"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι θερμοκρασίες διατάραξαν τη χειμερία νάρκη της αρκούδας


Διαταραχές στο χειμέριο ύπνο της αρκούδας έχουν προκαλέσει και φέτος οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πρόσφατα, μάλιστα, αρκούδα που "ξύπνησε" πρόωρα και άρχισε να αναζητά τροφή, εγκλωβίστηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, απ' όπου απομακρύνθηκε τελικά με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των ίδιων των υπαλλήλων.
Στη συνέχεια το ζώο, στην προσπάθειά του να διαφύγει, παραλίγο να μπει στον παρακείμενο δρόμο και να πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Η ομάδα άμεσης επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" παρέμεινε στην περιοχή μέχρι να νυχτώσει, ώστε να διασφαλίσει πως το ήδη εξαντλημένο από την "καταδίωξη" ζώο, δε θα πλησίαζε στο οδόστρωμα.
"Οι αρκούδες θα έπρεπε να πέφτουν σε χειμέριο ύπνο από τα μέσα Δεκέμβρη έως τις αρχές Μαρτίου και να κοιμούνται συνεχόμενα όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες τα τελευταία τρία χρόνια, τις "ξυπνούν", διαταράσσοντας το βιολογικό τους κύκλο", εξήγησε ο επιστημονικός υπεύθυνος της οργάνωσης, βιολόγος Γιώργος Μερτζάνης. Μάλιστα, με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που συλλέγει με την μέθοδο της τηλεμετρίας, η οργάνωση έχει διαπιστώσει ότι όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 5 βαθμούς Κελσίουσε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών οι αρκούδες "ενεργοποιούνται". "Βλέπουμε ότι κυρίως οι αρσενικές αρκούδες διακόπτουν τον ύπνο τους, κάτι που έχει άμεση επίδραση στον μεταβολισμό τους, αφού τα ζώα αυτά είναι "προγραμματισμένα" να πέφτουν σε χειμέριο ύπνο και να μην κινούνται αναζητώντας τροφή, χάνοντας έτσι βάρος", ανέφερε ο κ. Μερτζάνης.
Η συσχέτιση των κλιματικών αλλαγών με την επιβίωση των οχτώ ειδών αρκούδας του πλανήτη, θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά θέματα των επιστημονικών εισηγήσεων και συζητήσεων στο επόμενο παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο της διεθνούς ένωσης για τις αρκούδες (International Bear Association), που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στον Καναδά και στο οποίο η "Καλλιστώ" θα συμμετάσχει με τρεις εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου