"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ


Στιγμιότυπο από την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, η οποία και θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου
Αθήνα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Υγεία, την ερχόμενη εβδομάδα. Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά συνεχίζουν με απεργία έως και την επόμενη Πέμπτη.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποφάσισε να κηρύξει τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- από την ερχόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει και την Παρασκευή με απεργία.


Παράλληλα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά προειδοποιούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεχθούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε εφαρμογή της απόφασης των υπουργών Εργασίας και Υγείας.


Στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, που δόθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα εξακολουθήσει να τελεί υπό κατάληψη, παρέστη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.

Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών


Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με «προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ».

«Δεν θα αποσύρουμε ένα σχέδιο νόμου που φέρνει το γιατρό κοντύτερα στον πολίτη» απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση υπουργών Υγείας και Εργασίας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, να απευθύνονται, μέσω των γραφείων του ΙΚΑ, στους 12.500 γιατρούς του Ταμείου των Δημοσίων (ΟΠΑΔ) και στους 4.500 γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.


Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.


Την αντιθεσή της στη στάση που κρατούν οι γιατροί εκφράζει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ.


Οι Διευθυντές του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «θέατρο του παραλόγου» τα γεγονότα στο υπουργείο Υγείας τα τελευταία 24ωρα και προσθέτουν ότι  για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια γίνεται μια προσπάθεια στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου