"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Οργή στη Γάζα για τη γαλλίδα υπουργό

Παλαιστίνιοι προσπαθούν να εμποδίσουν την γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Μισέλ Αλιότ Μαρί να φτάσει στη Γάζα
Ξεχείλισε η οργή σήμερα στη Γάζα κατά της γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Αλιότ Μαρί.  Παλαιστίνιοι που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για δηλώσεις που αποδόθηκαν στη γαλλίδα υπουργό, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με αβγά και παπούτσια ενώ ορισμένοι ξάπλωσαν και στο δρόμο για να την εμποδίσουν και να μην περάσει στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, πολλοί της ζητούσαν να φύγει.

Ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας της τραυματίστηκε και εισήχθη σε νοσοκομείο του Ισραήλ. 


Οι διαδηλωτές ήταν συγγενείς παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές και αντιδρούσαν σε δηλώσεις που αποδόθηκαν στην Μισέλ Αλιότ Μαρί μια μέρα νωρίτερα, όταν συνάντησε τους γονείς του ισραηλινού στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται πέντε χρόνια από τη Χαμάς. Ύστερα από τη συνάντηση, ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει στα αραβικά μετέδωσε ότι η Αλιότ Μαρί είπε πως η κράτηση του Σαλίτ αποτελεί «έγκλημα πολέμου».

Εκπρόσωπος της γαλλίδας υπουργού επισήμανε σχετικά: «Οι δηλώσεις της υπουργού για το θέμα του Σαλίτ παρεξηγήθηκαν από τα ισραηλινά μέσα». Γάλλοι δημοσιογράφοι που ταξιδεύουν μαζί της επισήμαναν ότι η φράση «έγκλημα πολέμου» χρησιμοποιήθηκε από τον πατέρα του Σαλίτ, όχι από την ίδια.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι, λοιπόν, πολλοί κρατώντας φωτογραφίες συγγενών τους, κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, δεν επέτρεψαν στην Μισέλ Αλιότ Μαρί να εγκαταλείψει γρήγορα νοσοκομείο που επισκέφτηκε στη Γάζα και το οποίο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές κατά τις ισραηλινές επιθέσεις το 2009. «Βγες από τη Γάζα», έγραφε ένα πανώ. «Υπάρχει ένας Γκιλάντ Σαλίτ αλλά και 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι», έγραφε ένα άλλο.

Πάντως, η γαλλίδα υπουργός εξωτερικών είναι από τις λίγους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται τη Λωρίδα της Γάζας, τον έλεγχο της οποίας έχει η Χαμάς. Οι περισσότεροι επιλέγουν να επισκέπτονται τη Δυτική Όχθη, όπου τον έλεγχο διατηρεί η υποστηριζόμενη από τη Δύση, Παλαιστινιακή Αρχή.


Η Γερμανία προσπαθούσε επί μήνες να μεσολαβήσει για την επίτευξη συμφωνίας ώστε να διασφαλιστεί η απελευθέρωση του Σαλίτ, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων παλαιστινίων κρατουμένων, χωρίς ωστόσο ορατό αποτέλεσμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου