"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΟXI” του Κηφισίας Κύριλλου στην «Κάρτα του Πολίτη»

Επιστολή του Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Σύνοδο
kyrillosΆλλους Ιεράρχες περίμενε ο πιστός του Θεού λαός να βγούν μπροστά και να ηγηθούν τουλάχιστον  του ενημερωτικού αγώνα για την περιβόητη «κάρτα του πολίτη», άλλοι  Αρχιερείς τελικά προβαίνουν σε ομολογία πίστεως δηλώνοντας ευθαρσώς-μετά από ενδελεχή μελέτη της Αγίας Γραφής-την αντίθεσή τους στο ηλεκτρονικό φακέλωμα που προωθεί το παγκόσμιο τραπεζικό ιερατείο.
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος είναι από τους λίγους Ποιμενάρχες που δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες του ποιμνίου του βγήκε θαρρετά από το βήμα του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου στην Κάτω Κηφισιά, όπου την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεώς του και διαφώνησε ανοιχτά με την παραλαβή της ηλεκτρονικής κάρτας.
Στη διάρκεια του Συνεδρίου  συζητήθηκε διεξοδικά το καυτό ζήτημα το οποίο προβληματίζει κλήρο και λαό, μιά και είναι βέβαιο ότι καταργεί την ελευθερία του προσώπου και προσβάλλει βάναυσα τη θρησκευτική συνείδηση των πιστών.
Με κεντρικό εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Κηφισίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η αποστολή του ιερέως στο σύγχρονο κόσμο» έγινε δυνατός έστω και στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο διάλογος της Εκκλησίας με την εποχή της, κάτι που-όπως επεσήμανε ο κ.Κύριλλος- δεν είναι άγνωστο στην ιστορική πορεία της Ορθοδοξίας, καθώς αποτελεί συστατικό στοιχείο της παραδόσεώς της.
« Σήμερα η μεγάλη πρόκληση προς την Εκκλησία μας είναι  το πως θα απαντήσει στην κρίση των αξιών. Οι περισσότεροι αναμένουν πως θα στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν και θα αναζητήσουμε την ασφάλεια στην παράδοση.
Ίσως αυτό  και να τους βολεύει, καθότι προτιμούν την απομόνωση και την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας», τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες: «Η αποστολη της Εκκλησίας μας  από την φύση της είναι να επικοινωνεί και να  συνδιαλέγεται.
Επιδιώκει την συνάντησή της ακόμη και με εκείνες τις κοινωνικές όμάδες που την έχουν απορρίψει επειδή δεν την γνωρίζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κληρικοί στάθηκαν και στέκονται πάντοτε κοντά στο λαό, άκουσαν και ακούνε τον πόνο και την αγωνία του.
Γι’αυτό και ο λαός τους τιμά, έστω και αν υπάρχει, συχνά άδικη, πολεμική εναντίον τους»
Σε μια σπάνια μαρτυρία πατερικής διδασκαλίας ο φωτισμένος  Θρησκευτικός ταγός έκοψε το γόρδιο δεσμό του διλήμματος «ΠΑΡΑΛΑΒΗ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ» και απεγκλώβισε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Ωρωπού.
Δίνοντας πρώτος το παράδειγμα  βρωντοφώναξε ενώπιον ενός κατάμεστου εκκλησιάσματος πως ΔΕΝ θα την παραλάβει προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού. Άπαντες οι κληρικοί συντάχτηκαν μεμιάς  με τον Ποιμενάρχη τους διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεσή τους με την  παραλαβή της συγκεκριμένης κάρτας και την καταστρατήγηση της ελεύθερης βούλησης που αυτή  επιφέρει.

Η  Σύνοδος για την κάρτα του πολίτη
kosmasΤο...τσουνάμι των δυσαρεστημένων κληρικών απειλεί να «παρασύρει» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Θορυβημένο από την ελάχιστη, στα όρια της ανύπαρκτης, κινητικότητα του κ.Ιερώνυμου δεν πείστηκε με την επικοινωνιακού τύπου κίνηση του Μακαριωτάτου να δεχτεί τους αποταχθέντες –λόγω της άρνησής τους να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη-αστυνομικούς.
Η χλιαρή στήριξη του Αρχιεπισκόπου στους διωγμένους από την κυβέρνηση αστυνομικούς ,υπό την πίεση  κοινής γνώμης και κλήρου, δεν «πέρασε» στο κοινωνικό σώμα. Αντί να εγκύψει με τόλμη και ευαισθησία στο πρόβλημα, που συνεχώς διογκώνεται, απομονώνεται στα ιδιαίτερα της Αρχιεπισκοπής.
Διστάζει να αποτολμήσει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και με την ίδια την κοινωνία συρρικνώνοντας την αληθινή υπόσταση του Εκκλησιαστικού Σώματος, την οποία αντλεί από το παρόν και το μέλλον των μελών του.
Η τελευταία ευκαιρία να αναστρέψει αυτό το αρνητικό κλίμα παρουσιάζεται για τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στις 17 Νοεμβρίου, όταν και θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην οποία μετέχει ο φλογερός Αρχιερέας και πολέμιος της Παγκοσμιοποίησης Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της «κάρτας του πολίτη».
Το εν λόγω θέμα αναμένεται να συζητηθεί και εκεί ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει επιτέλους να πάρει θέση. Είτε έχει στα χέρια του την εισήγηση της Επιτροπής της Συνόδου, στην οποία ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης είτε όχι, θα κληθεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του θρησκευτικού ηγέτη και να πάρει δημόσια θέση για το θέμα.
Άλλωστε, τόσο καιρό που...μόναζε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών προτιμώντας την ασφάλεια της σιωπής είχε το χρόνο να μελετήσει τις Γραφές, να συνομιλήσει με ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους και να... αποκρυσταλλώσει άποψη επί του ζητήματος. Ειδάλλως, θα πληθαίνουν οι επιστολές διαμαρτυρίας για την ατολμία του, όπως αυτή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ο οποίος πριν τη Σύνοδο της Ιεραρχίας τον περασμένο Οκτώβριο τον καλούσε να επιληφθεί του θέματος, κάτι που δεν έγινε.
«Οι χριστιανοί μας συνεχώς μας ερωτούν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την «κάρτα του πολίτου». Ζητούν και περιμένουν την υπεύθυνον γνώμην και τοποθέτησιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.» σημείωνε τότε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κοσμάς και προειδοποιούσε: «Εάν δεν ακούσουν, δεν γνωρίσουν, δεν στερεώσουν εις την καρδίαν των την υπεύθυνον φωνήν των πνευματικών πατέρων, των ποιμένων τους, των Επισκόπων, θα ζουν μέσα εις την σύγχυσιν, την αγωνίαν, τον φόβον, την οργήν, τα οποία σήμερον δημιουργούν οι πονηροί σκοποί των σκοτεινών αντορθοδόξων και ανθελληνικών δυνάμεων».
Αφού καθιστούσε σαφές πως οι ποιμένες πρέπει να ενημερώνουν και να περιφρουρούν τον λαό παραμένοντας άγρυπνοι στις επάλξεις της σωτηρίας των πιστών, νουθετούσε εγκαίρως εαυτόν και αλλήλους, αναφέροντας: «Μας διδάσκουν, Μακαριώτατε και άγιοι Αρχιερείς, οι χριστιανοί μας όταν προτιμούν οιανδήποτε θυσίαν από την άρνησιν του θελήματος του Θεού και την προδοσίαν της αμωμήτου πίστεως.»
Του Ζαχαρία Γεωργούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου