίστηκε μείωση προσωπικού κατά 83 άτομα με απολύσεις ακόμη και μονίμων, όσο και στην Τεχνόπολη (Γκάζι). Δήλωσε ότι η επιχορήγηση του δήμου προς τον «9,84» θα μειωθεί κατά 10 εκατ. (στα 5 εκατ. ευρώ) και το ποσόν αυτό θα διατεθεί σε κοινωνικές υποδομές και κυρίως τους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι δημοτικοί φορείς για τους οποίους προβλέπεται αύξηση επιχορήγησης.
Γήπεδο ΠΑΟ
Ενώ στα θέματα των συγχωνεύσεων σχολείων, της διπλής ανάπλασης (γήπεδο ΠΑΟ) και του τζαμιού ζήτησε πίστωση χρόνου, προκειμένου να διαμορφωθούν οι θέσεις της νέας δημοτικής αρχής, υποσχέθηκε πως για το ιστορικό κέντρο θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στον Μάρτιο. Μίλησε για μέτρα επιστροφής των κατοίκων, όπως επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια, αλλά και έργα ανάπλασης τα οποία, στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνουν πέραν της σύμπραξης με ιδιώτες. Τον οβολό των ιδιωτών είπε ότι θα ζητήσει ακόμη και για απλές βελτιώσεις στο φωτισμό, που πρέπει να γίνουν «για να βελτιωθεί και το αίσθημα της ασφάλειας». Μπορεί, εξήγησε, να γίνει σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες κάθε περιοχής.
60% πάνω οι κλήσεις
Οσο για τους κατόχους Ι.Χ. οι... οβολοί θα είναι περισσότεροι, καθώς οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση συνεχίζουν να κόβονται ομαδόν, αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να μειωθούν οι θέσεις στάθμευσης, προκειμένου να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι για ανακύκλωση (θέλει να αυξηθούν από 4.000 σε 8.000), αλλά και για μεγαλύτερο διαχωρισμό απορριμμάτων στο πλαίσιο ενός μελλοντικού προγράμματος κομποστοποίησης. Κατηγόρησε και το φορέα ΕΟΕΔΣΑΠ που μπλοκάρει την προμήθεια περισσότερων κάδων.
Δήλωσε ακόμη ότι θα γίνουν μετακινήσεις δημοτικών υπηρεσιών από μισθωμένα κτήρια με υψηλό ενοίκιο, όπως το ΚΕΠ του Συντάγματος, δεδομένου ότι ο δήμος έχει αναξιοποίητη περιουσία. Μίλησε για κινητές μονάδες συσσιτίων, προκειμένου να αποφορτιστεί το κέντρο της πόλης, για προστασία των πεζοδρόμων Αρεοπαγίτου - Απ. Παύλου - Ερμού, όπου θα μπουν κινητές μπάρες, ενώ στην ίδια περιοχή θα δημιουργηθεί σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων.
Σε ό,τι αφορά την κρίση που προέκυψε μέσα στη δημοτική του παράταξη, απέφυγε τις εκτενείς απαντήσεις μιλώντας για τις δυσκολίες του πειράματος συνεργασίας διαφορετικών πολιτικών φορέων και την πολιτική που είναι η «τέχνη του συμβιβασμού».
Σε ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης τονίζει πως ο κ. Καμίνης δεν έχει θέσεις, αλλά ούτε και απαντήσεις στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Αθήνα και γι' αυτό «δικαίως χαρακτηρίστηκε από πρώην συντρόφους του δήμαρχος περιορισμένης ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου