"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η επέµβαση κατά του Καντάφι



Ενας αντάρτης παρατηρεί όχηµα των καθεστωτικών δυνάµεων ύστερα από συµµαχικό χτύπηµα, χθες στον δρόµο µεταξύ Βεγγάζης και Ατζάµπιγια
Με πολλά ερωτηµατικά ως προς τη διάρκειά της, άρχισε στις 18.45 του Σαββάτου η επιχείρηση «Αυγή τηςΟδύσσειας». Οι σύµµαχοι πάντως δεν θα ήθελαν σε καµία περίπτωση η αµερικανικής εµπνεύσεως – και οπωσδήποτε ευφάνταστη – ονοµασία της επιχείρησης να αποδειχθεί προποµπός µιας µακροχρόνιας εµπλοκής στη Λιβύη. Αντίθετα από τους Αµερικανούς, οι Γάλλοι προτίµησαν να δώσουν στην επιχείρηση το όνοµα ενός θερµού και ξηρού άνεµου από τη Σαχάρα, του Χαρµατάν. Τα γαλλικά µαχητικά ήταν τα πρώτα αεροσκάφη που επιχείρησαν ανοίγοντας πυρ κατά αρµάτων µάχης των δυνάµεων του καθεστώτος της Τρίπολης. Οι βοµβαρδισµοί συνεχίστηκαν από αέρα και θάλασσα µε πυραύλους Τόµαχοκ και στόχο τα συστήµατααεράµυνας της χώρας.

Στις επιχειρήσεις της Συµµαχίας συµµετέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ιταλία και από χθες το βράδυ το Βέλγιο και το Κατάρ. Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονταν αργά χθες το βράδυ από τη Λιβύη, έκαναν λόγο γιαεκρήξεις και πυκνά πυρά στη Βεγγάζη.Σύµφω να µε άλλη πληροφορία, από την περιοχή όπου βρίσκεται το συγκρότηµα θωρακισµένων διαµερισµάτων του Καντάφι στην Τρίπολη φαινόταν να βγαίνει καπνός. Αµερικανός αξιωµατούχος διαβεβαίωνε πάντως ότι ο λίβυος δικτάτορας δεν βρίσκεται στη «λίστα των στόχων» των συµµαχικών δυνάµεων.

ΕΛΙΓΜΟΙ. Πιστός στη συνήθη τακτική του, ο Καντάφι ανακοίνωσε νέα κατάπαυση πυρόςχθες το βράδυ, ενώ λίγες ώρες νωρίτερααπειλούσε από τηλεοράσεως µε «µακρύ πόλεµο» προεξοφλώντας τη νίκη του. Από συµµαχικής πλευράς, η πρώτη φάση της επιχείρησης κρίνεται επιτυχηµένη. Κατά το πρότυπο των επεµβάσεων στο Ιράκ, ηΣυµµαχία χτύπησε δεκάδες στόχους µέσα σε λίγες ώρες. Σκοπός της στρατιωτικής δράσης είναι να αποδυναµωθεί το αµυντικό σύστηµα του συνταγµατάρχη, να εξουδετερωθεί η αεράµυνα και να µειωθεί ηπίεση στις πόλεις που βρίσκονται υπό πολιορκία. Οι σύµµαχοι θα ήθελαν ασφαλώς να σταµατήσουν οι συγκρίσεις σε αυτό το σηµείο: η έλλειψη σχεδιασµού για την επόµενη µέρα στο Ιράκ οδήγησε σε µια µακροχρόνια καιαιµατηρή σύγκρουση από την οποίααναζητείται ακόµη διέξοδος. 

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: , ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου