"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτη η κυβέρνηση στο «δεν πληρώνω»!..



Πρωτεργάτης και σημαιοφόρος στο κίνημα «δεν πληρώνω» αποδεικνύεται η κυβέρνηση, αν σκεφτεί κανείς ότι το κράτος και οι δημόσιοι φορείς του εξακολουθούν να μην πληρώνουν στην ώρα τους τις υποχρεώσεις τους στους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή τους ζητούν και τα ρέστα.
Ηθελημένα ή όχι, η κυβέρνηση είναι αυτή που κρατάει τα σκήπτρα στο κίνημα «δεν πληρώνω», καθώς τα χρωστούμενα που έχουν μαζευτεί από τρέχουσες και μόνο πληρωμές που θα έπρεπε να έχουν δοθεί σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις ξεπερνούν -με συντηρητικές εκτιμήσεις- τα 3,5 δισ. ευρώ. Οι οφειλές αυτές δεν έχουν σχέση με την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το Δημόσιο εδώ και 12 μήνες, επειδή γίνονται περικοπές δαπανών, αλλά είναι χρήματα που δικαιούνται οι πολίτες επειδή τα έχουν προπληρώσει, αλλά παρά ταύτα δεν τους επιστρέφονται! Ιδού μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Το κράτος και οι φορείς του χρωστούν αυτή τη στιγμή:
* Περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε 160.000 ασφαλισμένους που περιμένουν σύνταξη πάνω από 1 χρόνο. Ενα μεγάλο ποσοστό αυτών των ασφαλισμένων (που έχει πληρώσει εισφορές), καλείται να τα βγάλει πέρα χωρίς εισόδημα.
* Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ σε 40.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι παρότι έχουν βγει στη σύνταξη (και την πήραν από το Γενικό Λογιστήριο), εν τούτοις, περιμένουν 2 χρόνια για το εφάπαξ. Το ταμείο τους δεν έχει να τους πληρώσει. Θα μπορούσε εξαρχής να τους δίνει λίγα - λίγα. Ούτε αυτό έγινε. Τώρα βρίσκεται με ένα φέσι 1,1 δισ. ευρώ που δεν υπάρχει τρόπος να πληρωθεί, παρά μόνο μέσα από περικοπές.
* Πάνω από 1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις από την «παρακράτηση» των επιστροφών ΦΠΑ. Εδώ το πρόβλημα είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό, καθώς με τις επιστροφές ΦΠΑ ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων θα μπορούσε να καλύψει άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις και να έχει μια σχετική ρευστότητα ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγουν σε απολύσεις, σε παράνομες μειώσεις μισθών και, το χειρότερο, θα μπορούσαν να αποφύγουν ή να απομακρύνουν τον κίνδυνο λουκέτου. Όμως και εδώ η κυβέρνηση ακολουθεί το «δεν πληρώνω».
* 450 εκατ. ευρώ στα 11.500 φαρμακεία. Το φέσι είναι από τον περασμένο Ιούνιο. Κατά 400 εκατ. ευρώ προέρχεται από τον Οργανισμό Περίθαλψης του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ τα υπόλοιπα από τον ΟΑΕΕ. Το ΙΚΑ δεν έχει οφειλές καθώς είναι το μόνο που πληρώνει τακτικά τους φαρμακοποιούς, ενώ ο ΟΓΑ μόλις χθες ανακοίνωσε ότι σήμερα Παρασκευή θα πληρώσει οφειλές του Δεκεμβρίου ύψους 83,5 εκατ. ευρώ σε 8.761 συμβεβλημένα φαρμακεία όλης της χώρας.
* Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι τα ποσά που οφείλει το κράτος σε εποχικούς εργαζόμενους, αναπληρωτές δασκάλους-καθηγητές και πρώην συμβασιούχους που απολύθηκαν απλήρωτοι τους προηγούμενους μήνες.
Το «δεν πληρώνω» σε όλο του το μεγαλείο, με μια «λίστα» απλήρωτων λογαριασμών που όλο και μακραίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου