"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δεν παραιτείται ο Μουμπάρακ

Από το τηλεοπτικό διάγγελμα του Χόσνι Μουμπάρακ
Δεκαεπτά μέρες μέτρησε ο Χόσνι Μουμπάρακ από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο και σήμερα ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει εξουσίες στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν που ο ίδιος διόρισε, ενώ δεσμεύτηκε και για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Αρνήθηκε ωστόσο να παραιτηθεί, προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μαζικά στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου. Ο Ομάρ Σουλεϊμάν-λίγα λεπτά αργότερα-απηύθυνε έκκληση για ενότητα, κάλεσε το λαό να κοιτάξει «το μέλλον» και τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από τους δρόμους.

Από τις ανακοινώσεις του Χόσνι Μουμπάρακ προκύπτει ότι διατηρεί τον τίτλο του προέδρου και διασφαλίζει τον έλεγχο του καθεστώτος στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

«Η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας θ'αρχίσει τώρα» είπε πάντως, τονίζοντας ότι έχει σαφές σχέδιο για την επίλυση της κρίσης.

«Νόμιμα τα αιτήματα των διαδηλωτών»

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα τροποποιήσει έξι άρθρα του συντάγματος και χαρακτήρισε νόμιμα και δίκαια τα αιτήματα των διαδηλωτών. Όσον αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει εδώ και 30 χρόνια, θα αρθεί «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφάλειας».

«Το αίμα των νεκρών δεν θα πάει χαμένο», είπε και αφού εξέφρασε τη λύπη του προς τους συγγενείς τους, τόνισε ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Ο Μουμπάρακ πρόσθεσε ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις από το εξωτερικό. Παράλληλα δεσμεύτηκε για ελεύθερες εκλογές (αναμένονται τον Σεπτέμβριο)στις οποίες, όπως επανέλαβε, δεν θα πάρει μέρος.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την παρούσα κατάσταση να συνεχιστεί», τόνισε.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ δήλωσε ακόμη πεπεισμένος για τις ειλικρινείς προθέσεις των νέων που διαδηλώνουν.

Απογοήτευση και οργή

Στην πλατεία Ταχρίρ επικρατούσε συνωστισμός. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το διάγγελμά τουκαι  περίμεναν να ακούσουν ότι παραιτείται άμεσα, εμφανίστηκαν απογοητευμένοι και οργισμένοι. «Κάτω ο Μουμπάρακ», φώναζαν και «Φύγε, φύγε».  Άλλοι, είχαν βγάλει τα παπούτσια τους και τα κουνούσαν στον αέρα, εκφράζοντας έτσι το θυμό τους ενώ δίπλα τους, πολλοί εμφανίστηκαν με δάκρυα στα μάτια.

Το Ισραήλ
Σε μια πρώτη αντίδραση από το εξωτερικό, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαρακ είπε ότι ο λαός της Αιγύπτου είναι αυτός που πρέπει να «βρει το δρόμο του», σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου