"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Φτιάχνουν µέτωπο για εισιτήρια - διόδια


Μέλη του κινήµατος  «Δεν πληρώνω» έχουν  σηκώσει τις µπάρες στα  διόδια Καλαµακίου  στην Κόρινθο  (φωτογραφία αρχείου)
Σε πυροδότηση της αντιπαράθεσης ανάµεσα στην κυβέρνηση και στο κίνηµα «Δεν πληρώνω» επενδύουν οι συνδικαλιστές των µέσων µαζικής µεταφοράς αλλά και αρκετοί αγροτοσυνδικαλιστές.

Η µεν κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την επιβολή αυστηρών ποινών για τη µη πληρωµή εισιτηρίου και την άρνηση καταβολής διοδίων, όµως την ίδια στιγµή οι συνδικαλιστές των συγκοινωνιών δήλωναν αλληλέγγυοι και αγροτοσυνδικαλιστές σχεδίαζαν να αντικαταστήσουν το κλείσιµο των δρόµων µε το άνοιγµα διοδίων. Προειδοποιητικά καµπανάκια στην κυβέρνηση για ενδεχόµενο συντονισµό των αγροτών µε το κίνηµα των διοδίων χτύπησαν χθες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το θέµα προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση δεδοµένου ότι την επόµενη εβδοµάδα που θα περάσει το νοµοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών από τη Βουλή ενδέχεται να κλιµακωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι συνδικαλιστές των µέσων µαζικής µεταφοράς τάχθηκαν αλληλέγγυοι µε το κίνηµα «Δεν πληρώνω», επισηµαίνοντας ότι «δεν απηχεί µια κοινωνία τσαµπατζήδων, αλλά τις χαµηλότερες εισοδηµατικά τάξεις που πλήττονται από τις υπέρογκες αυξήσεις». Κράτησαν αποστάσεις µόνο για τις καταστροφές του εξοπλισµού των ακυρωτικών µηχανηµάτων που σηµειώθηκαν την περασµένη Κυριακή. Οι εργαζόµενοι στις συγκοινωνίες τάσσονται υπέρ της διατήρησης της τιµής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ.

Στη διάρκεια του ΚΤΕ Μεταφορών και Υποδοµών ο αρµόδιοςυπουργός Δηµήτρης Ρέππαςάκουσε µε εµφανή προβληµατισµό, σύµφωνα µε περιγραφές, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις αποφάσεις ορισµένων συντονιστικών αγροτών να στήσουν µπλόκα στα διόδια µε την απειλή να σηκώσουν τις µπάρες για τουλάχιστον είκοσι ηµέρες. «Πρέπει να προλάβετε τα χειρότερα. Ο κόσµος θα συνταχθεί µε τους αγρότες και θα τους κάνετε ήρωες», είπε στον κ. Ρέππα ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Οµοίως η βουλευτής Φθιώτιδος Τόνια Αντωνίου προειδοποίησε ότι «οι αγρότες θα δηµιουργήσουν µεγάλο πρόβληµα και θα δέσουν τα χέρια της κυβέρνησης».

Σύµφωνα µάλιστα µε όσα ειπώθηκαν στο ΚΤΕ, ήδη την περασµένη Δευτέρα το συντονιστικό αγροτών στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να σηκώσουν τις µπάρες στα Μάλγαρα, ενώ ήδη οι µπάρες έχουν σηκωθεί στα διόδια Γύρτινου, που έχουν κόστος µισό ευρώ.

Τη συζήτηση σχεδόν µονοπώλησε το θέµα των διοδίων και οι συµβάσεις που έχουν υπογραφεί µε τις παραχωρησιούχες εταιρίες. Η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ο νοµός της αντιµετωπίζει τεράστιο πρόβληµα, άσκησε σκληρή κριτική διότι η κυβέρνηση αδρανεί, είπε ότι διαφωνεί µε το να θεωρείται παράβαση του ΚΟΚ η µη πληρωµή διοδίων «όταν οι πολίτες δεν πληρώνουν αναλογικά και δίκαια».

Από την πλευρά του ο Δηµήτρης Ρέππας εµφανώς πιο συγκρατηµένος συγκριτικά µε τον υφυπουργό Υποδοµών Γιάννη Μαγκριώτη, που έχει πει ότι θα µειωθούν τα διόδια σε ποσοστό 50% , περιέγραψε το πολύπλοκο των προγραµµατικών συµβάσεων του 2007, είπε ότι όσοι διαµαρτύρονται έχουν κάποιο δίκιο και ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια εξορθολογισµού του προβλήµατος. Ειδικότερα, χωρίς να αναλάβει κάποια συγκεκριµένη δέσµευση είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει αλλαγές «στο µέτρο που αυτό είναι δυνατό» και ανέφερε ως εναλλακτικά σενάρια την χορήγηση καρτών όπου δεν υπάρχουν παράδροµοι ή ακόµη και την επιδότηση των διοδίων µε άλλους τρόπους.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. Με νέες κινητοποιήσεις που αναµένεται να ταλαιπωρήσουν και σήµερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας νωρίς το πρωί και έως τις πρώτες απογευµατινές ώρες συνεχίζουν οι εργαζόµενοι στις αστικές συγκοινωνίες να αντιδρούν στο νοµοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ.

Από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευµα ακινητοποιούνται το τραµ και τα τρόλεϊ, ενώ τα αστικά λεωφορεία δεν θα κινηθούν στο διάστηµα από 11 π.µ. έως 3.30 µ.µ. Επίσης, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 σήµερα το πρωί επρόκειτο να ακινητοποιηθούν το Μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδροµος. Πάντως, προβλήµατα στην κυκλοφορία των οχηµάτων στο κέντρο της Αθήνας αναµένεται να παρουσιαστούν στις 11.30 π.µ. όταν οι εργαζόµενοι θα συγκεντρωθούν στην Οµόνοια για να πραγµατοποιήσουν µηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Αγροτοσυνδικαλιστές απειλούν να σηκώσουν τις µπάρες διοδίων για τουλάχιστον 20 ηµέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου