"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Συλλογικές Συμβάσεις:Το τέλος του εγγυημένου μισθού


thumb
Η αρχή του τέλους του κατώτατου εγγυημένου μισθού στον ιδιωτικό τοµέα – όπως επιτάσσει το μνημόνιο – µε την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων είναι πλέον πραγματικότητα.
Ήδη έχει συνοµολογηθεί επιχειρησιακή σύμβαση στην «G4S Secure Solutions S.A.», που έχει αναλάβει το έργο φύλαξης του ΗΣΑΠ, η οποία προβλέπει εισαγωγικό μηνιαίο μισθό 640 ευρώ (αντί των 739,56, που είναι ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ).
Όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, «είναι απόλυτα έγκυρες όσες συμβάσεις εργασίας έχουν υπογραφεί µε βάση τον νόμο για το μνημόνιο (Ν. 3845/2010), ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές θα κάνει το υπουργείο Εργασίας».
Όπως δηλαδή είναι φανερό, σχεδιάζει να βάλει φρένο στις επιχειρησιακές συμφωνίες που καταστρατηγούν χωρίς «σπουδαίο λόγο» τα όρια που ισχύουν µε βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Εν τω μεταξύ «προκλητικές και απαράδεκτες» χαρακτηρίζει από την πλευρά της η ΓΣΕΕ τις τοποθετήσεις της υπουργού Εργασίας: «Αντί η κ. Κατσέλη να περιορίσει και να αμφισβητήσει την πίεση των εργοδοτών να αποδομήσουν το πλέγμα των συλλογικών συμβάσεων, έκανε ακριβώς το αντίθετο εκπέμποντας λάθος μηνύματα».
Καλεί επίσης την ηγεσία του υπουργείου να εγκαταλείψει τις έμμεσες προτροπές προς τους εργοδότες και να οχυρώσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που προβλέπει τη λειτουργία των συλλογικών συμβάσεων και την προστασία και την κάλυψη των εργαζομένων από την ευνοϊκότερη σύμβαση.
Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κλαδικών συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και υπενθυμίζουν ότι η Συνομοσπονδία έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την επαίσχυντη, όπως αναφέρουν, συμφωνία του μνημονίου.
Απαιτούν, τέλος, τη νομοθετική ακύρωση της δυνατότητας υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές συμβάσεις, που προβλέπει το επικαιρο Δημοσίευση Παρασκευήςποιημένο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου