"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ενας θαρραλέος Ελβετός

Ρούντολφ Ελµερ.   Θα αποκαλύψει  οφσόρ τραπεζικά  απόρρητα των  πλούσιων και  διάσηµων στον  Wikileaks
Ο Ρούντολφ Ελµερ θα αποκαλύψει σήµερα στο Wikileaks λεπτοµέρειες για «µαζική εν δυνάµει φοροδιαφυγή» πλούσιων προσώπων και εταιρειών. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ελβετία, για να δικαστεί.
ΟΕλµερ θεωρείται ο πιο σηµαντικός και θαρραλέος απ’ όσους µέχρι σήµερα έχουν κάνει αποκαλύψεις για το ελβετικό τραπεζικό σύστηµα. Πενήντα πέντε ετών, διαχειριζόταν επί οκτώ χρόνια τιςεπιχειρήσεις της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Baer στηνΚαραϊβική, κυρίως στα νησιά Κέιµαν, µέχρι που απολύθηκε, το 2002. Μετακόµισε τότε στον Μαυρίκιο και άρχισε να στέλνει στις παγκόσµιες φορολογικές αρχές απόρρητα στοιχεία του πρώην εργοδότη του. Εξηγεί πως στην αρχή προσπάθησε να αντιµετωπίσει ο ίδιος τις καταχρήσεις µε τις οφσόρ, αλλά δεν κατάφερε τίποτε. Οταν ούτε οι φορολογικές αρχές ανέλαβαν δράση σεσχέση µε τις πληροφορίες που τους παρέσχε, αποφάσισε να τις δηµοσιοποιήσει και ήρθε σε επαφή µε το Wikileaks. Σήµερα στο Λονδίνο, ο Ελµερθα παραδώσει στον ιστότοπο CD µε στοιχεία για 2.000 πρόσωπα και εταιρείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ που φοροδιαφεύγουν µέσω των οφσόρ. Ανάµεσά τους περιλαµβάνονται «περίπου 40 πολιτικοί»,όπως δήλωσε ο ίδιος στον Εντ Βάλιαµι του βρετανικού «Οµπζέρβερ». Πάντωςτα ονόµατα σταCD δεν θα δηµοσιοποιηθούν, όπως δεν δηµοσιοποιήθηκε και ο πολύ µικρότερος κατάλογος των 15πελατών που ο Ελµερ είχε παραδώσει το 2008στο Wikileaks και δεν έχει αποκαλυφθεί ώς τώρα από τον ιστότοπο.

Μετά τη συνέντευξηπου θα δώσεισήµερα στο ΦρόντλαϊνΚλαµπ του Λονδίνου, οΕλµερ θα επιστρέψει στην Ελβετία γιανα δικαστεί κατηγορούµενος από την Julius Baer ότι έκλεψε τις πληροφορίες που δηµοσιοποίησε. Ο ίδιος λέει πως δηµοσιοποιεί τις αντιεπαγγελµατικές, ανήθικες και ενδεχοµένως εγκληµατικές δραστηριότητες των ισχυρών τραπεζικών θεσµώνγια να «εκπαιδεύσει» την κοινωνία. «Πολύ γνωστά στηρίγµατα της κοινωνίας έχουν στα νησιά Κέιµαν, όπου δεν πληρώνουν φόρους, επενδυτικά χαρτοφυλάκια που περιλαµβάνουν επαύλεις, εµπορικές εταιρείες, έργα τέχνης, γιοτ, κοσµήµατα,άλογα και πάει λέγοντας», εξηγεί. Και «χρησιµοποιούν τους νόµους περί απορρήτουγια να κρύβονται και να µην πληρώνουν φόρους».

«Οι τράπεζες ξέρουν πως ταχρήµατα διοχετεύονται στις οφσόρ για λόγους φοροδιαφυγής, καθώς και για να ξεπλυθούν», τονίζει. «Συµφωνώ µε το τραπεζικό απόρρητο για τους απλούς ανθρώπους και τις νόµιµες δραστηριότητες,όµως σ’ αυτές τις περιπτώσεις γίνεται κατάχρηση του απορρήτου ώστε κάποιοιµεγάλοι να εξυπηρετούνται από µεγάλους τραπεζικούς οργανισµούς. Ετσι καταχρώνται και τον κόπο του απλού, σκληρά εργαζόµενου φορολογουµένου». «Μόνο µε τις αποκαλύψεις µπορεί να σταµατήσουν οι καταχρήσεις», είχε δηλώσει πρόσφατα σε άλλη συνέντευξή του. «Τα λόµπι της χρηµατοπιστωτικής βιοµηχανίας είναι υπερβολικά ισχυρά και κάνουν ό,τι θέλουν. Το ίδιο ισχύει για τις πολυεθνικές, ακόµη και για τα δικαστικά συστήµατα. Οι αποκαλύψεις είναι ο µόνος τρόπος για να πληροφορείται το κοινό τις καταχρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου