"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Λογισμικό παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένους

Στόχο να συνδυάσει τις νοητικές ασκήσεις μέσω υπολογιστή με τη σωματική άσκηση, μέσα σ’ ένα περιβάλλον υποβοηθούμενης διαβίωσης, έχει το πρόγραμμα "Αναμνήσεις που διαρκούν", το οποίο "τρέχει" ταυτόχρονα σε πέντε χώρες της Ε.Ε., δηλαδή σε Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία. Το πρόγραμμα αυτό άρχισε πλέον να εφαρμόζεται πιλοτικά από την 1η Νοεμβρίου, στο Κέντρο Ημέρας "Αγία Ελένη" της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, στη Θεσσαλονίκη.
«Είναι μια ενοποιημένη τεχνολογική πλατφόρμα, που στοχεύει στη νοητική και σωματική άσκηση, με τη χρήση λογισμικού και την παροχή βοήθειας μέσω αισθητήρων, σε περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος, ο οποίος ζει μόνος, πάθει ατύχημα μέσα στο σπίτι του. Η πλατφόρμα του προγράμματος αποτελείται από τρεις διασυνδεδεμένες μονάδες, οι οποίες αλληλεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες του συστήματος: Τη μονάδα αυτόνομης διαβίωσης, τη μονάδα νοητικής άσκησης και τη μονάδα σωματικής άσκησης. Οι υπηρεσίες του προγράμματος θα μπορούν να εγκατασταθούν σε ιδιωτικές κατοικίες, κέντρα ημερήσιας φροντίδας ή τυπικές ιατρικές δομές, επιτρέποντας τη φυσική και νοητική άσκηση, κάτω από εξατομικευμένη επιτήρηση, χωρίς ατυχήματα. Η μονάδα αυτόνομης διαβίωσης βασίζεται στο σύστημα eHome, το οποίο περιλαμβάνει ένα δίκτυο ασύρματων αισθητήρων, που είναι κατανεμημένοι σε διάφορα σημεία του σπιτιού και είναι συνδεδεμένοι μ’ ένα κεντρικό σύστημα. Στην περίπτωση που- επί παραδείγματι- ο ηλικιωμένος πέσει, η πτώση εντοπίζεται από τους αισθητήρες, ενεργοποιείται το σύστημα και ειδοποιείται κάποιος οικείος του στο τηλέφωνο, το οποίο έχει δηλωθεί.
Η μονάδα νοητικής άσκησης είναι σχεδιασμένη για την παροχή εξάσκησης μέσω εξειδικευμένου λογισμικού. Για τη διαδικασία εξάσκησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία λογισμικών, που επιλέγονται και προσαρμόζονται γλωσσικά και λειτουργικά στις ανάγκες της κάθε χώρας, που μετέχει στο πρόγραμμα.
Η μονάδα σωματικής άσκησης περιλαμβάνει συνηθισμένα μηχανήματα γυμναστικής, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλικιωμένων. Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των μηχανημάτων είναι να μπορούν να παρέχουν ηλεκτρονικά στοιχεία για τις επιδόσεις των ασκούμενων. Τα στοιχεία αυτά θα μεταφέρονται με ειδική σύνδεση προς το υπόλοιπο σύστημα έτσι ώστε τα αποτελέσματα να λαμβάνονται υπόψη και στη νοητική άσκηση», τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Πληροφορικής στο ΑΠΘ, Π. Μπαμίδης, που έχει την εποπτεία του προγράμματος στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου