"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η επανάσταση των φοιτητών Επεισοδιακή διαδήλωση στο Λονδίνο

Φοιτητής  έτοιµος   να εκτοξεύσει   καλάθι  αχρήστων
Στην έδρα των Τόρις ξέσπασαν την οργή τους οι πιο θερµόαιµοι φοιτητές για την απόφαση της κυβέρνησης Κάµερον να τριπλασιάσει τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήµια.
Σκηνές που θύµιζαν το κέντροτης Αθήνας ή τα προάστια του Παρισιού εκτυλίχθηκαν στο Λονδίνο, όταν οµάδα φοιτητών αποσπάσθηκε από τον κύριο όγκο µιας ογκώδους διαδήλωσης καικατευθύνθηκε µε λοστούς και σφυριά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφείο του Συντηρητικού Κόµµατος. Εχοντας τα πρόσωπά τους καλυµµένα µε κουκούλες, δεκάδες φοιτητές που, σύµφωνα µε όλες τις ενδείξεις, προέρχονταν από τον αναρχικό χώρο έσπασαν την τζαµαρία της κεντρικής εισόδου και εισήλθαν στονχώρο υποδοχής του ισογείου, όπου κατέστρεψαν έπιπλα και κάµερες ασφαλείας, ενώ έγραψαν συνθήµατα στους τοίχους επαναλαµβάνοντας πολλές φορές το σύνθηµα «έξω οι Τόρις». Την ίδια ώρα η αστυνοµία ερχόταν αντιµέτωπη έξω από το κτίριο µε τους διαδηλωτές που εκτόξευαν κουτάκια αναψυκτικών και πλακάτ. Σηµαίες µε τα σύµβολα των αναρχικών υψώθηκαν σε παρακείµενο συγκρότηµα γραφείων. «Καταστρέφουµε το κτίριο ακριβώς όπως αυτοί καταστρέφουν τις πιθανότητες που έχουµε να σπουδάσουµε», δήλωσε ο Κόριν Πάρκιν, ένας 20χρονος που σπουδάζει στο πανεπιστήµιο του Λονδίνου. Οι εργαζόµενοι στο κτίριο διέφυγαν από δευτερεύουσες εξόδους,ενώ τουλάχιστον έξι άνθρωποι– διαδηλωτές και αστυνοµικοί - τραυµατίστηκαν ελαφρά και διακοµίστηκαν στο νοσοκοµείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε µια κατά τα άλλα ειρηνική διαδήλωση, οι περίπου50.000 φοιτητές πουκατέβηκαν στους δρόµους δήλωνανεξίσου οργισµένοι µε τους πιο βίαιουςσυναδέλφους τους. «Είµαι εδώ γιατί είναι σηµαντικό να ξεσηκωθούν οι φοιτητές και να φωνάξουν γι’ αυτά που συµβαίνουν»,δήλωνε ένας φοιτητής, «θέλουν να µετατρέψουν τα πανεπιστήµια από εκπαιδευτικά ιδρύµατα σε αποκλειστικά σχολεία για πλούσιους», συµπλήρωνε ένας άλλος. Το κόκκινο πανί για τους διαδηλωτές είναι, πέρα από τις περικοπές κατά 40% στην κρατική χρηµατοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης, η απόφαση της κυβέρνησηςΚάµερον να τριπλασιάσει τα δίδακτρα στα πανεπιστήµια. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τα δίδακτρα σε 6.000 στερλίνες από 3.000 που είναι σήµερα, ποσό που µπορεί να φτάσει τις 9.000 (περίπου 10.000 ευρώ) σε «εξαιρετικές περιπτώσεις». Η βρετανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το νέο σύστηµα είναι πιο δίκαιο για τους φοιτητές αλλά φαίνεται να πείθει ελάχιστους από αυτούς. Υποσχέθηκαν... κατάργηση
Τα πυρά των φοιτητών πάντως δεν συγκεντρώνουν µόνοοι Τόρις αλλάκαι οι Φιλελεύθεροι ∆ηµοκράτες. Οι φοιτητές θυµούνται πολύ καλά τη δέσµευση του ηγέτη του κόµµατος και αντιπροέδρου της κυβέρνησηςΝικ Κλεγκ ότανπροεκλογικά υποσχότανπλήρη κατάργησητων διδάκτρωνστην ανώτατη εκπαίδευση. Υπενθυµίζοντας ότι ανάµεσα στους ψηφοφόρους των Φιλελεύθερων βρίσκονται πολλά µέλη της ακαδηµαϊκής κοινότητας, οι φοιτητικές οργανώσεις σκοπεύουννα συγκεντρώσουν υπογραφές µε το αίτηµα της διεξαγωγήςεπανάληψης τωνεκλογών στις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί οι βουλευτές των Φιλελεύθερων. Νοµικά, πάντως, δεν µπορεί να υποστηριχθείένα τέτοιο αίτηµα.

Από την Οξφόρδη
Ανάµεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν και περίπου 400 φοιτητές του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης. «Σήµερα µια γενιά πολιτικών µαθαίνει ότι αν αυτοίέχουν ξεχάσει τις υποσχέσεις τους οι φοιτητές τις θυµούνται», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης των Φοιτητών της Οξφόρδης Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ. «∆εν θα καθήσουµε µε σταυρωµένα χέρια παρακολουθώντας ξανά το πανεπιστήµιό µας να γίνεται και πάλι ο παράδεισος µιας προνοµιούχας ελίτ»,πρόσθεσε. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του εξάλλου υπενθυµίζουν ότι όταν ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάµερον και πολλά µέλη της κυβέρνησής του σπούδαζαν στα φηµισµένα ιδρύµατα του Κέµπριτζ και της Οξφόρδης, η φοίτηση στα κρατικά πανεπιστήµια ήταν ακόµη δωρεάν. ∆ίδακτρα θεσπίστηκαν για πρώτη φορά από την κυβέρνηση των Εργατικών το 1997, λίγους µήνες αφότου είχε κερδίσει θριαµβευτικά τις εκλογές ο ΤόνιΜπλερ. Η Σκωτία κατάργησε τα δίδακτρα στα δικά της πανεπιστήµια το 2000, ενώ στην υπόλοιπη Βρετανία το «ταβάνι» δεν ξεπερνούσε τις 3.000 στερλίνες.Στη µάχη που δόθηκε παράλληλα µε τους δρόµους στη Βουλή, ο Νικ Κλεγκ κατηγόρησε τους µαινόµενους Εργατικούς για υποκρισία.
ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ
Η κυβέρνηση Κάµερον προτίθεται να τριπλασιάσει τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήµια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου