"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πετρέλαια και Ερζερούμ στη συζήτηση για τα εθνικά

Την εθνική «κόκκινη γραμμή» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής επιθυμεί να βάλει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που ο ίδιος ζήτησε και η οποία τελικώς θα διεξαχθεί αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.
«Δεν υπάρχει τίποτε για συνεκμετάλλευση, δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τον δικό μας εθνικό πλούτο» η ξεκάθαρη θέση Σαμαρά επί των Ελληνοτουρκικών, τα οποία αναμένεται να καταλάβουν μεγάλο μέρος της συζήτησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κατηγορήσει για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία» κάτι το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αντικρούσει σε υψηλούς τόνους, ακόμα και στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
Αφορμή για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αλλά και πρόσθετα επιχειρήματα, φαίνεται πως έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η πρόσφατη επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ, όπου παρευρέθη στην ετήσια συνδιάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει η Ελλάδα να ανακηρύξει, όπως έχει δικαίωμα, την δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), θέμα στο οποίο αντιδρά η Τουρκία παρότι εκείνη έχει ήδη τη δική της, στη Μαύρη Θάλασσα.
Συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, τονίζουν ότι θα τεθούν επί τάπητος όλα τα εθνικά θέματα. Στην ατζέντα θα είναι το Κυπριακό αλλά και το Σκοπιανό για το οποίο η ΝΔ εκτιμά πως η Ελλάδα είναι ενισχυμένη μετά το βέτο στο Βουκουρέστι.
Για το Κυπριακό, πάγια θέση του κόμματος είναι ότι η όποια λύση, οφείλει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ε.Ε. αν θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.
Πάντως, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τονίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος «Δε θα απογοητεύσει» το ακροατήριο του, αλλά αντιθέτως θα αρθρώσει πολλά ενδιαφέροντα επιχειρήματα.
Επίσης επιθυμούν να σταματήσουν συζητήσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβολή ενός «νέου πατριωτισμού», επιτηδευμένη διατύπωση διαφορετικών θέσεων και διακριτού στίγματος από το ΛΑΟΣ. καθώς και για αλλαγή τακτικής από τη δεκαετή στάση Καραμανλή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου