"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Κερατέα κατέβασε τους διακόπτες

Αγριότητες και συλλήψεις από τα ΜΑΤ στις μάχες που έγιναν μέσα στην πόλη
Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» κηρύχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ολόκληρος ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Κερατέα. Ολα τα σχολεία, όλα τα καταστήματα και όλες οι υπηρεσίες του δήμου παρέμειναν κλειστά.
Αγριότητες και συλλήψεις από τα ΜΑΤ στις μάχες που έγιναν μέσα στην πόλη Παντού υπήρχαν μαύρες σημαίες, ενώ οχήματα του δήμου κυκλοφορούσαν με μεγάφωνα καλώντας τους κατοίκους σε επαγρύπνηση. Κοινή πεποίθηση πλέον είναι ότι το μόνο που κατάφερε προχθές η αστυνομία, στην προσπάθειά της να επιβάλει τη νέα τάξη πραγμάτων με επιθέσεις μέσα στην Κερατέα, ήταν να κατεβάσει ολόκληρη την πόλη στους δρόμους. Ακόμη και πολίτες που δεν είχαν παραμικρή σχέση με τις κινητοποιήσεις.
Ξημερώματα Τετάρτης και στους περισσότερους δρόμους της Κερατέας μαίνονταν μάχες και έκαιγαν φωτιές. Νεαροί διαδηλωτές συγκέντρωναν πυρομαχικά κάτω από την προτομή του Αθηναίου πολιτικού και στρατηγού Θεμιστοκλή. Οταν τους τελείωναν, έριχναν στους άντρες των ΜΑΤ πυροτεχνήματα! Ο παπα-Ντίνος παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του τα επεισόδια και σε κάθε ευκαιρία κατέβαινε για να σβήσει φωτιές. Ο παπα-Γιάννης κυκλοφορούσε με μια ιατρική μάσκα και Maalox στο πρόσωπο, για ν' αντιμετωπίσει τα δακρυγόνα.
Λίγες ώρες μετά, στην έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, ανακοίνωσε πως «έγινε κατάληψη της πόλης μας από τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις».
Ο Χρήστος Μπότσης, αυτόπτης μάρτυρας σε σύλληψη ενός νεαρού, λέει: «Τον είχαν ρίξει κάτω. Τον κλοτσούσαν στο κεφάλι. Το παιδί φώναζε "παραδίνομαι" αλλά αυτοί συνέχιζαν». Ο Βασίλης Θηβαίος, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής με αρμοδιότητα την Κερατέα, κουτσαίνει ακόμα. Μίλησε για το πώς τον χτύπησαν, παρ'όλο που τους είχε γνωστοποιήσει την ιδιότητά του.
Δακρυγόνα
«Με κλοτσούσαν. Μου πέταξαν κάδους σκουπιδιών. Μετά αρχίσαν να ρίχνουν τα δακρυγόνα. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω». Δίπλα του και ο συνταξιούχος δικηγόρος Κωνσταντίνος Μιχάλης, που ούτε μέσα στο σπίτι του μπορούσε να αναπνεύσει από τα πολλά δακρυγόνα. «Τι κατάσταση είναι αυτή; Δικτατορία του Πάγκαλου του δεύτερου φαίνεται πως έχουμε. Οι νεαροί διαδηλωτές αμύνονται. Βλέπουν το μέλλον τους να καταστρέφεται».
Ο Παντελής Παπάς, 82 χρόνων σήμερα, μιλάει για τη γερμανική κατοχή που έζησε στην Κερατέα ως παιδί και το σήμερα. «Τότε δεν μας χτυπούσαν ποτέ. Δεν πείραζαν κανέναν. Είχαν άλλα κακά που σίγουρα δεν συγκρίνονται, αλλά σε πείραζαν μόνο όταν τους πείραζες. Η σημερινή κατάσταση, απαράδεκτη. Να βρίζουν εκτός των άλλων τις γυναίκες μας με τα χειρότερα λόγια». Τους γυναικολόγους πάντως της περιοχής τους πειράζουν με αστεία όπως «μην χτυπάτε τα παιδιά στην πλάτη όταν βγαίνουν γιατί θα νομίσουν πως ήρθαν τα ΜΑΤ στο μαιευτήριο». Εικόνα που δυστυχώς δεν διαφέρει τόσο από την πραγματικότητα, καθώς τα ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως.
Οπως είπε χθες στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο δήμαρχος Κώστας Λεβαντής: «Γίναμε μάρτυρες μια απίστευτης βαρβαρότητας. Κατέλαβαν τις γειτονιές μας. Χτύπησαν γυναίκες και παιδιά. Η Κερατέα δέχθηκε εισβολή στρατού κατοχής με προτεταμένα όπλα και χημικά. Στόχος ήταν να μας τσακίσουν. Να μας σπάσουν τον τσαμπουκά. Αγνόησαν και χθες τη νομιμότητα. Βροντοφωνάζουμε για άλλη μια φορά: Θα νικήσουμε! Υπερασπιζόμαστε την τιμή και αξιοπρέπειά μας. Αντέχουμε ακόμα. Φυλάμε Θερμοπύλες. Θα γίνει της Κερατέας». Στην ίδια συγκέντρωση, χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές των ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, δήμαρχοι όμορων δήμων καθώς και το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε προηγηθεί, το διά ταύτα ήταν: «Δεν κάνουμε πίσω. Να φύγουν τα ΜΑΤ και μετά συζητάμε».
Στη λεωφόρο Λαυρίου, γερανοί της Αστυνομίας είχαν απομακρύνει όλα τα μπλόκα των κατοίκων. «Θα τα ξαναβάλουμε», έλεγαν χωρίς να πτοούνται.
Εκεί, γύρω στις τρεις τα ξημερώματα βρισκόταν ο τέως δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού. Με τους επιδέσμους στο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες. Χάζευε τους αστυνομικούς και την «αύρα». «Ο κόσμος εδώ έχει αποκτήσει ταυτότητα και συλλογική συνείδηση. Σήμερα μας πείσμωσαν ακόμα παραπάνω», είπε.
*Αργά χθες το βράδυ, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη, περισσότεροι από 5.000 κάτοικοι ξεκίνησαν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τα μπλόκα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν με την υποστήριξη «αύρας» υποχώρησαν στη θέα τόσο μεγάλου όγκου διαδηλωτών. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου