"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εθνική ντροπή όσα είπε ο Χρυσοχοϊδης στον Αμερικανό Πρέσβυ


koranths  
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΡΑΝΤΗ
Με την ενέργεια του, που τον αφήνει έκθετο, επέδειξε όχι μόνο ασύγγνωστη επιπολαιότητα αλλά κατέδειξε ότι ο ίδιος, και όχι η ΕΥΠ, είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.
 Το να παίρνεις συνέντευξη από έναν βουλευτή είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο. Το να παίρνεις συνέντευξη όμως από έναν βουλευτή που έχει διατελέσει διοικητής της ΕΥΠ, είναι για έναν δημοσιογράφο σαν να πετάς σε ένα μαγαζί με γλυκά ένα παιδάκι. Πολλές ερωτήσεις έρχονται στο μυαλό.
Ιδιαίτερα αφού ο κ. Ιωάννης Κοραντής βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω των αποκαλύψεων του σκανδάλου των wikileaks, όπου ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, φαίνεται να δηλώνει στον πρέσβη των ΗΠΑ ότι «η ΕΥΠ είναι ένα τίποτε».
Ταυτόχρονα ήλθαν στην επιφάνεια, κάποιες καταγγελίες για “κακοδιαχείριση” στην ΕΥΠ. Η αντίδραση του κ. Κοραντή ήταν άμεση, καθώς κατηγόρησε ευθέως τον κ. Χρυσοχοϊδη για “εθνική ντροπή”. Δεν μπορούσαμε όμως να περιοριστούμε σε αυτό το ζήτημα.
4 Ας ξεκινήσουμε με τα πλέον πρόσφατα. Ο πρώην υπουργός ΠΡΟΠΟ κ. Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε την υπηρεσία της οποίας ήσασταν προϊστάμενος ως “άχρηστη”. Πέραν του αν πρέπει τέτοιου είδους σχόλια να γίνονται προς το εξωτερικό, πώς σχολιάζετε την κατάσταση στην ΕΥΠ; Υπάρχουν ίχνη αλήθειας στους ισχυρισμούς περί “κομματισμού” και λοιπών; Τι θεωρείτε ότι συμβαίνει με τις καταγγελίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας περί οικονομικών ατασθαλιών στην ΕΥΠ;
4Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Προ.Πο. στον Αμερικανό Πρέσβυ αποτελούν εθνική ντροπή. Είναι αδιανόητο, όποιες και να είναι οι απόψεις του, οι στοχεύσεις του ή τα σχέδια του, να καταβαραθρώνει στον ξένο παράγοντα τον αρμό της εθνικής ασφάλειας αυτού του τόπου. Ο κ.Χρυσοχοϊδης λησμόνησε φαίνεται ότι είναι εντολοδόχος του ελληνικού λαού, με τους άλλους συναδέλφους του, για να διαφεντέψει τις τύχες της Ελλάδος, και όχι για να απολογείται στους ξένους Πρέσβεις. Με την ενέργεια του, που τον αφήνει έκθετο, επέδειξε όχι μόνο ασύγγνωστη επιπολαιότητα αλλά κατέδειξε ότι ο ίδιος, και όχι η ΕΥΠ, είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης κληρονόμησε μία ΕΥΠ που λειτουργούσε στα καλύτερα δυνατά επίπεδα.

Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν, βέβαια: ανεπάρκεια οικονομικών πόρων, ανάγκη συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού της, πρόσληψη στελεχών υψηλού επιπέδου κλπ. Πέραν όμως από αυτά, οι υπάλληλοι της ΕΥΠ δούλευαν με ενθουσιασμό, προσηλωμένοι στο καθήκον, νοιώθοντας ότι προσφέρουν, αθόρυβα, το λιθαράκι τους για την ασφάλεια της Πατρίδας. Πολιτικές απόψεις υπήρχαν –αλλοίμονο αν τα στελέχη δεν ήσαν συνειδητοποιημένοι πολίτες- αλλά επικρατούσε απόλυτη εργασιακή ειρήνη, διότι ποτέ δεν είχα επιτρέψει να αναδυθούν διακομματικές ή ενδοκομματικές διαμάχες.
Όλα αυτά άλλαξαν με την έλευση του κ.Χρυσοχοϊδη. Τοποθετώντας κομματικούς εγκάθετους της απολύτου εμπιστοσύνης του σε καίρια πόστα, εντελώς ακατάλληλους να καταλάβουν, να νοιώσουν και να «πονέσουν» την ΕΥΠ και συνεπώς να ασκήσουν αποτελεσματική διοίκηση, επέτρεψε να βγούν από τις θήκες τα πράσινα γιαταγάνια, να αναδειχθούν προσωπικές εμπάθειες , μωροφιλοδοξίες και ενδοσυνδικαλιστικές διαφωνίες με έντονο προσωπικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να εξαφανισθεί η τάξη και η ηρεμία από αυτή την τόσο ευαίσθητη Υπηρεσία. Και έπρεπε βεβαίως να αποσαθρωθεί ότιδήποτε είχε σχέση με την ΕΥΠ του Κοραντή.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τοποθετηθεί και η σωρεία «εμπνευσμένων» δημοσιευμάτων και σχολίων, μέσω διοχέτευσης επιλεγμένων «πληροφοριών» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για ατασθαλίες, κακοδιαχείριση, παράνομη προσφορά «υπηρεσιών» από στελέχη της ΕΥΠ σε επιχειρηματίες κλπ, την ίδια ώρα που κυριαρχούσε η υπόθεση Χρυσοχοϊδη. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Έπρεπε να αντισταθμισθεί πάραυτα η εθνικά τραγική εικόνα που είχε δημιουργηθεί. Το ΠΑΣΟΚ και το παρα-ΠΑΣΟΚ, που όλοι έχουμε ζήσει στο πετσί μας, άπλωσε τα σκοτεινά πλοκάμια του για να σώσει έναν από τους εκλεκτούς του. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η πραγματικότητα.
4Μιλήσατε για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μιλούσαν για τρομοκράτες – στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την ιστορία;
4Υπέβαλα στον Πρωθυπουργό συγκεκριμένη και σαφή ερώτηση. Θα περιμένω την απάντηση του, ως οφείλω. Συνεπώς αυτή τη στιγμή δεν θα προσθέσω τίποτε περισσότερο. Ως γνώστης του θέματος. Πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία του κ. Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ; Εγώ θυμάμαι ότι “δεσμευόταν” ειδικά μετά την δολοφονία στο υπουργείο του να λύσει το πρόβλημα της τρομοκρατίας και στον επόμενο ανασχηματισμό οι φήμες που τον ήθελαν να θέλει να φύγει όπως όπως από το υπουργείο επαληθεύτηκαν.
Να σας υπενθυμίσω πρώτα απ’όλα ότι ο κ.Χρυσοχοϊδης, για δεύτερη φορά μετά την υπόθεση της 17Ν είδε την τύχη να του χαμογελάει όταν από τυχαίο συμβάν σκοτώθηκε ανώτατο στέλεχος άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης, πράγμα που επέτρεψε στις Αρχές να προχωρήσουν σε σημαντικό βαθμό τις έρευνες τους και να φέρουν αποτελέσματα. Πλην όμως δεν μπόρεσε – ή δεν θέλησε- να καταλάβει ότι η τρομοκρατία είναι μια Λερναία Ύδρα και ότι η εξάλειψη της δεν επιτυγχάνεται με την εξουδετέρωση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά με σκληρή συστηματική δουλειά από κατάλληλα επιλεγμένα και εκπαιδευμένα στελέχη, μακριά από κομπορρημοσύνες και μυωπική πρόθεση προσπορισμού πολιτικών ωφελημάτων. 
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή: τι είδαμε κατά τη θητεία του στην Κατεχάκη; Είδαμε να δολοφονείται ένας μικρός Αφγανός ρακοσυλλέκτης σ’αυτή την Αθήνα που ο κ. Χρυσοχοϊδης –οποία ειρωνεία- αποκαλούσε επί ΝΔ «Καμπούλ», ενώ είναι ακόμα νωπό το αίμα των ηρωϊκών αστυνομικών που έπεσαν από το βόλι των τρομοκρατών, όπως και εκείνο του συναδέλφου σας Σωκράτη Γκιόλια.
Είδαμε να καίγονται τρείς υπάλληλοι Τράπεζας στα πλαίσια μιας διαδήλωσης ενώ η Αστυνομία παρακολουθούσε άπραγη, διότι τέτοιες εντολές είχε. Είδαμε «άγνωστους» να καίνε τον Άγνωστο Στρατιώτη μπροστά στη Βουλή. Και πόσα άλλα δεν είδαμε και δεν ζήσαμε; Και όμως ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον Υπουργό του «επιτυχημένο και αποτελεσματικό». Άραγε έχει πάει ποτέ κατά Άγιο Παντελεήμονα μεριά; Έχει περπατήσει –λέμε τώρα- στη Μενάνδρου; Έχει νοιώσει πραγματικά τι σημαίνει για τον τόπο η εισβολή και παραμονή 2.000.000 λαθρομεταναστών;
4Τελικά η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι “εσωτερικό φαινόμενο” ή υπάρχει ανάμειξη ξένων υπηρεσιών, όπως δηλώνει επανειλημμένα το ΚΚΕ;
4Επαναλαμβάνω ότι η τρομοκρατία είναι πολυπλόκαμη, αλλά έχει ειδικώτερα δυο πτυχές: αφενός μεν οι αποδεδειγμένες πλέον υπόγειες διαδρομές μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων και εγκληματικών οργανώσεων του κοινού ποινικού δικαίου η κακοποιών ατομικά, αφετέρου δε τρομοκρατικών οργανώσεων μεταξύ τους, αν και στη δεύτερη περίπτωση η εικόνα είναι λιγότερο σαφής. Παράλληλα υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ ημεδαπών και αλλοδαπών οργανώσεων, κυρίως στον ιδεολογικό τομέα αλλά, προοδευτικά, και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.
Ερευνητέο ασφαλώς εάν στις δράσεις Ελλήνων τρομοκρατών συμμετέχουν και αλλοδαποί. Για την ώρα έχει διαπιστωθεί μεν η συμμετοχή τους, αλλά σε επίπεδο αναρχικών-αντιεξουσιαστικών ομάδων. Είναι πρόδηλο όμως ότι και στον τομέα αυτό θα εκδηλωθεί η παγκοσμιοποίηση, με την μια ή άλλη μορφή. Για την ώρα πάντως μπορούμε να πούμε ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι κατά βάση ένα «εσωτερικό φαινόμενο».
4Με την εμπειρία σας, θα μπορείτε να μας δώσετε μια εκτίμηση για το τι συμβαίνει σήμερα στο ελληνοτουρκικά, αφού με την “μυστική διπλωματία” έχουν κλείσει οι μη ελεγχόμενες πηγές πληροφόρησης; Πώς σας φαίνονται οι προσπάθειες προσέγγισης Παπανδρέου – Ερντογάν;
4Δεν είναι δύσκολο να συνοψίσω την τουρκική συμπεριφορά:
-η Τουρκία διατηρεί το σύνολο των αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της ως προς το καθεστώς του Αιγαίου και τις προβάλλει παντού και σε κάθε ευκαιρία. Διατηρεί το casus belli και αμφισβητεί εμπράκτως τα ελληνικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα.
-Τα αεροσκάφη της παραβιάζουν συστηματικά τον εναέριο χώρο μας, και μάλιστα υπεριπτάμενα κατοικημένων νησιών μας ,ενώ τα πολεμικά πλοία της κόβουν προκλητικά οκτάρια στο Αιγαίο και κάνουν βόλτες έξω από το Σούνιο υπό το πρόσχημα «αβλαβούς διέλευσης».
-  πρέπει να προσθέσω την προκλητική δραστηριότητα των εγκάθετων της Άγκυρας στη Θράκη μέσω του Γενικού Προξενείου Κομοτινής η τις παντοειδείς πιέσεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (Χάλκη κλπ) και στην ομογένεια μας στην Ίμβρο και την Τένεδο.
Αυτή δυστυχώς είναι η εικόνα. Και παρ’όλα αυτά, την επαύριο πολλαπλών παραβιάσεων, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Ερζερούμ (Θεοδοσιούπολη, για να μην ξεχνιώμαστε), τα λέει επί τρείς ώρες μόνος του με τον κ.Ερντογάν και… μούγκα στη στρούγκα!

Ουδείς γνωρίζει τι είπαν και κυρίως τι συμφώνησαν! Στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου εκφράζει με γαλατική ευγένεια τη στεναχώρια του που τούρκικα πολεμικά έκαναν το Αιγαίο μας σουβλάκι, τα μπουκωμένα ΜΜΕ υμνούν την εθνοπρεπή του στάση και μόλις φεύγει επαναλαμβάνονται οι παραβάσεις και παραβιάσεις, μήπως και δεν είχε καταλάβει. Χρειάζεται να σας πώ και άλλα;
4Ποιός ο ρόλος του Ισραήλ στην διαμόρφωση της νέας κατάστασης;
4Σημαντικώτατος ο ρόλος του Ισραήλ στη διαμόρφωση της νέας κατάστασης. Πρέπει να κηρύξουμε ΤΩΡΑ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), να προχωρήσουμε στην οριοθέτησή της με την Κύπρο και την Αίγυπτο, συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως το στρατηγικής σημασίας Καστελλόριζο και να κάνουμε συμφωνία συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε άμεσα τη θέση του Ισραήλ έναντι της Τουρκίας και να επιδιώξουμε συνεργασία και συλλειτουργία μαζί του, διότι αυτό επιβάλλει σήμερα το εθνικό μας συμφέρον.
4Θεωρείτε ότι υπάρχει εμπλοκή των τουρκικών υπηρεσιών (μυστικών και φανερών) στην λαθρομετανάστευση;
4Είναι προφανές ότι υπάρχει εμπλοκή των τουρκικών υπηρεσιών στη λαθρομετανάστευση. Το ομολογούν οι ίδιοι οι διακινητές των λαθρομεταναστών. Μήπως πρέπει να σας θυμίσω εικόνες σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής , που έχουμε δεί στη τηλεόραση, να ωθούν βάρκες γεμάτες λαθρομετανάστες, προκειμένου να εισέλθουν στα ελληνικά  χωρικά ύδατα και να καταλήξουν στα ελληνικά νησιά;
Tου Δημήτρη Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου