"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απορρίπτει η λιβυκή αντιπολίτευση την πρόταση Τσάβες


Αρνείται η αντιπολίτευση στην Λιβύη την πρόταση για διαμεσολάβηση του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Τονίζει δε, ότι οι μόνες συνομιλίες που θα γίνουν αποδεκτές είναι αυτές με θέμα την παραίτηση του Μουάμαρ Καντάφι ή την εξορία του για να σταματήσει η αιματοχυσία.
Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου που σχηματίστηκε από τους εξεγερμένους στην πόλη Βεγγάζη δήλωσε ότι η αντιπολίτευση διαφωνεί κατηγορηματικά με αυτή την πρόταση, την οποία είχε αποδεχτεί νωρίτερα ο Μουαμάρ Καντάφι.
«Έχουμε μια πολύ σαφή θέση: είναι πολύ αργά, έχει χυθεί πολύ αίμα», δήλωσε ο Μουστάφα Γεριάνι, υπεύθυνος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου.
«Εάν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν για ένα και μοναδικό θέμα: πώς θα φύγει ή θα ανατραπεί ο Καντάφι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει για διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ, που τέθηκε επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι η δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού θα βοηθήσει να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά των ανταρτών αλλά και στην ανατροπή του Λίβυου ηγέτη.
«Το στρατιωτικό συμβούλιο στη Βεγγάζη άρχισε προετοιμασίες οργάνωσης, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα κινηθούν στρατιωτικές δυνάμεις προς το δυτικό τμήμα της Λιβύης, αλλά υπάρχουν προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα για κάθε εξέλιξη τις προσεχείς ημέρες», κατέληξε.
Η πρόταση Τσάβες για τη δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής διαμεσολάβησης, η οποία θα συζητούσε τον ειρηνικό τερματισμό της κρίσης στη χώρα, αντιμετωπίστηκε ήδη αρνητικά από την Ιταλία. Η Βενεζουέλα, στο μεταξύ, προσέθεσε στην πρότασή της ότι επικεφαλής των ειρηνευτικών συνομιλιών θα μπορούσε να είναι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, δήλωσε απόψε ότι είναι «πολύ δύσκολο» να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να αποδεχτεί την προσφορά του Τσάβες.
Στο ίδιο κλίμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε ξανά τον Καντάφι εγκαταλείψει άμεσα την εξουσία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά από τον Λευκό Οίκο, ότι έχει χάσει τη νομιμότητα να διοικεί και «πρέπει να φύγει».
Ανέφερε επίσης, ότι έχει εγκρίνει τη χρήση αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών για να προσφέρουν βοήθεια σε Αιγύπτιους που έχουν παγιδευτεί στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας ώστε να επιστρέψουν σώοι στην πατρίδα τους.
Τέλος, τόνισε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν «όλες τις επιλογές» για τη λιβυκή κρίση, «στρατιωτικές ή μη».
Η επιλογή της Νικαράγουας πάντως δεν υφίσταται για τον Λίβυο ηγέτη, σε περίπτωση που αποφασίσει να εγκαταλείψει τη χώρα, καθώς ανώτατος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να χορηγήσει άσυλο στον Καντάφι, απαντώντας στη φημολογία που είχε «φουντώσει» τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου