"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010







Αίτηση ακύρωσης του μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.


Συγκεκριμένα, ζητούν να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας όλες οι περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.


Την αίτηση υπογράφουν ο ΔΣΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι λόγοι της προσφυγής τους αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά.


Όπως αναφέρουν, ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την πλημμελή διαδικασία, δυνάμει της οποίας ψηφίστηκε ο νόμος 3845/2010, που αν και κατʼ ουσίαν αποτελεί διεθνή συνθήκη, κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.2 του Συντάγματος δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών.


Ο δεύτερος λόγος αφορά τη μη νόμιμη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του νομοθετικού σώματος στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δικαιούται να υπογράφει κάθε μνημόνιο, δανειακή σύμβαση και ό,τι κρίνει απαραίτητο για την εκτέλεση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, κατά παράβαση του άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος.


Ο τρίτος λόγος είναι η παραβίαση του δικαιώματος της «περιουσίας», στην έννοια της οποίας εμπίπτει τόσο η αμοιβή όσο και η σύνταξη, όπως προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τονίζουν οι ανωτέρω φορείς.


Μεταξύ άλλων, στην αίτηση υπογραμμίζεται ότι το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει κάθε φορά να αιτιολογείται επαρκώς όταν λαμβάνονται μέτρα, που θίγουν δικαιώματα, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.


«Η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας συνιστά ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και στην συνδικαλιστική ελευθερία, την στιγμή, μάλιστα, που με την νέα συνθήκη της Λισσαβώνας ενισχύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συλλογική δράση στα εργασιακά θέματα», υπογραμμίζουν οι φορείς.


«Αναγνωρίζοντας, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της στην λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχουν εκχωρήσει άνευ όρων όλες τους τις αρμοδιότητες στον Υπουργό Οικονομικών και στην Τροϊκα, απευθυνόμαστε στην μόνη εξουσία, που φαίνεται να αντιστέκεται, τη δικαστική, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβασή της για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που θίγονται», προσθέτουν οι διαμαρτυρόμενες πλευρές στην ανακοίνωσή τους.

Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης

Η προκήρυξη που έστειλε στα «ΝΕΑ» η Σέχτα Επαναστατών, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έχει ως εξής:


Ανακοίνωση ν 4 Η Σέχτα Επαναστατών οπλίζεται ξανά Στο σημερινό κόσμο το πιο βίαιο πράγμα είναι να μένεις απαθής. Όλη μας η ζωή κατακλύζεται από τη βία. Και όταν δεν είναι η βία των μπάτσων, των κρατητηρίων, των φυλακών, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο ύπουλα. Μιλάμε για μια βία χωρίς αίμα. Για την βία της εικόνας, των διαφημίσεων, της καταναλωτικής μαστούρας, των ψυχοαδιέξοδων, της μοναξιάς. Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμαστε σε αηδιαστικές δουλειές, θαυμάζουμε κάλπικα πρότυπα, φτιάχνουμε τα μικρά ιδιωτικά κελιά μέσα στα σπίτια μας με την χαρούμενη επίπλωση.


Εμείς κουραστήκαμε από αυτό το κενό ζωής. Είπαμε φτάνει πια... όχι άλλες ξοφλημένες μέρες... όχι άλλες ταπεινώσεις στη δουλειά... όχι άλλες δανεικές προσευχές για καληνύχτα...


Ετσι πριν 1,5 χρόνο φτιάξαμε την Σέχτα Επαναστατών, που έγινε το όχημα διαφυγής μας απ΄ τη γαμημένη ησυχία του κόσμου- φυλακή που ζούσαμε. Δυο- τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος, συνδυάστηκαν με αρκετά «κιλά» αποφασιστικότητας και την σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση.


Και έτσι ξεκινήσαμε.


Όταν ζεις σε έναν ατέρμονο αγώνα, σε κάνει να οξύνεις τις ικανότητες και την σκέψη σου, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει την ευχαρίστηση ότι έχεις αντιτεθεί στη μοίρα που προορίζανε για σένα.


Όμως θέλαμε κάτι παραπάνω...


Επιζητούσαμε το άλμα για την έφοδο στον ουρανό. Μετά το τρίτο μας χτύπημα, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Έτσι περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα.


Παράλληλα οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν την συνειδητή αεργία μας και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο σκοπό της Επανάστασης και στην αξιοπρέπεια του εαυτού τους.


Έτσι από εδώ και πέρα θέλουμε να είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε ότι λέμε και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα σε όλους τους επιφανείς φορείς της κοινωνίας και τους γορίλες τους. «Η Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να “μιλήσουν”... Αν τα επιχειρήματα κάνουν τον ιδρώτα να κυλάει, οι αποδείξεις θα κάνουν να χυθεί αίμα...». Πλέον δε μιλάμε για ένοπλη προπαγάνδα, αλλά την εφαρμόζουμε στην πράξη. Η πρόσφατη επίθεση μας δεν στηρίχτηκε σε προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά στην απόφαση να τερματίσουμε την άθλια καριέρα αυτού του τύπου.


Ο ένοπλος αγώνας δεν απολογείται και δεν προφασίζεται την υποκρισία του ανθρωπισμού και το ιδανικό της ανθρώπινης ζωής. Η επανάσταση είναι πόλεμος για την οικοδόμηση ενός αυτόνομου υπαρξιακού κώδικα μακριά απ΄ την υποκρισία του σύγχρονου τρόπου ζωής.


Η ανθρώπινη ζωή είναι μια μεταβλητή, ένα εμπόρευμα στον κόσμο του θεάματος που άλλοτε την κατασπαράσσει εξορίζοντας την στα μπουντρούμια των φυλακών, στα μοναχικά αδιέξοδα, στις ουσίες των εξαρτήσεων και άλλοτε την υπερασπίζεται ως το «ιδανικό» που χάθηκε απ΄ τα όπλα των τρομοκρατών.


Όμως σημασία δεν έχει μόνο αν ζεις, αλλά και το πως ζεις. Η πραγματική αξία βρίσκεται στις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του. Εκεί κρινόμαστε όλοι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης του άθλιου κύκλου του και εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη.


Ας δούμε λοιπόν ποιος ήταν πραγματικά ο «ανυποψίαστος» και «αφύλακτος» Σωκράτης Γκιόλιας.


Από νωρίς μπασμένος στα κόλπα της δημοσιογραφικής πανούκλας θήτευσε για αρκετά χρόνια στο μετρ της δήθεν ανεξάρτητης «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ως φίλος, συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του. Παράλληλα διετέλεσε «στέλεχος» της νέας σχολής του ελληνικού πρωταθλητισμού. Του πρωταθλητισμού που είχε ειδίκευση στο παράνομο εμπόριο ντοπαϊνης (κολλητός του Χρήστου Τζέκου που ξέρει καλά από «σκόνες»), στα ντοπαρισμένα ρεκόρ (κουμπάρος με τον Κώστα Κεντέρη που του προσέφερε δημοσιογραφική κάλυψη στο γνωστό «ατύχημα» που είχε με το άλλο αθλοπρεζάκι την Κατερίνα Θάνου) και φυσικά στο νταραβέρι αξιωμάτων- αποκατάστασης όλης της γνωστής πρωταθλητικής κλίκας είτε στα σώματα ασφαλείας, είτε στον πολιτικό στίβο (φιλαράκι του αθλητήβουλευτή Κουκοδήμου, της αποτυχημένης υποψήφιας Πατουλίδου και άλλων). Ο καθένας φυσικά μπορεί να φανταστεί και τις κομπίνες όλων αυτών με πολύτιμο συνεργάτη τον Σωκράτη Γκιόλια στην εταιρία με την επωνυμία ΣΕΓΑΣ που όλοι οι παραπάνω αποτελούσαν τις επιφανείς προσωπικότητες του. Ιδιαίτερα στην εποχή που μεσουρανούσε το «εθνικό όραμα» των ολυμπιακών αγώνων του 2004 στήθηκε στο ΣΕΓΑΣ το μεγάλο φαγοπότι τόσο με τις «χρυσές» χορηγίες και τις κρατικές επιχορηγήσεις όσο και των μυστικών οικονομικών συμφωνιών κάτω από το τραπέζι με μεγαλοεργολάβους και κατασκευαστικές εταιρίες.


Όμως ο «ανυποψίαστος» Σωκράτης Γκιόλιας ήταν πολυθεσίτης. Ο ίδιος, ήταν γνωστός θρησκόληπτος στους κύκλους του και υπήρξε μόνιμος επισκέπτης- παράγοντας ακόμα μιας γνωστής εταιρίας. Ήταν έμπιστος συνεργάτης της Αθωνικής πολιτείας, ενώ ταυτόχρονα η ρασοφόρος νυφίτσα Εφραίμ ήταν ο πνευματικός του. Γι΄ αυτό όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο των παπαδερών στο Βατοπέδι ο Γκιόλιας πάντα έμπαινε μπροστά ως ασπίδα προστασίας για να στηρίξει το παραμάγαζο τους.


Ο τύπος ήταν κυριολεκτικά με τον σταυρό στο χέρι.


Από εκεί και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας.


Με την ραγδαία εξάπλωση του internet και την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση ιδιαίτερα των νέων για την ενημέρωση τους από αυτό, δεν άργησε και η εκμετάλλευση του από τα γνωστά λαμόγια της δημοσιογραφίας. Πέρα από τα επίσημα ειδησεογραφικά site που συνήθως είναι ηλεκτρονική μορφή ήδη γνωστών εφημερίδων δημιουργήθηκαν και τα πρώτα ενημερωτικά blogs. Η αμεσότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό που τα ανέδειξε σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Αυτή η μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης αξιοποιήθηκε και από άτομα που ζούσαν σε απολυταρχικά καθεστώτα σαν προσπάθεια διάρρηξης της λογοκρισίας που επιβαλλόταν από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τους παραπάνω ανθρώπους, η ίδια ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κ. α σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για την στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν έχει να κάνει με την εναντίωση μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και την θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης. Ο Γκίολιας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συγκαταλεγόταν στους εχθρούς του καθεστώτος, αλλά ήταν το αφεντικό που κρυβόταν πίσω από την ανωνυμία του blog troktiko ασκώντας από αυτό την συστημική προπαγάνδα του.


Ο Γκιόλιας πρώην συνεργάτης του «μαχητικού» Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και άξιος συνεργάτης της δημοσιογραφικής σχολής Κωστόπουλου- Αναστασιάδη (απενοχοποίηση του σύγχρονου lifestyle με κίνητρο την οικονομική επιτυχία και τον νεοελληνικό τσαμπουκά) είχε αυτό που χρειαζόταν. Απ΄ τη μία η δημοσιογραφία της «κοινωνικής ευαισθησίας», των «αποκαλύψεων» και των «καταγγελιών» κι από την άλλη ο τσαμπουκάς στο σερβίρισμα, ένα κοκτέιλ θράσους, lifestyle με άποψη, σύγχρονου νεοσυντηρητισμού, ενός κρυμμένου (ή και φανερού) φασισμού, μιας δήθεν σάτιρας, όχι απλά απέναντι στην εξουσία, αλλά κυρίως ενάντια σε αυτούς που δεν έχουν φωνή να απαντήσουν στη λάσπη που εξαπέλυε εναντίον τους.


Οι πιο πρόστυχες προσβολές και τα πιο συκοφαντικά ψέματα για το αντάρτικο πόλης, μπήκαν στην πρώτη γραμμή των δημοσιευμάτων του troktikou. Μέχρι και ο αδελφός του Περικλής, ως διευθυντής της Ρrince Οliver, απάντησε προκλητικά και ειρωνικά παραφράζοντας την συνθηματολογία της εξέγερσης του Δεκέμβρη, σε μια ενέργεια εμπρησμού που είχε ως στόχο την εταιρεία του.


Το ίδιο το αφεντικό του troktikou είχε ορίσει τον εαυτό του δικαστή και απένειμε ποινές σε συλληφθέντες μέσα από το blog του. Μετά το διαζύγιο απ΄ τον μέντορα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο Γκόλιας αυτόνομος πλέον και με την πιο ισχυρή θέση στη δημοσιογραφική blogoσφαιρα γίνεται ειδικός σύμβουλος του Δημήτρη Κοντομηνά, που συγκαταλέγεται στην οικονομική μαφία της ελλάδας, γνωστός και από την εμπλοκή του με το σκάνδαλο της interamerican. Επίσης το τελευταίο διάστημα δούλευε ως γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού Θέμα radio του ξεφτιλισμένου χοντροκοιλαρά Θέμου Αναστασιάδη. Η απαρίθμηση των βρόμικων ιστοριών του δημοσιογραφικού σιναφιού όπως και οι εσωτερικές κόντρες μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τριπλέτα Θέμου- Γκιόλια- Κοντομηνά, με το αδελφάτο Χατζηνικολάου- Τριανταφυλλόπουλου- Κουρή θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές σελίδες.


Ο δημοσιογραφικός κόσμος είναι ένας κουβάς γεμάτος σκατά που με την κίνηση μας απλώς τον ελαφρύναμε.


Φυσικά το αφεντικό του troktikou ως επαγγελματίας ρουφιάνος γνώριζε καλά τις πιθανές συνέπειες και τα «εργατικά ατυχήματα» που θα μπορούσαν να του συμβούν. Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν τόσο «ανυποψίαστος» που είχε φροντίσει μόνος του να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί στόχο. Ιδιαίτερα μετά τη βόμβα στα Πατήσια και το θάνατο του Αφγανού τόσο ο ίδιος, όσο και τα κωλόπαιδα που είχε για συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν το καμουφλάζ των δήθεν ανώνυμων σχολίων αναγνωστών στο troktiko ώστε να απειλήσουν ανοικτά οποιονδήποτε εναντιωνόταν στον οχετό ψεύδους που εξαπέλυαν συστηματικά. Συγκεκριμένα κι αφού είχαν προηγηθεί οι αποκλειστικές φωτογραφίες με το σκοτωμένο παιδί, προνόμιο της αγαστής συνεργασίας του Γκιόλια με την αντιτρομοκρατική, «αναγνώστης» του troktikou έγραψε σε σχέση με την οργή που συγκέντρωσε πάνω στο πρόσωπο του ο «ανυποψίαστος»...- δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει ο Γκιόλιας και ο κάθε Γκιόλιας. Να έχει μαζί του όπλο και να ρίξει σε όποιον κινείται ύποπτα για να προστατεύσει τη ζωή του;- Αλλά ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. Ο Γκιόλιας δεν χρειαζόταν να πυροβολήσει ο ίδιος για να προστατευτεί. Αυτό θα το αναλάμβαναν οι 2 αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας που του είχαν παραχωρηθεί και τους χρησιμοποιούσε εναλλάξ μέχρι το θάνατο του γουρουνιού στην Κατεχάκη.


Συγκεκριμένα ο «αφύλακτος» Γκιόλιας, ο δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σύστημα προστασίας υψηλών προσώπων λέγοντας πως οι αστυνομικοί πρέπει να είναι μάχιμοι στο δρόμο κι όχι να συνοδεύουν ως Φιλιππινέζες, υποψήφιους στόχους, είχε τους δικούς του ένοπλους γορίλες.


Παλιομαλάκες τη αντιτρομοκρατικής αν μπορείτε τώρα διαψεύστε τα παρακάτω στοιχεία...


Το αφεντικό του troktikou τις καθημερινές από Δευτέρα ως Παρασκευή κατά την μετακίνησή του με αυτοκίνητο μάρκας smart με αριθμό κυκλοφορίας ΙΗΡ 5121 (το ο ποίο άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες με άλλο smart με αριθμό ΙΜΡ 3142) συνοδευόταν πάντα από μηχανή ασφαλείας.


Πιο συγκεκριμένα ο Γκιόλιας ξεκινούσε καθημερινά απ΄ το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 μεταξύ 12.10-12.25 για να μεταβεί στη ραδιοφωνική εκπομπή του πάντα αργοπορημένος. Ένα 20λεπτο πριν, πλησίαζε στο σπίτι του και στάθμευε στην αθέατη γωνία Νυμφών και Δαιδάλου μηχανή συνοδού ασφαλείας με τον αναβάτη της, που ακολουθούσε το smart σε απόσταση 5-10 μέτρων όταν αυτό ξεκινούσε. Ο Γκιόλιας διέθετε 2 Φιλιππινέζες- γορίλες που άλλαζαν μεταξύ τους συνήθως ανά βδομάδα. Ο πρώτος ήταν νεαρός 25-30 χρονών με fitness στυλάκι, που συνήθως χάζευε παίζοντας με το κινητό του και χρησιμοποιούσε μηχανή μαύρη-ασημί μάρκας ΤDΜ, ενώ ο δεύτερος ήταν πιο έμπειρος, 40άρης γκριζομάλλης, είχε αγαπημένη συνήθεια να διαβάζει εφημερίδα πάνω στη μηχανή, να περπατάει σαν να έχει καρπούζια στις μασχάλες, ενώ χρησιμοποιούσε κι αυτός μηχανή on-off transalp με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΚ 389. Τονίζουμε πως ο Γκιόλιας για να μην στιγματιστεί στη γειτονιά ότι έχει συνοδούς, τους υποχρέωνε να σταθμεύσουν στη γωνία με την Νυμφών που δεν γίνονταν αντιληπτοί, ώστε να μην φανεί κι ο ίδιος ασυνεπείς με τα όσα έγραφε.


Τα πράγματα άλλαξαν όταν ψόφησε ο βλάκας στην Κατεχάκη. Προφανώς οι νέες οδηγίες καθώς και η εξουσιοδότηση στους συνοδούς ασφαλείας να ρυθμίζουν το πόστο τους και τη διαδρομή του υποψήφιου στόχου, έδωσε τη δυνατότητα στους γορίλες, να αλλάξουν θέση. Έτσι τον τελευταίο καιρό η πρώτη συνοδευτική μηχανή στάθμευε ακριβώς απέναντι απ΄ την πολυκατοικία του troktikou, τσέκαρε όσους περνούσαν, ενώ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο Γκιόλιας ερχόταν κι η δεύτερη μηχανή. Ο Γκιόλιας αφού πλεον καταδεχόταν να τους καλημερίσει ξεκινούσαν όλοι μαζί σαν μια ωραία «συντροφιά». Συνήθως μπροστά το ΤDΜ για να τσεκάρει τη διαδρομή με απόσταση 5-10 μέτρων, στη μέση ο Γκιόλιας με το smart και πίσω ο 40άρης με την transalp.


Η αρχική μας σκέψη ήταν να τους χτυπήσουμε μαζί. Χρησιμοποιώντας βαρύ όχημα θα εμβολίζαμε την πρώτη μηχανή πατώντας τον γορίλα και με διαφορετική δύναμη πυρός θα «ράβαμε» τους άλλους δύο. Περισσότεροι στόχοι, περισσότερη αποτελεσματικότητα. Γνωρίζαμε επακριβώς τη διαδρομή τους και η Εθνάρχου Μακαρίου που ακολουθούσαν μετά τη Δαιδάλου με τα διαχωριστικά παρτέρια βόλευε μια χαρά για το «τρακάρισμα» και τον εγκλωβισμό τους. Γρήγορα όμως απορρίψαμε αυτό το σενάριο, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος που ήταν ιδανικός για τέτοιο καρτέρι, έχει μέτρια προς πυκνή ροή αυτοκινήτων, περαστικών και δυο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να υπήρχε κίνδυνος για άλλους ανθρώπους, γεγονός που δεν επιδιώκουμε ποτέ. Γιατί είναι άλλο πράγμα η οξεία κριτική που ασκούμε στην κοινωνική παρακμή κι άλλο η διαδικασία της στοχοποίησης. Οι στόχοι μας είναι πάντα σαφείς και τα όπλα μας σημαδεύουν συγκεκριμένα κεφάλια, για αυτό δεν θα ρισκάραμε να υπάρξει λάθος άνθρωπος χτυπημένος. Έτσι προτιμήσαμε να πάμε εμείς σπίτι του παρά να συμβεί οτιδήποτε σε μια συμπλοκή στο δρόμο και να χτυπηθεί κάποιος άσχετος. Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα ΄ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους. Εδώ όμως να προσθέσουμε πως η γνωστή τηλεπερσόνα Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του deal και του Γκιόλια, που βγαίνει στα τηλεπαράθυρα για να κλείσει καμιά δουλειά, να μην μας τα πρήζει με τις παπαριές του περί βιτρίνας της Σέχτας σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, γιατί θα του χαρακώσουμε το πρόσωπο, μιας και οι σφαίρες μας είναι πιο πολύτιμες από τέτοιους ηλίθιους. Επιστρέφοντας να επισημάνουμε πως απορρίψαμε επίσης το ενδεχόμενο να διαρρήξουμε την πολυκατοικία και να εκτελέσουμε τον Γκιόλια μέσα στο διαμέρισμά του. Ήταν βασικό μας μέλημα να μην πάθει το παραμικρό η σύζυγός του και φυσικά το μικρό παιδί.


Ο καθένας μας έχει το τέλος που του αναλογεί και τα παραπάνω άτομα δεν μας φταίνε σε τίποτα. Άλλωστε η πρακτική των πολιτικών εκτελέσεων είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Ποτέ δεν πρόκειται να εμπλακούν και να κινδυνέψουν από επίθεση μας άτομα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος ενός στόχου που δεν έχουν συμμετοχή στις επιλογές και τα βρώμικα συμφέροντά του, ακόμα και αν αυτό μας υποχρεώσει να ακυρώσουμε τον σχεδιασμό μας. Ένας αντάρτης πόλης δεν είναι ένας ψυχρός εκτελεστής. Όταν επιλέξει να πυροβολήσει, δεν χτυπάει το πρόσωπο αυτό καθαυτό, αλλά τις επιλογές του συγκεκριμένου ανθρώπου, το αξίωμα που κατέχει, τις αποφάσεις που έχει πάρει, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Δεν τίθεται ζήτημα απλά επί του προσωπικού. Ο ένοπλος μαχητής χτυπάει τους φορείς του συστήματος που πλέον δεν έχουν το δικό τους ξεχωριστό πρόσωπο, αλλά μια συγκεκριμένη θέση που υπερασπίζονται. Ο ένοπλος μαχητής δεν πυροβολεί ανθρώπους, πυροβολεί ενάντια στο ίδιο το σύστημα.


Ο Γκιόλιας ήταν ένα απ΄ τα πολλά ονόματα μεγαλοδημοσιογράφων που έχουμε συλλέξει πληροφορίες για τα σπίτια τους, τα οχήματα τους, τη φύλαξη τους, τα αγαπημένα τους στέκια- ρεστοράν μέχρι και το που παίζουν τένις (το ΄πιασες το υπονοούμενο Χατζη-μαλάκα του alter;).


Όλοι αυτοί οι δικαστές που έχουν μικρόφωνα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αγορεύουν, δικάζουν και καταδικάζουν, θα μάθουν τι σημαίνει ο φόβος να περνάει στο δικό τους στρατόπεδο. Για αυτό παράλληλα συμβουλεύουμε κι όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, η απάντηση τους σε κάθε ερώτηση να είναι μόνο μία «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...» οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό.


Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως στην τρίτη μας ανακοίνωση είχαμε γράψει «Ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας του, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει την δημόσια εξωτερική εικόνα...».


Ηελλάδα εδώ και μήνες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με την προσφυγή στο ΔΝΤ και το οικονομικό της έλλειμμα. Μια απ΄ τις πιο προσοδοφόρες πηγές εισροής χρήματος είναι ο τουρισμός της καλοκαιρινής περιόδου. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου σε συνδυασμό με τις αντάρτικες ενέργειες του τελευταίου χρόνου πιστεύουμε ότι διαμορφώνει μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπάει την εθνική βιομηχανία του τουρισμού. Οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ασφαλές μετόπισθεν του καπιταλισμού. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη επαναστατικών διαδικασιών με εμπρησμούς, σαμποτάζ, μαχητικές πορείες, βομβιστικές επιθέσεις, ένοπλες εκτελέσεις και όχι σε τόπο προορισμού διακοπών και αναψυχής. Έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας. Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το μοιρολόι της κοινωνίας για το δυσοίωνο μέλλον της, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή. Ένας κόσμος που διαμαρτύρεται για τα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, δίχως πρώτα να έχει εξεγερθεί ενάντια στην νοηματική φτήνια της ίδιας της ζωής μέσα στο σύστημα, μας είναι αδιάφορος και άξιος της μοίρας του.


Δεν έχουμε δανειστεί τίποτα απ΄ τον κόσμο σας για να νιώσουμε ότι το χάνουμε ή το χρωστάμε.


Αν αυτό που διακυβεύεται στην συνείδηση των ανθρώπων τώρα είναι η απώλεια ενός σταθερού μισθού και μιας σίγουρης σύνταξης δείχνει ότι αυτός ο κόσμος έχει ήδη πεθάνει. Γιατί πρώτα έχασε τις επιθυμίες του, την αξιοπρέπεια του, τον εγωισμό του, τα όνειρα του, τη συνείδηση του, τα συναισθήματα του και τότε δεν νοιάστηκε πραγματικά κανείς. Όταν όμως απειλούνται οι δανεικές του προσευχές για την μίζερη ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας του και ξεσηκώνεται, τότε οι μέρες του είναι μετρημένες. Γιατί ζυγιάστηκαν και βρέθηκαν λειψές και ανάπηρες νοήματος.


Εμείς ως Σέχτα Επαναστατών πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και των σημερινών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής. Μια ζωή νέων ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς εξουσία, χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκεία, χωρίς διαχωρισμούς. Μια ζωή που δεν θα κυβερνά το χρήμα ούτε θα βασιλεύει η ιδιοκτησία. Μια ζωή μακριά από ψεύτικα είδωλα, καταναγκασμούς και συμβάσεις.


Προωθούμε ένα νέο πολιτισμό που οι αξίες του βρίσκονται στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια, στην τιμή, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη, στην απελευθέρωση. Ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο ζωής και έκφρασης. Να εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον, να πλημμυρίσει από συναισθήματα, να αφεθεί στις απολαύσεις, να γίνει δημιουργός του κόσμου του... Η ανθρώπινη επικοινωνία πρέπει να απελευθερωθεί απ΄ τις τηλεφωνικές γραμμές και τις επίπεδες οθόνες, οι ανθρώπινες χειρονομίες να αποκτήσουν ξανά τη ζεστασιά τους και να απαλλαχθούν απ΄ τις τυπικότητες και την επαναληψιμότητα, η ζωή να αποκτήσει μια περιπετειώδη περιπλάνηση και να απαγκιστρωθεί απ΄ την γραφειοκρατική της εκδοχή. Βέβαια όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά, αν επενδύεις όλη σου τη δράση σε ένα μελλοντικό όραμα και αγνοείς το σήμερα.


Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο καθρέφτης...


Μη ρωτάς λοιπόν πως θα αλλάξουν τα πράγματα. Γίνε εσύ ο ίδιος η απάντηση στο ερώτημα. Εμείς προτείνουμε τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό και την ισοπέδωση των εξουσιαστικών σχέσεων και του κυρίαρχου πολιτισμού. Μόνο μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια των σύγχρονων αστικών κέντρων μπορεί να ανθίσει ένας νέος τρόπος ζωής. Οι επαναστατικές οργανώσεις είναι οι μικρές προεικονίσεις ενός τέτοιου μέλλοντος. Όμως όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο μας ακόμα κι αν δεν έρθει αυτό το μέλλον, εμείς θα το έχουμε γευτεί, ζώντας με τον δικό μας ανορθόδοξο τρόπο στο σήμερα. Και αυτή η περιπέτεια, το ταξίδι προς την απελευθέρωση αξίζει την κάθε του στιγμή...


Γι΄ αυτό η πρότασή μας στο τώρα είναι σαφής. Όσοι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν έμπρακτα την τυραννία του συστήματος, ας περάσουν απ΄ τα λόγια στην πράξη. Σύντροφοι οργανωθείτε, φτιάξτε ομάδες, συλλογικοποιείστε τις επιθυμίες σας, οπλιστείτε, διαβάστε, επικοινωνήστε, αρνηθείτε τους ρόλους και τις ηγεμονίες, καταργείστε τη δουλειά και περάστε στη στρατηγική του ένοπλου αγώνα.


Οι σημερινοί αντάρτες πόλης οφείλουν να ξεπεράσουν την κοινωνιστική κληρονομιά του προλεταριάτου και να ανακηρύξουν ως επαναστατικό υποκείμενο τους ίδιους τους τους εαυτούς τους, τους συντρόφους τους και όλους όσους αμφισβητούν έμπρακτα το πραξικόπημα της εξουσίας στις ζωές μας, δίνοντας ουσιαστικό προβάδισμα στη ζωή κι όχι στις οικονομικές αναλύσεις. Στις διαδικασίες που προωθούν την ένοπλη πάλη κερδίζουμε στιγμές απελευθερωμένου χρόνου, καθώς μόνο αυτές επιτρέπουν τη ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας και ανοίγουν τον δρόμο για μια εσωτερική ελευθερία. Έτσι ο καθένας μπορεί να αναδιατυπώσει την ατομική του ταυτότητα μέσα στην κοινωνική ζωή και να γίνει ένοπλος μαχητής της επανάστασης.


«Ως εδώ.- Ο χειμώνας μας γεμίζει θλίψη, η άνοιξη μας μολύνει και το καλοκαίρι νιώθουμε ασφυξία. Εδώ και καιρό μας πνίγει τα ρουθούνια η μπόχα από τα γραφεία, τους αντιδραστήρες, τα εργοστάσια και τους αυτοκινητόδρομους. Τα φίμωτρα μας δεν έχουν πια ωραία γεύση, είναι σαν λουκάνικο περιτυλιγμένο με πλαστικό καλώδιο. Η μπύρα που πίνουμε είναι μπαγιάτικη, ίδια με την μικροαστική ηθική. Δεν θέλουμε πια να κάνουμε σε όλη μας τη ζωή την ίδια δουλειά να έχουμε το ίδιο πρόσωπο. Αρκετές διαταγές μας έχουν δώσει, αρκετά έχουν ελέγξει τη σκέψη, τις ιδέες, το σπίτι και τα διαβατήριά μας, αρκετά μας έχουν σπάσει τα μούτρα. Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να μας καλουπώνουν, να μας καταστείλουν, να μας ισοπεδώνουν.-ΤΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ-...


ως την παραλία του tun nichts (δεν κάνω τίποτα...)


(κάλεσμα Γερμανών αυτόνομων)


Υ.Γ.1. Επειδή γνωρίζουμε πως ένα θυμωμένο γουρούνι βρωμάει περισσότερο από το συνηθισμένο, να πούμε δυο λογάκια στους μαλάκες της ομάδας ΔΙΑΣ. «Τσογλανάκια επειδή το παίζετε ψευτόμαγκες, κάποια στιγμή σε κάποιον τυχαίο από εσάς θα του ανοίξουμε νέες κουμπότρυπες στη στολή του. Και να έχετε το νου σας, γιατί έχουμε ένα μικρό «πρόβλημα»... είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε αυτά που λέμε...». Άλλωστε ενδεικτικό των προθέσεων μας, είναι το σημείο που επιλέξαμε να αφήσουμε την ανακοίνωσή μας, σε απόσταση 30 μέτρων ευθείας βολής από το φυλάκιο και την πρόσοψη του Α.Τ. Νίκαιας.


Υ.Γ. 2 Προς όλους τους υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείτε βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπείτε σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και το τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας. Κόψτε τους τσαμπουκάδες που κάνετε με την απαγόρευση αδειών και τα κομμένα επισκεπτήρια, να σέβεστε τους φυλακισμένους και να μην παραβιάζετε τα δικαιώματα τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε ανυποψίαστο χρόνο θα δεχτείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών με οριστική μεταγωγή στον άλλο κόσμο.


Μαχητές της επανάστασης ο εχθρός έχει όνομα, ψάξτε διευθύνσεις...


ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα: Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ



ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.....ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ !
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΝΟΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ! ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ....
ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΗΞΕΡΟΣ,,,
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ.......





ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ 2

 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ......

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΥΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ .......

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ-THE REASON OF KENNEDY ASSASSINATION

Άλεξ Τζόουνς: Το σχέδιο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

 Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΕΡΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ  ΤΟΥ  ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΚΙΝΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ
ΑΦΡΙΚΗΣ......


SKAI YouTube DEBATE: Διαμαντοπούλου και λέσχη Bilderberg

 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ !! 
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .....ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ !......
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ.......


Λίστα Μπίλντερμπεργκ 2009 με ονόματα και φωτογραφίες 1/2

 ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ !
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΥΝ......ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ........


ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ........

 ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ........
ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !
ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !
ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ !!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ !!ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ !
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ !!!
ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ !!



Η Διαμαντοπούλου και οι «χαλασμένοι» πνευματικώς συνεργάτες της



xalasmenoiΣτο βιβλίο του Μίλαν Κούντερα με τίτλο «το βιβλίο του γέλιου και της λήθης», σε ένα σημείο, επισημαίνεται:
Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος,
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα γρηγορότερα.

Με τούτο το πρόθεμα… διαβάστε παρακάτω!…
Το ανιστόρητο σχολικό βιβλίο …«Ιστορίας» της Γ΄ Γυμνασίου που γράφει ότι η Ελλάς, το 1996, …«διεκδικούσε τα Ιμια», ήτοι πως τα Ιμια δεν συμπεριελαμβάνοντο ποτέ στην εθνική μας κυριαρχία, δεν συνεγράφη τυχαίως…
Αυτοί που το συνέγραψαν – μεταξύ των οποίων δύο… υπέροχοι Ελληνες, η Ευαγγελία Λούβη και ο Δημ. Ξιφαράς – δεν ήσαν ανιστόρητοι. Εγνώριζαν πολύ καλά Ιστορία, αλλά ενήργησαν ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ!..
Και η Υπουργός Παιδείας (κ.τ.λ.) εγνώριζε – τουλάχιστον την γραμμή – που ακολουθούσαν οι συγγραφείς του περιβόητου «ιστορικού» συγγράματος, δια του οποίου τίθεται εν αμφισβητήσει (για μια ακόμη φορά και παρεμπιπτόντως ας μην λησμονούμε τα περί… συνωστισμού στην Σμύρνη) η εθνική κυριαρχία μας στα Ιμια.
Και εάν τώρα η Αννα Διαμαντοπούλου αναγκάζεται να διορθώνει το περί ου ο λόγος ανιστόρητο σχολικό βιβλίο, πράττει τούτο λόγω της τεραστίας πιέσεως που δέχθηκε και από τον Τύπο και από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκο Βελόπουλο.
Διότι και η κα Διαμαντοπούλου μας έχει δημιουργήσει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ την εντύπωσι ότι εμπνέεται από πολιτικές και γενικώς κοσμοθεωρητικές σκέψεις και απόψεις που έχουν να κάνουν με το ξεχαρβάλωμα κάθε εθνικής θέσεως.
Στο ίδιο πλαίσιο, δηλαδή, κινείται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ο οποίος έδωσε το έναυσμα και στους συνεργάτες του για μια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ εθνική υπόστασι. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κατήργησε τον όρο «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων», το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ή και το Υπουργείο Αιγαίου.
Οι άνθρωποι είναι «βατσινωμένοι» δηλαδή με μια θολή νεοεποχίτικη αντίληψι, όπου η χώρα μας δεν πρέπει να έχει εθνική υπόστασι αλλά να είναι μια επαρχία της Ευρώπης και πολύ περισσότερο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Και αν τώρα η κα Διαμαντοπούλου τυγχάνει αυστηροτάτης κριτικής από τον γράφοντα – ενώ στο παρελθόν την κρίναμε «διακριτικά» - τούτο συμβαίνει ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙ ότι ΚΑΙ ΑΥΤΗ ανήκει στην ομάδα των «παγκοσμιοποιητών» μας.
anna
Αφού δεν έπραξε το παραμικρό για να διορθώσει ή και να απομακρύνει από το Υπουργείο «της» τις γνωστές για το αρρωστημένο πολιτικο-ιδεολογικό τους υπόβαθρο κυρίες Δραγώνα, Ρεπούση και Φραγκιαδάκη, αφού ανέχεται και εμπιστεύεται «συγγραφείς» ιστορικών συγγραμμάτων όπως ο Δημήτρης Ξιφαράς και η Ευαγγελία Λούβη, ναι και η κα Διαμαντοπούλου βρίσκεται στον ίδιο παρονομαστή.
Ο Θεός, εν τέλει, ας μας βοηθήσει και να φωτίσει την κα Διαμαντοπούλου να αντιληφθεί πού οδεύει η ίδια και πού κατευθύνει τους νέους μας.  Ας αφυπνιστεί. Κι αν δεν αντιλαμβάνεται σε τι σκοτεινούς ορίζοντες μάς σπρώχνει η ίδια και οι συνεργάτες της, ας ρίξει μια ματιά στο τρόπο που η γειτονική Τουρκία και το Ισραήλ αντιλαμβάνονται τις έννοιες «Εθνος» και «Ιστορία». Εκπληκτη θα διαπιστώσει ότι οι κυβερνήσεις αυτών των δύο χωρών (και άλλων πολλών) χρησιμοποιούν την ονομαζόμενη «παγκοσμιοποίησι» μόνον για τους άλλους. Μόνον εσείς και ο κ. Παπανδρέου κα Διαμαντοπούλου διαλύετε την εθνική αντίληψι των Ελλήνων. Και πολύ περισσότερο φροντίζετε για την διαστρέβλωσι της Ελληνικής ιστορίας και Πραγματικότητος.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αρον – Αρον, πώλησον εαυτόν…



ELLAS SOLDΣτον βωμό της οικονομικής ανάκαμψης και με πρόσχημα το μνημόνιο και τον εξωτερικό δανεισμό η λεγόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας βγάζει στο «σφυρί» την ακίνητη δημόσια περιουσία.
Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής (Παρασκευή) ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διευρύνει την αρμοδιότητα της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.) δίνοντας της την υπερ-εξουσία να συγκροτεί εταιρίες με ιδιώτες, με δυνατότητα αγοράς και πώλησης ακόμη και κρατικών εκτάσεων παρακάμπτοντας το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η αμφιλεγόμενη ρύθμιση αναφέρει προκλητικά: «Το Δημόσιο μετά από σχετική απόφαση της Δ.Ε.Α. δύναται να ιδρύει ημεδαπές εταιρίες, είτε ως ο μόνος μέτοχος ή εταίρος είτε από κοινού με οποιαδήποτε νομικά πρόσωπα, οι οποίες θα δύνανται να προβαίνουν στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Στην έννοια του περιουσιακού στοιχείου περιλαμβάνονται ιδίως ακίνητα ή κινητά πράγματα, κάθε είδους εμπράγματα, ενοχικά ή εν γένει περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα, όπως ενδεικτικά βιομηχανικής ιδιοκτησίας και πνευματικά δικαιώματα».
Ο Γάτος της Βουλής

Να γιατί έρχονται καραβιές λαθρομεταναστών




lathrometanastesΣτις 8 Νοεμβρίου 2001, είχε υπογραφεί μεταξύ των τότε ΥΠΕΞ Ελλάδος & Τουρκίας, πρωτόκολλο επανεισδοχής για την καταπολέμηση της παρανόμου μεταναστεύσεως, που μεταξύ άλλων προσδιόριζε και το λιμάνι της Σμύρνης, ως σημείο επανεισδοχής, ενώ δεν είχε όριο, ως προς τον αριθμό των λαθρομεταναστών, που η Τουρκία όφειλε να δεχθεί πίσω! Δηλαδή, σε βάση εκείνο το πρωτόκολλο, είχε την υποχρέωση να δέχεται πίσω όλους τους λαθρομετανάστες, που έρχονταν στην Ελλάδα από το έδαφός της.
Για ένα διάστημα, έως το 2005, που αυξήθηκαν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές πιέσεις, το πρωτόκολλο παρέμεινε μάλλον ανενεργό, αλλά μετά την επίσκεψη του ευρωπαίου Επιτρόπου Ζακ Μπαρό, τον Ιούνιο του 2009, σε Αθήνα, Σάμο και Εβρο, η Ευρωπαϊκή Ενωση κατεδίκασε απερίφραστα την τουρκική πλευρά, για συγκάλυψη του συγχρόνου δουλεμπορίου, ενώ παραλλήλως εγκαταστάθηκε σε μόνιμη βάση στην Σάμο, η FRONTEX, για επίβλεψη και προστασία των ελληνικών συνόρων, από τους τούρκους δουλέμπορους και όχι μόνον. Από το 2008, τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα (Ευρ. Σύμφωνο Μεταναστεύσεως & Ασύλου).
Στο πρόσφατο όμως πρωτόκολλο, που υπεγράφη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδος και Τουρκίας, συμφωνήθηκε ότι σημείο επανεισδοχής δεν είναι το λιμάνι της Σμύρνης, αλλά «κάποιο» λιμάνι στην περιφέρειά της, ή πλησίον αυτής! Επιπλέον, μπήκε ένα όριο, ως προς τα αιτήματα επανεισδοχής, αφού η γείτων υποχρεώνεται να δέχεται μόνον 1.000 (χίλια) αιτήματα ετησίως!
Στην ουσία δηλαδή, η Τουρκία απαλλάσσεται από την υποχρέωσή της, να δέχεται πίσω τους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που μας στέλνει ετησίως, με τους δουλεμπόρους, οι οποίοι αποδεδειγμένως τελούν υπό την προστασία της! Αν μάλιστα σε όλα αυτά, προστεθεί και η κοινή δήλωση, για την απαλλαγή υποχρεώσεως θεωρήσεως, των τουρκικών ειδικών (πράσινων) διαβατηρίων, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι δεν προφυλασσόμεθα από πουθενά!
Ε.Ω.

Tromaktiko blog: ποιοι είναι πίσω από το “νέο troktiko”

Σάλο έχει προκαλέσει το καινούργιο blog tro(ma)ktiko, tro-ma-ktiko.blogspot.com, που υποστηρίζει οτι είναι η συνέχεια του troktiko. Ποιοι βρίσκονται πίσω απο το tromaktiko; Πρόκειται για μέρος της ομάδας του troktiko; ...


Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο του troktiko, το νεο blog tro-ma-ktiko ή tro(ma)ktiko έκανε την πρώτη του ανάρτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση tro-ma-ktiko.blogspot.com. Το tromaktiko αρχικά είχε την ίδια εμφάνιση με το troktiko, το γνωστό μπλε-πορτοκαλί layout, μια εικόνα του Σωκράτη Γκιόλια δεξιά, και δύο διαφορές. Πρώτον, οι tromaktikoi έκαναν κάλεσμα σε διάφορους bloggers να γίνουν συντάκτες του blog, κάτι που ποτέ δεν έκανε το troktiko. Και δεύτερον, τα σχόλια ήταν αρχικά ανοιχτά.



Το tromaktiko έκανε μεγάλο μπαμ από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του. Το κενό που άφησε το troktiko στην συνεχή, εναλλακτική ενημέρωση ήταν μεγάλο και το tromaktiko, με παρόμοιο layout και μεγάλη συχνότητα ανανεώσεων, θύμισε πολύ το δημοφιλές blog του Σωκράτη Γκιόλια. Το tro-ma-ktiko είχε 300.000 επισκέψεις τις πρώτες 24 ώρες γεγονός που το κάνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο blog της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έστειλε στο tromaktiko η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή: «χάρηκα πολύ και ήμουν σίγουρη οτι θα επανέλθετε»!



Γρήγορα όμως άρχισαν να διατυπώνονται ερωτήματα για την ταυτότητα του tromaktiko. Είναι φάρσα, πρόκεται για κάποια από τα παιδιά του troktiko ή απλώς για μια ομάδα που χρησιμοποιεί το όνομα του troktiko για να εισβάλει δυναμικά στην ελληνική blogόσφαιρα; Με την εμφάνιση του, το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com δέχτηκε ομοβροντία πυρών από πολλούς bloggers με εκφράσεις όπως «συκοφαντικό, ελεεινό, τραγικό και άθλιο blog», «τσαρλατάνοι», «πράκτορες», «κακή αντιγραφή», «κοροϊδεύει τους αναγνώστες του», «λαμόγια της πιάτσας», «δεν σεβαστήκατε τον Σωκράτη Γκιόλια» και άλλα πολλά.



Η απάντηση του tro-ma-ktiko δεν άργησε να έρθει: «Είμαστε αυτοί που έχουμε τα αρχ… να ξενυχτήσουμε, να μιλήσουμε, να βγάλουμε τον θυμό μας και να συνεχίσουμε την δουλειά που ξεκίνησε ο Σωκράτης Γκιόλιας. Δεν είμαστε όπως εσείς, που βγάζετε κατινιά και χολή από το πρωί και ψάχνετε να βρείτε βελόνα στα άχυρα. Δεν κάναμε καμία ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, δεν διατυμπανίσαμε πουθενά πως ξεκινήσαμε κάτι καινούργιο, και προπάντων δεν είπαμε ότι είμαστε η παλιά ομάδα του troktiko. Κι όμως μας βρήκαν όσοι αγάπησαν το troktiko. Είμαστε νέοι, φρέσκοι, έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη. Δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε. Το θέμα είναι πως πάνω από 2000 αναγνώστες μας δήλωσαν μέσα σε λίγες ώρες ότι τους κάναμε να χαμογελάσουν. Την ώρα που ξεβολεύαμε κάποιους άλλους. Συγχωρέστε μας λοιπόν. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ troktikoi, είμαστε tro(ma)ktikoi. Σας κάνουμε, μας διαβάζετε. Δεν σας κάνουμε, δεν μας διαβάζετε!»



Είναι σαφές οτι η ομάδα του τρομακτικό blog δεν είναι η ίδια με του troktiko, ή τουλάχιστον δεν θέλει να εμφανίζεται έτσι. Πρόκειται όμως για νέα παιδιά που είδαν το κενό που άφησε το troktiko στην άμεση, χαλαρή, εναλλακτική ενημέρωση και έσπευσαν να το καλύψουν προκαλώντας ντόρο. Γιατί καλώς ή κακώς, πετυχημένος είναι αυτός που διαβλέπει μια ανάγκη και την καλύπτει πρώτος. Όσον αφορά την «οργισμένη υποδοχή» του tromaktikou από τους.. καθιερωμένους bloggers, μόνο γέλιο προκαλεί. Το Fimes.gr μένει μακριά από τέτοιους κομπλεξισμούς.

http://www.fimes.gr/2010/07/tro-ma-ktiko/

Οι "άθλιοι" και οι τρομοκράτες :

Πολλά γράφτηκαν με αφορμή την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Η δολοφονία επαναφέρει στο προσκήνιο κρίσιμα ερωτήματα τα οποία δεν θα ακούσετε από τους υποκριτές που παρελαύνουν στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Παρακολουθήστε πρώτα αυτό το βίντεο και έπειτα αναρωτηθείτε:






Πόσο απέχουν άραγε από τους τρομοκράτες οι μεγαλοδημοσιογράφοι που παρέχουν ιδεολογική κάλυψη στα εξτρεμιστικά στοιχεία της κοινωνίας μας; Δίχως την βοήθεια τους, οι τρομοκράτες δεν θα είχαν "φωνή"!

Πόσο απέχουν από τους τρομοκράτες οι διάφοροι ρεπόρτερ που προστατεύουν τους κουκουλοφόρους στα επεισόδια ή ακόμη επιτίθενται στους αστυνομικούς με στόχο την απελευθέρωση συλληφθέντων;

Πόσο απέχει από τους τρομοκράτες η "Ελευθεροτυπία" που επί δεκαετίες αποτελεί τον τηλεβόα των τρομοκρατικών οργανώσεων και στηρίζει ανοικτά τα μέλη τους υπό τον μανδύα του "ανθρωπισμού"; Εργαζόμενοι στην εφημερίδα δεν είναι και ορισμένοι εκ των διαχειριστών των δύο ιστοσελίδων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εκπέμπουν από τους κρατικούς servers του ΕΜΠ;

Πόσο απέχει από τους τρομοκράτες ο Στέλιος Κούλογλου που παρέχει βήμα και πλήρη ιδεολογική ταύτιση στους δολοφόνους της 17Ν μέσα από το tvxs; Ένα tvxs που χρησιμοποιεί μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ως "εξωτερικούς" συνεργάτες. Πόσο απέχει από την τρομοκρατία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟK που ανταμείβει τον Κούλογλου με θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ;

Κάποτε ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Ανδρεουλάκος είχε γράψει ότι τα θύματα της 17Ν δολοφονούνταν δύο φορές: βιολογικά από τις σφαίρες των τρομοκρατών και ηθικά από τις προκηρύξεις που δημοσιοποιούσαν οι ιδεολογικοί υποστηρικτές τους στο όνομα της "ελευθεροτυπίας" με την πολιτική κάλυψη του της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς! Πιστός στον ρόλο του ηθικού "δολοφόνου" ο Κούλογλου δημοσίευσε την ημέρα της κηδείας του Γκιόλια σε πρωτοσέλιδο στο protagon το προσβλητικό άρθρο της Ρίκας Βαγιάνη επιδιώκοντας μέσω της πρόκλησης να προσελκύσει δημοσιότητα. Η "συνταγή" γνωστή...

Πόσο απέχει από τους τρομοκράτες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που χαριεντίζεται και αυτός με τα μέλη της 17Ν, δημοσιεύει τις προκηρύξεις των νέων δήθεν "επαναστατημένων" με τα καλάσνικοφ με συνοδεία επαίνων προς τον ιδεολογικό κορμό του αυτοαποκαλούμενου "αγώνα"; Τι σύμπτωση άραγε που οι φονιάδες και κατά κάποιο τρόπο "συνοδοιπόροι" του Τριανταφυλλόπουλου, φρόντισαν να εκτελέσουν τον άσπονδο φίλο και ανταγωνιστή του, τον Σωκράτη Γκιόλια.

Αλήθεια, ο Μάκης θα δημοσιεύσει άραγε την επόμενη προκήρυξη της "Σέχτας"; Το αιματοβαμμένο κείμενο που, χάρη στο αποτρόπαιο έγκλημα, αναμένεται "αγωνιωδώς" από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία...

Ανεξάρτητα από το επίπεδο των αναρτήσεων του "Τρωκτικού", η ιστοσελίδα εκπροσωπούσε την απειλή που συντελεί το μπλογκινγκ προς το καταστημένο της ενημέρωσης. Μπορεί οι τρομοκράτες να αποφανθούν ότι το Τρωκτικό ήταν ελεγχόμενο και διαπλεκώμενο, αλλά αν αυτή ήταν η αφορμή στοχοποιήσεως του Γκιόλια, τι να πει κανείς για τα "καθεστωτικά" ΜΜΕ; Αδιαμφισβήτητα από τις αφορμές που θα παραθέσουν οι τρομοκράτες μέσω των "άθλιων" συντρόφων τους στα καθεστωτικά ΜΜΕ, ο λόγος που ο Σωκράτης Γκιόλιας βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών ήταν η επιτυχία με την οποία το Τρωκτικό κατόρθωσε να σπάσει το ελεγχόμενο κατεστημένο στην ενημέρωση.

Το έγκλημα αυτών των δημοσιογράφων είναι ότι οι πράξεις τους δεν καθοδηγούνται μόνο από την δίψα για την δημοσιότητα αλλά συνοδεύονται από ιδεολογική προπαγάνδα η οποία δεν διστάζει να ντύσει αδίστακτους μανιακούς δολοφόνους (16 σφαίρες!!!) με το μανδύα του ρομαντικού "αγωνιστή". Αν η ελληνική κοινωνία δεν αντιληφθεί το εύρος τούτης της διαπλοκής και δεν την απαξιώσει, τότε η τρομοκρατία θα μας ταλαιπωρεί για πολλές ακόμη δεκαετίες.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ

Ελλάς, Ελλήνων… λαθρομεταναστών!




metanastis_pasokΗ Ελλάδα αλλάζει προς το… πολυπολιτισμικότερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν στις Βρυξέλλες, ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξήθηκε το 2009 κατά 35.000 άτομα, φτάνοντας τους 11.295.000 κατοίκους στην αρχή του 2010. Και γράφουμε άτομα και όχι Έλληνες γιατί η… ενίσχυση οφείλεται κατά 77% στη μετανάστευση και κατά το υπόλοιπο ποσοστό στις νέες γεννήσεις, που ξεπέρασαν πάντως κατά 8.000 τους θανάτους πέρυσι.
Η μετανάστευση συνέβαλε κατά 77% (27.000) στην αύξηση του πληθυσμού έναντι περίπου 62% κατά μέσο όρο για την ΕΕ «27» ενώ οι γεννήσεις έφτασαν τις 118.000 και οι θάνατοι τους 110.000.
Το… κερασάκι έρχεται να βάλει με νέα έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία η οποία μας κατηγορεί για «συστηματική κράτηση παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε υποτυπώδεις συνθήκες που τεκμηριώνει τη μεταχείριση μεταναστών και αιτούντων άσυλο, πολλοί εκ των οποίων κρατούνται σε ακατάλληλες συνθήκες, σε σταθμούς συνοριακής φύλαξης και κέντρα κράτησης μεταναστών, με ανύπαρκτη ή περιορισμένη πρόσβαση σε νομική, κοινωνική και ιατρική βοήθεια».
Η Διεθνής Αμνηστία δεν λαμβάνει υπόψη της ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου για το σύνολο σχεδόν των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ε.Ε., ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά και για τις… προοδευτικές χώρες που έχουν ηλεκτροφόρα καλώδια και πυροβολούν τους παράνομους μετανάστες.
Αλλά η ευθύνη είναι των ελληνικών κυβερνήσεων επί εποχής Σημίτη που με το πρόσχημα του «οικονομικού μετανάστη» μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι και πολύ περισσότερο της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που τάζει… ιθαγένεια σε κάθε δυστυχή λαθρομετανάστη που μοιραία δεν μπορεί να αφομοιωθεί από την ελληνική κοινωνία.
Μόνο που για τα… κατορθώματά τους απολογείται η Ελλάδα και οι Ελληνες στη Διεθνή Αμνηστία, που σχεδόν μας εμφανίζει ξενόφοβους και ρατσιστές. Τι κι αν την ίδια ώρα ο πληθυσμός των μεταναστών αυξάνεται, σύμφωνα με τη Eurostat. Και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή. 

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Παραφράσεις, παραδηµοσιογραφία, παράκρουση...



Του Γκαζµέντ Καπλάνι



Ενας αξιόλογος ιταλός δηµοσιογράφος, µιας µεγάλης και αξιόλογης ιταλικής εφηµερίδας, µου ζήτησε τις προάλλες τη γνώµη µου σχετικά µε τη µαφιόζικη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Του είπα αυτά που σκε φτόµουν. Οπως πολλοί άλλοι, έχω ελάχιστες απαντήσεις και πολλές απορίες για το τροµερό συµβάν. Οτι νιώθω, όπως πολλοί άλλοι, σοκαρισµένος και αµήχανος. Του είπα, επίσης, ότι το θύµα, σύµφωνα µε τη γνώµη µου, εκπροσωπεί ένα είδος δηµοσιογραφίας το οποίο αντιπαθώ και θεωρώ «παραδηµοσιογραφία». Σιχαίνοµαι, χωρίς «ναι µεν, αλλά…», τους δολοφόνους του. Και τους φοβάµαι επίσης, επειδή απειλούν όχι απλώς τη ζωή αθώων ανθρώπων αλλά τη ζωή της ίδιας της δηµοκρατίας. Φοβάµαι την απά θεια. Το ότι δεν υπήρχε ούτε µια συγκέντρω ση διαµαρτυρίας.

Επειτα από µερικές µέρες βρίσκω το άρθρο του αξιόλογου ιταλού δηµοσιογράφου, στην αξιόλογη ιταλική εφηµερίδα, να ανοίγει µε τα λεγόµενά µου. Ηταν όµως τόσο παραφρασµένα που δεν τα αναγνώριζα πλέον. Ο δηµοσιο γράφος µού είχε βάλει στο στόµα φράσεις που δεν είχα πει. Ευτυχώς, είχα κρατήσει τα µηνύ µατα µε τις απαντήσεις µου και του έστειλα µήνυµα διαµαρτυρίας. Ο ιταλός συνάδελφος απάντησε αµέσως. Μου ζήτησε ταπεινά συγ γνώµη και απέδωσε τις παραφράσεις στη βια σύνη και την κακή συγκυρία (!). Λέγοντας, επί σης, πως µερικές από τις λέξεις που είχα πει είχαν σβηστεί από λάθος... Δίνω µόνο ένα παράδειγµα για να καταλάβουν οι αναγνώστες της στήλης. Στην ερώτησή του πώς ζει η πόλη της Αθήνας τα τελευταία επίφοβα συµβάντα απα ντώ πως η Αθήνα είναι µια παράξενη πόλη, ότι είναι η πιο «φοβισµένη αλλά ταυτόχρονα και η πιο ασφαλής πρωτεύουσα την Ευρώπης». Φοβισµένη από την οικονοµική κρίση, φοβισµένη από το γεγονός ότι κάποιοι, µαφιόζοι, τροµο κράτες, παρακρατικοί, δολοφονούν αθώους ανθρώπους, βάζουν βόµβες όποτε τους καπνίσει ώστε να σκορπούν τον τρόµο. Αλλά η Αθήνα είναι επίσης πιο ασφαλής από όσο είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώµη και το Βερολίνο. Ο ιταλός συνάδελφός µου είχε αποδώσει τη φράση: «Η Αθήνα είναι η πιο τροµοκρατηµένη πόλη της Ευρώπης». Προσθέτοντας και άλλες «σάλτσες» που ποτέ δεν είπα.

Τέλος πάντων. Δεν τα λέω αυτά για να διαµαρτυρηθώ  αυτό θα γίνει εκεί που πρέπει. Τα λέω για να δώσω ένα µικρό παράδειγµα για το πώς η δηµοσιογραφία µετατρέπεται σε παραδηµοσιογραφία. Διαγράφοντας το ήθος και τους κανόνες της δηµοσιογραφίας. Το ήθος, αν και όλοι το εγκωµιάζουν, θεωρείται συχνά ελαττωµατικό. Κάτι σαν την αφραγκία. Αποτελεί εµπόδιο, σε καθυστερεί να κάνεις τη δουλειά σου, όπως εσύ το εννοείς φυσικά, σε εµποδίζει να φέρεις τον κόσµο στα µέτρα σου, να περάσεις την αντίληψη που θες, να σερβίρεις µια ασπρόµαυρη πραγµατικότητα, όπως αρέσει στο «ευρύ κοινό», όχι πολύπλοκη για να το κάνεις να σκέφτεται.

Το ήθος, καµιά φορά, σε εµποδίζει να αποκτήσεις τις πληροφορίες που ζητάς. Σε εµποδίζει, προπαντός να είσαι πρόχειρος και αδίστακτος.

Και αν δεν είσαι αδίστακτος, θεωρείσαι κάπως light για τον «χώρο». Με αφορµή µια «ασήµα ντη» προσωπική ιστορία, ίσως, (παρα)τράβηξα λίγο τον συλλογισµό µου. Εχω όµως την εντύ πωση ότι σήµερα είσαι πιο τρέντι, και πιο «πετυχηµένος» ενδεχοµένως, εάν ανήκεις στην πα ραδηµοσιογραφία παρά στη δηµοσιογραφία.

Παράξενη εποχή, όπου πρέπει να τα βγάλουµε πέρα µε πάµπολλα παράγωγα του προθέµατος παρά: παραδηµοσιογραφία, παραµπλόγκ, πα ραφράσεις, παρατροµοκράτες, παραοικονο µία, παρακράτος, παράκρουση…
LΙΝΚ: 
Υ.Γ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΚΙΟΛΙΑ ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΡΑΖΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ !!!
ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ (ΚΛΕΙΣΟΥΝ)
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ.....ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η( ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΗ) ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΝΕΚΡΟ........
Η ΑΠΟΨΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)......ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.......

Αλμυρό πρόστιμο στους θορυβώδεις γείτονες Και 2.000 ευρώ και φυλάκιση για διατάραξη κοινής ησυχίας


Δύο χιλιάδες ευρώ κόστισε στους ιδιοκτήτες διαμερίσματος η θορυβώδης παρουσία τους, ακόμα και μέσα στη νύχτα... οι οποίοι σήκωναν στο πόδι τους ενοίκους που έμεναν στον από κάτω όροφο.
Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Αρειο Πάγο, οι δικαστές του οποίου «τιμώρησαν» τους δύο θορυβώδεις ιδιοκτήτες με πρόστιμο 2.000 ευρώ, αλλά και με φυλάκιση ενός μηνός τον καθένα, γεγονός που σημαίνει ότι οι «δράστες» πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξαγοράσουν και την επαπειλούμενη ποινή.


Η αφετηρία της δικαστικής διάστασης της ιστορίας, που διαδραματίστηκε σε πολυκατοικία στην περιοχή του Περιστερίου, βρίσκεται περίπου έξι χρόνια πίσω. Τότε που οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, διαμαρτυρήθηκαν στους «από πάνω» για τους ενοχλητικούς θορύβους που ακούγονταν ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας.

Μόνο που η δική τους... όχληση δεν έπιασε τόπο και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου συνέχιζαν την ίδια τακτική χωρίς να υπολογίζουν τους γείτονές τους. Ολη τη νύχτα
Στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και εκτός του πλαισίου των ωρών κοινής ησυχίας συνέχιζαν- όπως δέχτηκε και το δικαστήριο- να «προκαλούν δυνατούς και ενοχλητικούς θορύβους και χτυπήματα με χοντρό ξύλινο αντικείμενο ή τακούνι στο δάπεδο του διαμερίσματος». Με συνέπεια, κατά τα αναφερόμενα και στη δικαστική απόφαση, να «προκαλείται ταραχή, άγχος και νευρική υπερένταση στους ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου». Οι τελευταίοι βλέποντας μάλιστα ότι η «συγκατοίκηση» δεν μπορούσε να συνεχιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το διαμέρισμά τους θεωρώντας πλέον ότι η χρήση του ήταν δυσχερής.

Παράλληλα, ως μία τελευταία λύση σκέφτηκαν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Στα χαρτιά οι ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου κέρδισαν τη δικαστική μάχη από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων)... έβγαλε κόκκινη κάρτα και απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου να συνεχίσουν να προσβάλουν με τη συμπεριφορά τους την προσωπικότητα των συγκατοίκων τους.

Συνέχιζαν...

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση οι ενοχλητικοί γείτονες αν δεν σταματούσαν να θορυβούν έπρεπε να πληρώσουν 2.000 ευρώ, ενώ απειλούνταν ο καθένας από τους δύο δύστροπους ιδιοκτήτες και με προσωπική κράτηση ενός μηνός. Παρά το «δικαστικό καμπανάκι» δεν άλλαξαν τη συμπεριφορά τους. Ετσι, το Πρωτοδικείο διέταξε την εφαρμογή της απόφασης εις βάρος τους.

Εκείνοι με τη σειρά τους για να αποφύγουν την πληρωμή του προστίμου ζήτησαν να ακυρωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου. Το Εφετείο όμως δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους. Και τώρα, μετά την επικύρωση της απόφασης και από τον Αρειο Πάγο, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πληρώσουν για τις θορυβώδεις και ενοχλητικές κινήσεις τους, έστω και με καθυστέρηση μερικών ετών.

Αποκάλυψη τώρα για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν Η Wikileaks δηµοσιοποίησε το µατωµένο ηµερολόγιο των ΗΠΑ


¬ Οιδρυτής  της ιστοσελίδας Wikileaks Τζούλιαν Ασέιντζ δείχνει το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφηµερίδας «Guardian» που δηµοσιοποίησε µαζί µε τους «Νew Υork Τimes» και το  «Spiegel» τα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν. Χθες ο Ασέιντζ έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.
Μια πολύ διαφορετική εικόνα για τον πόλεµο του Αφγανιστάν από αυτήν που περιγράφει η αµερικανική κυβέρνηση διαµορφώνεται µέσα από τα 91.000 απόρρητα ντοκουµέντα που δηµοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα Wikileaks. Πρόκειται για τη µεγαλύτερη διαρροή απορρήτων στην ιστορία του αµερικανικού στρατού.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έδωσαν τα χιλιάδες έγγραφα σε τρία έγκυρα έντυπα – την αµερικανική εφηµερίδα «Νew Υork Τimes», τη βρετανική «Guardian» και το γερµανικό περιοδικό «Spiegel» – που δηµοσίευσαν χθες πολλές σελίδες µε αποκαλύψεις που αρχίζουν από εκατοντάδες φόνους αµάχων και φθάνουν έως τη συνεργασία των πακιστανικών µυστικών υπηρεσιών µε τους Ταλιµπάν εναντίον των ΝΑΤΟϊκών δυνάµεων. Αφορούν την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Δεκέµβριο του 2009 και περιλαµβάνουν τη δεύτερη θητεία του προέδρου Μπους και τον πρώτο χρόνο του προέδρου Οµπάµα, προτού ανακοινώσει τη νέα του στρατηγική για το Αφγανιστάν. Ο Λευκός Οίκος επανειληµµένα χθες έκανε λόγο µέσω του συµβούλου του προέδρου Οµπάµα Τζέιµς Τζόουνς για «µια ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια», ενώ έντονα αντέδρασαν και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Πακιστάν.


«Εγκλήµατα πολέµου»

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασέιντζ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ανέφερε ότι τα διαβαθµισµένα ντοκουµέντα που δηµοσιεύθηκαν «είναι µόνον η επιφάνεια» και ότι στην κατοχή του υπάρχουν πολλές χιλιάδες απόρρητα έγγραφα ακόµα. Ο Ασέιντζ που τόνισε ότι «ρόλος της δηµοσιογραφίας είναι να τα βάζει µε τους ισχυρούς», πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «χιλιάδες επιθέσεις του αµερικανικού στρατού πρέπει να ερευνηθούν ως εγκλήµατα πολέµου», καθώς πολλές εξ αυτών είχαν ως αποτέλεσµα τη δολοφονία αµάχων. Κατέληξε µάλιστα λέγοντας ότι η ιστοσελίδα του διαθέτει πολλά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ ακόµα, για πολλές χώρες του κόσµου: «Η εµπειρία µου δείχνει ότι το κουράγιο είναι µεταδοτικό. Οι πηγές παίρνουν θάρρος από τις ευκαιρίες που τους ανοίγονται». Οι «Νew Υork Τimes» ανέφεραν ότι τα έγγραφα «δείχνουν µε απίστευτη λεπτοµέρεια γιατί, µετά τη δαπάνη από τις ΗΠΑ σχεδόν 300 δισεκατοµµυρίων δολαρίων στον πόλεµο του Αφγανιστάν, οι Ταλιµπάν σήµερα είναι πιο ισχυροί από οποιαδήποτε άλλη εποχή από το 2001». Τα έγγραφα που φέρουν τον τίτλο «Ηµερολόγιο του Αφγανικού Πολέµου» συντάχθηκαν από στρατιώτες και αξιωµατικούς των αµερικανικών µυστικών υπηρεσιών που συµµετείχαν στον πόλεµο και «περιγράφουν κυρίως αµερικανικές στρατιωτικές ενέργειες όπου χρησιµοποιήθηκε θανάσιµη βία».

«Σηµαντική πρόοδος»

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαµ Χέιγκ δήλωσε χθες σε συνεδρίαση οργάνου της Ε.Ε. ότι έχει σηµειωθεί σηµαντική πρόοδος στο Αφγανιστάν «και ελπίζω οι αποκαλύψεις να µη δηλητηριάσουν την ατµόσφαιρα». Αξιωµατούχος της Ε.Ε. πάντως ανέφερε ότι οι 27 χώρες - µέλη «θέλουν να µείνουν όσο το δυνατόν πιο µακριά από την όλη υπόθεση». Καθώς η πιο εντυπωσιακή αποκάλυψη αφορά τη συνεργασία των Πακιστανών  οι οποίοι παίρνουν ετήσια οικονοµική βοήθεια από τις ΗΠΑ άνω του 1 δισεκατοµµυρίου δολαρίων   µε τους Ταλιµπάν, τους οποίους µάχονται οι αµερικανοί στρατιώτες, ο γερµανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε όλες τις πλευρές στο Αφγανιστάν να συνεργαστούν. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου πάντως ανέφερε ότι η µελέτη των εγγράφων που αποκαλύφθηκαν «θα πάρει µέρες ή και εβδοµάδες» και ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις από τη δηµοσιοποίησή τους. Η πακιστανική κυβέρνηση χαρακτήρισε «αβάσιµα και µεροληπτικά» τα έγγραφα που διέρρευσαν και διέψευσε ότι στελέχη των µυστικών της υπηρεσιών συνεργάζονται µε Ταλιµπάν για τη δολοφονία αξιωµατούχων της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Η δηµοσιοποίηση των εγγράφων γίνεται τρεις εβδοµάδες µετά την απαγγελία κατηγοριών από τις αµερικανικές αρχές κατά του 22χρονου αµερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος υπηρετούσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού στη Βαγδάτη, για τη διαρροή ενός βίντεο που έδειχνε την επίθεση αµερικανικού ελικοπτέρου Απάτσι κατά ιρακινών αµάχων. Σύµφωνα µε πληροφορίες ο στρατιώτης έχει παραδώσει στην ιστοσελίδα περίπου 260.000 απόρρητα διπλωµατικά τηλεγραφήµατα.

Ο Καρζάι

Ενδεικτικό πάντως της τεταµένης κατάστασης που επικρατεί µετά τη δηµοσίευση των απόρρητων εγγράφων στο Αφγανιστάν είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του ΝΑΤΟ έσπευσε να χαρακτηρίσει «αβάσιµες» της κατηγορίες του αφγανού προέδρου Χαµίντ Καρζάι, ότι δυνάµεις του ΝΑΤΟ σκότωσαν 52 αµάχους στο χωριό Ρεγκέι, στις νότιες περιοχές της χώρας.


Φόνοι αµάχων και «µαύρες επιχειρήσεις»

Στα 91.000 έγγραφα υπάρχουν αναφορές για... 144 καταγραφές επιθέσεων των ΝΑΤΟϊκών δυνάµεων µε θύµατα αφγανούς αµάχους – σε πολλές περιπτώσεις οι στρατιώτες πατάνε εύκολα τη σκανδάλη από φόβο.

Γίνεται ιδιαίτερη µνεία στον µεγάλο αριθµό αµάχων «από σφαίρες που εξοστρακίζονται».

Μια µυστική ειδική µονάδα µε το όνοµα «Τask Force 373» χρησιµοποιείται για να «δολοφονεί ή να συλλαµβάνει» ηγέτες των Ταλιµπάν, χωρίς να τους παραπέµπει σε δίκη. Σε πολλές επιθέσεις της ειδικής µονάδας έχουν σκοτωθεί άµαχοι   γυναίκες και ηλικιωµένοι.

Εκπρόσωποι των µυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν συναντώνται µε Ταλιµπάν και οργανώνουν επιθέσεις ένοπλων οµάδων εναντίον αµερικανικών µονάδων.

Στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν, στρατιωτικές δυνάµεις των δύο χωρών που υποτίθεται ότι είναι συµµαχικές έχουν επανειληµµένα εµπλακεί σε συγκρούσεις.


Και οι πολίτες έχουν «υπηρεσία πληροφοριών»

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ του Wikileaks.org, αποκαλούν την ιστοσελίδα τους «υπηρεσία πληροφοριών των πολιτών» και έχουν ως στόχο την αποκάλυψη µυστικών ντοκουµέντων που αποδεικνύουν «ανήθικη συµπεριφορά» κυβερνήσεων και επιχειρήσεων. Ιδρυτής του είναι ο 39χρονος αυστραλός δηµοσιογράφος Τζούλιαν Ασέιντζ, που έχει λάβει προειδοποίηση να µην ταξιδέψει ποτέ στις ΗΠΑ και δεν µένει ποτέ περισσότερες από δύο νύχτες στο ίδιο µέρος. Από την ίδρυσή του, τον Δεκέµβριο του 2006, το Wikileaks έχει αποκαλύψει πολλά: έγγραφα για τη ρίψη χηµικών αποβλήτων στις ακτές της Αφρικής, κατάλογο µε τα µέλη ενός ρατσιστικού κόµµατος στη Βρετανία και το εγχειρίδιο συµπεριφοράς των στρατιωτών στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναµο. Η πιο σηµαντική όµως αποκάλυψη που έκανε ήταν ένα βίντεο διάρκειας 38 λεπτών, που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2007 από αµερικανικό ελικόπτερο και έδειχνε τους στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό να δολοφονούν εν ψυχρώ στη Βαγδάτη 12 ανθρώπους, µεταξύ των οποίων και δύο εργαζοµένους στο Reuters.

Ο Ασέιντζ δηλώνει «ακτιβιστής της ενηµέρωσης» και την ιστοσελίδα Wikileaks «κίνηµα» που έχει µόλις έξι άτοµα πλήρους απασχόλησης και περίπου 800 µε 1.000 άτοµα στις γνώσεις των οποίων απευθύνονται συχνά οι υπεύθυνοι του site. Η ιστοσελίδα λειτουργεί από servers που βρίσκονται σε διάφορες χώρες, µεταξύ των οποίων η Σουηδία και το Βέλγιο, όπου οι νόµοι παρέχουν µεγαλύτερη προστασία για τις αποκαλύψεις της. Οταν ήταν νέος ο Ασέιντζ, ως δεινός χάκερ είχε ιδρύσει την οµάδα Διεθνείς Ανατρεπτικοί, που είχε καταφέρει να διεισδύσει στα κοµπιούτερ του αµερικανικού υπουργείου Αµυνας. Σήµερα η φιλοσοφία του για το Wikileaks αποτελείται από τρεις λέξεις: «Πρώτα τα γεγονότα». Και εξηγεί: «Δηµοσιοποιούµε τις πληροφορίες στον κόσµο και έτσι τους δίνουµε τα εργαλεία να παίρνουν ευφυείς αποφάσεις».
Υ. Γ. ΦΟΒΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ:
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !! 

Το μαρτύριο της βενζίνης Στέγνωσαν τα ρεζερβουάρ- Πρώτες βασικές ελλείψεις στα νησιά



Ουρές για λίγες σταγόνες βενζίνης. Τουλάχιστον το 50% από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής  είχε ξεμείνει χθες το βράδυ από αμόλυβδη
Ομηροι της απεργιακής κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων είναι από χθες οδηγοί και καταναλωτές. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονταν έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, με τους οδηγούς να περιμένουν ακόμη και δύο ώρες μέχρι να μπορέσουν να γεμίσουν το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους.
Την ίδια στιγμή, φάνηκαν οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, με τα νησιά να αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου. Τουλάχιστον το 50% από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής είχαν ξεμείνει χθες το βράδυ από αμόλυβδη, ενώ όσοι διέθεταν ακόμη βενζίνη την πωλούσαν με «πλαφόν» τα 20 ευρώ. Πινακίδες με την ένδειξη: «αμόλυβδη τέλος» έχουν αναρτήσει τα 300 από 450 πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Εξω από τα πρατήρια που έχουν απομείνει ανοιχτά σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων και οι οδηγοί περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, ενώ το πρόβλημα είναι εντονότερο στις ανατολικές περιοχές του νομού, λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται προς και από τα παραθαλάσσια θέρετρα της Χαλκιδικής. Τα περισσότερα από τα πρατήρια που εξακολουθούν να λειτουργούν βρίσκονται κατά μήκος της οδού Μοναστηρίου και στις δυτικές εισόδους της πόλης όπου η κίνηση είναι λιγότερο αυξημένη τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας δεν έλειψαν, με τους οδηγούς να καταγγέλλουν πως πρατήριο στη Ραφήνα ανέβασε μέσα σε μία ημέρα την τιμή της αμόλυβδης κατά... 8 λεπτά, ενώ στο σύνολο της αγοράς η τιμή της απλής κινήθηκε πάνω από το 1,50 ευρώ και της σούπερ ακόμη και πάνω από τα 1,70 ευρώ.

Σήμερα και εφόσον δεν υπάρξει κάποια εκτόνωση της κατάστασης, υπολογίζεται πως χωρίς καύσιμα (όλων των τύπων) θα μείνει το 70%80% των πρατηρίων, ενώ ακόμη χειρότερη εκτιμάται ότι θα είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Το απεργιακό μπλακ άουτ κινδυνεύει να επιδεινωθεί, καθώς οι βενζινοπώλες ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στα πρατήρια καυσίμων τα επόμενα 24ωρα, αντιδρώντας στο επίμαχο νομοσχέδιο του υπ. Υποδομών- Μεταφορών (αυτό για το οποίο απεργούν και οι φορτηγατζήδες), επειδή καταργεί τις αποστάσεις ασφαλείας για την ίδρυ ση πρατηρίων από χώρους συνάθροισης άνω των 50 ατόμων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα κ.λπ.

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, το νομοσχέδιο καταργεί την απόσταση των 200 μέτρων που ισχύει σήμερα, και αντί να υπάρξει συμμόρφωση με μελέτη του Πολυτεχνείου (του 2009) που μιλάει για τουλάχιστον 110 μέτρα, κατεβάζει το σχετικό όριο στα... 50 μέτρα. Το γεγονός αυτό αφενός δημιουργεί κινδύνους σε περίπτωση ανάφλεξης, αφετέρου εξυπηρετεί, κατά τους βενζινοπώλες πάντα, τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θέλουν να μονοπωλήσουν τον χώρο.

Πλήγμα
Για ανυπολόγιστες ζημιές, όπως απώλειες πελατών και αγορών, που θα προκαλέσουν στις μεταποιητικές επιχειρήσεις οι απεργιακές κινητοποιήσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τονίζοντας ότι τα μέλη του πλήττονται σε μια δύσκολη περίοδο όπου ολοκληρώνουν τις εξαγωγές τους. Τέτοιου είδους πρακτικές είναι αντίθετες στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και δημιουργούν αρνητικό προηγούμενο, καταλήγει ο ΣΒΕΕ.

Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μείωση του κόστους και πάντως όχι καταστροφή επαγγελματικών κλάδων θα φέρει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδη. Προειδοποιεί πάντως πως «μια επικείμενη απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης θα δημιουργήσει χάος στην αγορά, έμφραγμα στο εμπόριο, black out στην ακτοπλοΐα και άμεσα προβλήματα στις νησιωτικές εποχικές αγορές, στον ανεφοδιασμό εμπορικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, πλοίων, εργοστασίων, ενώ θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία υγρών καυσίμων».

Τη δέσμευση του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου να περιληφθούν ορισμένα από τα αιτήματά τους και ειδικότερα αυτό που αφορά τη μη απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων απέσπασαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες. Το Επιμελητήριο θα προτείνει να υπάρξει μια εύλογη χρονική περίοδος με τη μέθοδο του φορολογικού συμψηφισμού με στόχο την απόσβεση του κόστους αδείας που έχει καταβληθεί στο κράτος.
ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
ετοιμάζονται για λουκέτο λόγω του ίδιου νομοσχεδίου για το οποίο απεργούν και οι φορτηγατζήδες

Αποφασισμένη η κυβέρνηση

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να υλοποιήσει την απόφαση για απελευθέρωση των μεταφορών είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μάλιστα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να σκληρύνει τη στάση της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η τρόικα πιέζει για άμεση εφαρμογή της σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία των βυτιοφορέων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και δη ο γενικός γραμματέας που χειρίζεται την κατάσταση με την απεργία που ξεκίνησαν οι βυτιοφορείς, επεχείρησαν χθες σε αλλεπάλληλες συσκέψεις να καταστήσουν σαφές στους απεργούς ότι οφείλουν να προσέλθουν στον διάλογο προκειμένου να μην αναγκάσουν την κυβέρνηση να προβεί στη λήψη μέτρων που δεν επιθυμεί. Πάντως, στελέχη του υπουργείου τόνιζαν πως «θα ήταν ολέθριο λάθος να κηρυχθεί επιστράτευση μία μόλις ημέρα μετά την απεργία» συμπληρώνοντας όμως ότι «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα», διότι αλλιώς η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις συστάσεις της τρόικας για άμεση απελευθέρωση.

Γιατί δεν θα βρεθούν ποτέ οι δολοφόνοι του Σωκράτη Γκιόλια




skitso tromokratiaΜε την πρώτη ανάρτηση του μπλογκ «τρωκτικού» τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και την αναγγελία της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, ξύπνησα μετά από τηλεφώνημα κατά το οποίο μου μετέφεραν την είδηση. Αρνήθηκα να το πιστέψω ακόμη και όταν είδα την επόμενη ημέρα την νεκροφόρα που μετέφερε το άψυχο κορμί του συναδέλφου και φίλου να περνά από μπροστά μου.
Πολύς κόσμος ένιωσε και νιώθει σαν και μένα, είτε τον γνώριζε είτε όχι. Ο αείμνηστος Σωκράτης Γκιόλιας  έκανε το «λάθος» να λειτουργήσει μέχρι την τελευταία ημέρα ως δημοσιογράφος –ερευνητής με άγνοια κινδύνου. Είχε μάθει από την καλή στη βιτρίνα και το παρασκήνιο όλο το σύστημα, και πίστεψε ότι μπορούσε να τους νικήσει. Το πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, αφήνοντας πίσω την σύζυγό του να ζει με τις εικόνες του εφιάλτη που αντίκρισε και δυο παιδιά που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον πατέρα τους.
Οι δολοφόνοι του Σωκράτη Γκιόλια είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ. Και δεν θα βρεθούν ποτέ, γιατί είναι εκτελεστικά όργανα, πληρωμένοι δολοφόνοι του συστήματος, που τους έστειλε να απαλλαγούν από τον δημοσιογράφο που τους έψαχνε τις βρωμιές και τις άπατες και τους χάλαγε είτε τις δουλειές, είτε το ψεύτικο προφίλ που πλασάρουν στην κοινωνία. Μια  κοινωνία που όπως έχω γράψει πολλές φορές είναι χρόνια τώρα ευνουχισμένη, εγκλωβισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει. Μια κοινωνία  που την μετάλλαξαν.
Την έμαθαν να ζει χωρίς κανόνες, να επιδιώκει και να θεωρεί φυσιολογικό το αναλογικό ρουσφέτι και την αρπαχτή, και το βόλεμα. Μια κοινωνία που της αλλοίωσαν χρόνο με τον χρόνο, την γενετική και ιστορική της φυσιογνωμία, με την διάλυση αρχών και αξιών στην καθημερινότητά της αλλά και στον ατομικό της μικρόκοσμο. Της αλλοίωσαν την γλώσσα, την θρησκεία και την οικογένεια. Την μπόλιασαν με κάθε λογής ξενόφερτες προσμίξεις. Την χρέωσαν για γενεές δεκατέσσερις, την αδρανοποίησαν από κάθε παραγωγική διαδικασία, και την οδήγησαν στην απογοήτευση, την απελπισία στο αδιέξοδο.
Κατάντησαν τον Έλληνα παθητικό παρατηρητή απέναντι στην διαφθορά και την διαπλοκή. Όλα αυτά και άλλα τόσα ο ευφυής αείμνηστος Σωκράτης Γκιόλιας δεν τα αντιλαμβανόταν απλώς. Για πολλά χρόνια και σε όλες τις κοινωνικές, επιχειρηματικές, και πολιτικές διαστρωματώσεις ο Γκιόλιας έκανε ρεπορτάζ, έκανε έρευνα, συγκέντρωνε στοιχεία και κατέγραφε πρόσωπα. Η διαφορά με τους υπόλοιπους είναι ότι ο Γκιόλιας είχε γίνει επικίνδυνος για το σύστημα γιατί δεν πήγαινε μέχρι την… μέση τα θέματά του, αλλά μέχρι το τέλος. Αυτό πλήρωσε.
Και αν είναι αλήθεια ότι είχε έτοιμη έρευνα για το ποιοι  επιχειρηματίες και πολιτικοί στηρίζουν οικονομικά και γενικά  νεότευκτη και καλά τρομοκρατική οργάνωση, τότε είναι που είμαι 100% σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν οι δολοφόνοι του. Γιατί αν υποθέσουμε ότι οι εκτελεστές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακραίοι «ιδεολόγοι» αγανακτισμένοι από το αδίστακτο και άπληστο σύστημα, τότε δολοφόνησαν λάθος άνθρωπο. Και επειδή λάθη σε τέτοιες περιπτώσεις δεν γίνονται, οι δολοφόνοι άδειασαν τα περίστροφά τους στο κορμί του Σωκράτη κατά παραγγελία του συστήματος και του αφεντικού που τους πλήρωσε.
«Και εσύ λαέ βασανισμένε…» συνέχισε να σέρνεσαι , να ζεις με το Αλτσχάιμερ, και να συντηρείς όλους αυτούς. Ο Σωκράτης έφυγε - όπως έφυγε - και «γλύτωσε».
Ωρολόγιος Δείκτης

Έδειξε στον κόσμο το νέο του πρόσωπο



Ο Ισπανός ο οποίος υποβλήθηκε στην πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο, εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες.

Ο 31 ετών Όσκαρ-περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του δεν έγιναν γνωστά-ευχαρίστησε την οικογένεια του δωρητή του καθώς και τους γιατρούς που του έδωσαν το νέο του πρόσωπο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Vall d' Hebron στη Βαρκελώνη.

Ο Όσκαρ είχε ένα ατύχημα με όπλο, με αποτέλεσμα όλο του το πρόσωπο να χρειάζεται αντικατάσταση. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, να καταπιεί και να μιλήσει κανονικά ύστερα από το ατύχημά του, πριν από πέντε χρόνια.

Αν και δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά και θα χρειαστεί μήνες φυσικοθεραπείας, ο νεαρός στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους και είπε: «Φίλοι, θέλω να ευχαριστήσω τους νοσοκομειακούς συντονιστές, όλη την ιατρική ομάδα, την οικογένεια του δωρητή και όλη μου την οικογένεια που με στηρίζει αυτές τις μέρες».

Οι γιατροί του λένε ότι είναι πιθανό να ανακτήσει το 90% των λειτουργιών του προσώπου του ενώ σταδιακά ο ασθενής ανακτά την κίνηση των μυών του. Προς το παρόν, ο Όσκαρ μπορεί να πιει και να φάει μαλακά τρόφιμα ενώ μιλά τους τελευταίους δύο μήνες. Ένα καλό πρώτο σημάδι για τον ασθενή ήταν το ότι, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, χρειάστηκε να ξυριστεί. Ωστόσο πέρασε και πολύ δύσκολες στιγμές όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την απόρριψη δύο φορές-την πρώτη φορά τέσσερις εβδομάδες μετά την εγχείριση και πάλι, μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου μήνα. Και τις δυο φορές το νέο του πρόσωπο «σώθηκε» με φαρμακευτική αγωγή.

Τριάντα ειδικοί με επικεφαλής τον Δρα. Τζ. Π. Μπάρετ συμμετείχαν στην επέμβαση, διάρκειας 90 ωρών στις 20 Μαρτίου, στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ήταν η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο. Οι δέκα μεταμοσχεύσεις προσώπου, που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από αυτή του Όσκαρ, αφορούσαν μέρος του προσώπου. 

Óscar, primer trasplantado total de cara en el mundo

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ελλάδα: Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο


Ελλάδα: Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο

Ελλάδα: Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο
  1. Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
  2. Οι ισχυρές καταιγίδες που παρατηρούνται στο βορειοδυτικό αιγαίο, το θρακικό, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη και το βορειοανατολικό αιγαίο, προβλέπεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ώρες, αλλά το βράδυ και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Νέα Ζηλανδία: Έπεσε από τον 16ο όροφο και δεν έπαθε σχεδόν τίποτε




Νέα Ζηλανδία: Έπεσε από τον 16ο όροφο και δεν έπαθε σχεδόν τίποτε
  1. Ένα 15χρονο αγόρι από τη Νέα Ζηλανδία αναρρώνει σε νοσοκομείο σήμερα αφότου γλίτωσε από θαύμα με μικροτραυματισμούς, μετά την πτώση του από τον 16ο όροφο πολυκατοικίας, από το διαμέρισμα της οικογένειάς του, στην οροφή ενός χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και στη συνέχεια στο τσιμεντένιο δάπεδο.
  2.     Το αγόρι είναι σε σταθερή κατάσταση μετά από πτώση σχεδόν 50 μέτρων
  3.     από τον τελευταίο όροφο του συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Manukau City, κοντά στο Οκλαντ, και τα δελτία ειδήσεων αναφέρουν ότι θα συνέλθει πλήρως από την περιπέτεια του αυτή.
  4.     Από την πτώση ο νεαρός έχει έναν σπασμένο καρπό και πλευρά και ορισμένα εσωτερικά τραύματα, αλλά αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο αργότερα αυτή την εβδομάδα, γράφει η New Zealand Herald.
  5.     O διαχειριστής του κτιρίου Τζέισον Ιντς είπε ότι η οροφή του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων "απορρόφησε" την κίνηση πτώσης του αγοριού και πιθανώς του έσωσε τη ζωή. "θα γίνει καλά, και είναι απίστευτο ότι επέζησε", τόνισε.