"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πωλείται ό,τι μπορεί να πουληθεί...

Συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για αποκρατικοποιήσεις τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τα 7 δισ. που είχαν προγραμματιστεί μέχρι και το 2013, προανήγγειλε κατά τη συνέντευξη τύπου της τρόικας ο Σερβάς Ντερούζ. Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα είχε προτείνει στην Ελλάδα να επαναγοράσει χρέος, πουλώντας κρατική περιουσία.
Ειδικότερα για την περίοδο μέχρι το 2012 οι ιδιωτικοποιήσεις θα ανέλθουν σε 15 δισ. ευρώ, από τα 7 που προβλέπονταν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Αποκρατικοποιήσεις ύψους 35 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και το 2015.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, έκαναν λόγο για πρόοδο του ελληνικού προγράμματος σημειώνοντας όμως ότι καταγράφονται και καθυστερήσεις.
Σε κάθε περίπτωση τόνισαν ότι υπάρχει ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της φορολογίας, της υγείας και της δημόσιας εργασίας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά "δεν υπάρχει τομέας του Δημοσίου που δεν θα επηρεαστεί από τις μεταρρυθμίσεις".
Όσον αφορά στους επόμενους μήνες, τόνισαν ότι είναι εξέχουσας σημασίας για την πορεία της Ελλάδας, καθώς θα φανεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στις αντιδράσεις που θα συναντήσουν τα μέτρα που θα εφαρμόσει.
Στην ομιλία του ο Σερβας Ντερούζ δήλωσε πως η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται και θα βελτιωθεί μέσα στο 2011. Όσον αφορά στον πληθωρισμό τόνισε πως το 2011 θα διαμορφωθεί στο 2,5% και σχολίασε πως ήδη κινείται σε χαμηλό επίπεδο.
Όσον αφορά στην τέταρτη δόση, οι ελεγκτές άναψαν το πράσινο φως, όπως ήταν αναμενόμενο.
Λίγο νωρίτερα με ομιλία του σε συνέδριο, ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα Μπομπ Τράα, έκανε πρόταση για επαναγορά χρέους της Ελλάδας μέσω της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
Την ώρα πάντως που σχεδιάζονται αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνει την παροχή 30 δισ. στις τράπεζες - μέσω νέων εγγυήσεων- για να σπρώξουν ρευστότητα στην αγορά.

Από εταιρείες του Δημοσίου και κρατική περιουσία τα 50 δισ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφορούν σε εταιρείες του Δημοσίου, στα περιουσιακά τους στοιχεία και στην κρατική περιουσία απάντησαν τα στελέχη της τρόικας σε ερώτηση για το εάν θα ενέκριναν την πώληση ενός αρχαίου μνημείου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν υπάρχουν σημαντικές πηγές ιδιωτικοποιήσεων και πουλώντας κρατικές εταιρείες, μειώνεται το χρέος με δύο τρόπους. Αφενός μέσω των χρημάτων που εισπράττονται και αφετέρου μέσω των ελλειμμάτων που πλέον δεν θα παρουσιάζουν οι εταιρείες αυτές.
Μάλιστα, όπως τόνισαν, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μέτρα, (π.χ. απολύσεις και μειώσεις μισθών) που δεν θα ήταν δυνατό να εφαρμοστούν σε δημόσιες επιχειρήσεις.
Σε ερώτηση για το εάν αναγνωρίζουν λάθη στο πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, διαφώνησαν και τόνισαν ότι έχει αποδώσει, φέρνοντας ως παράδειγμα την μείωση του ελλείμματος, παραβλέποντας να σχολιάσουν ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.
Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των Ελλήνων, ο Τόμσεν τις χαρακτήρισε περιορισμένες κάτι που ερμήνευσε ως αποδοχή του προγράμματος από τον λαό της χώρας.

2 σχόλια:

  1. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΔΙΕΡΟΥΜΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ Η΄ ΕΙΜΕΘΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΚΡΗΞΗΣ;ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ αορατε ΚΑΛΗΣΠEΡA
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΚΡΗΞΗΣ!
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗΣ!!
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή