"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

«Απεργία χωρίς απεργούς» κατά τον Ανδρέα Λοβέρδο η κινητοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ

Δεν έχουν δύναμη αυτή τη φορά οι συντεχνίες να σταματήσουν την ελληνική πολιτεία, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Δεν έχουν δύναμη αυτή τη φορά οι συντεχνίες να σταματήσουν την ελληνική πολιτεία, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
«Απεργία χωρίς απεργούς, με μιντιακό αποτέλεσμα», χαρακτήρισε την πανελλήνια απεργία των γιατρών ο υπουργός Υγείας, γνωστοποιώντας ότι την Παρασκευή το ποσοστό συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών είναι 0,3%. Από τη Δευτέρα θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να επιλέγουν γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ, ενώ θα ξεκινήσει και η διανομή των ατομικών συνταγολογίων.

Κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων -στην οποία γίνεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στο Σύστημα Υγείας- τόνισε ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες βασανίζει τη χώρα μια απεργία, που ξεκίνησε από τους γιατρούς του ΙΚΑ, εξελίχθηκε σε κατάληψη του υπουργείου και συμπαρέσυρε και άλλους κλάδους γιατρών.

«Ακυρώθηκαν 300.000 ραντεβού»

Αναφορικά με την κατάληψη στο Υπουργείο είπε ότι αφορά ένα κομμάτι της συνδικαλιστικής ηγεσίας των γιατρών, «κατά τεκμήριο προσανατολισμένο σε ένα πολιτικό χώρο». Δεν είναι όλοι, περνάνε κατά τις 12 το μεσημέρι και κάνουν δηλώσεις, συμπλήρωσε.

«Αυτό το μείγμα των ετερόκλητων στοιχείων ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους και δημιουργεί, μιντιακό γεγονός», είπε και πρόσθεσε ότι χρωστάνε γι΄ αυτό εξηγήσεις, επειδή ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, καθώς μέχρι προχθές στο ΙΚΑ είχαν αναβληθεί 300.000 ραντεβού.

«Δε θα κάνουμε πίσω, γιατί δίνουμε αγώνα για το καλό του πολίτη και του ασφαλισμένου, για να γίνει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν υπήρξε ξανά υπουργός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που να μην προσπάθησε και να μην αναδιπλώθηκε, υπό την πίεση αυτών των γιατρών του ΙΚΑ που είχαν δύναμη κάποτε να σταματούν την ελληνική πολιτεία. Τώρα η πολιτεία δε θα σταματήσει, θα προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος προανήγγειλε προσθήκη, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με την οποία τακτοποιούνται οι εφημερίες στα περιφερειακά νοσοκομεία, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Οικονομικών.

Από Δευτέρα εξυπηρέτηση από ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ

Από τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, των ατομικών συνταγολογίων, τα οποία χρόνια βρίσκονταν αναξιοποίητα στις αποθήκες του Ιδρύματος, υπογράμμισαν εξάλλου ο κ. Λοβέρδος, ο αναπληρωτής Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετούνται επιλέγοντας τους 15.000 -16.000 συμβεβλημένους με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς. Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Επικρίσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος επέκρινε τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι αγνόησε την κοινοβουλευτική επιτροπή και τις θέσεις των κομμάτων και ακόμη ότι αποχώρησε όταν συζητείτο το πολυνομοσχέδιο για το σύστημα Υγείας για να δώσει συνέντευξη Τύπου.

«Με τον τρόπο αυτό υποδηλώνει ότι οι αποφάσεις του είναι ερήμην της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όπως είναι και ερήμην των κοινωνικών φορέων με τους οποίους αρνήθηκε να συζητήσει. Αυτή η μεθοδολογία είναι αυταρχική, αντιδημοκρατική και προσβλητική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης και ο ανεξάρτητος Αθ.Λεβέντης ανέφεραν, επίσης, ότι ο υπουργός έφυγε μόλις τέλειωσε την ομιλία του στην Επιτροπή, «στην οποία εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των γιατρών», χωρίς να ακούσει τα σχόλια των βουλευτών.

«Είμαι από εκείνους που σέβονται την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Πήγα στην συνεδρίαση της Ολομέλειάς της για να ακούσω την γνώμη της στο νομοσχέδιο, δεν το έστειλα απλώς», απάντησε από το βήμα της Επιτροπής ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προς τους βουλευτές που τον επέκριναν για την αποχώρησή του από την Επιτροπή της Βουλής. Πρόσθεσε δε ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέμειναν ο υφυπουργός Υγείας, ενώ ήταν παρούσα και η γενική γραμματέας του Υπουργείου.

Ο κ. Λοβέρδος με την επιστροφή του ανακοίνωσε ότι εντός του τριημέρου θα μελετηθούν οι εισηγήσεις της ΟΚΕ αλλά και οι προτάσεις των βουλευτών των κομμάτων, ώστε να ληφθούν υπόψη όσες κριθούν εποικοδομητικές.

* Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Οι γιατροί είναι ο πιο ευαίσθητος κλάδος για την κοινωνία. Το πάθος με το οποίο διεκδικούν τα δίκαιά τους, θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη αντιστοιχία με τις ανησυχίες της ευρύτερης κοινωνίας. Το ότι αυτό δεν συμβαίνει, κάτι σημαίνει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου