"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος καλεί πολιτικούς αρχηγούς

Πρόσκληση για συνεννόηση στους πολιτικούς αρχηγούς θα απευθύνει από αύριο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τους οποίους θα καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τους εκθέσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Γεγονός που είχε υπαινιχθεί ό κ. Παπανδρέου με την δήλωσή του στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Πρόκειται για διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου και ο σχεδιασμός δεν προβλέπει να δει όλους μαζί τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Παπανδρέου ότι μια συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί κεντρική συνεννόηση. Το επίπεδο συνεννόησης δηλαδή με τη ΝΔ και το ΚΚΕ δεν είναι ίδιο σε κάθε περίπτωση.
Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις ο κ. Παπανδρέου θα έχει την δυνατότητα να ζητήσει διαφορετικά πράγματα από τον κάθε πολιτικό αρχηγό και δεν θα παραμείνει αορίστως στο ευχολόγιο για συναίνεση. Για παράδειγμα ο κ. Παπανδρέου γνωρίζοντας χοντρικά την πολιτική στρατηγική των κομμάτων θα μπορούσε να ζητήσει από το ΚΚΕ να μην προβεί σε ακραίες κινητοποιήσεις (κλείσιμο λιμανιών, δρόμων κλπ).
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν είναι ώριμες οι διαδικασίες για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην λογική ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη προεργασίας και πάντως συγκαλείται βάση του Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μόνο.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να γνωρίζει τις προθέσεις των πολιτικών αρχηγών πριν αρχίσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αλλά και πριν μεταβεί στο Συμβούλιο Κορυφής στις 16-17 Δεκεμβρίου, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011.
Συνεπώς θέλουν εάν μπορέσουν να αναχαιτίσουν κάπως τα μέτωπα των αντιδράσεων.

Αν η προσπάθεια με τους πολιτικούς αρχηγούς αποδώσει ο Πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες περισσότερο ενισχυμένος στην διαπραγμάτευση, που ήδη έχει χωρίσει την Ευρώπη στα δύο. Παράλληλα θα έχει την ευχέρεια να προωθήσει ταχύτερα και ευκολότερα τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.
Σε περίπτωση που η προσπάθεια ναυαγήσει ο κ. Παπανδρέου, λένε οι πληροφορίες, θα καταγγείλει την αδιαλλαξία της αντιπολίτευσης και θα την θέσει προς των ευθυνών της για οτιδήποτε συμβεί. Ωστόσο μπορεί και να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ στήριξης από ορισμένους.
Ενδιαφέρον έχει ότι ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να καλέσει και τα κόμματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκπροσωπούνται στη Βουλή – χωρίς να διαθέτουν Κοινοβουλευτική Ομάδα – δηλ. θα καλέσει και τον Φώτη Κουβέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς και την Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα της οποίας γεννάται σήμερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου