"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σπάστην επιτέλους!


1. Απόσπασμα από το άρθρο "Σκότωσέ την αφού την... αγαπάς!"
τουΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

στο dentnews.net
με αφορμή το TV BREAK OUT ACTION
«Τώρα ο σύγχρονος Δούρειος Ίππος, η Τι-Βι, μπήκε στα σπίτια μας καθηλώνοντάς μας στον καναπέ να ρουφάμε άκριτα αμέτρητες σειρές εγχώριων και εισαγόμενων σήριαλ, που – σαν την εποχή μας - δεν χτίζουν πρότυπα, δεν προβάλλουν ήρωες και ηρωίδες, ούτε « δίδαγμα και…ρητό», αλλά σίγουρα βοηθούν να ξεχάσουμε … τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα οικονομικά προβλήματα, το καθημερινό άγχος και στρες, την ψυχοσυναισθηματική μας ένδεια που μας οδήγησε στην καθιέρωση ανθρώπινων σχέσεων μιας χρήσης.
Στην εποχή της αποβλακωτικά παθητικής τηλοψίας αναρωτιέμαι θα ήταν λύτρωση αν ΟΛΟΙ οι Έλληνες παίρναμε τα δίκαννα και πυροβολούσαμε την Τι-Βι μας ουρλιάζοντας…«τη σκότωσα επειδή την αγαπούσα»;…
Ή μήπως αυτό θα ήταν υποσυνείδητα υπαγορευμένη πρόφαση για να βγούμε μετά στην αγορά να προμηθευτούμε σύγχρονα Τι-Βι σετ με επίπεδες οθόνες τύπου χόουμ σίνεμα με ήχο σουράουντ για να ξεχάσουμε την πικρή μας μοναξιά;»

2. Απόσπασμα από το
«Γράμμα στη γιαγιά μου»
της Σούλας Βαζούρα
Αγαπημένη μου γιαγιά, σε καλημερίζω. Ξέρω, είσαι μακριά και δεν ακούς τη φωνή μου. Εκεί στον ουρανό που μένεις, πίσω απ' τον ήλιο, δε φτάνουν οι ειδήσεις. Θέλω να σου πω τα νέα μας. Από τότε που «έφυγες» έγιναν πολλά, που δεν τα φανταζόσουνα.
Η τεχνολογία προχώρησε τόσο πολύ, που κόβει την ανάσα. Η ανθρωπότητα χαίρεται και απολαμβάνει όλα τα αγαθά που προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία, μα η τεχνολογία κρατά αιχμάλωτο τον άνθρωπο μέσα στην «ελευθερία» του. Κάθε σπίτι έχει Ιντερνέτ.
Μέσα από τις «σελίδες» του μπορεί κανείς να βρει ό,τι θέλει. Ακόμα και εγκλήματα σε βάρος παιδιών, όπως πορνεία και βασανιστήρια. Αυτό, γιαγιά μου, το λένε εξέλιξη!
Τηλεόραση.
Το σινεμά μέσα στο σαλόνι. Μη χαίρεσαι, γιαγιά μου, γιατί πρέπει να ξέρεις πως η τηλεόραση είναι ένα όργανο των δυνατών.
Μέσα απ' την εικόνα που εκπέμπει ελέγχει απόλυτα τις συνειδήσεις και τις κατευθύνει στον υπερκαταναλωτισμό και στην αποχαύνωση για δικό τους συμφέρον.
Τι να σου πρωτοπώ, γιαγιά μου.
Οι κυβερνήσεις του κόσμου σιωπούν ένοχα. Καμώνονται πως δε γνωρίζουν το θέμα.
Παρανοϊκοί που έχουν αξιώματα διατάζουν για πιο πολλές βόμβες και πιο πολύ αίμα αθώων να χυθεί.
Αχ, μωρέ γιαγιά, ρίξε έναν κεραυνό και κάψε αυτά τα άρρωστα μυαλά.


3. Απόσπασμα από το άρθρο "Ανθρώπινο κρέας μυρίζει..."
του Παντελη Mπουκαλα
Πολύ δύσκολα όμως ξεφεύγεις από την τηλεόραση. Και καθόλου να μην την ανοίγεις, και συσκευή να μη διαθέτεις στο σπίτι σου, εφόσον ο κόσμος γύρω σου συγκροτείται με την τηλεόραση και από την τηλεόραση, δεν γίνεται να μείνεις άθικτος σε κάποιο καλά ασφαλισμένο «έξω».
Η τηλεόραση είναι ένα διαρκές «παντού», ένα «πανοπτικόν» που μας εμπεριέχει έστω κι αν ανήκουμε στην αποφασισμένη μειονότητα των μη χρηστών.
Αν οι εννιά στους δέκα ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε θα μιλήσουν οπωσδήποτε κάποια στιγμή για τις τηλεοπτικές εικόνες της καθημερινής δίαιτάς τους (οι οποίες για ολονέν περισσότερους ισούνται με τον κόσμο όλο, υποκαθιστώντας την κοινωνία, την πολιτική, τη διασκέδαση, τον αθλητισμό κτλ.), γινόμαστε κι εμείς υπήκοοι της τηλεπικράτειας, θέλοντας και μη· γινόμαστε χρήστες, κι ας έχουμε θέσει σε εφαρμογή το επιτοίχιο σύνθημα «Σπάστε το γυαλί και βγείτε στη ζωή».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου