"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Από νοσοκοµεία και κέντρα υγείας τα φάρµακα για τη νέα γρίπη

Πιτσιρικάς κάνει εµβόλιο σε νοσοκοµείο κατά του ιού H1N1. Οι λοιµωξιολόγοι τονίζουν ότι η γρίπη µπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτοµα που  ανήκουν στις οµάδες υψηλού κινδύνου, όπως τα παιδιά
Αντιιικά φάρµακα θα µπορούν να προµηθεύονται οι πολίτες από τα νοσοκοµείακαι τα κέντρα υγείας µε απόφαση του υπουργείου Υγείας, καθώς τα φαρµακεία παραµένουν κλειστά λόγω των κινητοποιήσεων τωνφαρµακοποιών ενώ η νέα γρίπη βρίσκεται σε περίοδο έξαρσης.

Στο µεταξύ τα θύµατα της γρίπης αυξάνονται καθηµερινά – σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία ακόµη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Μοιραία, ο κατάλογος των νεκρών µετρά τουλάχιστον 33 ανθρώπους που µολύνθηκαν από τον ιό Η1Ν1 και εµφάνισαν βαριά συµπτωµατολογία.

Επιπλέον, από την αρχή του χρόνου έως και σήµερα περισσότεροι από 131 ασθενείς εισήχθησαν σε µονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αντίστοιχος αριθµός πέρυσι (Αύγουστος 2009 – Μάρτιος 2010) έφτασε τους 291, γεγονός που δείχνει τονταχύ – πλην όµως αναµενόµενο, σύµφωνα µε τους ειδικούς– επιπολασµό της νόσου στη χώρα µας.

Στη συντριπτική πλειονότητα οι ασθενείς – µε επιβεβαιωµένη εργαστηριακά γρίπη Α (Η1Ν1) – που απεβίωσαν, παρουσίασαν επιπλοκές στο αναπνευστικό, µε τους λοιµωξιολόγους να επιµένουν πως ευάλωτοι στη νέα γρίπη είναι και οι νέοι και υγιείς.

Αλλωστε και βάσει των δεδοµένων της επιδηµιολογικής επιτήρησης, ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπιστώνουν πως η δραστηριότητα της γρίπης έχει αυξηθεί, ενώ υπογραµµίζουν πως αναµένεται έξαρση τις επόµενες εβδοµάδες – γεγονός που υπογραµµίζει και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στο πλαίσιο αυτό και δεδοµένου πως η αντιιική θεραπεία πρέπει να αρχίζει το ταχύτερο δυνατόν για την αντιµετώπιση των συµπτωµάτων της γρίπης – όταν αυτά είναι βαριά - και απαραίτητη για την προφύλαξη εκείνων των πολιτών µε χρόνια νοσήµατα που νοσούν από τη γρίπη Η1Ν1 και διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, τουπουργείο Υγείας αποφάσισε τη δωρεάν χορήγηση αυτών των σκευασµάτων από τα κέντρα υγείας και τα νοσοκοµεία της χώρας.

Σηµειώνεται πως η απόφαση αυτή ελήφθη µετά την ανακοίνωσητου Πανελληνίου Φαρµακευτικού Συλλόγου, σύµφωνα µε την οποία τα φαρµακεία της χώρας θα παραµείνουν κλειδωµένα τουλάχιστον έως την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Συνεπώς, παρ’ ότι οι πολίτες µπορούν να προµηθευτούν αντιιική αγωγή µε απλή συνταγή γιατρού, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή µε αποτέλεσµα να κριθεί αναγκαία η λήψη έκτακτων µέτρων.

Οι λοιµωξιολόγοι από την πλευρά τους τονίζουν ότιη γρίπη µπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για όσους ανήκουν στις οµάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα µικρό ποσοστό υγιών ανθρώπων µπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές.

Ετσι, τα κύρια προληπτικά µέτρα που συστήνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιµετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι κατ’ αρχάς ο εµβολιασµός µε προτεραιότητα στις ευπαθείς οµάδες του πληθυσµού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, όπως υπογραµµίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ακόµα και τώρα δεν είναι αργά για τον εµβολιασµό». Παράλληλα, ιδιαίτερα σηµαντικό µέτρο κρίνεται η τήρηση των µέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών (όπως είναι το συχνό πλύσιµο των χεριών και η αποφυγή επαφής τους µε το στόµα και τη µύτη).

Σε ό,τι αφορά την αντιιική αγωγή, οι λοιµωξιολόγοι υπενθυµίζουν στους γιατρούς ότι θα πρέπει να αρχίζει το ταχύτερο δυνατόν χωρίς να προηγείται απαραίτηταεργαστηριακή επιβεβαίωση.

Σηµειώνεται πως σήµερα έχει προγραµµατιστεί συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου µε τους αρµόδιους φορείς για την εποχική γρίπη.

Τουλάχιστον έως την Τετάρτη θα µείνουν κλειδωµένα τα φαρµακεία της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου