"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΟΥΣΤ ΑΡΧΙΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Πλημμέλημα θα χαρακτηρίζεται πλέον η μη πληρωμή εισιτηρίου στις συγκοινωνίες, σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.
Όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο αλλά ούτε και το προβλεπόμενο πρόστιμο θα έρχονται πλέον αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες. Στην ίδια τροπολογία θα περιλαμβάνεται και ο χαρακτηρισμός ως παράβαση του ΚΟΚ της μη πληρωμής διοδίων.
 

«Επιμένουμε, δεν πληρώνουμε»

Ως πολιτική και φρονηματική χαρακτήρισαν τη δίωξη εις βάρος τους, μέλη της κίνησης πολιτών «Δεν πληρώνω διόδια» υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τον δίκαιο αγώνα τους.
Εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής που συμμετέχουν στο πανελλαδικό συντονιστικό όργανο του κινήματος κατά της πληρωμής διοδίων, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων και φορέων ΒΑ Αττικής, η δίωξη που έχει ασκηθεί από τις κοινοπραξίες θα οδηγήσει σε νομικό αδιέξοδο. Πρόκειται για κλασική περίπτωση δίωξης πολιτικού λόγου καθώς δεν υπάρχει αδίκημα υποστήριξε.

Οι εκπρόσωποι του κινήματος υποστήριξαν ότι εκφράζουν το δίκαιο και το νόμιμο και ότι δεν είναι τζαμπατζίδες. «Τζαμπατζίδες είναι όσοι κρύβονται πίσω από αυτές τις συμβάσεις και τη διαπλοκή που πληρώνουμε όλοι» τόνισαν μεταξύ άλλων.

Καβγάς στη Βουλή: «Πρώτος τζαμπατζής, το κράτος»

Με πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και κριτική από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσο Αλευρά ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες.
Την κόντρα πυροδότησε και αυτή τη φορά το κίνημα πολιτών "Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω" και συγκεκριμένα η τροπολογία που προτίθεται να φέρει το υπουργείο Υποδομών, με την οποία η μη πληρωμή εισιτηρίου θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα.
Τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Υποδομών επέκριναν έντονα όσους "ενισχύουν αντιλήψεις 'δεν πληρώνω - δεν πληρώνω και στους άλλους τα φορτώνω".
"Η γενικευμένη ενθάρρυνση κάποιων στο να μην πληρώνουν οι πολίτες δεν ευνοεί τελικά τους πολλούς. Αν αφήσουμε η τάση αυτή να γίνει μόδα, τότε δεν θα πληρώνουμε ούτε ΦΠΑ, ούτε ενοίκιο", ανέφερε ο Δημ. Ρέππας.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι: "Η κυβέρνηση ξέρει να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες που, με αξιοπρέπεια, μετέχουν στο κίνημα 'δεν πληρώνω' και όχι στα πολιτικά πρόσωπα που βαρύνονται με σκάνδαλα και είναι θωρακισμένα με ατιμωρησία". Σχολιάζοντας τη στοχοποίηση που δέχεται το κόμμα του σχετικά με το ζήτημα, δήλωσε ότι "Είναι ανόητο να νομίζει κανείς ότι ένα κόμμα, πατώντας ένα κουμπί, μπορεί να καθοδηγεί ένα κίνημα που στηρίζεται από όλα τα κόμματα".
"Ο πρώτος τζαμπατζής είναι το ελληνικό κράτος, που δεν απαντά στην καταστρατήγηση των νόμων που το ίδιο έκανε τόσα χρόνια, υπερχρεώνοντας με τοκογλυφικά επιτόκια τις συγκοινωνίες. Μόνο το 2009, η επιδότηση του εισιτηρίου ήταν 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι τόκοι τον ίδιο χρόνο έφτασαν στα 74 εκατ. ευρώ", σχολίασε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο, η τροπολογία του υπουργείου δέχτηκε και "πράσινη" κριτική. "Μια ποινική ρύθμιση δεν θα προσφέρει τίποτα, παρά μόνο γραφειοκρατικό φόρτο στα δικαστήρια", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς. Αντιπρότεινε δε, "κάθε ένας που παραβαίνει το νόμο να καλείται να πληρώσει το πρόστιμο στην εφορία, όπως κάνει για όλες του τις φορολογικές υποχρεώσεις".
Δύο αλλαγές
Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε και μία ρύθμιση στο νομοσχέδιο, με την οποία διαγράφονται τα χρέη του ΟΑΣΑ, όχι μόνο προς το Δημόσιο, αλλά και προς το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, ο Δημήτρης Ρέππας απάλειψε την αναφορά που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ανώνυμων εταιρειών από τον ΟΑΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου