"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η Εθνική τράπεζα προετοιμάζεται για την χρεοκοπία;

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το Banking news, όπου ο δημοσιογράφος κύριος Λεωτσάκος, εμμέσως πλην σαφώς, θέτει το ερώτημα: Γιατί η Εθνική τράπεζα, η οποία ήθελε να κάνει αγορές μετοχών και επέκταση, προχώρησε σε ρευστοποιήσεις, προκειμένου να αυξήσει θεαματικά την ρευστότητά της, και κρατά το χρήμα στα χέρια της; τι γνωρίζουν τα διευθυντικά στελέχη;

Το κούρεμα των ομολόγων ήδη γίνεται στην ΕΚΤ, αλλά εδώ μιλάμε για τα ομόλογα που έχουν οι τράπεζες τώρα στα χέρια τους. Ο μόνος τρόπος να υποτιμηθούν αυτά είναι αν χάσουν αξία μέσω μερικής αναδιάρθρωσης του χρέους, κάτι το οποίο σημαίνει και έξοδο από το Ευρώ.


H Εθνική μπορεί να αντιμετωπίσει haircut στα ομόλογα έως 30% !!!!! - Eίναι δυνατόν;


20/12/2010-www.bankingnews.gr

Η Εθνική τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει και haircut περίπου 30% στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων εξέλιξη πολύ σημαντική που καταδεικνύει ότι η υπερεπάρκεια κεφαλαίων που διαθέτει είχε και ως στόχο πέραν των άλλων να διαφυλάξει την τράπεζα στην περίπτωση που υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε haircut σε απομείωση των ομολόγων κατά 30%.
Όταν η Εθνική υλοποίησε εσπευσμένα ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης 400 εκατ. ευρώ όλοι το συνέδεσαν με τις υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις που υποχρεώνει τις τράπεζες η συγκυρία.

Όταν η Εθνική αποφάσισε να υλοποιήσει μια μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,8 δις ευρώ όλοι γνώριζαν ότι το πράττει για να ενισχυθεί κεφαλαιακά μια περίοδο μάλιστα που είναι ζητούμενο η βελτίωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας.
Όταν η Εθνική ανακοίνωσε και την πώληση έως και του 20% της Finansbank αντλώντας 1,2 δις ευρώ όλοι θεώρησαν ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θωράκισης των θυγατρικών της.
Όλα αυτά ισχύουν αλλά επίσης ισχύει και κάτι άλλο.
Η Εθνική βρίσκεται πλέον να διαθέτει πολύ περισσότερο κεφάλαιο από το αναγκαίο ακόμη και γι’ αυτή την συγκυρία.
Τι πραγματικά συμβαίνει;
Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Εθνικής επιδίωξε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο όμιλος να ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά.
Ωστόσο πίσω από αυτή την συνολική σε μητρική και θυγατρικές μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση κρύβεται και ένα άλλο σχέδιο της διαφύλαξης της τράπεζας αν η χώρα προχωρήσει σε haircut στα ομόλογα.
Το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Εθνικής διαμορφώνεται στα 20,2 δις ευρώ αλλά το πραγματικό είναι 14,8 με 15 δις ευρώ.
Τα 5 δις ευρώ περίπου αφορούν το Τίτλος το repos με την Goldman Sachs το οποίο μετατράπηκε σε δάνειο αλλά φέρει διπλό μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου.
Άρα τα 5 δις ευρώ από το Τίτλος δεν θα συμπεριληφθούν στο haircut αν η χώρα ακολουθούσε μια πολιτική haircut στα ομόλογα.
Η Εθνική δυνητικά θα επιβαρυνόταν για τα 14,8 με 15 δις ευρώ ομόλογα.
Με την υπερεπάρκεια κεφαλαίων η Εθνική τράπεζα διαφύλαξε και μια άλλη παράμετρο σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία να μπορεί να αφομοιώσει ένα haircut στα ομόλογα έως 30% δηλαδή μια ζημία 4,5 δις ευρώ περίπου.
Στην Ελλάδα η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα που μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια κατάσταση.


thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου