"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Θα βγουν τα “άπλυτα” της WikiLeaks για την Ελλάδα;

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τις πρώτες ημέρες που δημοσιοποιήθηκε η είδηση της διαρροής απορρήτων εγγράφων του State Department μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks, η δημοσιογραφική πιάτσα βούιζε ότι ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα υπήρχαν και αρκετά που είχαν άμεση σχέση με την Ελλάδα.
Ελληνες αλλά και ξένοι ανταποκριτές στις ΗΠΑ, μιλούσαν σχεδόν με σιγουριά για "απόρρητα τηλεγραφήματα της εποχής Καραμανλή" ενώ στις μεταξύ μας συζητήσεις παραδέχονταν ότι τα στοιχεία της WikiLeaks αφορούν κυρίως το Σκοπιανό και την Τουρκία- φωτογραφίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη.
Οταν ξεκίνησε η δημοσίευση των ντοκουμέντων από τη WikiLeaks, τα οποία δεν αναφέρονταν στην Ελλάδα, κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν "σενάρια συνωμοσίας" τα όσα ακούγονταν για τη χώρα μας.
Και ξαφνικά, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, η βρετανική «Guardian», στο πλαίσιο της υπηρεσίας "Εσείς Ρωτάτε, Εµείς Ψάχνουµε", μετά από αιτήματα δύο αναγνωστών (!) άρχισε δειλά δειλά να φέρνει στο φως τα πρώτα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που έχει στην κατοχή του το WikiLeaks.
Μόνο που αυτά δεν έχουν σχέση με την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά με το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με την τρομοκρατία και τη λαθρομετανάστευση! Διάβασα προσεχτικά το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων και θεωρώ πως πρόκειται για την "μαρίδα"! Περιέχουν κάποιες πληροφορίες που ενοχλούν σε ηθικό επίπεδο - π.χ. τη φράση "Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα" που φέρεται να είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντ. Σπέκχαρντ. Ή ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου, ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεργασία μαζί τους στο μέτωπο της τρομοκρατίας- αλλά μάλλον ξεχνάμε ότι στο παρελθόν έχουν ευχαριστήσει δημοσίως της ΗΠΑ ολόκληροι πρωθυπουργοί της Ελλάδας!
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρευσαν τις πρώτες ημέρες -πριν προλάβει να "μαγειρευτεί" το πράγμα- και προέρχονταν κυρίως από διπλωματικές πηγές, έκαναν λόγο για "πανικό" κάποιων ελλήνων πολιτικών! Ενας "πανικός" που σίγουρα δεν δικαιολογείται από τα έγγραφα που διέρρευσαν.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
1. πόσα ακόμη απόρρητα έγγραφα έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα WikiLeaks σχετικά με την χώρα μας;
2. πόσα από αυτά θα δημοσιοποιηθούν και πόσο "τυχαία" θα είναι η επιλογή τους;
3. ποιοί και γιατί φοβούνται τη δημοσιοποίηση τους;
4. ποιοί και με ποιούς τρόπους ασκούν πιέσεις για να μην δοθούν στη δημοσιότητα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα;
Ο ιδρυτής πάντως της ιστοσελίδας, Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε αποφασισμένος να επιταχύνει τη δηµοσιοποίηση των διαβαθµισµένων διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων των ΗΠΑ. Ας περιμένουμε λοιπόν λίγο ακόμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου