"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«Μη με αγγίζεις! Έχεις χολέρα!»

Η προκατάληψη απέναντι στα θύματα της νόσου του Χάνσεν, σήμερα…
Η ζωή της, ανετράπη από τη μία στιγμή στην άλλη. Μέχρι και τόπο διαμονής χρειάστηκε να αλλάξει. Στην καινούρια πόλη η ίδια και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, νιώθουν, ότι κουβαλούν ένα βαρύ μυστικό.
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, όταν η μητέρα και ο θείος της διαγνώστηκαν θετικοί στην νόσο του Χάνσεν. Στην Κρήτη οι μνήμες από τα χρόνια, που «θέριζε» η λέπρα, νωπές και η μικρή κοινωνία, του χωριού της, μέσα από τον φόβο έγινε αμείλικτη.
«Δημιουργήθηκε σάλος στο χωριό. Τα παιδιά μου, γύριζαν κάθε μέρα κλαίγοντας από το σχολείο. Μη μας ακουμπάτε, έχετε χολέρα», τους έλεγαν οι συμμαθητές τους. Δεν φταίνε τα παιδιά…Όλα αυτά υποκινούνται από τους γονείς», δήλωσε με καλυμμένο, για ευνόητους λόγους πρόσωπο στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος», του Κώστα Χαρδαβέλλα.
Η κατάσταση, όμως έγινε ανυπόφορη, ενώ και η συμβουλή των γιατρών ήταν να μην συνεχιστεί η συμβίωση, των παιδιών και της υπό θεραπείας πλέον, γιαγιάς τους. Η διαζευγμένη γυναίκα, έπρεπε, ν’ αλλάξει σπίτι, πόλη, ζωή… «Από το σπίτι, που έφυγα, μου είπανε, να μην πάρω τίποτα. Αναγκάστηκα, να ξανακάνω ένα σπίτι από την αρχή. Έπρεπε σε μια βδομάδα να φύγω από ‘κει. Έφυγα μόνο με τα ρούχα μου».
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γνωστή Αθηναϊκή εφημερίδα, εντοπίζει τη μητέρα της, στο χωριό. Η γυναίκα ζει απομονωμένη, ακολουθώντας όμως πιστά τη θεραπεία της και οδεύοντας προς την ίαση. «Πήγανε κάτι «δημοσιογράφοι», τη βγάλανε φωτογραφία, χωρίς τη θέλησή της, γράψανε μια συνέντευξη χωρίς να την έχει δώσει και δημοσίευσαν, τα πάντα. Ονόματα και φωτογραφίες…», λέει αγανακτισμένη . «Πήγα στον Εισαγγελέα. Μου είπε να κάνω αγωγή, αλλά πως ; » .
Η πολύτεκνη, αβοήθητη μητέρα, θύμα των προκαταλήψεων και της «δημοσιογραφικής ; » αναλγησίας, ζητά την όποια εθελοντική νομική υποστήριξη, θα μπορούσε να της παρασχεθεί και βέβαια μια δουλειά, για να μπορέσει να πει με σιγουριά στα παιδιά της, πως… «Η ζωή συνεχίζεται…»…Έστω και στις μικρές, αμείλικτες καμιά φορά, κοινωνίες…Έστω και όταν η δημοσιογραφία, συγχέει την ενημέρωση, με το…διασυρμό…
Ρεπορτάζ: Μίρκα Γιαννούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου