"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αντίο φίλε…



apostolos_kapsalisΟ μαχητής της Ορθοδοξίας, γνήσιος Πατριώτης και επί χρόνια διευθυντής της «Ελεύθερης Ωρας» Απόστολος Καψάλης έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή  στις 3.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στο Νεκροταφείο Περιστερίου (περιοχή Ασπρα Χώματα, απέναντι από το Άλσος Περιστερίου).
Δημοσιεύουμε σήμερα το τελευταίο άρθρο του Απόστολού μας – το έγραψε μια μόλις ημέρα πριν τον χάσουμε από την οικογένεια της «Ε.Ω.» - που κατά ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας αναφέρεται στον ηρωικό μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ:
Στο πρόσωπο του Πειραιώς απειλείται η Ορθοδοξία
Ο Πειραιώς Σεραφείμ δεν είναι άνδρας με θεωρία Επισκόπου και καρδιά μυλωνά. Είναι ποιμένας με όλη τη σημασία της λέξεως. Αγωνιά για το λογικό του ποίμνιο και αγρυπνά για να το προφυλάξει από προβατόσχημους αλλά και καθαρούς λύκους για να μη το κατασπαράξουν. Γνωρίζει ότι οι ασεβείς κύκλω περιπατούσι έξωθεν της μάνδρας αναμένοντας τον νυσταγμό του ποιμένα για να εισέλθουν εντός αυτής. Αλλά ο Σεραφείμ είναι ανύστακτος και άγρυπνος. Δεν καθεύδει ουδ’ επί στιγμή.
Δεν αμύνεται, δεν κρατά παθητική στάση, αλλά επιτίθεται κατά των εχθρών της πίστεως. Δεν τρομοκρατείται, αλλά τρομοκρατεί. Έγινε ο φόβος και ο τρόμος όλων των αιρετικών και λοιπών αντιχρίστων. Δίστομος ρομφαία ο λόγος του, ξεγυμνώνει με επιχειρήματα τους ψευδολόγους κάθε μορφής. Έτσι ήτο φυσικόν ν’ αρχίσουν να πνέουν μένεα εναντίον του και να απειλούν τη ζωή του.
Είναι φυσικό να θέλουν κάτι τέτοιο. Διότι πρέπει να πατάξουν τον ποιμένα για να διασκορπισθεί το ποίμνιο. Αφύσικο θα ήταν αν τον επαινούσαν και τον κανάκευαν. Κανένας δεν πετροβολάει άκαρπο δένδρο. Οι απειλές κατά της ζωής του Σεραφείμ, δεν έχουν καμία ουσία, εάν δεν παραχωρήσει ο Κύριος. Εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες εάν Κύριος οικοδομήσει μη και εις μάτην εφύλαξαν πόλιν εάν δεν φυλάσσει αυτή ο Κύριος.
Εδώ, όμως, δοκιμάζονται τα δικά μας αισθήματα απέναντι του ποιμενάρχη. Οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας προς τον απειλούμενο γενναίο Ιεράρχη. Πρέπει να καταλάβουν οι απειλούντες ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έλαβαν πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και σωφροσύνης. Έχουν λησμονήσει, φαίνεται, ότι έχουμε νέφος περικείμενον μαρτύρων (ανδρών και γυναικών) που δεν εκάμφθησαν από απειλές, βασανιστήρια και διώξεις που δεν χωράει το μυαλό μας.
Η συμπαράσταση προς τον Πειραιώς, είναι ομολογιακή πράξη. Δεν είναι μία κίνηση αλληλεγγύης. Τους δίνουμε να καταλάβουν ότι αυτός ο τόπος των αγίων και των ηρώων συνεχίζει να παράγει λεοντόκαρδους, έστω και λίγους. Άμα μας δουν να εξεγερθούμε, θα το βάλουν στα πόδια. Είναι θρασύδειλοι και ακίνδυνοι, όπως τα χέλια του Μεσολογγίου. Άμα τους δείχνεις τα μπροστινά σου, σου δείχνουν τα πισινά τους.
Έπρεπε, από καιρό, να έχουμε βγει στους δρόμους και να προστατέψουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, αλλά, όλως παραδόξως, δεν το κάναμε. Μας παρέλυσαν με το αφιόνι του φόβου. Έστω και αργά, ας το πράξουμε, τώρα, και ας τους κυνηγήσουμε από τον Τόπο μας. Εμείς, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ γαλουχηθήκαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας, αυτή είναι η θρησκεία μας, αυτά τα ήθη και τις παραδόσεις έχουμε. Γι’ αυτή την πατρίδα και την πίστη χύθηκαν ποτάμια αίματος. Θα είναι βλασφημία να πάνε χαμένα και να μας κατασπαράξουν κάθε φυλής λυκόρνια, οικονομικά και πνευματικά. Και, μη ξεχνάτε, ότι στο πρόσωπο του Πειραιώς απειλείται η Ορθοδοξία.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!
    ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή