"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα - Σκόπια, πρώτα το όνομα μετά συμμαχία

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και ότι η θέση της αυτή στηρίζεται σε μια «βάση που έχει γίνει ομόφωνα αποδεκτή στο επίπεδο της ΕΕ, που ορίζει την πρωθύστερη λύση του προβλήματος της ονομασίας», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας παρατήρησε ότι η έκθεση αναφέρεται σε κάποια βήματα προόοδου, αλλά και σε μια «επιβραδυντική και οπισθοδρομική πορεία της χώρας, σε βασικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης και της παροχής δικαιοσύνης».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε, εξάλλου, ότι «όταν λυθεί το πρόβλημα του ονόματος, η ΠΓΔΜ θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα θα είναι ο σημαντικότερός της σύμμαχος στην ενταξιακή της πορεία».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στα Σκόπια επειδή η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονικός/ή», ενώ υπάρχει σχετική αναφορά στην έκθεση για την Αλβανία, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως «η Επιτροπή, όπως και όλα τα όργανα της ΕΕ, κατά τη σύνταξη των κειμένων ακολουθεί το πλαίσιο που θέτει το σχετικό διαθεσμικό εγχειρίδιο», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η απουσία του όρου, αποτυπώνει τις εκτιμήσεις της Επιτροπής».
Ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε, πάντως, πως δεν θα πρέπει οι αντιδράσεις της πλευράς της ΠΓΔΜ «να μας αποπροσανατολίσουν», καθώς «η ουσία είναι ότι η Επιτροπή απηύθυνε στην ηγεσία της χώρας μια σαφή προειδοποίηση: οι μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει και το θέμα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί, για να προχωρήσει η διαδικασία».
Πηγή: www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου