"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Ιράν: Συλλήψεις δεκάδων χριστιανών

Δεκάδες χριστιανοί έχουν συλληφθεί στο Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους οποίους είναι πρώην μουσουλμάνοι που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό, σε μια επιχείρηση καταστολής που ξεκίνησε γύρω στα Χριστούγεννα. Ιρανός αξιωματούχος κατηγορεί προτεσταντικές ομάδες ευαγγελικών, ότι έχουν προκαλέσει μια ‘πολιτιστική εισβολή’.
Ιρανικές ομάδες της αντιπολίτευσης αναφέρουν συλλήψεις δεκάδων ευαγγελικών χριστιανών, πολλοί από τους οποίους είναι προσήλυτοι από το Ισλάμ. Χριστιανικές ομάδες στο εσωτερικό του Ιράν λένε ότι το Υπουργείο της Ισλαμικής Καθοδήγησης συλλαμβάνει και ανακρίνει δεκάδες χριστιανούς που κατηγορεί για προσηλυτισμό.
Ένοπλοι αστυνομικοί εισήλθαν βίαια στα σπίτια χριστιανών, τους επιτέθηκαν προφορικά και σωματικά, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους οδηγήσουν για ανάκριση, αναφέρει η ομάδα ‘Middle East Concern’ που έχει βάση την Κύπρο. Προσθέτει ότι ορισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από σκληρή ανάκριση και αφού με βία τους ανάγκασαν να δηλώσουν ότι δεν θα συμμετέχουν πλέον σε χριστιανικές δραστηριότητες.
Η προσπάθεια να οδηγήσεις ένα μουσουλμάνο στο χριστιανισμό ή σε άλλες θρησκείες θεωρείται έγκλημα στο Ιράν και σε πολλές άλλες ισλαμικές χώρες. Οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι συνήθως απελαύνονται και μερικές φορές φυλακίζονται για τη διανομή Βίβλων και άλλων θρησκευτικών εντύπων.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Τεχεράνης, Morteza Tamadon, επιβεβαίωσε τις συλλήψεις πριν από αρκετές ημέρες, καταγγέλλοντας τους Διαμαρτυρόμενους Ευαγγελικούς, ότι αποτελούν μία «εχθρική πολιτιστική εισβολή». Παρομοίασε τους Προτεστάντες με τους Ταλιμπάν, και τους χαρακτήρισε "παράσιτα".


Ο Hadi Ghaemi της Διεθνούς Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν, λέει ότι τα ονόματα και οι φωτογραφίες πολλών από τους συλληφθέντες έχουν δημοσιευθεί, και οι περισσότεροι φαίνεται να είναι νεαροί ευαγγελικοί Χριστιανοί που έφυγαν από το Ισλάμ.
Ο Ghaemi λέει ότι το κίνημα των ευαγγελικών χριστιανών έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, μαζί με άλλες μη ισλαμικές θρησκείες, λόγω της δυσαρέσκειας που υπάρχει για την επίσημη θρησκεία του κράτους που είναι ο Σιιτισμός και λέει:
"Η κυβέρνηση στο όνομα της θρησκείας έχει προκαλέσει τόση δυσπιστία σε πολλούς ανθρώπους για την επίσημη θρησκεία της χώρας. Βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις εκτός της κρατικής θρησκείας. Για αυτό και φοβούνται. Γνωρίζουν ότι μέσα στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη κίνηση αποστροφής της επίσημης θρησκείας και ακόμη και στους κόλπους του Σιιτισμού εμφανίζονται εναλλακτικές προσεγγίσεις". "Παρόλα αυτά νιώθουν απειλή όταν οι άνθρωποι προσχωρήσουν σε μια άλλη θρησκεία και πιστεύω ότι αυτό γίνεται επειδή βλέπουν αυτό να συμβαίνει σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. "
Ο Ghaemi σημειώνει ότι ο κυβερνήτης της Τεχεράνη έδειξε μια σαφή έλλειψη κατανόησης του Ευαγγελικού Χριστιανισμού, αποκαλώντας τον μια συνωμοσία υποκινούμενη από τους Βρετανούς. Και προσθέτει ότι η ιρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον φόβο, τον εκφοβισμό, την κράτηση και την δίωξη για να «παγώσει» τις μεταστροφές.
Ο Mohammed Javad Larijani, Γενικός Γραμματέας του Ύπατου Συμβουλίου του Ιράν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατήγγειλε πρόσφατα ότι η Δύση «στοχεύει άδικα το Ιράν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ισχυρίζεται ότι το Ιράν είναι ανεκτικό στις άλλες θρησκείες, εφ 'όσον δεν αποτελούν «σέκτες» (λατρείες):
«Οι Εβραίοι είναι μια μειονότητα, ενώ έχουν ακόμη και μέλη στο κοινοβούλιο. Οι Χριστιανοί, που αποτελούν μειονότητα, έχουν ένα μέλος στο κοινοβουλίου [και] οι οπαδοί του Ζωροαστρισμού είναι και αυτοί μια μειονότητα," δήλωσε ο Λαριτζανί. "Οι Μπαχάι είναι μια αίρεση. Όσο αυτές οι σέκτες δεν εμποδίζουν τους οπαδούς από το να τις εγκαταλείψουν, είναι ανεκτές ... Οποιαδήποτε σέκτα θα εμποδίζεται από το νόμο. "
Μερικές μειονοτικές ομάδες στο Ιράν, όπως οι Αρμένιοι, λένε ότι έχουν το δικαίωμα να ασκούν την λατρεία τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν σκοπό να προσηλυτίσουν μη χριστιανούς.
Οι προσήλυτοι στον Χριστιανισμό από το Ισλάμ, ωστόσο, συχνά παρενοχλούνται και διώκονται. Δύο ευαγγελικοί χριστιανοί πάστορες, τους οποίους η κυβέρνηση λέει ότι ήταν πρώην μουσουλμάνοι, συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο. Ο ένας, ο Youssef Nadarkhani έχει καταδικαστεί σε θάνατο για «αποστασία» και η υπόθεση του άλλου είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου