"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

160.402 χωρίς δουλειά μέσα σε ένα χρόνο!


Αλμα στο 12,2% έκανε η ανεργία τον Αύγουστο, από 9% που ήταν τον ίδιο μήνα του 2009! Μέσα σε ένα χρόνο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.402 άτομα (+3,2%), ανεβάζοντας έτσι το σύνολο όσων δεν έχουν δουλειά στα 613.108 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η Ελλάδα είχε να δει τέτοια επίπεδα ανεργίας από το 1997!
Το οξύμωρο και συνάμα ανησυχητικό είναι πως παρότι μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και παρά τη στήριξη της απασχόλησης στον τουρισμό (και εξ αντανακλάσεως σε δεκάδες περιφερειακά επαγγέλματα), τον Αύγουστο η "Ελ.Στατ" κατέγραψε μείωση της απασχόλησης κατά 165.356 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 και επίσης μείωση της απασχόλησης κατά 40.406 άτομα και 6.073 περισσότερους ανέργους σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010!
Φαίνεται λοιπόν ότι τα προγράμματα αυτά είχαν το αποτέλεσμα που έχει η ασπιρίνη σε ένα φριχτό και επίμονο πονόδοντο. Μπορεί να κράτησαν για λίγο την απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις, ενόσω γίνονταν μαζικές απολύσεις από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που έμειναν απροστάτευτες, χωρίς καμία επιδότηση για στήριξη της απασχόλησης και χωρίς τραπεζική χρηματοδότηση.
Την ίδια στιγμή σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ΟΑΕΔ για την αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων. Τα στοιχεία του οργανισμού που θα ανακοινωθούν μετά τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δείχνουν σύμφωνα με πληροφορίες αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων για τον Οκτώβριο, που ίσως ξεπεράσουν τους 220.000 (από 201.000 που ήταν το Σεπτέμβριο). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ίσως φτάσουν και τους 250.000-260.000. Το όριο αντοχής του Οργανισμού για την ομαλή καταβολή των επιδομάτων είναι οι 300.000 άνεργοι. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι εισπράττει τους πόρους από το ΙΚΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό. Το πρόβλημα γίνεται πιεστικό καθώς ο ΟΑΕΔ έχει να πληρώσει το Δεκέμβριο διπλά επιδόματα (1+1 δώρο Χριστουγέννων). Χρειάζεται 300 εκατ. ευρώ επιπλέον που δεν τα έχει στο ταμείο του. Και η απάντηση για το αν θα τα πάρει θα δοθεί στις 25 Νοεμβρίου από το υπουργείο Οικονομικών. Αν δεν τα εξασφαλίσει δεν αποκλείεται ακόμη και στάση πληρωμών, τουλάχιστον για το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να εγκρίνει μικρότερη αύξηση πιστώσεων (έως 10%) από αυτή που ζήτησε ο ΟΑΕΔ (+25%) για να καλύψει την πληρωμή επιδομάτων σε περισσότερους ανέργους μέσα στο 2011. Αν δεν πάρει τα 2,3 δισ. ευρώ που χρειάζεται το 2011, τότε θα υποχρεωθεί να κάνει περικοπές στα επιδόματα των ανέργων.
* Η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου.


Του Κ. ΚΑΤΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου