"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αποκάλυψη : Οι σχέσεις δανειακού κινδύνου MIG και Marfin Popular Bank


Δανειακή έκθεση που προσεγγίζει το 1,1 δις Ευρώ έχουν οι θυγατρικές εταιρίες του ομίλου MIG και μέλη του ΔΣ και συνδεδεμένα πρόσωπα προς τον όμιλο της Marfin Popular όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις των δύο συνδεδεμένων εταιριών στις οποίες κυρίαρχο ρόλο έχει ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.
Ταυτόχρονα η Marfin popular φαίνεται πως έχει χορηγήσει κοντά στο 50% των δανείων που έχουν συνάψει συνολικά οι θυγατρικές του ομίλου MIG και συγκεκριμένα επί συνολικού δανεισμού των θυγατρικών της MIG ύψους 1,6 δις Ευρώ, τα 742 εκ Ευρώ έχουν αντληθεί από την Marfin Popular. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ η μητρική MIG έχει στη Marfin Popular καταθέσεις 559 εκ Ευρώ οι θυγατρικές την ίδια στιγμή έχουν καταθέσεις ύψους 130 εκ Ευρώ. Αντίστροφη είναι η εικόνα των χορηγήσεων όπου οι θυγατρικές έχουν δανειστεί με ημερομηνία 30/06/2010 742 εκ Ευρώ και η MIG μόλις 15 εκ Ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει η Marfin Popular αναλαμβάνει κίνδυνο έναντι των θυγατρικών εταιριών της MIG χωρίς μάλιστα να είναι γνωστές οι εγγυήσεις που έχουν παρασχεθεί. Επιπλέον τα μέλη του ΔΣ της Marfin Popular έχουν λάβει δάνεια 330 εκ Ευρώ ενώ διαθέτουν καταθέσεις μόλις 28,8 εκ Ευρώ στις 30/06/2010 από 119 εκ Ευρώ στο τέλος του 2009. Από τα 330 εκ Ευρώ δάνεια που έχουν λάβει τα μέλη του ΔΣ τα 60 εκ Ευρώ δεν καλύπτονται από εξασφαλίσεις.
Και αποτελεί ένα ερώτημα πως δόθηκαν τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και αν και κατά πόσο και σε ποιο ποσοστό οι εξασφαλίσεις που έχουν δοθεί για τον υπόλοιπο δανεισμό αφορούν μετοχές της MIG. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δανεισμός των θυγατρικών της MIG και των μελών του ΔΣ της Marfin Popular αντιστοιχεί σε περίπου 33% των ιδίων κεφαλαίων της Marfin Popular αλλά και του 4% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της Τράπεζας. Ενδεικτικό του κινδύνου που αναλαμβάνει η Marfin Popular είναι το γεγονός ότι στο τέλος του 2009 είχαν σπάσει τα covenants της Vivartia και ο μακροπρόθεσμος δανεισμός είχε καταστεί άμεσα πληρωτέος. Το πρόβλημα λύθηκε με την πώληση της Chipita που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο συνολικός δανεισμός της Vivartia και να δεχτούν και οι υπόλοιπες δανείστριες τράπεζες να συνάψουν νέα ομολογιακά δάνεια σε αντικατάσταση του υπολοίπου δανεισμού που είχε καταστεί βραχυπρόθεσμος. Επισημαίνεται ότι η μετοχική σχέση MIG και Marfin Popular εμφανίζεται ως εξής: Η πρώτη κατέχει περί 9,95% της δεύτερης και η δεύτερη το 2,7% της πρώτης.
Στην Marfin Popular επίσης μέτοχος είναι η Dubai με 18,81% ενώ η ίδια στη MIG κατέχει ποσοστό 17,26% και η IRF συμφερόντων της οικογένειας Φράγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου