"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σκάνδαλα διαφθοράς αποκαλύπτει στο Wikileaks ελβετός τραπεζίτης


Σκάνδαλα διαφθοράς, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και υποθέσεις φοροδιαφυγής, που εμπλέκουν βουλευτές, επιχειρηματίες και άλλα δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ασία, δηλώνει ότι θα αποκαλύψει μέσω του WikiLeaks ένας ελβετός πρώην ανώτατος τραπεζίτης.

Ο Ρούντολφ Έλμερ, πρώην επικεφαλής της ελβετικής τράπεζας Julius Baer στις Νήσους Κέιμαν, (ο οποίος απολύθηκε το 2002) δικάζεται την Τετάρτη στην Ελβετία με την κατηγορία της παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου.

Μαζί με τον Τζακ Μπλαμ, πρώην ερευνητή του αμερικανικού Κογκρέσου και συνήγορο ατόμων που αποκαλύπτουν μυστικά και σκάνδαλα, αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο και να παραδώσουν στο WikiLeaks δύο CD που υποστηρίζουν ότι περιέχουν ονόματα και πληροφορίες για τους λογαριασμούς περίπου 2.000 ατόμων που έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Οι διοργανωτές της συνέντευξης δήλωσαν ότι ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, συμφώνησε να εμφανιστεί και να παραλάβει προσωπικά τα στοιχεία.

Ωστόσο, η παρουσία του δεν είναι βέβαιη, εξαιτίας της δικαστικής απόφασης που απαγορεύει στον Ασάνζ να κυκλοφορεί εκτός της έπαυλης όπου διαμένει, όσω εξετάζεται το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία.

Ο Έλμερ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ελπίζει πως η παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου θα προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στις αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές, αλλά και θα προωθήσει τη χρήση του WikiLeaks ως μηχανισμού αποκάλυψης σκανδάλων.

«Το βασικό είναι να ενημερωθεί η κοινωνία σχετικά με τις καταχρήσεις των υπεράκτιων τραπεζών και το πώς δουλεύουν».

«Πιστεύω στο σύστημα του WikiLeaks. Πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα. Το WikiLeaks ήταν η τελευταία μου ελπίδα. Δεν μπορούσα να μεταδώσω το μήνυμά μου σε ένα ευρύτερο κοινό. Το WikiLeaks μπορεί να είναι το μόνο μέσο για να φθάσει το μήνυμα στην κοινωνία. Θα ήθελα να βοηθήσω το WikiLeaks», τόνισε.

Ο Μπλαμ πρόσθεσε ότι «η υπόθεση αφορά στην πραγματικότητα τις τράπεζες και την λειτουργία τους, το τραπεζικό απόρρητο και τη ζημιά που προκαλεί στην κοινωνία όταν χρησιμοποιείται για να κρυφτεί η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα χρήματος και η διαφθορά».

Ο Ρούντολφ Έλμερ δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Der Sonntag και στην βρετανική Observer ότι τα στοιχεία αφορούν διασημότητες, εκατομμυριούχους, πολυεθνικές, κερδοσκοπικά αμοιβαία κεφάλαια (hedge funds) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Βρετανία, αλλά και βουλευτές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου