"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οµολογία εγκλήµατος Εκτός ΗΠΑ ο Μπους µπορεί να συλληφθεί



Ο Τζορτζ Μπους µιλά για το βιβλίο του στην εκποµπή «Today» της αµερικανικής τηλεόρασης
Αντιδράσεις σε όλο τον κόσµο προκάλεσε η δικαιολογία του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους για χρήση βασανιστηρίων, ενώ δεν αποκλείεται λόγω αυτού να συλληφθεί εκτός αµερικανικού εδάφους.
Στην αυτοβιογραφία του που µόλις κυκλοφόρησε ο Μπους ισχυρίζεται ότι η χρήση της «ενισχυµένης τεχνικής ανάκρισης του εικονικού πνιγµού» έκανε κάποιους υπόπτους να δώσουν πληροφορίες που «έσωσαν πολλές ζωές». Τον ισχυρισµό αυτό όµως αποκρούουν βρετανοί και αµερικανοί αξιωµατούχοι. Ακόµα και το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις, αναφέροντας σε ανακοίνωση ότι δεν µπορεί να συγχωρέσει ή να ανεχθεί τον εικονικό πνιγµό, καθώς στη Βρετανία θεωρείται µορφή βασανιστηρίου. Πάντως ο δικηγόρος Τζέφρι Ρόµπερτσον, που ειδικεύεται σε θέµατα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, δήλωσε ότι ο Μπους µπορεί σε ταξίδι του στο εξωτερικό να συλληφθεί επειδή έδωσε εντολή για την πραγµατοποίηση βασανιστηρίων που απαγορεύονται από τους διεθνείς νόµους. Αξιωµατούχοι της πρώην κυβέρνησης του Τόνι Μπλερεπέκριναν τον πρώην πρόεδροτονίζονταςότι κανείς τους δεν έχει δει αποδείξεις πως η χρήση των βασανιστηρίων αυτών οδήγησεστη διάλυση σχεδίων για επιθέσεις στο Λονδίνο, όπως ισχυρίστηκε ο Μπους. «Είναι εύκολο να το λέει κάποιος, αλλά πολύ δύσκολο να αποδειχθεί», δήλωσε ο λόρδος Μακντόναλντ, πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας ∆ηµόσιων ∆ιώξεων. «Ο εικονικός πνιγµός είναι παράνοµος βάσει του βρετανικού νόµου αλλά και του αµερικανικού και του διεθνούς. Ετσι συµπεριφέρονται οι εχθροί µας, όχι εµείς». Στο ίδιο µήκος κύµατος κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Κιµ Χάουελς.


Στις ΗΠΑ ένας από τις στενότερο υςσυµβούλουςτου προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, πρώην γενικόςεισαγγελέας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η υπεράσπιση των βασανιστηρίων εκ µέρους του Τζορτζ Μπους παραβιάζει τους νόµους και «είναι πολύ λάθος». Ο Τσαρλς Φράιντ µιλώντας στους «Times» είπε: «Στο παρελθόν έχουµε δικάσει αµερικανούς στρατιώτες που ενεπλάκησαν σε αντίστοιχα µε τον εικονικό πνιγµό βασανιστήρια. Εχουµε διώξει γερµανούς και ιάπωνες αξιωµατικούς που τα διέταξαν. Κάποιους µάλιστα τους εκτελέσαµε».

Ενταση στη Βαγδάτη
Στο βιβλίο του ο Μπους κάνει εκτενείς αναφορές και για τα όσα οδήγησαν στην εισβολή και τον πόλεµο στο Ιράκ. Πάντως εντείνονται τις τελευταίεςηµέρες στη Βαγδάτη οι επιθέσεις που έχουν στόχο κατοικίες χριστιανών. Χθες από µια τέτοια επίθεση σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυµατίσθηκαν 26. «∆ύο βλήµατα όλµων και δέκα αυτοσχέδιες βόµβες χρησιµοποιήθηκαν στις επιθέσεις εναντίον κατοικιών χριστιανών σε διαφορετικές συνοικίες της Βαγδάτης από τις 6 έως τις 8 το πρωί», δήλωσε πηγή του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι νέες αυτές επιθέσεις σηµειώνονται δέκα ηµέρες µετά τη σφαγή σε συριακό καθολικό ναό στο κέντρο της Βαγδάτης, µε 46 νεκρούς, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ηαλ Κάιντα.

Στις 3 Νοεµβρίου,το ιρακινό σκέλος της αλ Κάιντα απείλησε µε νέες επιθέσεις κατά των χριστιανών. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου