"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε ο Μουμπάρακ Παρέδωσε την εξουσία στο στρατό .ANTE ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ



Σελίδα στην ιστορία της γυρίζει η Αίγυπτος ύστερα από την λαϊκή εξέγερση που εξανάγκασε σε παραίτηση τον Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία της χώρας, ύστερα από 30 χρόνια στο τιμόνι. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλειμάν, η εξουσία παραδίδεται στο στρατιωτικό συμβούλιο που αναλαμβάνει πλέον τον έλεγχο της χώρας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

«Ο λαός έδιωξε τον πρόεδρο»

«Ο λαός έδιωξε τον πρόεδρο» φώναζαν οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κατά δεκάδες χιλιάδες στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο. Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν στην πλατεία της... εξέγερσης: «Ο λαός έριξε το καθεστώς», «Νικήσαμε», «Είμαστε ελεύθεροι», φώναζαν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Η Αίγυπτος απελευθερώθηκε» δήλωσε ο ηγέτης της  αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, μόλις πληροφορήθηκε την παραίτηση Μουμπάρακ.

Ανώτατο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του πλέον οργανωμένου κινήματος της
αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, δήλωσε ότι οι Αιγύπτιοι κατάφεραν το βασικό στόχο της λαϊκής εξέγερσης. «Χαιρετώ τον αιγυπτιακό λαό και τους μάρτυρες. Είναι ημέρα νίκης για τον αιγυπτιακό λαό. Ο βασικός στόχος της επανάστασης επιτεύχθηκε», δήλωσε ο Μοχάμεντ ελ Χαταμί. Ο ίδιος είπε ότι αναμένει να γίνουν τα επόμενα βήματα από το στρατιωτικό συμβούλιο.

Ο Αϊμάν Νουρ, ο πολιτικός που ήρθε δεύτερος, μετά τον Μουμπάρακ, στις προεδρικές εκλογές του 2005 δήλωσε ότι το έθνος ξαναγεννήθηκε και ότι ο στρατός κατάλαβε την αποστολή του να ανοίξει το δρόμο για πολιτική διακυβέρνηση. «Είναι η πιο μεγάλη μέρα στην ιστορία της Αιγύπτου και δεν θα επαναληφθεί. Αυτό το έθνος ξαναγεννήθηκε. Αυτοί οι άνθρωποι ξαναγεννήθηκαν και αυτή είναι μια νέα Αίγυπτος», δήλωσε στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera.

Ο Γουάελ Γκονεμ, το στέλεχος του αμερικανικού ομίλου Google που συνελήφθη και κρατήθηκε  πολλές μέρες από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας επειδή συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter: «Συγχαρητήρια στην Αίγυπτο, ο εγκληματίας έφυγε από το μέγαρο».

Η ανακοίνωση

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζει η χώρα, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να αφήσει την προεδρία. Εχει εξουσιοδοτήσει το συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων να διοικεί το κράτος», ανέφερε ο Σουλεϊμάν, απευθυνόμενος στον αιγυπτιακό λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα που άσκησε πιέσες προς την κατεύθυνση της άμεσης παραίτησης του Μουμπάρακ από την εξουσία.

Πολλά μένουν ακόμη να διευκρινιστούν για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα στην Αίγυπτο και πώς θα γίνει η μετάβαση στη διάδοχη πολιτική κατάσταση. Το μόνο βέβαιο φαίνεται να είναι ότι τα θέματα διοίκησης τα αναλαμβάνει ο στρατός. Όπως έγινε γνωστό πάντως από το Al Arabiya, το στρατιωτικό συμβούλιο θα απομακρύνει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, θα αναστείλει τις εργασίες και των δύο σωμάτων της Βουλής και θα διοικεί με τον επικεφαλής του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου.

«Κρεμάστηκε» στην εξουσία
Ο Χόσνι Μουμπάρακ επιχείρησε να κρατηθεί στην εξουσία με... «νύχια και με δόντια», ακόμη και χθες το βράδυ που απηύθυνε το δεύτερο διάγγελμά του στον αιγυπτιακό λαό, επαναλαμβάνοντας στην ουσία ότι σκοπεύει να διατηρήσει τον τίτλο του μέχρι τις εκλογές. Όμως, η έκρηξη των διαδηλώσεων σήμερα σε πολλές πόλεις και σημεία πιστεύεται ότι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να κινηθεί αποφασιστικά ο στρατός, αναγκάζοντας τον Μουμπάρακ να παραιτηθεί.

Η απόφαση του Μουμπάρακ να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία στο στρατό «θα συμβάλει στην αποκατάσταση της τάξης και της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Αίγυπτο», επισήμανε ο Γουαέλ Ζιάντα, επικεφαλής μελετών για θέματα Αιγύπτου στην επενδυτική τράπεζα της Μέσης Ανατολής EFG-Hermes.

Στο Σαρμ ελ Σείχ
Δίνοντας τον τόνο του μεγάλου γεγονότος που θα ακολουθούσε, το δίκτυο Al Arabiya μετέδιδε το μεσημέρι ότι «έφυγε από το Κάιρο ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του». Το ίδιο δίκτυο προσέθετε ότι έφτασε ήδη στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ Σείχ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο ελικόπτερα είχαν απογειωθεί νωρίτερα σήμερα από το προεδρικό μέγαρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου