"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κλείνουν στρατόπεδα κοντά στα σύνορα


Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

Μεθοδεύσεις που πλήττουν εκατομμύρια Ελλήνων και υποκρύπτουν σχέδιο κατάργησης στρατοπέδων σε εθνικά ευαίσθητους νομούς της χώρας, «βλέπουν» βουλευτές της ΝΔ πίσω από τις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Αμύνης να εξετάζει τον αποχαρακτηρισμό 19 παραμεθορίων περιοχών.
Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για το υπό διαμόρφωση σχέδιο είναι η τόνωση των επενδύσεων από το εξωτερικό. Βάσει του σχεδίου, μεταξύ των περιοχών που αποχαρακτηρίζονται είναι οι νομοί κοντά στα βουλγαρικά σύνορα: Δράμας, Σερρών, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, οι νομοί που συνορεύουν με την ΠΓΔΜ: Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Πιερίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, καθώς και οι ακριτικές περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, που συνορεύουν με την Αλβανία. Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση προτάσεων για αποχαρακτηρισμό παραμεθόριων περιοχών, δηλώνοντας μάλιστα ότι «στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ως παραμεθόριων για λόγους ασφαλείας». Απορίας άξιον είναι, ωστόσο, αν την ίδια διαπίστωση μπορεί μετά βεβαιότητας να κάνει ο υπουργός και για τις περιοχές της Δράμας, των Σερρών, της Πέλλας, του Κιλκίς, της Φλώρινας, της Κέρκυρας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, που βρίσκονται σε… στενό εναγκαλισμό με τα βουλγαρικά, σκοπιανά και αλβανικά σύνορα.
Αμεση ήταν η αντίδραση του Δραμινού βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Αμύνης Μαργαρίτη Τζίμα, ο οποίος υπέβαλε χθες ερώτηση προς τους συναρμόδιους για το ζήτημα υπουργούς Ε. Βενιζέλο και Χ. Παπουτσή, ζητώντας απάντηση στα ερωτήματα: 1. Εάν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το παραμεθόριο των νομών της χώρας και 2. Εάν ναι, με ποια διαβούλευση προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια. Ο κ. Τζίμας, μιλώντας στον «ΑΤ» επεσήμανε την ανησυχία και την αγανάκτηση των κατοίκων του νομού του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας μάλιστα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα των νομών, πλήττοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα εκατομμυρίων που ζουν στις περιοχές αυτές.
Για άκρως αρνητική εξέλιξη κάνει λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Λευτέρης Καλογιάννης, ο οποίος επισημαίνει στον «ΑΤ» ότι όταν πριν από λίγους μήνες υπήρξε μια έντονη φημολογία για την κατάργηση στρατοπέδων στις παραμεθόριες περιοχές, «ζητήσαμε εξηγήσεις από το υπουργείο και λάβαμε καθησυχαστική απάντηση. Εάν όμως το σχέδιο αυτό συνδέεται και με την κατάργηση των στρατοπέδων, τότε το ζήτημα είναι άκρως ανησυχητικό».
Πρόσθεσε δε ότι ήδη ο «Καλλικράτης» έχει ήδη επιφέρει τρομακτικές δημογραφικές συνέπειες στις ακριτικές περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας: «Οι περιοχές αυτές σβήνουν. Η οικονομική αποψίλωση και η ανασφάλεια των κατοίκων είναι σοβαρό εθνικό ζήτημα».
Μεθοδεύσεις για να καταργηθούν στρατόπεδα «βλέπει» και ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης ο οποίος τονίζει στον «ΑΤ» ότι: «Δεν νοείται να μη θεωρείται παραμεθόριος ένας νομός με δύο δοκιμαζόμενα σύνορα όπως της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας. Επειδή μάλιστα αυτό το διάστημα ακούγεται έντονα ότι θα καταργηθούν το Σώμα Στρατού της Κοζάνης και της 15ης Ταξιαρχίας που βρίσκεται στην Καστοριά αλλά και η μετακίνηση της 9ης Ταξιαρχίας που βρίσκεται στην Φλώρινα, φοβούμαι ότι εάν το σχέδιο αυτό υποκρύπτει μεθοδεύσεις κατάργηση στρατού. Σε αυτή την περίπτωση θα μας βρουν απέναντι. Η παρουσία του στρατού καλύπτει την ανασφάλεια των κατοίκων μας. Το να γίνουν ρυθμίσεις αποκλειστικά για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, με πολλή προσοχή, ασφαλώς, θα είναι προς την θετική κατεύθυνση για τη χειμαζόμενη περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου