"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μαίνεται ο πυρηνικός εφιάλτης στη Φουκουσίμα - Απομακρύθηκε το προσωπικό




Απομακρύνθηκαν το πρωί της Δευτέρας (21/03) οι εργαζόμενοι στον υπ. αριθμόν 3 και πιο κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όπου σημειώθηκε νέα αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ καπνός άρχισε να βγαίνει από τον αντιδραστήρα 2. Να μην καταναλώνουν νερό από τη βρύση καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο σημείο, ενώ μία ημέρα πριν, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε ραδιενέργεια και σε τρόφιμα εκτός Ιαπωνίας. Πολύ σοβαρότερη η ανίχνευση ραδιενέργειας από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Εν τω μεταξύ, πέντε χρόνια και 165 δισ. ευρώ εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα, ότι θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσαν σεισμός και τσουνάμι.
Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO, οι γραμμές ηλεκτροδότησης συνδέθηκαν και στους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, με τελευταίους τους Νο3 και Νο4, που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές.
Πάντως η εταιρία ελέγχει τις ζημιές στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων, πριν αρχίσει την τροφοδοσία του σταθμού με ηλεκτρικό ρεύμα.


Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως η TEPCO ενημέρωσε, δύο εβδομάδες πριν από τον σεισμό, την ιαπωνική αρχή ασφαλείας για τα πυρηνικά ότι δεν πραγματοποίησε ορισμένες από τις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις.


Σε έκθεση που απέστειλε στις 28 Φεβρουαρίου στην υπηρεσία, η TEPCO αναφέρει πως δεν έλεγξε 33 κομμάτια του εξοπλισμού στους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου.
Ανάμεσα στα κομμάτια που δεν ελέγχθηκαν ήταν ένας ηλεκτροκινητήρας και μια βοηθητική γεννήτρια, διευκρίνισε η εταιρία.


Η μη πραγματοποίηση των συγκεκριμένων επιθεωρήσεων πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της συγκυρίας, αλλά και της σημασίας των συστημάτων που δεν ελέγχθηκαν.
Η ιαπωνική Υπηρεσία για την Πυρηνική και Βιομηχανική Ασφάλεια απαντώντας στην ενημερωτική επιστολή της TEPCO, της έδωσε διορία ως της 2 Ιουνίου για να καταρτίσει ένα διορθωτικό σχέδιο ελέγχου για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο είναι το παλαιότερο του συγκροτήματος.

Two nuclear reactors at the Fukushima plant are... by tvnportal
Κίνδυνος να εισέπνευσαν ραδιενεργή σκόνη οι εργαζόμενοι στη Φουκουσμίμα
Την ύπαρξη κινδύνου, οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα να έχουν εισπνεύσει ραδιενεργή σκόνη, παραδέχθηκε η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί.
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το σταθμό, να αποφεύγουν να πίνουν νερό από τη βρύση μετά τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου.


ΠΟΥ: Σοβαρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ανίχνευση ραδιενέργειας στα τρόφιμα

Σαφέστατα πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση. Είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή που όλοι πιστεύαμε τις πρώτες ημέρες, όταν θεωρούσαμε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να περιοριστεί στα 20 ως 30 χιλιόμετρα”, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ για το δυτικό Ειρηνικό, επισημαίνοντας πως δεν έχει αποδείξεις, ότι μολυσμένα τρόφιμα από την περιοχή της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο, έχουν φτάσει σε άλλες χώρες.

Η ανησυχία στην περιοχή αυξάνεται μετά τις περιπτώσεις μολυσμένων λαχανικών, γάλακτος και νερού, αν και οι Ιάπωνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν, πως τα επίπεδα δεν είναι επικίνδυνα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση απαγόρευσε την πώληση μη επεξεργασμένου γάλακτος από την περιφέρεια της Φουκουσίμα και σπανακιού από άλλη κοντινή περιοχή. 

Fukushima Radiation simulation by 5kurtTV
Καμία διαρροή νερού στο έδαφος από τις προσπάθειες ψύξης των αντιδραστήρων
Χιλιάδες τόνου νερού έχουν ρίξει οι αρχές μετά την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ωστόσο, δεν έχει διαρρεύσει πολύ νερό στο έδαφος μετά τις προσπάθειες ψύξης των αντιδραστήρων, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας.
Ο κύριος όγκος νερού έχει ριφθεί κυρίως στους αντιδραστήρες 3 και 4, σε μία προσπάθεια να τους ψύξουν.
Εν τω μεταξύ η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν λάθη στους ελέγχους ασφαλείας του εργοστασίου, όπως ανακοίνωσε άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας. 

Nuclear Tragedy Continues in Japan by tvnportal
165 δισ. ευρώ και 5 χρόνια θα χρειαστούν για την ανάκαμψη της χώρας
Ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου είναι πιθανό να κοστίσουν στην ιαπωνική οικονομία 165 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 4% της εθνικής παραγωγής, κατά την εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που σημειώνει πως μπορεί να χρειαστούν πέντε χρόνια.
“Με βάση προηγούμενη εμπειρία, η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ θα επηρεαστεί αρνητικά στα μέσα του 2011”, επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην τελευταία έκθεσή της για την οικονομία στην ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό.
Η πιο “αισιόδοξη” πρόβλεψη της τράπεζας κάνει λόγο για κόστος 86 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 2,5% του ΑΕΠ

Tsunami in Japan - Nature's fury by frankherles
Η τραγωδία σε αριθμούς

O θάνατος 8.649 ατόμων έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την Εθνική Υπηρεσία Αστυνομίας της Ιαπωνίας, ενώ 13.262 έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, συνολικά 349.349 άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια μετά από την εκκένωση των περιοχών όπου διέμεναν.
Η περιοχή που έχει εκκενωθεί έχει επεκταθεί σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο που επλήγη, ενώ στις 12 Μαρτίου ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Από τότε μετακινήθηκαν από την περιοχή που εκκενώθηκε 177.500 κάτοικοι.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα κτίρια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς είναι τουλάχιστον 14.637.

Japan: Woman, grandson rescued after 9 days by ndtv
cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου