"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ρεύµα από τον ήλιο για µία πόλη

Το µεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσµο δηµιουργείται στην Κοζάνη. Θα εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύµα από τον ήλιο σε 55.000 νοικοκυριά και θα µετατρέψει τη ∆υτική Μακεδονία σε περιοχή-πρότυπο παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές.
Σε µια κίνηση µε συµβολική σηµασία, ο ΠρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέουεξήγγειλε χθες από την Κοζάνη την κατασκευή του έργου που θα σηµατοδοτήσει, όπως είπε, «τη µεγάλη µετάβαση από τον ρυπογόνολιγνίτη στη νέα εποχή παραγωγής ηλεκτρικού ρεύµατος µε φιλικές προςτο περιβάλλον εναλλακτικές πηγές ενέργειας».


To έργο θα είναι τοµεγαλύτερο του είδους στον κόσµο καιθα αναπτυχθεί σε έκταση 5.200 στρεµµάτων ανενεργών ορυχείων της ∆ΕΗ, ηοποία θα το κατασκευάσει από κοινούµε ξένο επενδυτήέπειτα από διεθνή διαγωνισµό,που προκηρύσσει άµεσα.

Στον διαγωνισµό µάλιστα θα περιλαµβάνεται όρος ότι θα προτιµηθεί ο όµιλος που θα δώσει στη ∆ΕΗ δυνατότηταευρύτερης συνεργασίας και σεάλλα έργα Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), εντός ή εκτός Ελλάδος. ∆είγµα ότι ηεπιχείρηση δεν αναζητά µόνον εταίρο για το φωτοβολταϊκό πάρκο τηςΚοζάνης, αλλά στρατηγικό επενδυτή στον τοµέα των ΑΠΕ. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, ανεπίσηµο ενδιαφέρον στη∆ΕΗ για συνεργασία έχουν εκδηλώσει µερικοί από τους µεγαλύτερους κατασκευαστές πάνελ διεθνώς, όπως η κινέζικη Yingli Solar, η γερµανική Q-Cells AG, και η αµερικανική SunPower.

Μοντέλο για όλη τη ΝΑ Ευρώπη

Απευθυνόµενος οΠρωθυπουργός σε εκπροσώπους φορέων της περιοχής, ανέφερε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι µέσωτης επένδυσης– που θαπεριλαµβάνει εκτός από το γιγαντιαίο έργο και µονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ – νααναβαθµιστεί οενεργειακός άξονας Κοζάνης - Πτολεµαΐδας - Φλώρινας και να αποτελέσει πρότυπογια ολόκληρη τη χώρα.

«Το σχέδιό µας για τη ∆υτική Μακεδονία είναι ναπαραµείνειτο ενεργειακό κέντρο της χώρας στα πρότυπα της πράσινης ανάπτυξης», είπεο Πρωθυπουργός,ενώ υπογράµµισεότι το µεγαλύτερο σεπαγκόσµιο επίπεδο φωτοβολταϊκό πάρκο Κοζάνης θα προσελκύσει τα βλέµµατα ξένων επιστηµόνων και επενδυτών αφού θα αποτελέσει µοντέλο πρότυπης ανάπτυξης για ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη.

Από το βήµατης εκδήλωσηςκάλεσε τηνεκπαιδευτικήκοινότητατου ΠανεπιστηµίουκαιτουΤΕΙ∆υτικής Μακεδονίας να συνεργαστούν και να συµβάλουν στην επιτυχία της επένδυσης, που θα δηµιουργήσει εκτός των άλλων και περισσότερες από200 νέες θέσεις εργασίας, σε µια περιοχή όπου η ανεργία αυξάνεται συνεχώς.

Σύντοµα ο διαγωνισµός

Κορωνίδα στον τοµέα των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειαςχαρακτήρισε τοέργο, ισχύος 200 MW, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας καιΚλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη, η οποίαέκανε γνωστό ότιη ∆ΕΗ µελετά σχέδιο αποκατάστασης των πεδίων σε Κοζάνη και Πτολεµαΐδα, που έχουν υποβαθµιστεί από τις εξορύξεις λιγνίτη, µε την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

Σύντοµα θα ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξεύρεση, µέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισµού, του στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει την κατασκευή, είπε ο επικεφαλής της ∆ΕΗ Αρθούρος Ζερβός. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, η κατασκευή θα αρχίσει στα τέλη του 2011και, όπως είπε ο κ. Ζερβός, θα τελειώσει σε περίπου 18 µήνες.

Προηγήθηκε ένταση...

Ενταση επικράτησε έξω από το πολιτιστικό κέντρο του ∆ήµου Κοζάνης, όπου διοργανώθηκε η εκδήλωση για την εξαγγελία κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Λίγη ώρα πριν αφιχθεί ο Πρωθυπουργός οµάδες φοιτητώναπό το Πανεπιστήµιο ∆υτικής Μακεδονίας άρχισαν να φωνάζουν συνθήµατα, αντιδρώντας στον νέο νόµο πλαίσιο. Κάποια στιγµή επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης, αλλά αστυνοµικές δυνάµεις τούς αποµάκρυναν κάνοντας χρήση χειροβοµβίδων κρότου - λάµψης. Εκτός από τους φοιτητές, κοντά στο πολιτιστικό κέντρο διαδήλωσαν κάτοικοι του ∆ήµου Βελβεντού Κοζάνης, οι οποίοι διαµαρτύρονται για τον«Καλλικράτη», αλλά και οι ιδιοκτήτες καφετεριών για την εφαρµογή του αντικαπνιστικού νόµου.
Η ∆ΕΗ
δεν αναζητά απλώς εταίρο για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης, αλλά στρατηγικό επενδυτή συνολικά για τις ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου