"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παπανδρέου: “Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει”

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους ή πτώχευσης της Ελλάδας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.
«Η Ελλάδα θα επιβιώσει και θα προχωρήσει μπροστά. Δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους ή πτώχευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να σώσει την Ελλάδα «χωρίς να έχω πρόβλημα αν δεν επανεκλεγώ».
Μιλώντας στην εκπομπή «Hard Talk» του βρετανικού δικτύου, ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε κυρίως στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, «καθώς μέσα στο χρόνο θα έχει επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος κατά 6%» όπως είπε, ενώ τόνισε ότι από το 2012 η Ελλάδα θα αρχίσει την αποπληρωμή των δανείων και την μείωση του χρέους της.
Απαντώντας σε ερώτηση του βρετανού δημοσιογράφου για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε για μια ακόμα φορά πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι το μόνο που έχει συζητηθεί είναι μια πιθανή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τον μηχανισμό στήριξης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην εξάλειψη της αδιαφάνειας, κάτι που θα την ωφελήσει οικονομικά κατά 4% του ΑΕΠ.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες γερμανικές επικρίσεις, είπε ότι η Ελλάδα το 2000 κάλυπτε τα κριτήρια που της ζητήθηκαν για την ένταξή της στην ΟΝΕ: «Το ότι σε κάποιο σημείο απομακρυνθήκαμε από αυτά τα δεδομένα ασφαλώς είναι ευθύνη των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, κυρίως θα έλεγα της προηγούμενης».
Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην αναγκαιότητα ενός μηχανισμού εποπτείας της ευρωζώνης και ενός συστήματος «τιμωριών», συμπληρώνοντας όμως με νόημα ότι η λιτότητα είναι αρκετή τιμωρία για την Ελλάδα. «Κόψαμε μισθούς και συντάξεις και προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα» είπε ο πρωθυπουργός που εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική απολύσεων στο δημόσιο τομέα. «Πρέπει να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας. Μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους περικοπών» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την κρίση της Ιρλανδίας και κατά πόσο αυτή επηρεάζει τη χώρα μας, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι ο μηχανισμός στήριξης έχει δώσει στην Ελλάδα αρκετό και πολύτιμο χρόνο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η επιστροφή της στις διεθνείς αγορές να γίνει με τους καλύτερους όρους.
Η απόφαση των Ιρλανδών ανήκει στους ίδιους, πρόσθεσε, και δεν μπορεί να τους υποδείξει τι να κάνουν, ωστόσο σημείωσε ότι οι περιπτώσεις διαφέρουν, καθώς η Ελλάδα βρισκόταν σε αδιέξοδο, ενώ τώρα η Ιρλανδία έχει τη λύση του μηχανισμού στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου