"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εκκληση για γιατρό στη Νεφρολογική Κλινική Ρόδου

Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ζητεί ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου Μιχάλης Κόκκινος, για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στη Νεφρολογική Κλινική και στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής Κάθαρσης.
Ο κ. Κόκκινος στην επιστολή του εκφράζει την κραυγή αγωνίας του ροδιακού λαού, καθώς αύριο (5 Μαρτίου) λήγει η τελευταία απόσπαση ειδικευμένου γιατρού στη Νεφρολογική Κλινική.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημ. Βαρνάβας τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το Νεφρολογικό Τμήμα και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ρόδου εδώ και καιρό καρκινοβατούν. Ο μοναδικός νεφρολόγος που έχει απομείνει εκεί είναι ο διευθυντής, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει το κλείσιμο, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι νεφροπαθείς της Ρόδου θα πρέπει να διακομίζονται για αιμοκάθαρση στην Αθήνα. Στην περίπτωση αυτή, ενώ η πρόσληψη ενός επιμελητή Β' κοστίζει 30.000 ευρώ ετησίως, η διακομιδή των νεφροπαθών θα κοστίζει 40.000 ημερησίως! Κι όμως. Παρά το ότι η Ρόδος έχει ξεσηκωθεί, παρά την αγωνιώδη έκκληση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος πεισματικά δεν υπογράφει τον έτοιμο διορισμό νεφρολόγου στο τοπικό νοσοκομείο».
Η συρρίκνωση μονάδων στο συγκεκριμένο ίδρυμα καλά κρατεί: Από τα 8 χειρουργεία λειτουργούν μόνο τα τρία και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη και το τέταρτο, ενώ η ψυχιατρική κλινική συμπτύχθηκε με τη νευρολογική για να μην κλείσει. Μια εικόνα των τραγικών ελλείψεων δίνει η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λούση Καλαμάτα:
«Από την 1η Ιανουαρίου 2010 έχουν αποχωρήσει 84 άτομα από το νοσοκομείο. Παράλληλα, 23 νοσηλευτές είναι απαλλαγμένοι από τα καθήκοντά τους από αρμόδια υγειονομική επιτροπή λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας, 20 εν ενεργεία υπάλληλοι έχουν 50% και άνω αναπηρία από αρμόδια υγειονομική επιτροπή και 44 νοσηλευτές απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες. Αποτέλεσμα της παγιωμένης πλέον κατάστασης είναι το νοσοκομείο σήμερα να οφείλει 3.049 εβδομαδιαίες αναπαύσεις στο προσωπικό, μεγάλο αριθμό ημερών κανονικών αδειών του 2010 σε κάθε εργαζόμενο. Σε ορισμένα τμήματα μάλιστα, όπως στην Α' Χειρουργική ή Β' Χειρουγική ή την Ορθοπεδική δεν έχουν χορηγηθεί καθόλου άδειες του 2010.
»Παράλληλα όλα τα τμήματα νοσηλευτικής υπηρεσίας λειτουργούν με ένα σωματικά και ψυχικά εξουθενωμένο προσωπικό, το οποίο εργάζεται ακατάπαυστα, χωρίς άδειες και εβδομαδιαίες αναπαύσεις, εκτελώντας πολλές φορές διπλοβάρδιες εις βάρος της υγείας τους, της προσωπικής τους ζωής και κυρίως εις βάρος των ασθενών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου