"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σύγκρουση στον... αέρα

«Πόλεµος» για τη µετάταξη στην ΥΠΑ 700 εργαζοµένων της πρώην Ολυµπιακή
Ο πύργος   ελέγχου της  ΥΠΑ δεν  δίνει... άδεια  προσγείωσης  στους 700  εργαζόµενους  της πρώην  κρατικής  Ολυµπιακής  που  σχεδιάζεται να  µεταταγούν  στην Υπηρεσία
«Εµπόλεµη κατάσταση» δηµιουργεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η µετάταξη περίπου 700 εργαζοµένων της πρώην κρατικής Ολυµπιακής Αεροπορίας σχεδόν ένα χρόνο µετά το κλείσιµο της εταιρείας που στοίχισε στους έλληνες φορολογουµένους περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Οι εργαζόµενοι στην ΥΠΑ, πουανέρχονται συνολικά σε 3.750, ετοιµάζονται για «σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις» (θα τις ανακοινώσουν την ερχόµενη εβδοµάδα) προκειµένου, όπως λένε, να «αποκρούσουν» τιςµετατάξεις στην Υπηρεσία τωνπιλότων και των τεχνικών. Σηµειώνεται ότι ανάµεσαστους υπό µετάταξη εργαζοµένους της πρώην Ολυµπιακής βρίσκονται 325 πιλότοι, 162 τεχνικοί και 200 εργαζόµενοι άλλων ειδικοτήτων.


Πρώτοι αναµένεται να διαβούν την πόρτα της ΥΠΑ, την ερχόµενη ∆ευτέρα, περίπου 200 οδηγοί και υπάλληλοι εδάφους της πρώην Ολυµπιακής. Ωστόσο, το πρόβληµα, λέει ο πρόεδροςτης Οµοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) κ.Βασ. Αλεβιζόπουλος,«είναι οι πιλότοι, οι οποίοι βάσει τουνόµου Χατζηδάκη, ενώ θακάθονται, θα εισπράττουν µισθούς των 7.000 έως10.000 ευρώ, τους οποίους έπαιρνανόταν δούλευαν και στην Ολυµπιακή».

Σύµφωναµε τους εκπροσώπους των υπαλλήλων τηςΥΠΑ, σήµερατο ετήσιο κόστος µισθοδοσίαςγια τους 3.750

υπαλλήλους της Υπηρεσίας ανέρχεται σε 145 εκατ. ευρώ, ενώ για τηµισθοδοσία µόνο των πιλότων και των τεχνικών θα χρειαστούν επιπλέον άλλα 100 εκατ. ευρώ! Αυτό σηµαίνει – προσθέτουν – ότι «η ΥΠΑ θα καταστεί γρήγορα ζηµιογόνος καιεύκολη λεία για τους ιδιώτες». Ηδη στις 12 Νοεµβρίου οι συναρµόδιοι υπουργοί Μεταφορών και Οικονοµικών υπέγραψαν απόφαση η οποία προβλέπει τη µετάταξη στην ΥΠΑ 325 πιλότων. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφασηγια 162 τεχνικούς της Ολυµπιακής.

«∆εν θααφήσουµενα διαλύσουν την ΥΠΑ», λέει οκ. Αλεβιζόπουλος,προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις σε δύο επίπεδα. Παράλληλα, λέειο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, θα κατατεθούν προσφυγές στα αρµόδια δικαστήρια για ακύρωση όλων των µετατάξεων που θα γίνουνχωρίς να καλύπτουν οργανικές θέσεις.

Τι λέει το υπουργείο

Πάντως, κύκλοιτου υπουργείου Μεταφορών υποστηρίζουνότι οι µετατάξεις προβλέπονται από τον νόµο 3717/2009 του Χατζηδάκη για το κλείσιµο της κρατικής Ολυµπιακής, ο οποίος «όσα “στραβά” κι αν έχει, ως προς την προστασία του προσωπικού της Ολυµπιακής θα πρέπει να εφαρµοστεί, διότι το κράτοςπρέπει να έχει συνέχεια». Ωστόσο, υπογραµµίζουν ότι οι µετατασσόµενοι πιλότοι και τεχνικοί δεν θα πάνε στην ΥΠΑ µε τους µισθούς που έπαιρναν στην Ολυµπιακή.
ΥΠΟ ΜΕΤΑΤΑΞΗ
από την πρώην Ολυµπιακή βρίσκονται 325 πιλότοι, 162 τεχνικοί και 200 εργαζόµενοι άλλων ειδικοτήτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου