"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ioρδανία: Διαδηλώσεις, σε πολλές πόλεις της χώρας, κατά της ανεργίας και της φτώχειας - Οι διαδηλωτές, απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Ioρδανία: Διαδηλώσεις, σε πολλές πόλεις της χώρας, κατά της ανεργίας και της φτώχειας - Οι διαδηλωτές, απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης
  1. Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Αμμάν και άλλων Ιορδανικών πόλεων χθες Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για τις ραγδαία αυξανόμενες τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, την ανεργία και τη φτώχεια, καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί ή να διαλυθεί από το βασιλιά.
  2.     Οι --ειρηνικές-- ογκώδεις διαδηλώσεις σημειώθηκαν παρά τις εξαγγελίες μέτρων από την κυβέρνηση για την δημιουργία θέσεων εργασίας και τη συγκράτηση των τιμών.
  3.     Κρατώντας σημαίες της χώρας οι διαδηλωτές φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα στο κέντρο του Αμμάν. Στις κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος συνδικαλιστές και μέλη αριστερών κομμάτων. Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τον πρωθυπουργό Σαμίρ Ριφάι να "φύγει".
  4.     "Η Ιορδανία δεν ανήκει μόνο στους πλουσίους" και "Να προσέχετε την πείνα μας και την οργή μας", έγραφε ένα από τα πανό.
  5.     Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή, πάντως δεν αναφέρθηκε κανένα επεισόδιο. Διαδηλώσεις καταγράφησαν επίσης στις πόλεις Μάαν, Καράκ, Σλατ, Ντιμπάν και Ιρμπίντ.
  6.     Ο πληθωρισμός έφθασε το 6,1% αυτόν τον μήνα, κατά επίσημα στοιχεία, ενώ η ανεργία (14%, ανεπίσημες εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό στο 30%) και η φτώχεια (25%) καταγράφουν μεγάλη αύξηση, σε μια χώρα όπου ο κατώτατος μισθός είναι 211 δολάρια. Η πολιτική της κυβέρνησης "κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους", είπε ένας από τους διαδηλωτές στην Ιρμπίντ.
  7.     Το Αμμάν είναι η πιο ακριβή πόλη στον Αραβικό κόσμο, σύμφωνα με αρκετές ανεξάρτητες έρευνες.
  8.     Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου