"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται απεργίες στα φαρμακεία

Κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά το «ναυάγιο» των επαφών με το υπουργείο Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μάλιστα, Κ.Λουράντος, ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας των φαρμακοποιών θα είναι διαρκείας. Ο ίδιος μάλιστα, είπε ότι πιθανότερη μέρα για να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις είναι η Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι και το κοινό να εφοδιαστούν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Στον Πειραιά, ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία της περιοχής την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

Οι τελικές ρυθμίσεις στις οποίες καταλήγει η κυβέρνηση, έπειτα και από τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιλαμβάνουν απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη. Παράλληλα, θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε θέματα που ουδέποτε τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου, όπως το άνοιγμα των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, οι τελικές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:

- Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.
- Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη (η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα γεμάτη από ορεινό όγκο). Το κριτήριο από 1:1500, γίνεται 1:1000
- Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο - Δευτέρα - Τετάρτη.
- Η μεσοσταθμική έκπτωση ανέρχεται στο 4,5%. Εδώ να προστεθεί ότι στα ακριβά φάρμακα το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε ευθέως στο 14,3% (από 35%). Τα ακριβά φάρμακα αποτελούν το 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων.
- Οι συμπράξεις/ συνεταιρισμοί / εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών επιτρέπονται.
Ο υπουργός εξήγησε στους φαρμακοποιούς ότι θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει άλλο για αυτό το θέμα. «Τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνουν τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης, που εξέφρασα ο ίδιος στην αίθουσα αυτή» είπε ο κ. Λοβέρδος στη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου