"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εκρηξη στη Βόρειο Αφρική

Η υπόσχεσή του προέδρου της Τυνησίας Μπεν Αλί ότι δεν θα διεκδικήσει άλλη θητεία δεν καθησύχασε τους διαδηλωτές που έχουν εξεγερθεί
Η υπόσχεσή του προέδρου της Τυνησίας Μπεν Αλί ότι δεν θα διεκδικήσει άλλη θητεία δεν καθησύχασε τους διαδηλωτές που έχουν εξεγερθεί

Οι βίαιες ταραχές των τελευταίων εβδομάδων στις νότιες ακτές της Μεσογείου (για την ανεργία και την ακρίβεια σε Τυνησία-Αλγερία, για το Κοράνι και τη Βίβλο στην Αίγυπτο, αλλά στην πραγματικότητα για τους ίδιους λόγους) σχετίζονται άμεσα με την οικονομική κρίση του ευρωπαϊκού νότου, που... δέρνει τις βόρειες μεσογειακές ακτές.
Την άμεση παραίτηση του Μπεν Αλί ζητούν οι διαδηλωτές στην Τυνησία
Την άμεση παραίτηση του Μπεν Αλί ζητούν οι διαδηλωτές στην Τυνησία
Οσο η Αίγυπτος (79 εκατομμύρια ψυχές), η Αλγερία (35 εκατομμύρια) και η Τυνησία (10,5 εκατομμύρια) μπορούσαν να εξάγουν το νεανικό δημογραφικό τους πλεόνασμα στις ευρωπαϊκές αγορές εργασίας, η δυσαρέσκεια για τα αυταρχικά τους καθεστώτα εκτονωνόταν ευκολότερα. Τώρα όμως οι διεφθαρμένοι «πατριάρχες» των τριών χωρών, που ελάχιστα απέχουν απο τον χαρακτηρισμό του «δικτάτορα», βρίσκονται ενώπιοι ενωπίοις με τις οργισμένες και πεινασμένες κοινωνίες τους. (Η Λιβύη του Μουαμάρ Καντάφι αποτελεί όαση ηρεμίας, όχι μόνο χάρη στον μικρό πληθυσμό των 6 εκατομμυρίων, αλλά και επειδή στα γεράματα ο... τρελός συνταγματάρχης της ερήμου τα βρήκε με τη Δύση και διένειμε σχετικά δίκαια τον ενεργειακό πλούτο στους υπηκόους του).
«Βασίλειο του τρόμου», που κυβερνάται από μία «μαφιόζικη οικογένεια», αποκαλεί μερίδα της τυνησιακής αντιπολίτευσης το καθεστώς του 75χρονου Ζιν-Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί και της ευειδούς συζύγου του, Λεϊλά. Σύμφωνα με τη «Monde» πάντρεψαν τις δύο κόρες τους με πλούσιους επιχειρηματίες, που διατηρούν στενούς δεσμούς με τη Γαλλία και η απληστία τους φαίνεται από τον τρόπο που διαχειρίζονται τον εθνικό πλούτο. Ελλείψει πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως οι γείτονές της, η Τυνησία βασίζεται στον τουρισμό και στις γαλλο-ιταλικές επενδύσεις. Η γαλλοτραφής αστική της τάξη δεν κατόρθωσε να εκδημοκρατίσει το απολυταρχικό καθεστώς του Μπεν Αλί, που κυβερνάει τη χώρα από το 1987. Πρώην... διοικητής της Κρατικής Ασφάλειας, ο Μπεν Αλί κερδίζει ουσιαστικά τις εκλογές χωρίς αντίπαλο, από τότε που διαδέχθηκε τον πρώτο πρόεδρο της ανεξάρτησης Τυνησίας, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα.
ΟλιγαρχίαΟ Αλγερινός πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα δεν έχει παιδιά, αλλά βασίζεται σε μία στρατογραφειοκρατική ολιγαρχία... κεμαλικού τύπου. Το 1991 οι Αλγερινοί στρατηγοί απέτρεψαν τον σχηματισμό κυβέρνησης από τους νικητές των εκλογών ισλαμιστές. Εκτοτε η χώρα βυθίστηκε σε έναν εμφύλιο στον οποίο ο Μπουτεφλίκα (βετεράνος του πολέμου ανεξαρτησίας με τη Γαλλία το '60) έδωσε τέλος το 1999. Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα συνοδεύτηκε από ανάπτυξη 3,7%, αλλά η απότομη άνοδος των τροφίμων έβγαλε στους δρόμους τη νεολαία και υποχρέωσε τον πρόεδρο να ρίξει τις τιμές βασικών αγαθών. Αφού βέβαια πρώτα η αστυνομία του έστειλε στον τάφο τουλάχιστον 3 διαδηλωτές, τραυμάτισε εκατοντάδες και συνέλαβε ακόμη περισσότερους...
Διαδοχή
Οι «πατριάρχες» και το... δαχτυλίδι

Ο «πόλεμος» των μουσουλμάνων εξτρεμιστών στους Χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για τον 39χρονο Γκαμάλ Μουμπάρακ, επίδοξο διάδοχο του 82χρονου Χόσνι Μουμπάρακ. Ο πατέρας του (πρώην διοικητής της αιγυπτιακής αεροπορίας) είναι ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας. Το 1981 διαδέχτηκε τον δολοφονηθέντα Ανουάρ Σαντάτ.
Ο Καντάφι ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο από τους έξι γιους για το δαχτυλίδι, με επικρατέστερο τον 39χρονο αρχιτέκτονα Σαΐφ Αλ Ισλάμ. Εναν δυτικότροπο κοσμοπολίτη, που κληρονόμησε αρκετά διπλωματικά ταλέντα του πατέρα του. Οσο για τον 72χρονο Αλγερινό Μπουτεφλίκα, ελλείψει απογόνων προωθεί τον 50άρη αδελφό του Σαΐντ. Ολοι ανεξαιρέτως οι «πατριάρχες» της Βορείου Αφρικής έχουν επιβιώσει από άγνωστο αριθμό αποπειρών και μίνι-πραξικοπημάτων, που ξέρουν καλά να καταστέλλουν.
ΣΑΪΦ ΑΛ ΙΣΛΑΜ ΚΑΝΤΑΦΙ Δευτερότοκος μεν, αλλά από την ...αγαπημένη σύζυγο του συνταγματάρχη, ο 39χρονος αρχιτέκτονας είναι ο επικρατέστερος ηγεμών της Λιβύης.
ΓΚΑΜΑΛ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ Ο θρησκευτικός εμφύλιος και η οικονομική κρίση απειλούν να μετατρέψουν σε εφιάλτη την επερχόμενη "βασιλεία" του στην Αίγυπτο.
ΣΑΪΝΤ ΜΠΟΥΤΕΦΛΙΚΑO μικρός αδελφός του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα -ο Αλγερινός πρόεδρος τον υπεραγαπά- θα ήταν βέβαιος διάδοχος αν δεν υπήρχαν οι άγνωστες βουλές του στρατού.

Αλ Καϊντα
Παρέμβαση για Τυνησία και Αλγερία

Η Αλ Κάιντα του ισλαμικού Μεγκρέμπ (AQMI) κάλεσε τους διαδηλωτές να ενισχύσουν τα κινήματα διαμαρτυρίας σε Τυνησία - Αλγερία, ώστε να ανατρέψουν τις «διεφθαρμένες και ξεπουλημένες» ηγεσίες Μπεν Αλί και Μπουτεφλίκα και να εγκαθιδρύσουν τη σαρία! Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE, σε βίντεο 13 λεπτών ο ηγέτης της AQMI, Αμπντέλ Ουαντούτ, κάλεσε τους Τυνήσιους να του... στείλουν τα παιδιά τους για στρατιωτική εκπαίδευση.
Στο μεταξύ, ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Τυνησία, όπου ο πρόεδρος Μπεν Αλί απέσυρε τα τανκς και πρόσφερε εκδημοκρατισμό για να σώσει το κεφάλι του. Ωστόσο, 5.000 πολίτες διαδήλωσαν χθες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την άμεση παραίτησή του, με το σύνθημα: «Ευχαριστούμε αλλά φτάνει πια, σήκω φύγε τώρα!»
Σε δραματικό τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Πέμπτης, ο 74χρονος Μπεν Αλί υποσχέθηκε να διεξαγάγει σύντομα ελεύθερες βουλευτικές εκλογές, να παραχωρήσει πλήρη ελευθερία στον Τύπο και να μη διεκδικήσει άλλη θητεία μετά το 2014 (κυβερνά από το 1987). Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών, Καμέλ Μορτζάνε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή ηγετών της αντιπολίτευσης. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι τα θύματα της καταστολής στην Τυνησία ξεπερνούν τα 66. Πολλά θα κριθούν από την αντιμετώπιση της γενικής απεργίας που εξήγγειλαν τα συνδικάτα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου